bryta 08.10.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 I czy urzedy zawsze zgadzaja sie na oczyszczalnie jak w WZ jest szambo ze wzgledu na (chyba wody gruntowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 08.10.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Czy ktos z Was uzytkuje szambo jakie sa koszty wywozu i czy to jest nieklopotliwe Kłopotliwe i duże koszty wywozu. Ogólnie najgorsza z możliwych opcji. Tak ale mam tak w WZ wiec najpierw pozwolenie a pozniej np zgloszenie Tylko ze doczytalam ze aby oczyszczalnia dobrze dzialala trzeba codziennie miec przynajmiej 60 l sciekow a z tym moge miec problem Niemożliwe. Nie kąpiesz się? Prysznic to 50l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 08.10.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 I czy urzedy zawsze zgadzaja sie na oczyszczalnie jak w WZ jest szambo ze wzgledu na (chyba wody gruntowe) Największe problemy możesz mieć z gruntem. On musi umieć odebrać wodę z twojej oczyszczalni. No i woda musi być nisko. U mnie na glinie oczyszczalnia nie miałaby szans działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 09.10.2006 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 poniedzialkowo podpisuje listę obecności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 09.10.2006 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 pozdrawiam poniedziałkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 09.10.2006 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Witam poniedziałkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 09.10.2006 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 witam wszystkich poniedziałkowo "Przysłuchiwałam" się Waszym rozmowom na temat szkolenia piesów i melduję, że dzisiaj byłam na przeszpiegach w Airisie. Jutro mamy pierwszą lekcję teoretyczną, potem trzy indywidualne i dołączamy do grupy. Zajęcia dwa razy w tygodniu po 2 godziny, 2,5 miecha, koszt 450 zł. Jest to PT od 7 miesiąca. Ewar - no to ci bydełko wyrosło. a jaki ładniutki. fajnie że lecisz na pt. no ja chyba z moim znowu też ruszę w teren niech się czegoś nowego nauczy, bo zauważyłam ostatnio, że się nudzi. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 09.10.2006 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Didi jak myslisz czy mozna jeszce sadzic lisciaste krzewy?? chodzi o hortensje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 09.10.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 09.10.2006 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 09.10.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Czy ktos z Was uzytkuje szambo jakie sa koszty wywozu i czy to jest nieklopotliwe Kłopotliwe i duże koszty wywozu. Ogólnie najgorsza z możliwych opcji. Tak ale mam tak w WZ wiec najpierw pozwolenie a pozniej np zgloszenie Tylko ze doczytalam ze aby oczyszczalnia dobrze dzialala trzeba codziennie miec przynajmiej 60 l sciekow a z tym moge miec problem Niemożliwe. Nie kąpiesz się? Prysznic to 50l. Kopac to ja sie uwielbiam ale co jest z oczyszczalnia jak np sie wyjerzdza . A jakie szambo kupujesz plastikowe czy betonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek i Ania 09.10.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Witam wszystkich poniedziałkowo. Cały tydzień słoneczko i dalej można budować. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 09.10.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Didi jak myslisz czy mozna jeszce sadzic lisciaste krzewy?? chodzi o hortensje??? ostatni moment na sadzenie tylko musi mieć dużą bryłę korzeniową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 09.10.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 09.10.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Czy ktos z Was uzytkuje szambo jakie sa koszty wywozu i czy to jest nieklopotliwe Kłopotliwe i duże koszty wywozu. Ogólnie najgorsza z możliwych opcji. Tak ale mam tak w WZ wiec najpierw pozwolenie a pozniej np zgloszenie Tylko ze doczytalam ze aby oczyszczalnia dobrze dzialala trzeba codziennie miec przynajmiej 60 l sciekow a z tym moge miec problem Nie bardzo rozumiem dlaczego jest ten wymóg 60l? Przecież i tak na dzień dobry cały pojemnik jest zalewany wodą a Ty korzystając z oczyszczalni tylko wypychasz tę wodę dalej Ja użytkuję oczyszczalnię 2,5 roku. W tym czasie wyjeżdżaliśmy na urlop i na weenendy. Nic się nie stało. U nas pan, który montował oczyszczalnię powiedział, że najważniesze jest systematyczne uzupełnianie bakterii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 09.10.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 znowu oglądałam galerię szydasa - IMPONUJĄCE ! do szydas : zauważyłam na jednym ze zdjęć hydrant na tle Waszego domu i jestem ciekawa, czy musiałeś go postawić, czy on już tam był ? Ja muszę postawić taki we własnym zakresie (1,5 tys. ) i zastanawiam się co z tym fantem zrobić. Nie ma możliwości żebym go nie stawiała i jedynie co mogę, to zwrócić się do sąsiadów o współfinansowanie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 09.10.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Czy ktos z Was uzytkuje szambo jakie sa koszty wywozu i czy to jest nieklopotliwe Kłopotliwe i duże koszty wywozu. Ogólnie najgorsza z możliwych opcji. Tak ale mam tak w WZ wiec najpierw pozwolenie a pozniej np zgloszenie Tylko ze doczytalam ze aby oczyszczalnia dobrze dzialala trzeba codziennie miec przynajmiej 60 l sciekow a z tym moge miec problem Nie bardzo rozumiem dlaczego jest ten wymóg 60l? Przecież i tak na dzień dobry cały pojemnik jest zalewany wodą a Ty korzystając z oczyszczalni tylko wypychasz tę wodę dalej Ja użytkuję oczyszczalnię 2,5 roku. W tym czasie wyjeżdżaliśmy na urlop i na weenendy. Nic się nie stało. U nas pan, który montował oczyszczalnię powiedział, że najważniesze jest systematyczne uzupełnianie bakterii A czy on moze zakladal i oczyszczalnie i szamba zeby mi obiektywnie odpowiedzial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 09.10.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Czy ktos z Was uzytkuje szambo jakie sa koszty wywozu i czy to jest nieklopotliwe Kłopotliwe i duże koszty wywozu. Ogólnie najgorsza z możliwych opcji. Tak ale mam tak w WZ wiec najpierw pozwolenie a pozniej np zgloszenie Tylko ze doczytalam ze aby oczyszczalnia dobrze dzialala trzeba codziennie miec przynajmiej 60 l sciekow a z tym moge miec problem Nie bardzo rozumiem dlaczego jest ten wymóg 60l? Przecież i tak na dzień dobry cały pojemnik jest zalewany wodą a Ty korzystając z oczyszczalni tylko wypychasz tę wodę dalej Ja użytkuję oczyszczalnię 2,5 roku. W tym czasie wyjeżdżaliśmy na urlop i na weenendy. Nic się nie stało. U nas pan, który montował oczyszczalnię powiedział, że najważniesze jest systematyczne uzupełnianie bakterii A czy on moze zakladal i oczyszczalnie i szamba zeby mi obiektywnie odpowiedzial tego nie wiem ale gdy my analizowaliśmy za i przeciw szambo a oczyszczalnia to wyszło nam na plus na oczyszczalnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 09.10.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 U mnie ze wzgledu na WZ to bym musiala dopiero po odbiorze zglosic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 09.10.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Czy ktos z Was uzytkuje szambo jakie sa koszty wywozu i czy to jest nieklopotliwe Kłopotliwe i duże koszty wywozu. Ogólnie najgorsza z możliwych opcji. Tak ale mam tak w WZ wiec najpierw pozwolenie a pozniej np zgloszenie Tylko ze doczytalam ze aby oczyszczalnia dobrze dzialala trzeba codziennie miec przynajmiej 60 l sciekow a z tym moge miec problem Nie bardzo rozumiem dlaczego jest ten wymóg 60l? Przecież i tak na dzień dobry cały pojemnik jest zalewany wodą a Ty korzystając z oczyszczalni tylko wypychasz tę wodę dalej Ja użytkuję oczyszczalnię 2,5 roku. W tym czasie wyjeżdżaliśmy na urlop i na weenendy. Nic się nie stało. U nas pan, który montował oczyszczalnię powiedział, że najważniesze jest systematyczne uzupełnianie bakterii A czy on moze zakladal i oczyszczalnie i szamba zeby mi obiektywnie odpowiedzial Witam, a masz widoki w najbliższym czasie na kanalizację? U nas planują ca. w 2009-2010 roku, więc pewnie te dwa-trzy lata się przemęczę z szambem. Poza tym gmina - właśnie z uwagi na rychłą budowę sieci - nie wydaje już zgody na POŚ, tylko na szambo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts