Maggie 10.02.2004 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Maksiu, dzięki za "drogowskaz". Ja też chętnie się piszę na spotkanie, piątek jest ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 10.02.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Imola to jest to popieram - w tym terminie mogę być dłużej niż ostatnio bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 10.02.2004 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Dzień dobry! witam wszystkich nowych bardzo serdecznie Świetny pomysł na spotkanie 12 marca Już się zapisuję!! tylko mały problem do ilu lat jest to spotkanie NIe wiem do jakiego wieku przyjmujecie w klubie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 10.02.2004 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Iwona: do ilu lat mowisz? a na ile sie czujesz? no właśnie... więc możesz być pewna że się napewno załapiesz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 10.02.2004 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Iwona: do ilu lat mowisz? a na ile sie czujesz? no właśnie... więc możesz być pewna że się napewno załapiesz pozdrawiam Tako rzecze przedwieczny praojciec założyciel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 10.02.2004 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 A jakoż rzekł praojciec... tak też sie stanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.02.2004 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 S.P teraz juz jest ok, wjazd całkiem całkiem aha....dodzwoniła sie do Ciebie Ivetka??? do wawy lecim, lecim jak czarownice Czupurek: na privku napisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.02.2004 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 witajcie co do terminu i lokalu moze koniec marca....a lokalik.....obojętne... oby mozna było spokojnie porozmawic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MamaTA i Tatuj 10.02.2004 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Siema 12 Marca moze byc piszemy sie tez a i mam pytanie ktos mi wczesniej odpowiadal (chyba teksa ??? niewiem dokladnie jakos niezapisalem ) ze w dobrej za warunki przylacza kanalizacji płaci sie 900 i w cenie ma sie od nich ekipe ktora to przylacze robiA nieprawda ?? ci zalegalizowani złodzieje skasowali mnie dzis 900 zł za 3 kartki papieru zgoda na przylacze i warunki niemoge czyste złodziejstwo w biały dzień. Pozdro pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz r 10.02.2004 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Miejsce spotkania:1.Pizza Hutt lub 2.Pizzeryja New Yorker 1.pomieszczą loże wiele osób 2.mogę zarezerwować 1.piętro lokalu .Oba lokale na Wojska Polskiego! Termin-byle zimą i w największy mróz,bo na wiosne to pewnikiem czasu zbraknie. Pozdrawiam wszystkich i uciekam bo wertuje okna,dach,kotłownie i lodówkę bom ciut zgłodniał.he-he mariusz san Bikosa - byle więźba była cięta zimą bo robali mniej,a kupisz wtedy gdy kupisz! S.P.-IBF-ile dachóweczka Cię kosztowała?sztuka? Ulcia i Krzyś-jutro dam znać co robimy z dachem i oknami! MTT-baraczek prześlę zdjęcia wkrótce i cenę! Ciao rebiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 10.02.2004 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Mariusz- ja mogę kupić i teraz tylko, żeby mi ja przetrzymali do maja/czerwca A jakich okienek szukasz?? "stacjonarnych" czy połaciowych?? może coś podpowiem.. Co do spotkania- ja bardzo chętnie się piszę tylko co ja zrobię z przyczepionym do cycka Antkiem??Czarno to widzę Kolorowych snów życzę. Ja tez buliłam 900 za kanalizę w Dobrej - nic mi nie obiecywali ale ciągle mam nadzieję MTT- dajcie znać jak stoicie z ENEA? (mam nadzieje, że ruszaci ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lalka 10.02.2004 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Helo Wszystkim Mariusz piszę sie na więźbe od pana Krzysia i na spotkanko,daj znac odnosnie blizszego terminu.. Okan stacjonarne jade w czw ogladac,wiec moze Ci cos podszepne Teska czy dostalas wiadomosc ode mnie na priva?? Czy zaczynajac kombinacje alpejskie z budową braliscie kosztorysanta?? Czy to pomocna persona,czy zbedny wydatek?? jakies rozeznanie juz mam na rynku,czy taki kosztorys mi bardziej pomoze?? za kosztorys budowlanki poddassza chca 400zl..duzo?? Gdyby ktos cos wiedzial bardzo prosze o info.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.02.2004 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 mama ta nie ja tak nie odpowidałam...płaciłam 900 zł w gminie Dobra za fakt wogole moznosci podłaczenia sie do wod-kan wybudowanej za własne pieniadze...dodoatkowo pzyłącze kosztowało mnie 3400 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanW 10.02.2004 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 lalka!(ale fajny nick!) Wg mojej wiedzy kosztorys dla domu jednorodzinnego kosztuje ok. 500 zł.Jedni płacą i mówią, że warto - inni z kolei twierdzą, że to zbędny wydatek "dla bogatych".Ja zleciłem wykonanie kosztorysu - 450 zł. Wkrótce okaże się, czy to się opłacało. Z zainteresowaniem czekam na zdanie innych użytkowników forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.02.2004 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Lalka włąsnie przeczytałam....jutro bede do niej dzwonic i po rozmowie podam namiar na nią...ostatnio cos jej nie widze na budowie...ale napewno dam znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MamaTA i Tatuj 10.02.2004 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Z enea stoie jak wryty w miejscu he he podobno dzis wyslali mi warunki przylacza ale gosc mi przeczytal kilka zdan przez tel i z tego co mi sie wydaje bedzie jazda bo juz sami niewiedza co wymyslic niewiem mysla ze ktos sie niedoinformuje niedoczyta tylko jak glab bedzie chodzil i placil im ich wybujale koszty stawki itd. Mam pytanie ktos pisal ze jest jakis nadzor na zakladami moze sie odezwac ten ktos sorry ale niepamietam kto to napisal korcze wogole to duzo za duzo przeczyalem zawczesniej . Co do spotkania to wydaje mi sie ze pizza hut bedzie za mala tam jest dosyc ciasno i co pol lokalu zajmiemy i bedziemy biegac miedzy stolikami ?? No i dalej poszukuje kontenerka na dzialke do postawienia na czas budowania. Siema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lalka 10.02.2004 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Roman dzieki ,Twoj tez fajny no własnie ,za caly dom 450zl...a ode mnie chca za głupie poddasze 400zl..i to tylko budowlanka ..bez instalacji.. to chyba ciut za duzo.. architekt za projekt wziela 5600zl..to prawie tez jak za dom.. Czy nie ma podzialu na częsci..za dom 100% za poddasze 50%..?? Rozbój w biały dzień!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MamaTA i Tatuj 10.02.2004 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 A i jeszcze co do kosztorysu placilem 244 z vat ale kupowalem razem z projektem uwazam ze warto jest przynajmniej jakis poglad i rozlozenie tego na czasci pierwsze niewiem jak wasz ale moj kosztorys ma wiecej kartek niz projekt. Przeciez nie kazdy odrazu umie budowac i kazda taka wiedza sie przydaje procentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lalka 10.02.2004 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Teska wielkie dzieki MTT zgadzam sie ze pomaga ..ale widzisz 244 za caly dom,to nie 400 za sam strych.. Moja arch proponowala kosztorys przy projekcie,ale kwota tez kolo 500zl była.. A mówia ze to projektanci sie cenia... Musze poszukac innego kosztorysanta.. Z tego co wiem,to trzeba sie wczytac w projekt i wklepac dane do kompa,a wycenka sama wychodzi..sa jakies bazy danych...ale to moga byc tylko plotki Pozdrawiam ..i dziekuje za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanW 10.02.2004 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 lalka! Samodzielne wykonanie kosztorysu dla osób z poza branży (czyli dla większości z nas - dopiero uczymy się wszystkiego o budowaniu) wydaje sie być zbyt ryzykowne. Wyliczenia moga byc niekompletne, a ceny np. robocizny nie odzwierciedlać cen na danym rynku (np. warszawka jest na ogół droższa niż "reszta kraju", czyli np. my ......... itd., itd.). Do jednego z Muratorów dołączono CD z kalkulatorami do obliczeń ilości cegiel, dachówek, farb, rynien i innych pożytecznych rzeczy. Każdy z nas pewnie (wcześniej lub później) potrafił by to zrobić, ale czas na to poświęcony i "prawdziwość" wyliczeń może być daleka od prawdy. Zatem, wg mnie, warto zlecić wykonanie kosztorysu doświadczonemu inspektorowi nadzoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts