jolly 12.10.2006 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Jolly fajny projekt a salon olbrzymi dzieki - no tez mi sie wydaje trochu przyduzy.... ale bedzie miejsce na fajny fortepian i na duza choinke w grudniu no i pobiegac bedzie mozna - tylko niestety podloga mnie wyniesie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 12.10.2006 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 No, udało się. Delf - gratulacje! Niech się dobrze mieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 12.10.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Jolly fajny projekt a salon olbrzymi dzieki - no tez mi sie wydaje trochu przyduzy.... ale bedzie miejsce na fajny fortepian i na duza choinke w grudniu no i pobiegac bedzie mozna - tylko niestety podloga mnie wyniesie.... To ja bym sie chetnie zamienila bo moj ma tylko 30 m + otwart kuchnia 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 12.10.2006 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Jolly fajny projekt a salon olbrzymi dzieki - no tez mi sie wydaje trochu przyduzy.... ale bedzie miejsce na fajny fortepian i na duza choinke w grudniu no i pobiegac bedzie mozna - tylko niestety podloga mnie wyniesie.... O fortepianie zapomnij, wbrew pozorom te 40 metrów wcale nie jest nadmiernie wielką przestrzenią. Może raczej pianino? Zastanów się jednak nad garażem z przodu domu. U mnie też tak jest i przeklinam samą siebie, że wykazałam zbyt mało uporu przy negowaniu tego rozwiązania w okresie projektowania. Jestem z tego bardzo niezadowolona! Duża bryła zasłania widok na drogę z jednej strony i może byc schronieniem dla ewentualnego złodzieja. Poza tym, zamiast pięknej ściany lasu widzę ścianę własnego garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 12.10.2006 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Jolly fajny projekt a salon olbrzymi dzieki - no tez mi sie wydaje trochu przyduzy.... ale bedzie miejsce na fajny fortepian i na duza choinke w grudniu no i pobiegac bedzie mozna - tylko niestety podloga mnie wyniesie.... To ja bym sie chetnie zamienila bo moj ma tylko 30 m + otwart kuchnia 10 i co ciasno???? bo ja mialam 26 m2 + otwarta kuchnia ok. 12 m2 + otwarta jadalnia ok. 10m2 i bylo oki!!!! martwie sie bardziej garazem - troche go wydluze o 1m, bo boje sie ze bedzie ciasno - juz to przerabialam... no i zrobie zadaszenie na tarasie... ale ogolnie projekt tez mi sie podoba. zaczynam miec ochote.................... na budowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 12.10.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Jolly fajny projekt a salon olbrzymi dzieki - no tez mi sie wydaje trochu przyduzy.... ale bedzie miejsce na fajny fortepian i na duza choinke w grudniu no i pobiegac bedzie mozna - tylko niestety podloga mnie wyniesie.... Zastanów się jednak nad garażem z przodu domu. U mnie też tak jest i przeklinam samą siebie, że wykazałam zbyt mało uporu przy negowaniu tego rozwiązania w okresie projektowania. Jestem z tego bardzo niezadowolona! Duża bryła zasłania widok na drogę z jednej strony i może byc schronieniem dla ewentualnego złodzieja. Poza tym, zamiast pięknej ściany lasu widzę ścianę własnego garażu. myslalam o tym - usytuowanie mojej dzialki sprawi, ze odgrodze sie od notabene "niesympatycznego" sasiada (co to drzwi nie chcial otworzyc - a z okna spogladal...) i dom - ta strona garazowa bedzie stala wlasnie blizej plotu - takze taki uklad mi sie podoba - poza tym i tak bede miala alarm - a zreszta co u mnie wyniosa - futer nie mam, kozaczkow tez nie mam - nie mam bo wszystko topie w dom - a tego mi nie zabiora!!!! no chyba ze kiedys komornik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 12.10.2006 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 spadam juz do domku - czas najwyzszy... do juterka wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 12.10.2006 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 myslalam o tym - usytuowanie mojej dzialki sprawi, ze odgrodze sie od notabene "niesympatycznego" sasiada (co to drzwi nie chcial otworzyc - a z okna spogladal...) i dom - ta strona garazowa bedzie stala wlasnie blizej plotu - takze taki uklad mi sie podoba - poza tym i tak bede miala alarm - a zreszta co u mnie wyniosa - futer nie mam, kozaczkow tez nie mam - nie mam bo wszystko topie w dom - a tego mi nie zabiora!!!! no chyba ze kiedys komornik... Hm, kiedyś przestaniesz przeliczac kozaczki na styropian a futra na dachówkę. Ponieważ jestem upierdliwiec, więc dorzucę jeszcze dwie uwagi. Jolly, zauważ, że masz aż trzy piony wodno - kanalizacyjne - mimo wszystko niezbyt ekonomicznie (niestety, u mnie to samo). Salon duży ale za to małe pokoje, przy tym zupełny brak miejsca na garderobę. Jeśli wstawisz szafy może zrobic się ciasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 12.10.2006 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 myslalam o tym - usytuowanie mojej dzialki sprawi, ze odgrodze sie od notabene "niesympatycznego" sasiada (co to drzwi nie chcial otworzyc - a z okna spogladal...) i dom - ta strona garazowa bedzie stala wlasnie blizej plotu - takze taki uklad mi sie podoba - poza tym i tak bede miala alarm - a zreszta co u mnie wyniosa - futer nie mam, kozaczkow tez nie mam - nie mam bo wszystko topie w dom - a tego mi nie zabiora!!!! no chyba ze kiedys komornik... Hm, kiedyś przestaniesz przeliczac kozaczki na styropian a futra na dachówkę. Ponieważ jestem upierdliwiec, więc dorzucę jeszcze dwie uwagi. Jolly, zauważ, że masz aż trzy piony wodno - kanalizacyjne - mimo wszystko niezbyt ekonomicznie (niestety, u mnie to samo). Salon duży ale za to małe pokoje, przy tym zupełny brak miejsca na garderobę. Jeśli wstawisz szafy może zrobic się ciasno. A ja jak porownam projekt z moim to + przestroniejszy salon -ze z kuchni nie widac wejscia ( nie wiem dlaczego ale dla mnie to wazne ) + bardzo fajny optycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 12.10.2006 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 moj garaz ma szer 6m a dl 7,4m a twoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 12.10.2006 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Tak tu sobie o Jolly projekcie plotkujecie, że też go obejrzałam dokładniej. Moje uwagi są następujące: 1. chyba troche za małe łązienki, to zanczy, mała jest ok, ale wieksza, powinna być większa (no i sa strasznie blisko siebie) 2. za mała część sypialniana w stosunku do dziennej, ja bym poszerzyła dom do słupów na tarasie, czyli żeby powstała jedna ściana, bez uskoku; a może i to samoa z drugiej strony od frontu. 3. pokoje są faktycznie maławe, 9 - 11 m2...hmmmm Poza tym wszytsko jest fajne Jolly do boju! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 12.10.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Delf a twoj domek jakiej jest powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 12.10.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 W/g projektu 206, ale zabudowałam dodatkowo taras nad garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 12.10.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 W/g projektu 206, ale zabudowałam dodatkowo taras nad garażem to olbrzymi u mnie jest 112+ garaz mozliwa adaptacja 60 podasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 12.10.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 spoko, domyśliłam sie, że Jolly o mnie jeszcze bez drzwi i z perspektywą szpachlowania i malowania kilku fuch po "fachowcach", ale co tam Tez nie mialam drzwi jak sie przeprowadzilam. Heh oscieznic tez nie. W kiblu wisialy stare zaslony w dodatku krwisty welur To był szał przeprowadzkowy - eh , troche mi tego brakuje A moj dziadek jak przyjechal na 1-sza kawkę po przeprowadzce powiedzial - nooooo, to macie takiiii, no stan surowy gratuluję dziadzi ciętego dowcipu...ale...cos w tym jest, jest u nas baardzo surowo delf, gratulacje! Ale się długo czaiłaś z przeprowadzką, kobieto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 12.10.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 pomyslalam sobie tak ze zrobie w stropie miejsce na schody ale przykryje je plyta a podasze moze kiedys albo jak bym sprzedawala dom i komus bylo by zamalo Pytanie do osob co maja mala powierzchnie czy sa zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 12.10.2006 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Wgralam sobie program Screamer Radio ale rewelacja teraz to mam internetowe radio super pelen odjazd a ile stacji polskich i zagranicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda1614 12.10.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 ile sie czeka na decyzje o warunkach przyłaczy do energetyki ,czekam juz 3tyg i nic mi nie przysłali a moze tam sie odbiera w energetyce????,moze ktos wie???? ENEA niestety jest typowym monopolistą. U nich załatwienie czegokolwiek zajmuje więcej czasu niż wodociągi i gazownia razem wziete [/quwlasnie juz to zauwazyłam z wodociągów tydzien i byłaz odpowiedz a tam czekam i czekam i mialo przyjsc do domu wiec wysłalam meila z pytaniem do enei i odpowiedzieli ze musze skontaktowac sie z biurem obsługi co jest grane z tym,jutro dzwonie,oby wszystko tam było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 12.10.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 ile sie czeka na decyzje o warunkach przyłaczy do energetyki ,czekam juz 3tyg i nic mi nie przysłali a moze tam sie odbiera w energetyce????,moze ktos wie???? ENEA niestety jest typowym monopolistą. U nich załatwienie czegokolwiek zajmuje więcej czasu niż wodociągi i gazownia razem wziete [/quwlasnie juz to zauwazyłam z wodociągów tydzien i byłaz odpowiedz a tam czekam i czekam i mialo przyjsc do domu wiec wysłalam meila z pytaniem do enei i odpowiedzieli ze musze skontaktowac sie z biurem obsługi co jest grane z tym,jutro dzwonie,oby wszystko tam było ok. u mnie to wlasnie wodociagi przeciagaja niby ma sie to wyjasnic ale wkurza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda1614 12.10.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 ile sie czeka na decyzje o warunkach przyłaczy do energetyki ,czekam juz 3tyg i nic mi nie przysłali a moze tam sie odbiera w energetyce????,moze ktos wie???? ENEA niestety jest typowym monopolistą. U nich załatwienie czegokolwiek zajmuje więcej czasu niż wodociągi i gazownia razem wziete [/quwlasnie juz to zauwazyłam z wodociągów tydzien i byłaz odpowiedz a tam czekam i czekam i mialo przyjsc do domu wiec wysłalam meila z pytaniem do enei i odpowiedzieli ze musze skontaktowac sie z biurem obsługi co jest grane z tym,jutro dzwonie,oby wszystko tam było ok. u mnie to wlasnie wodociagi przeciagaja niby ma sie to wyjasnic ale wkurza widzisz u mnie na odwrót i czekam i czekam moze jutro sie cos wyjasni jak zadzwonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts