dzióbek 13.10.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Mi podobaly sie niektore domki tylko ta powierzchnia Tyle ani nie potrzebuje i te rosnace koszty energi . dokladnie....podobno gaz ma okropnie podrozec od nowego roku.... też zaczynamy się wachać, nastawiliśmy się na gazowe, ale niedługo będzie to strasznie drogie i mój cos przebakuje o kolektorach w ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 13.10.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 znow sie popsulo.... a pogoda jest beznadziejna nio i do tego zaspałam dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 13.10.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 A czy ktos ma mniej bo mnie to martwi jaaa i będzie dla nas ok mój salon ma jakieś 30 + kuchnia około 12-15 u mnie podobnie witam grupę 13 w piatek u mnie salon ma 27 a kuchnia 18,5 m - dlatego stół z salonu precz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.10.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Mi podobaly sie niektore domki tylko ta powierzchnia Tyle ani nie potrzebuje i te rosnace koszty energi . dokladnie....podobno gaz ma okropnie podrozec od nowego roku.... Fakt z ta energia robi sie cos okropnego Wiec wybudowac dom to jedno a utrzymac to co innego nawet drewno do kominka podrozało....rece opadaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 13.10.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Witam! ale oplotkowalyscie moj projekt. ja nie zrobie wszystkiego zgodnie z projektem - projekt jest tylko wstepem - i tak jak w poprzednim - srodki czyli scianki dzialowe i rozklad - zrobie po swojemu. Lazienka niestety zostaje, ale powiem szczerze mialam juz tej wielkosci i jest wystarczajaca (aczkolwiek marzylby mi sie pokoj kapielowy, ale moze w trzecim domku... ) - chyba ze macie pomysl jak ja powiekszyc????, pokoje powieksze, ale dopiero jak beda sciany nosne, gdyz musze sprawdzic na zywca... po prostu zrezygnuje z jednego, no chyba ze, sie zmieszcze.... garderoba????starczy mi mala szafeczka - przeciez ja nie mam ciuchow, wszystko wydalam i wydam na styropian, tynki, bloczki itp. sciany miedzy jadalnia a salonem nie bedzie - temat sprawdzony i czuc przestrzen... moj garaz bedzie mial 6 m szerokosci i dlugosci ok. 7m - mam pytanie do tych co takie maja - wystarczy??????? dzieki za uwagi - prosze o jeszcze... bylo cos o kominach, ale co???? zaraz doczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 13.10.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 nawet drewno do kominka podrozało....rece opadaja podrożało ale i go brak, bo mamy jakieś limity a kominków przybywa, wiem to od osoby która od lat szykowała i sprzedawała drewno do kominka a w tym roku dostała tak mało że tylko co dla siebie i dobrych znajomych, najlepiej zaopatrzyć się chyba już na wiosnę A tak wogóle tozostł mi stos desek i najróżniejszego drewna, mogę tym palić w kominku czy nie za bardzo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 13.10.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Mi podobaly sie niektore domki tylko ta powierzchnia Tyle ani nie potrzebuje i te rosnace koszty energi . dokladnie....podobno gaz ma okropnie podrozec od nowego roku.... też zaczynamy się wachać, nastawiliśmy się na gazowe, ale niedługo będzie to strasznie drogie i mój cos przebakuje o kolektorach w ogrodzie Ale taki kolektor to chyba tylko wspomagajaco do c.o. - udzial prmieni slonecznych z takiego kolektora daje chyba jakies 20 czy 25 % ogrzewania. A reszta procent to musi byc inne zrodlo ciepla - np. wlasnie gaz. Ostatnio czytam ze ogrzewanie domu pradem ale w II taryfie jest ok. II taryfa to 50% taniej od I . II taryfa jest w godzinach od 13-15 i od 22-6 . My wlasnie bedziemy II taryfe wykorzystywac do grzania domy gdy nie bedzie czasu napalic w kominku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 13.10.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 nawet drewno do kominka podrozało....rece opadaja podrożało ale i go brak, bo mamy jakieś limity a kominków przybywa, wiem to od osoby która od lat szykowała i sprzedawała drewno do kominka a w tym roku dostała tak mało że tylko co dla siebie i dobrych znajomych, najlepiej zaopatrzyć się chyba już na wiosnę A tak wogóle tozostł mi stos desek i najróżniejszego drewna, mogę tym palić w kominku czy nie za bardzo??? my palimy takimi od czasu do czasu, ale czy to dobrze czy zle - nie wiem. Zostalo nam wiec palimy. Fajnie sie nimi rozpala 1-szy ogien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.10.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 nawet drewno do kominka podrozało....rece opadaja podrożało ale i go brak, bo mamy jakieś limity a kominków przybywa, wiem to od osoby która od lat szykowała i sprzedawała drewno do kominka a w tym roku dostała tak mało że tylko co dla siebie i dobrych znajomych, najlepiej zaopatrzyć się chyba już na wiosnę A tak wogóle tozostł mi stos desek i najróżniejszego drewna, mogę tym palić w kominku czy nie za bardzo??? raczej nie bardzo.....ale slyszalam ze ludziska pala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 13.10.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 no wlasnie a`propos ogrzewania! JAKI WYBRAC... sklaniam sie ku gazowi, ale mnie teraz przerazilyscie... w kominku czasu palic nie bede miala, bo wracam do domu ok. 18-19, rano wyjezdzam ok. 7-8, a zatrudnic palacza??? na pellety juz nie chce, bo zawala mi to caly garaz - wychodzi fajnie i nie trzeba pilnowac, bo sam sobie podaje, tylko co 3-4 dni trza dokladac, ci co kupilo ode mnie dom opalaja teraz w tym piecu ekogroszkiem, ale wygasili teraz piec, bo w chalupie mieli 26°!!!! tylko ze ekogroszek trzymac trzeba na dworze - no i brudno by bylo.... chyba... co proponujecie - oprocz pradu, bo tego najbardziej sie boje i nie dam sie przekonac, nawet jesli byloby taniej... chyba ze wkrotce oprocz ENEA bedzie inny dostawca ... co WY wybraliscie ... i jak myslicie ile was to wyniesie miesiecznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 13.10.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 raczej nie bardzo.....ale slyszalam ze ludziska pala... to co ja zrobie z taką ilością drewna - chyba wielkie ognicho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 13.10.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Prognozowanie cen różnych nośników energii za kilka lat przypomina wróżenie z fusów: przykręcą Ruskie kurek z gazem, czy nie? A wydobycie ropy? A limity na drewno? My myślimy jednak o gazowym - przy dobrym piecu kondensacyjnym i porządnym ociepleniu budynku zużycie nie powinno nas zrujnować. Do tego kominek - chyba jednak z płaszczem wodnym . Czy słyszeliście o rozwiązaniu, żeby spaliny z kondensata odprowadzać na zewnątrz przez kolanko w ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 13.10.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 raczej nie bardzo.....ale slyszalam ze ludziska pala... to co ja zrobie z taką ilością drewna - chyba wielkie ognicho To co, następne ognisko forumowe u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 13.10.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Czy słyszeliście o rozwiązaniu, żeby spaliny z kondensata odprowadzać na zewnątrz przez kolanko w ścianie? nigdy o czymś takim nie słyszałam przy kondensatach, a jak wybór kominów, zdecydowani?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 13.10.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 sciany miedzy jadalnia a salonem nie bedzie - temat sprawdzony i czuc przestrzen... hmm ja bym chyba zostawila te sciane, ale skrocila bym ja , tak zeby kuchnia laczyla sie z salonem ,ale zeby tez bylo cos co pokaze ze to oddzielna strefa. Salon i tak masz wielki - 41 mkw. Chyba ze szafki kuchenne stalyby tylem do salonu , blat bylby nizej , tak ze z salony nie byloby widac blatu lecz scianke - tyl mebli nieco podwyzszony ponad blat. Widzialam takie rozwiazanie - fajnie to wygladalo. Stolik z krzeselkami wtedy pod sciane . Bo tak likwidujac ta sciane a reszta tak jak na projekcie to powstanie jedna wielka przestrzen, bez wyodrebnionych stref. W kuchni nie moze juz wtedy stac ani jeden brudny talerz, bo z salonu widac balagan. To moje tylko takie przemyslenia, oczywiscie nie musza byc trafne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 13.10.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 no wlasnie a`propos ogrzewania! JAKI WYBRAC... sklaniam sie ku gazowi, ale mnie teraz przerazilyscie... w kominku czasu palic nie bede miala, bo wracam do domu ok. 18-19, rano wyjezdzam ok. 7-8, a zatrudnic palacza??? na pellety juz nie chce, bo zawala mi to caly garaz - wychodzi fajnie i nie trzeba pilnowac, bo sam sobie podaje, tylko co 3-4 dni trza dokladac, ci co kupilo ode mnie dom opalaja teraz w tym piecu ekogroszkiem, ale wygasili teraz piec, bo w chalupie mieli 26°!!!! tylko ze ekogroszek trzymac trzeba na dworze - no i brudno by bylo.... chyba... co proponujecie - oprocz pradu, bo tego najbardziej sie boje i nie dam sie przekonac, nawet jesli byloby taniej... chyba ze wkrotce oprocz ENEA bedzie inny dostawca ... co WY wybraliscie ... i jak myslicie ile was to wyniesie miesiecznie... jesli nie na opal staly ( drewno,pelety,wegiel) to albo gaz ziemny bym wziela albo prad w II taryfie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 13.10.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Czy słyszeliście o rozwiązaniu, żeby spaliny z kondensata odprowadzać na zewnątrz przez kolanko w ścianie? nigdy o czymś takim nie słyszałam przy kondensatach, a jak wybór kominów, zdecydowani?? Jeszcze nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek i Ania 13.10.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Witam grupkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 13.10.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Witam! ale oplotkowalyscie moj projekt. ja nie zrobie wszystkiego zgodnie z projektem - projekt jest tylko wstepem - i tak jak w poprzednim - srodki czyli scianki dzialowe i rozklad - zrobie po swojemu. Lazienka niestety zostaje, ale powiem szczerze mialam juz tej wielkosci i jest wystarczajaca (aczkolwiek marzylby mi sie pokoj kapielowy, ale moze w trzecim domku... ) - chyba ze macie pomysl jak ja powiekszyc????, pokoje powieksze, ale dopiero jak beda sciany nosne, gdyz musze sprawdzic na zywca... po prostu zrezygnuje z jednego, no chyba ze, sie zmieszcze.... garderoba????starczy mi mala szafeczka - przeciez ja nie mam ciuchow, wszystko wydalam i wydam na styropian, tynki, bloczki itp. sciany miedzy jadalnia a salonem nie bedzie - temat sprawdzony i czuc przestrzen... moj garaz bedzie mial 6 m szerokosci i dlugosci ok. 7m - mam pytanie do tych co takie maja - wystarczy??????? dzieki za uwagi - prosze o jeszcze... bylo cos o kominach, ale co???? zaraz doczytam Pokoj kompielowy to chyba marzenie nie jednej z nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 13.10.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Czy słyszeliście o rozwiązaniu, żeby spaliny z kondensata odprowadzać na zewnątrz przez kolanko w ścianie? nigdy o czymś takim nie słyszałam przy kondensatach, a jak wybór kominów, zdecydowani?? Czy napewno spaliny bo mi sie wydawalo ze z zewnatrz bierze sie powietrze a odprowadza to kondensat ale moze cos nie zrozumialam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts