bryta 13.10.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Eeeee tam....Śmieszniej wydarzyło sie w moim rodzinnym Szczecinie w latach 70-ty Na przejeździe kolejowym w Szczecin-Dąbie w oczekiwaniu na podniesienie szlabanu ustawiła się kolejka oczekujących; 1. Motocyklista. 2. Zaprzęg konny. 3. Samochód m-ki Syrenka. Z niewyjaśnionego powodu koń ugryzł motocyklistę w ramię. Motocyklista broniąc się strzelił konia w pysk. Koń stanął dęba i cofnął się z wozem do tyłu. Dyszel wystający z tyłu wozu wbił sie w chłodnicę Syrenki której właściciel widząc co się stało ruszył z łapami do wożnicy. To samo zrobił motocyklista żądny zemsty za ugryzienie przez konia i zniszczoną kurtkę. Woźnica zaczął odpierać ataki rozjuszonych przeciwników lejąc ich batem. Łoooo... żesz Ty !! Przechodziła tamtędy babcia z kozą na postronku. Aby lepiej widzieć wydarzenia przywiązała postronek do szlabanu i podeszła ogladać to kino. W tym czasie pociąg przejechał, a dróżnik podniósł szlaban. Biedna koza. Nawet "Kurier Szczeciński" o tym napisał pod tytułem: " Koń zawinił, a kozę powiesili" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 13.10.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Ale sie usmialam Wydarzylo sie 13- tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 13.10.2006 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Wygląda to tak, że przez ścianę przechodzi taki stalowy kołnierz, a z niego kolanko stalowe będące wyrzutnią spalin. Szkoda, że nigdzie nie mogę znaleźć obrazka. zobacz tutaj - na przedostatniej stronie są różne warianty podłączania kondensatów vaillanta, pewnie inne też tak można... http://www.vaillant.pl/linebreak/mod/netmedia_pdf/data/ecoCOMPACT_2006.pdf szydas, Ty to jesteś best service , dzięki za ten poglądowy link . Nawet może pionowe odprowadzenie, przez daszek kotłowni byłoby wygodniejsze. Pogadam jeszcze z kominiarzem i kierownikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 13.10.2006 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 No i skończył się trzynasty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 13.10.2006 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 wygląda to tak, że przez ścianę przechodzi taki stalowy kołnierz, a z niego kolanko stalowe będące wyrzutnią spalin. Szkoda, że nigdzie nie mogę znaleźć obrazka. zobacz tutaj - na przedostatniej stronie są różne warianty podłączania kondensatów vaillanta, pewnie inne też tak można... http://www.vaillant.pl/linebreak/mod/netmedia_pdf/data/ecocompact_2006.pdf szydas, ty to jesteś best service , dzięki za ten poglądowy link . Nawet może pionowe odprowadzenie, przez daszek kotłowni byłoby wygodniejsze. Pogadam jeszcze z kominiarzem i kierownikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 14.10.2006 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Witam sobotnio i pochmurno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 14.10.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 pozdrawiam sobotnio! pogoda obrzydliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 14.10.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Witamsobotnio Miraśka pytanie czy zakładacie okna dachowe od razu z dachówką czy potem .... troche sie boje że zanim zamkne dom reszta okien i drzwi te z dachu juz znikna???musze podjąć decyzje do środy bo zaczynaja klaść dachówke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda1614 14.10.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 witam wszystkich w ten brzydki dzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 14.10.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Witam sobotnio Miraśka pytanie czy zakładacie okna dachowe od razu z dachówką czy potem .... troche sie boje że zanim zamkne dom reszta okien i drzwi te z dachu juz znikna???musze podjąć decyzje do środy bo zaczynaja klaść dachówke ja wstawiłam same ramy i zabezpieczlismy folią co by nie napadało. Lepiej nie ryzykować, wstawimy dopiero jak będzie reszta i alarm. Nawet jeśli sąsiedzi powiedzą, że tu nie kradną to pamietaj, ze zawsze może być pierwszy raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 14.10.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Czy słyszeliście o rozwiązaniu, żeby spaliny z kondensata odprowadzać na zewnątrz przez kolanko w ścianie? Tak, w pewnych sytuacjach jest to dopuszczalne. Pomyśl jednak o elewacji. Nie zauważyłam, że sama znalazłaś odpowiedź wcześniej. Ponawiam jednak radę - pomyśl o elewacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 14.10.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Witam wszystkich. Mam pytanko czy ktoś się orientuje gdzie w necie jest jakaś mapka na której można zobaczyć którędy bedzie przebiagała ta słynna zachodnia obwodnica Szczecina. Jak ktoś zna jakiś link to poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 14.10.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Witam wszystkich. Mam pytanko czy ktoś się orientuje gdzie w necie jest jakaś mapka na której można zobaczyć którędy bedzie przebiagała ta słynna zachodnia obwodnica Szczecina. Jak ktoś zna jakiś link to poproszę maro, przejrzyj forum wstecz, podawałem ten link dwa razy, a teraz nie pamiętam... jest na planie zagospodarowania przestrzennego gminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 14.10.2006 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Czy słyszeliście o rozwiązaniu, żeby spaliny z kondensata odprowadzać na zewnątrz przez kolanko w ścianie? Tak, w pewnych sytuacjach jest to dopuszczalne. Pomyśl jednak o elewacji. Nie zauważyłam, że sama znalazłaś odpowiedź wcześniej. Ponawiam jednak radę - pomyśl o elewacji! a w jakim sensie? wyprowadzenie ma określoną minimalną długość, więc spaliny jej nie zniszczą. sama rura jest dość estetyczna (ale fakt, nie najładniejsza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 14.10.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Eeeee tam....Śmieszniej wydarzyło sie w moim rodzinnym Szczecinie w latach 70-ty Na przejeździe kolejowym w Szczecin-Dąbie w oczekiwaniu na podniesienie szlabanu ustawiła się kolejka oczekujących; 1. Motocyklista. 2. Zaprzęg konny. 3. Samochód m-ki Syrenka. Z niewyjaśnionego powodu koń ugryzł motocyklistę w ramię. Motocyklista broniąc się strzelił konia w pysk. Koń stanął dęba i cofnął się z wozem do tyłu. Dyszel wystający z tyłu wozu wbił sie w chłodnicę Syrenki której właściciel widząc co się stało ruszył z łapami do wożnicy. To samo zrobił motocyklista żądny zemsty za ugryzienie przez konia i zniszczoną kurtkę. Woźnica zaczął odpierać ataki rozjuszonych przeciwników lejąc ich batem. Łoooo... żesz Ty !! Przechodziła tamtędy babcia z kozą na postronku. Aby lepiej widzieć wydarzenia przywiązała postronek do szlabanu i podeszła ogladać to kino. W tym czasie pociąg przejechał, a dróżnik podniósł szlaban. Biedna koza. Nawet "Kurier Szczeciński" o tym napisał pod tytułem: " Koń zawinił, a kozę powiesili" dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 14.10.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Witam! A jeśli tyczy spalin i dymu to mam pytanko: jak macie w kominku rozwiązane odprowadzenie własnie spali (dymu) do komina? Chodzi mi jaką rurą? Spiro, gładką czy jeszcze czymś innym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 14.10.2006 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Witam wieczorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.10.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 wieczorowo witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.10.2006 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 no i mamy juz niedziele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 15.10.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 pozdrawiam niedzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts