Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Eeeee tam....Śmieszniej wydarzyło sie w moim rodzinnym Szczecinie w latach 70-ty

Na przejeździe kolejowym w Szczecin-Dąbie w oczekiwaniu na podniesienie szlabanu ustawiła się kolejka oczekujących;

1. Motocyklista.

2. Zaprzęg konny.

3. Samochód m-ki Syrenka.

Z niewyjaśnionego powodu koń ugryzł motocyklistę w ramię.

Motocyklista broniąc się strzelił konia w pysk.

Koń stanął dęba i cofnął się z wozem do tyłu.

Dyszel wystający z tyłu wozu wbił sie w chłodnicę Syrenki której właściciel widząc co się stało ruszył z łapami do wożnicy.

To samo zrobił motocyklista żądny zemsty za ugryzienie przez konia i zniszczoną kurtkę.

Woźnica zaczął odpierać ataki rozjuszonych przeciwników lejąc ich batem. Łoooo... żesz Ty !!

Przechodziła tamtędy babcia z kozą na postronku.

Aby lepiej widzieć wydarzenia przywiązała postronek do szlabanu i podeszła ogladać to kino.

W tym czasie pociąg przejechał, a dróżnik podniósł szlaban.

Biedna koza.

Nawet "Kurier Szczeciński" o tym napisał pod tytułem:

" Koń zawinił, a kozę powiesili"

:D :D :D

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Wygląda to tak, że przez ścianę przechodzi taki stalowy kołnierz, a z niego kolanko stalowe będące wyrzutnią spalin. Szkoda, że nigdzie nie mogę znaleźć obrazka.

zobacz tutaj - na przedostatniej stronie są różne warianty podłączania kondensatów vaillanta, pewnie inne też tak można...

http://www.vaillant.pl/linebreak/mod/netmedia_pdf/data/ecoCOMPACT_2006.pdf

szydas, Ty to jesteś best service :wink: , dzięki za ten poglądowy link :D . Nawet może pionowe odprowadzenie, przez daszek kotłowni byłoby wygodniejsze.

Pogadam jeszcze z kominiarzem i kierownikiem.

wygląda to tak, że przez ścianę przechodzi taki stalowy kołnierz, a z niego kolanko stalowe będące wyrzutnią spalin. Szkoda, że nigdzie nie mogę znaleźć obrazka.

zobacz tutaj - na przedostatniej stronie są różne warianty podłączania kondensatów vaillanta, pewnie inne też tak można...

http://www.vaillant.pl/linebreak/mod/netmedia_pdf/data/ecocompact_2006.pdf

szydas, ty to jesteś best service :wink: , dzięki za ten poglądowy link :D . Nawet może pionowe odprowadzenie, przez daszek kotłowni byłoby wygodniejsze.

Pogadam jeszcze z kominiarzem i kierownikiem.

:D :D :D :D

Witam

sobotnio Miraśka pytanie czy zakładacie okna dachowe od razu z dachówką czy potem .... troche sie boje że zanim zamkne dom reszta okien i drzwi te z dachu juz znikna???musze podjąć decyzje do środy bo zaczynaja klaść dachówke

ja wstawiłam same ramy i zabezpieczlismy folią co by nie napadało. Lepiej nie ryzykować, wstawimy dopiero jak będzie reszta i alarm. Nawet jeśli sąsiedzi powiedzą, że tu nie kradną to pamietaj, ze zawsze może być pierwszy raz :roll: :roll:

Czy słyszeliście o rozwiązaniu, żeby spaliny z kondensata odprowadzać na zewnątrz przez kolanko w ścianie? :o

Tak, w pewnych sytuacjach jest to dopuszczalne. Pomyśl jednak o elewacji. :-?

Nie zauważyłam, że sama znalazłaś odpowiedź wcześniej. Ponawiam jednak radę - pomyśl o elewacji!

Witam wszystkich. Mam pytanko czy ktoś się orientuje gdzie w necie jest jakaś mapka na której można zobaczyć którędy bedzie przebiagała ta słynna zachodnia obwodnica Szczecina. Jak ktoś zna jakiś link to poproszę

maro, przejrzyj forum wstecz, podawałem ten link dwa razy, a teraz nie pamiętam... :oops:

jest na planie zagospodarowania przestrzennego gminy

Czy słyszeliście o rozwiązaniu, żeby spaliny z kondensata odprowadzać na zewnątrz przez kolanko w ścianie? :o

Tak, w pewnych sytuacjach jest to dopuszczalne. Pomyśl jednak o elewacji. :-?

Nie zauważyłam, że sama znalazłaś odpowiedź wcześniej. Ponawiam jednak radę - pomyśl o elewacji!

a w jakim sensie? wyprowadzenie ma określoną minimalną długość, więc spaliny jej nie zniszczą. sama rura jest dość estetyczna (ale fakt, nie najładniejsza).

Eeeee tam....Śmieszniej wydarzyło sie w moim rodzinnym Szczecinie w latach 70-ty

Na przejeździe kolejowym w Szczecin-Dąbie w oczekiwaniu na podniesienie szlabanu ustawiła się kolejka oczekujących;

1. Motocyklista.

2. Zaprzęg konny.

3. Samochód m-ki Syrenka.

Z niewyjaśnionego powodu koń ugryzł motocyklistę w ramię.

Motocyklista broniąc się strzelił konia w pysk.

Koń stanął dęba i cofnął się z wozem do tyłu.

Dyszel wystający z tyłu wozu wbił sie w chłodnicę Syrenki której właściciel widząc co się stało ruszył z łapami do wożnicy.

To samo zrobił motocyklista żądny zemsty za ugryzienie przez konia i zniszczoną kurtkę.

Woźnica zaczął odpierać ataki rozjuszonych przeciwników lejąc ich batem. Łoooo... żesz Ty !!

Przechodziła tamtędy babcia z kozą na postronku.

Aby lepiej widzieć wydarzenia przywiązała postronek do szlabanu i podeszła ogladać to kino.

W tym czasie pociąg przejechał, a dróżnik podniósł szlaban.

Biedna koza.

Nawet "Kurier Szczeciński" o tym napisał pod tytułem:

" Koń zawinił, a kozę powiesili"

:D :D :D

dobre :D