bodekku 15.10.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Witam! A jeśli tyczy spalin i dymu to mam pytanko: jak macie w kominku rozwiązane odprowadzenie własnie spali (dymu) do komina? Chodzi mi jaką rurą? Spiro, gładką czy jeszcze czymś innym? u mnie była gładka - gruba rura! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 15.10.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Witam sobotnio Miraśka pytanie czy zakładacie okna dachowe od razu z dachówką czy potem .... troche sie boje że zanim zamkne dom reszta okien i drzwi te z dachu juz znikna???musze podjąć decyzje do środy bo zaczynaja klaść dachówke witam i dopiero dzisiaj mamy czynna neostrade jesli chodzi o okna to właśnie kierownik kazał mi je kupić bo musza wiedziec gdzie kłaść dachówki i tez mi sie to nie widzi ale chyba zrobimy jak radzi Dzióbek chyba ,że kiero wymysli co innego,u nas tez wtorek lub sroda zaczynaja klaść dachówkę,jeszcze zostały im rynny które musze kupić w poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 15.10.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Witam w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 15.10.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Witam wszystkich. Mam pytanko czy ktoś się orientuje gdzie w necie jest jakaś mapka na której można zobaczyć którędy bedzie przebiagała ta słynna zachodnia obwodnica Szczecina. Jak ktoś zna jakiś link to poproszę Cześć. W załączeniu przesyłam link: http://bip.dobraszczecinska.pl/strony/menu/13.dhtml na dole strony są załączniki w których są mapki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 15.10.2006 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Witam i podnoszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 15.10.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Czy słyszeliście o rozwiązaniu, żeby spaliny z kondensata odprowadzać na zewnątrz przez kolanko w ścianie? Tak, w pewnych sytuacjach jest to dopuszczalne. Pomyśl jednak o elewacji. Nie zauważyłam, że sama znalazłaś odpowiedź wcześniej. Ponawiam jednak radę - pomyśl o elewacji! a w jakim sensie? wyprowadzenie ma określoną minimalną długość, więc spaliny jej nie zniszczą. sama rura jest dość estetyczna (ale fakt, nie najładniejsza). Owszem, sama zastanawiałam się nad wpływem uchodzących spalin na elewację. W sumie to pisząc posta miałam nadzieję, że może widzieliście u kogoś takie rozwiązanie i byłam ciekawa, jak wyglądają ściany po jakimś czasie użytkowania. Kotłownia jest u mnie taką jakby przybudówką do garażu pod przedłużoną połacią dachu dwuspadowego. Wejście jest właśnie przez garaż, więc nie jest to jakaś specjalnie reprezentacyjna lokalizacja. Komin, do którego ewentualnie miałabym podłączyć piec ma prawie 8m długości, więc dość sporo. Dlatego przemyśliwuję nad innym rozwiązaniem. Rysunki z linku od szydasa podsunęły mi myśl o wyprowadzeniu spalin zamiast przez ścianę boczną to przez dach bezpośrednio nad kotłownią zdecydowanie krótszym przewodem koncentrycznym ze stali niż musiałby iść w kominie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczegol 15.10.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Witam wszystkich forumowiczow, jako ze jestem nowy, powiem kilka slow o sobie; urodzilem sie w lipcu, dokladnie to w polowie lipca A serio to zakupilismy dzialke na/w Bezrzeczu, 800 m2, wlasnie chyba wybralismy projekt Dom w rododendronach Archona i szykujemy sie do rozpoczecia tej nierownej walki...Chcialbym zalatwic kredyt w tym roku a budowe rozpoczac na wiosne. System polzlecony Ze wzgledu na prace (sprzedaje samochody ciezarowe) znam sporo firm od hurtowni budowlanych, przez fabryki okien, transportowcow i firmy budowlena i mam zamiar to wykorzystac, na tyle na ile sie da. Mam nadziej ze zasymilujecie jeszcze jedno komorke budowlana i w razie czego wspomozecie rada. Na razie lakne wszystkiego co istotne na tym przedinwestycyjnym etapie, tu niestety mam ograniczone mozliwosci bo nikt z architektow ani urzednikow ciezarowek nie nabywa Wiec poszukuje rozsadnych (tzn ani najlepszych ani najtanszych) firm architektonicznych do adaptacji oraz jakis wszkazowk ktore leza Wam na sercu, za wszystkie z gory dziekuje. Coz, na poczatek tyle, poloneza czas zaczac...pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 15.10.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Witaj szczegol, ja narazie nie pomogębo sam jestem przed architaktami i nnymi pierdołami ale tu na grupie na pewno możesz liczyć na jakieś namiary.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 16.10.2006 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 pozdrawiam poniedziałkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 16.10.2006 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 witam poniedziałkowo. spóźnione życzenia dla wszystkich wczorajszych Teresek i Jadwiś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 16.10.2006 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Witam! Cholera mnie bierze, bo od piatku Jumar nie wywiózł mi śmieci, a w sobotę robiłam wieksze porządeczki i stosik urósł dzwoniłam do nich a Pani zaskoczona, że samochód nie był na naszej ulicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 16.10.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 szczegol - witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 16.10.2006 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 witam wszystkich, ale mgła !!! dzięki Meggi za namiary na hurtownię, chyba będziemy się w niej zaopatrywac przez jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 16.10.2006 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Didi - Jumar ostatnio się obija w zeszłym tygodniu w ogóle ich nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 16.10.2006 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Didi - Jumar ostatnio się obija w zeszłym tygodniu w ogóle ich nie było no właśnie jestem po ostrej rozmowie z Panią z biura obsługi klienta i tak się zastanawiam czy nie złożyć oficjalnej skargi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 16.10.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 No chyba ktoś mleko rozlał za oknem. Biało i nic nie widać. Błeeee. U mnie Jumara też jeździ jak chce, za to opłata w ciągu dwóch lat wzrosła o 100%. Bałagan mają w dokumentach i wiecznie ludziom u mnie przysyłają wezwania do zapłaty, zapłaconych de facto faktur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 16.10.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 martelia namiar na goscia z hds 0502 551 565 p. robert nie odbiera telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 16.10.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Witam grupkę Co to za firma Jumar, nie można ich zmienić czy mają wyłączność na ten teren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 16.10.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Witam grupkę Co to za firma Jumar, nie można ich zmienić czy mają wyłączność na ten teren Nie, nie mają wyłączności, a byli baaardzo konkurencyjni cenowo (połowę tańsi niż MPO) i termin wywozu bardzo mi odpowiadał, bo jest to piątek i zawsze na weekend mam czyściutko. Teraz są tylko 20zł tańsi od MPO (rocznie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 16.10.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 martelia namiar na goscia z hds 0502 551 565 p. robert nie odbiera telefonu odebrał, ale niestety mam za duży kontener do przewiezienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts