Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Witam wszystkich, wiosną zaczynamy a właściwie chcielibyśmy zacząć budowę naszego małego domku, działka kupiona latem (Warzymice), architekt kończy projekt.

a tak wogóle to poczekajcie na pozwolenie na budowę, bo nie jest powiedziane, że do wiosny je dostaniecie. nieliczni szczęściarze czekali poniżej miesiąca, liczna większość niestety dłużej.... często DUŻO dłużej.... :evil: więc szukanie ekipy i umawianie sie na termin jest w tej chwili dzieleniem skóry na niedźwiedziu... :wink:

pozwolenie już mamy, bo kupiliśmy działkę już z projektem i pozwoleniem, architekt zmienia tylko rozkład pomieszczeń wewnątrz domku, i wystąpimy z aneksem do pozwolenia pod koniec tego miesiąca, ale zacząć to już chyba możemy :)

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich, wiosną zaczynamy a właściwie chcielibyśmy zacząć budowę naszego małego domku, działka kupiona latem (Warzymice), architekt kończy projekt. W związku z brakiem znajomości w branży budowlanej, postanowiłem dziś odwiedzić kilka budów w okolicy w poszukiwaniu ekipy do stanu surowego - totalna załamka, wszyscy ludzie z którymi rozmawiałem nie mają juz wolnych terminów w 2007 r., nie wiem czy trafiłem na tak rozchwytywanych ludzi czy jest poprostu już za późno, a może tylko pech.

Pomożecie?

Tomek i Ania.

no to prawie jestesmy sasiadkami.

witajcie

Jejciu :oops: :D obiecuję za szybko nie wykończyć się, będzie mi łatwiej o tyle, że wiadomo czego brakuje :wink:

A z tym budowaniem, to kto wie......może nie od razu dom, ale... :wink:

Aleś wymyśliła - a ja albo Teska? nam nie przeszkadza wcale fakt, że już dawno mieszkamy w bywaniu na tym forum :D

no wlasnie...wiec kobieto sie nie wymiguj :lol:

aha wiecej nas jest mieszkajacych...

witam wtoreczkowo.

Teska - dostałaś ode mnie w piątek maila dot. prądu?

co do płyty el. i piekarnika - faktycznie zależy kto ile gotuje, ile jest osób w rodzinie (szczególnie małych dzieci) i co ma jeszcze na prąd. mi np. nie wychodzi za dużo bo i urządzeń mam niewiele i gotuję praktycznie tylko obiad (+ czajnik). w ciągu roku zużywam ok 5 tys. kWh, więc na dzisiejsze ceny jest to, ok 170 zł miesięcznie (dla porównania w mieszkaniu miałam kuchenkę gazową i zużycie do 3 tys. kWh). prąd budowlany - ten to dopiero jest drogi ze względu na wysokość opłat abonamentowych.

pozdrowionka dla wszystkich

NIE Ty kobieto pisz jeszcze raz albo zadzwonie do cie po 18 :lol:

No i słuchajcie, mieszkam 8)

Wszyskich wątpiacych zapewniam, że warto sie męczyć :D

Chociaż stres jeszcze nie odpuścił całkowicie, ale chłopcom tak się podoba, że ich radość rekompensuje wszelkie niedostatki :wink:

Szczerze gratuluję choć myślałem, że to już dawno się stało.

Kiedyś nawet próbowałem się na parapetówkę wprosić. :D

Witam wszystkich, wiosną zaczynamy a właściwie chcielibyśmy zacząć budowę naszego małego domku, działka kupiona latem (Warzymice), architekt kończy projekt.

a tak wogóle to poczekajcie na pozwolenie na budowę, bo nie jest powiedziane, że do wiosny je dostaniecie. nieliczni szczęściarze czekali poniżej miesiąca, liczna większość niestety dłużej.... często DUŻO dłużej.... :evil: więc szukanie ekipy i umawianie sie na termin jest w tej chwili dzieleniem skóry na niedźwiedziu... :wink:

Nie zniechęcaj młodych na starcie. Najgorsze zacznie się po otrzymaniu

pozwolenia. 8)

Myślę, że przy odrobinie waszego zaangażowania pozwolenie do wiosny dostaniecie z palcem w .... bucie.

Witam Wszystkich po dłuższej przerwie.

Szczegol - w jakiej części Bezrzecza nabyłeś działeczkę (może będziemy sąsiadami :D )

Hmmm, za netto 200 m w prawo, kupowane za posrednictwem DOM BUDu, na samej gorze po prawej stronie, 4 dzialka w prawo od juz wybudowanych domkow. Jak czytam niektore posty to moze byc tak ze nie doczekam sie budowy bo mnie krew zaleje...

Ktos szukal transportu...za tydzien, dwa bede mial zabudowane auto z HDSem, jak sie klientowi nie bedzie spieszylo to moze zrobic jakas rundke w ramach szkolenia kierowcy ;)

Szczegół, witaj nowy sąsiedzie.

ja kupiłam sobie o strukturze lnu i z tym czyszceniem, to tez różowo nie jest, jednak zwykły gładki nierdzewny, sprawował się najlepiej.

Domestos i życie stało się prostsze. :D :D :D

alergia i wszystko się skomplikowało :wink:

Maseczka do lakierowania z Castoramy i znowu jest dobrze. :D

raczej rekawiczki...a te ze sztucznego lateksu... :roll: :D

nie jest lekko, ale daję radę :D

Maggie, a ty jaki masz sposób na "len"?