Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Kacha 72-kiedy wstawiacie okna i resztę,robicie już elektrykę?nasz elektryk którego byśmy chcieli ma wolny czas dopiero w styczniu-lutym :cry: a nie wiem czy jacyś z listy są wolni od połowy listopada-a może wziąść sie za kanalizę i wodę w to miejsce tylko nie wiem czy to dobra kolejność

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Kacha 72-kiedy wstawiacie okna i resztę,robicie już elektrykę?nasz elektryk którego byśmy chcieli ma wolny czas dopiero w styczniu-lutym :cry: a nie wiem czy jacyś z listy są wolni od połowy listopada-a może wziąść sie za kanalizę i wodę w to miejsce tylko nie wiem czy to dobra kolejność

tak mysle, myslę i nie widze przeciwskazań, żeby zamienić kolejność, może poza tym, że nie będzie alarmu i troche strach zostawic rury same na zimę, ludzi rece swędza niestety. A z ta elektryka to jest tak paskudnie, że żeby ja dobrze położyc, to trzeba wiedziec dokładnie gdzie i jaki punkt świetlny chce sie mieć. Brzmi prosto? Bynajmniej :roll:

teoretyczcznie moje okna juz powinny byc w M&S ale co mi po tym jak bramy garazowej jeszcze nie ma ... no i dopiero drzwi zamówiłam tez trzeba czekać ... co do elektryki to póje na żywioł czyli biegam z elektrykiem i palcem pokazuje tu to a tu tamto ( moze sie uda) kanalizę mozna polozyc wczesniej ale z CO bym nie ryzykowala miedź w cenie na 100% zniknie do lutego ...... naiwnie myslalam że ten stan surowy uda sie szybciej skonczyc :-?

teoretyczcznie moje okna juz powinny byc w M&S ale co mi po tym jak bramy garazowej jeszcze nie ma ... no i dopiero drzwi zamówiłam tez trzeba czekać ... co do elektryki to póje na żywioł czyli biegam z elektrykiem i palcem pokazuje tu to a tu tamto ( moze sie uda) kanalizę mozna polozyc wczesniej ale z CO bym nie ryzykowala miedź w cenie na 100% zniknie do lutego ...... naiwnie myslalam że ten stan surowy uda sie szybciej skonczyc :-?

o centaralnym nie myslimy teraz tylko około kwietnia -maja-teraz woda,kanaliza do końca,elektryka i wylewki na pietrze,ocieplenie poddasza styczeń-luty,mi dzisiaj zadzwonił pan z m&sów ,ze brama bedzie w srode i ustalimy date założenia jej,okna też maja być na dniach a drzwi ok 2 listopada -wejsciowe a do kotłowni stoja w magazynku :lol: niech tylko szybciej złaża mi z dachu co by okien nie uszkodzili,potem około tygodnia mam czekac na rolety zew i koniec -chce wreszcie odpocząć bo mam narazie dosyc tej nerwówki

Teraz się zastanawiam czy zdejmując humus zdjąc go z większej połaci by było miejsce na wykopywaną ziemię z fundamentów - by nią nie przysypywać ziemi urodzajnej - czy się tym nie przejmować ??

w zasadzie pewnie w przyszłości i tak nawieziesz trochę lepszej ziemi, żeby trawnik extra wyglądał :D jeżeli masz miejsce na dużą hałdę ziemi na działce i możesz zapłacić trochę więcej za koparkę to możesz kombinować. mi by się nie chciało :D

Pozdrawiam wszystkich.

Tomadyna, gratulacje.

Teraz się zastanawiam czy zdejmując humus zdjąc go z większej połaci by było miejsce na wykopywaną ziemię z fundamentów - by nią nie przysypywać ziemi urodzajnej - czy się tym nie przejmować ??

Co do ziemi z wykopu, to najlepiej usypac pryzmę w pewnej odległości od budynku. Nie warto usuwac humusu na bardzo dużym obszarze - podczas deszczu (wbrew pozorom jesień za pasem!) może zrobic się tam grząska ciapa.