czupurek 11.02.2004 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Didi - a dużo robiłaś przeróbek w stosunku do pierwowzoru? no to też cię pocieszę, napewno dobrze wybrałaś i będziesz zadowolona, w końcu nasze wybory to, kupa przemyśleń, gustów etc więc musi być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lalka 11.02.2004 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Didi a kto ma lepiej wybrac jak nie Ty..Przecież to Ty bedziesz tam najczesciej przebywac..wiec to co Tobie pasuje nada sie najlepiej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 11.02.2004 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Czupurku jedna poprawka, na którą musiałam mieć zgodę projektanta to wymiana okna balkonowego na zwykłe (ale zgodę tę uzyskałam w 15min, dzięki technice czyli fax)Pozotałe zmiany to takie nasze ulepszenia typu: Wc na spiżarnię i tu na innej ścianie daliśmy drzwi, schody drewniane na schody z betonu (mam lęk przestrzeni), krótsza ściana miedzy kuchnią a jadalnią po to aby tam się zmieścił barek. Czyli bardziej takie kosmetyczne zmiany.Lalka mój mąż mi cały czas powtarza, że to mam się dobrze czuć w swoim domu, a nie stresować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lalka 11.02.2004 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Didi No cóż........trza mu przyznać,ze dobrze gada własnie zasypał moja skrzynke mailowa deszcz "powiadomien o odpowiedzi z muratora.." chyba za 20sztuk...juz starczy Panie Murator ,starczy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 11.02.2004 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Aleście od wczoraj napisali! Trzymajcie kciuki, żeby moje drzwi wewnętrzne przywieźli dzisiaj do Castoramy! Miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 11.02.2004 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Ivette- trzymam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz r 11.02.2004 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Czołem every body!! Ulcia i Krzyś-musimy wybać dzień do zakupu dachówki!!(czemu nie bierzesz folii?) SP-to jaką cenę otrzymałaś na IBF???? G&M-polecasz to co się reklamuje!!A ja chyba się skuszę na BROETJE,dlatego,że mój instalator dostał lepsze ceny ode mnie i jest to kocioł który mnie satysfakcjonuje!!(a w kwietniu Firma Broetje reklamować się b ędzie razem z Mercedesem!!!mam to co prawda w nosie--ale) Bikosa-interesuje mnie 6 sztuk okien Fakro w tym dwa kolankowe. 3x94/140;2x94/140/60(stałe);1x78/140.z mikrowent.typ ftp-v Lalka-co do okien to złożyłem(bardziej kobitka)zapytania w Mierzynie i Gryfinie ale to już Ona nadzoruje!A co masz ciekawego?Aaa więźba u Krzysia?? zamawiaj w/g zasady cena jak na 3 dachy bo tak ustaliłem z nim i przypomnij mu o tym lub razem podjedziemy. Co się tyczy kosztorysanta(ów)-brałem wyceny na wszystko A-Z.Po pierwszej kalkulacji osiwiałem z przerażenia bo cena była kosmiczna(Księgowa).Za drugim razem było już lepiej(precyzyjniej).Dla mnie osoby z małym doświadczeniem bud. dało to pewien wachlarz cenowy przy wszelkich negocjacjach oraz pozwolio przekalkulować wiele istotnych spraw. Zawsze robocizna podawana jest b.niska(takie są dane), a ceny na materiały bez rabatów.W moim przypadku kosztorys ,uwzględniając obecne podwyżki okazał się aktualny i każdy zakup poniżej ceny z kalkulacji daje super satysfakcję.Nie mniej pojawia się czesto wiele nieoczekiwanych wydatków o kórych nam się nawet nie śni i o tym nigdzie nie przeczytamy i nikt nam tego nie przewidzi.Zapłaciłem prawie 1100zł. (sporządzało go pare osób).Dla mnie istotne też było to,że kosztorys który otrzymałem (ofertowy i ślepy)zawierała zestawienia materiałow i wszystkich dodatków co niezmiernie pomaga mi do dzis! uff Przy moim indywidualnym projekcie uważam,że się przydaje. RomanW-wystarczy (miast królestwa) jak zajrzysz stronę wcześniej tam podałem namiar na prawdziwych górali!(Piotr)teraz są w Dobrej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.02.2004 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 witajta wieczorową porą....... a ja mam prawie kominek skonczony.....lalalalal....i nawet nawet wygląda...hihih tylko stare złoto cos nie wyszło...ale co tam jak mówi Joasia Jasi...wyluzowałam didi - ja po prostu wziełam wzornik i tak : to to to i koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 11.02.2004 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Witam wszystkich po wstępnym odespaniu nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lalka 11.02.2004 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Didi i juz lepszy nastroj?? Sen lekarstwem na wszystko Jedynie na nadmiar pracy nie poradzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 11.02.2004 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Lalka zdecydowanie lepszy! dziękuję A jutro bedzie jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanW 11.02.2004 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Mariusz r: górale dopisani do listy wykonawców. Jak polecasz to będe z nimi rozmawial. Gdzie sprzedają te "kotłowe mercedesy" BROETJE. Kto je produkuje (kraj) Jedno, czy dwufukcyjny? Jak duży zasobnik cwu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 11.02.2004 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Mariusz- najlepsza oferta na okna fakro- 23% od ceny katalogowej to Serwis Dach (przynajmniej w listopadzie tak bylo) Czy mógłbys wspomnieć o jeszcze jednej zbłąkanej duszyczce jeśli chodzi owięźbę?? tylko, że ja bedę kupowała za jakies 2-3miesiące?? Aha- jesli chodzi o rynny to ja mam RR (Rautarukki...blebleble cos tam)- przy zakupie dachu dostałam je w cenie Nicol/canion; piekne, ciemnoczerwone pod kolorek dachu o obróbki kominiarskiej Teska- to mówisz, że kominek jeszcze piękniejszy?!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 11.02.2004 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Zapomniałam dodać, że rynienki są metalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 11.02.2004 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Wiadomość z ostatniej chwili- pani adaptatorka powiedziała, ze od zeszłego tygodnia nasze dokumenty leżą w oczekiwaniu na pozwolenie na budowę!!! Jeszcze 3-max 4 tygodnie i będę miała w ręku ten wymarzony świstek z czerwoną pieczątką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laura_ms 11.02.2004 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 WitamMuszę podwyższyć całą działkę 1050 m2 o 0,5 m.Czy udzieli mi ktoś informacji ile muszę nawieźć wywrotek i jakie są to mniej więcej koszta.Bardzo proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz r 11.02.2004 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Laura-ms-a po co podwyższać i jakim materiałem jeśli już mogę zapytać? Co to da takie nawożenie? Po mojemu to ok.70 wywrotek piachu zasypowego po 130zł/kamaz Casami ziemię urobkową można kupić po 40 zł/kamaz Roman W-na szczęście Broetje jest niemiecki nie jak Dajmler-Chrysler!! Bims ul.Cukrowa 12.1p-P.Krzysztof.W każdej opcji! Idź z zaufanym instalatorem dostaniesz lepszą cenę(raczej on) Co się tyczy górali-widziałem co potrafią-szkoda,że byli zajęci Bikosa-więzba-no problemo!Ja też dostałem 23% upustu.(tydzień temu) Szukam partnera do okien!!!!! w celu wspólnych zakupów!!! mariuszsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 12.02.2004 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 Witajcie w czwartek, kurcze dopadło mnie jakieś choróbsko... z nosa mi leci, glowa mnie boli... ale dobrze ze weekend za pasem to sie troche wykuruje, żeby na przyszły weekend być w pełni siłpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 12.02.2004 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 witam wszystkich cieplutko. coraz trudniej zwlec mi się z łóżka świtem i doba ma zdecydowanie za mało godzin. kiedy ta zima sobie pójdzie? boję się że tynki szlag trafi. jeżdżę codziennie i im palę w piecu może to coś da wczoraj trochę sprzątałam po wykonawcach i wiecie co? niewiarygodne ale od zmiotki i szufelki zrobiły mi się odciski na rękach, taka delikatna ze mnie materia. Doris łazienki mi się podobają, z czego ty masz tą wannę za tak rewelacyjną cenę? życzę miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 12.02.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 No i jutro weekendMariusz, obiecuję dzisiaj sprawdzic fakturę i jutro podam ci cenę za dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts