Didi 25.10.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 witam przy zdobywaniu informacji ( ja teraz szukam szalunków, więźby ) pomocna jest informacja gospodarcza : 4 222 222. ...a szalunki dopiero za dwa tygodnie ... a także 94 74 - telvinet Didi jak zdrowko???/ gdyby nie to, że budzę się o 3 w nocy i ogladam filmy bo spać nie mogę to by było ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 25.10.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Witam wszystkich m3 czy ta sloneczna tó nie przypadkiem kolo bylej fabryki (kartonu albo opakowan ) Bo kiedys ogladalam tam dzialki. Jestem tak nie wyspana znowu choruje mi pies Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 25.10.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Jestem tak nie wyspana znowu choruje mi pies oj, to ta bokserka? biedactwo Moj pies ostatnio kulał, jakis uraz. Weterynarze z wojska polskiego ( kolo pogotowia) szprycowali go zastrzykami przez okolo tygodnia i zadnej poprawy nie bylo. Wreszcie pojechalismy do weta z polic ( a raczej siedlic) - okazalo sie ze psiak moj ( 7miesiecy) byl szprycowany sterydami Nowy weterynarz dal tabletki, witaminy - szczegolnie wapno, zastrzyk z wit. D3 - na drugi dzien pies przestal kulec. Polecam bardzo tego weterynarza. On tez leczyl moja bokserke gdy byla juz staruszka chorą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 25.10.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 witam przy zdobywaniu informacji ( ja teraz szukam szalunków, więźby ) pomocna jest informacja gospodarcza : 4 222 222. ...a szalunki dopiero za dwa tygodnie ... a także 94 74 - telvinet Didi jak zdrowko???/ gdyby nie to, że budzę się o 3 w nocy i ogladam filmy bo spać nie mogę to by było ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 25.10.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Sterydy psowi Moja od wczoraj przerazliwie sapie Bylismy u lekarza to stwierdzil powiekszone serce . dzwonilam do lekarza z polski tego co ja operowal i twierdzi ze rodzaj nowotworu ktory operowal nie powoduje buli . To tak nieprzyjemnie patrzec na dychajacego psa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 25.10.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Sterydy psowi Moja od wczoraj przerazliwie sapie Bylismy u lekarza to stwierdzil powiekszone serce . dzwonilam do lekarza z polski tego co ja operowal i twierdzi ze rodzaj nowotworu ktory operowal nie powoduje buli . To tak nieprzyjemnie patrzec na dychajacego psa Wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 25.10.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 dorywczo polecam płukanie szałwiš - mi pmoga a jakby szałwia nie pomogła to proponuję Tantum Verde - albo płyn do płukania, albo spraj.... stomatolog poleciła płyn do płukania "dentosept" , juz opuchlizna nieco minela, ale do wczoraj nie moglam domknac szczeki A i migdal mnie od tego bolal. Najgorsze ze jesli bedzie sie sytuacja powtarzac, a miejsca na ta przekleta 8-mke mam malo to czeka mnie chirurgiczne usuwanie bryyyyyyy Dzieki Wam za pomocne rady. A tak wogole to .... dzińdybry Aga ogolnie to powinnas wyrwac te 8, jak bedzie rosla rozepchnie zeby i beda sie z przodu przesuwac....albo co gorsza nachodzic zaczna na siebie. wiem, wiem, ale to 1-szy incydent z ta 8-mka. Stomatolog mowi ze ona moze i kilka lat rosnac , a jesli tak i sytuacja z opuchnieciem i bolem sie nie powtorzy mozna zostawic. Ale jak bedzie sie powtarzac, to do usuniecia. Ale ona mi sie nie przebila jeszcze nawet. Jak bede musiala usuwac chirurgicznie, przecinanie dziasla i wydlubywanie jej - chyba zemdleje nie chce nawet myslec lepiej zeby przestala rosnac na kilka lat Im czlek starszy tym mniej sie boi No kurcze trafilam na watek gdzie forumowiczka zapewnia goscia ze dom tak do 140 mkw wybuduje w stanie surowym zamknietym ( na dodatek zamknietym) za 40 tys zl. W dodatku trzeba jej wierzyc bo jej maz sie na tym zna. Matko ile ja przeplacilam Dzień dobry, Agnieszka1, poproś o skierowanie na zdjęcie rtg, żeby stwierdzić, czy 8 nie koliduje mocno z sąsiednimi zębami. Parę lat temu dałam się namówić na usunięcie profilaktyczne ósemki z jednej strony - niestety były trwałe powikłania. Więc z drugiej strony - mimo, że rośnie krzywo, to - póki nic się nie dzieje - nie ruszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 25.10.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Sterydy psowi Moja od wczoraj przerazliwie sapie Bylismy u lekarza to stwierdzil powiekszone serce . dzwonilam do lekarza z polski tego co ja operowal i twierdzi ze rodzaj nowotworu ktory operowal nie powoduje buli . To tak nieprzyjemnie patrzec na dychajacego psa biedna sunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 25.10.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 dorywczo polecam płukanie szałwiš - mi pmoga a jakby szałwia nie pomogła to proponuję Tantum Verde - albo płyn do płukania, albo spraj.... stomatolog poleciła płyn do płukania "dentosept" , juz opuchlizna nieco minela, ale do wczoraj nie moglam domknac szczeki A i migdal mnie od tego bolal. Najgorsze ze jesli bedzie sie sytuacja powtarzac, a miejsca na ta przekleta 8-mke mam malo to czeka mnie chirurgiczne usuwanie bryyyyyyy Dzieki Wam za pomocne rady. A tak wogole to .... dzińdybry Aga ogolnie to powinnas wyrwac te 8, jak bedzie rosla rozepchnie zeby i beda sie z przodu przesuwac....albo co gorsza nachodzic zaczna na siebie. wiem, wiem, ale to 1-szy incydent z ta 8-mka. Stomatolog mowi ze ona moze i kilka lat rosnac , a jesli tak i sytuacja z opuchnieciem i bolem sie nie powtorzy mozna zostawic. Ale jak bedzie sie powtarzac, to do usuniecia. Ale ona mi sie nie przebila jeszcze nawet. Jak bede musiala usuwac chirurgicznie, przecinanie dziasla i wydlubywanie jej - chyba zemdleje nie chce nawet myslec lepiej zeby przestala rosnac na kilka lat Im czlek starszy tym mniej sie boi No kurcze trafilam na watek gdzie forumowiczka zapewnia goscia ze dom tak do 140 mkw wybuduje w stanie surowym zamknietym ( na dodatek zamknietym) za 40 tys zl. W dodatku trzeba jej wierzyc bo jej maz sie na tym zna. Matko ile ja przeplacilam Dzień dobry, Agnieszka1, poproś o skierowanie na zdjęcie rtg, żeby stwierdzić, czy 8 nie koliduje mocno z sąsiednimi zębami. Parę lat temu dałam się namówić na usunięcie profilaktyczne ósemki z jednej strony - niestety były trwałe powikłania. Więc z drugiej strony - mimo, że rośnie krzywo, to - póki nic się nie dzieje - nie ruszam A tak, dostalam skierowanie na rtg. ALe czekam az mi zejdzie całkiem opuchlizna z dziasla , wtedy pojde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek i Ania 25.10.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Witam nowych i stałych bywalców. Dawno nie zaglądałem. Dużo czytania. Tomadyna gratulacje - terza to juz z górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 25.10.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 List blondynki do syna Piszę do Ciebie tych parę linijek, żebyś wiedział, że do Ciebie piszę. Jak ten list dostaniesz, to znaczy, że do Ciebie doszedł. Jak go nie dostaniesz, to mi daj znać, to go wyślę jeszcze raz. Piszę do Ciebie wolno, bo wiem, że nie potrafisz szybko czytać. Niedawno tata przeczytał w jakiejś gazecie, że najwięcej wypadków się zdarza kilometr od domu, więc przeprowadziliśmy się trochę dalej. Mieszkamy teraz w fajnej chałupce. Jest tu pralka, choć nie jestem pewna, czy się nie zepsuła. Wczoraj wrzuciłam do niej pranie, pociągnęłam za sznurek i pranie gdzieś wsiąkło. Ale przecież się z powodu tego nie powieszę... Pogoda nie jest najgorsza. W zeszłym tygodniu padało tylko dwa razy. Za pierwszym razem trzy dni, a za drugim cztery. Co do kurtki, którą chciałeś. Wujek Piotr powiedział, że jak Ci ją poślę z guzikami, to będzie dużo kosztować, bo guziki są ciężkie. Dlatego oderwałam guziki i włożyłam do kieszeni. Tata dostał pracę. Jest dumny jak paw, bo ma pod sobą jakieś pięćset osób. Wysiewa trawę na cmentarzu. Twoja siostra, Julka, która wyszła za mąż, w końcu urodziła. Nie znamy jeszcze płci, więc Ci nie powiem, czy jesteś wujkiem czy ciotką. Jak to będzie dziewczynka, Twoja siostra chce ją nazwać po mnie. Ale to będzie dziwne - mówić na swoją córkę "mama". Gorzej jest z Twoim bratem, Jankiem. Zamknął samochód i zostawił w środku kluczyki. Musiał iść do domu po drugi komplet, żeby nas wyciągnąć ze środka. Jak się będziesz widział z Gosią, pozdrów ją ode mnie, a jeśli nie, to jej nic nie mów. Twoja mamusia Dusia. PS. Chciałam Ci włożyć do listu parę złotych, ale już zakleiłam kopertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 25.10.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Witam, M3, witam krajana, ja już mieszkam (jejciu ) w Załomiu, miło, że ktoś docenia uroki prawobrzeża Didi, a gdzie my mamy pocztę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 25.10.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Witam, M3, witam krajana, ja już mieszkam (jejciu ) w Załomiu, miło, że ktoś docenia uroki prawobrzeża Didi, a gdzie my mamy pocztę? Poczta jest za szkołą w kierunku na fabrykę kabli, obok przejazdu kolejowego. Czynna od 11-18 stej w dni powszednie oprócz sobót. Nie wybieraj się na pocztę ok. godziny 14-15 bo wtedy wychodzą pracownicy z fabryki kabli i zawsze jest spora kolejka. A jak się mieszka? Ja na początku nie mogłam spać, bo ta cisza to aż mi w uszach dźwięczała. Teraz nie mogę spać z innych powodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 25.10.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Witam wszystkich! no i zaczyna sie meczarnia budowlanca.... nie moge postawic domu takiego jaki chce!!!!!! ten kraj chce sie mnie chyba pozbyc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 25.10.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Witam wszystkich! no i zaczyna sie meczarnia budowlanca.... nie moge postawic domu takiego jaki chce!!!!!! ten kraj chce sie mnie chyba pozbyc! Dostalas WZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 25.10.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Ja kupilam dzialke z warunkami, ale zanim ja kupilam zadzwonilam do Pani Muchy z wydzialu architektury i powiedziala, ze zmienia mi punkt ktory chce - ze zaden klopot. Okazuje sie ze tego punktu mi nie zmienia - a sprawa toczy sie o dach - musze miec dwuspadowy i do tego jeszcze o kacie 45° i poddasze nieuzytkowe, elewacja frontowa do 15 m a budynek nie wyzszy niz 7,5 metra. Wiec tlumacze babie, ze to co napisali to zaden architekt takiego domu nie stworzy, bo front 15 i kat 45° przy wysokosci 7,5 m nigdy nie wyjdzie, wiec powiedziala, zebym sobie wezszy dom postawila.... to co ja mam taka altanke postawic - jak tam stoja? pytam... czy nie ma na to mocnych - to jest ich widzi mi sie... z jakiej racji ustalaja poddasze nieuzytkowe skoro te budynki maja poddasze i ludzie tam mieszkaja - nic nie rozumiem POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 25.10.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 45stopni i poddasze nieużytkowe? Toż to wbrew logice! Może jej się kąty pomyliły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 25.10.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Ja kupilam dzialke z warunkami, ale zanim ja kupilam zadzwonilam do Pani Muchy z wydzialu architektury i powiedziala, ze zmienia mi punkt ktory chce - ze zaden klopot. Okazuje sie ze tego punktu mi nie zmienia - a sprawa toczy sie o dach - musze miec dwuspadowy i do tego jeszcze o kacie 45° i poddasze nieuzytkowe, elewacja frontowa do 15 m a budynek nie wyzszy niz 7,5 metra. Wiec tlumacze babie, ze to co napisali to zaden architekt takiego domu nie stworzy, bo front 15 i kat 45° przy wysokosci 7,5 m nigdy nie wyjdzie, wiec powiedziala, zebym sobie wezszy dom postawila.... to co ja mam taka altanke postawic - jak tam stoja? pytam... czy nie ma na to mocnych - to jest ich widzi mi sie... z jakiej racji ustalaja poddasze nieuzytkowe skoro te budynki maja poddasze i ludzie tam mieszkaja - nic nie rozumiem POMOCY No ze ograniczaja dlugosc elewacji, ze kat nachylenia dachu narzucaja - to wiedzialam. Ale zeby narzucac ze poddasze ma byc nieuzytkowe? 1-sze slysze. jolly nam narzucano tez dlugosc elewacji - do 15m. A nasz 16 juz spanikowalismy, bo projekt byl kupiony. Architekt nasza napisala jakies pismo i sie zgodzili. Przyslali nowe WZ. Sasiadowi tez poszli na ugode. Mysle ze moze nie wszystko stracone. Po kiego grzyba robic dach 45st jak ma byc nieuztkowe zawsze? Wyslij tam swego architekta, oni maja znajomosci i lepiej sie dogaduja niz my , zwykle inwestory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 25.10.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Ja kupilam dzialke z warunkami, ale zanim ja kupilam zadzwonilam do Pani Muchy z wydzialu architektury i powiedziala, ze zmienia mi punkt ktory chce - ze zaden klopot. Okazuje sie ze tego punktu mi nie zmienia - a sprawa toczy sie o dach - musze miec dwuspadowy i do tego jeszcze o kacie 45° i poddasze nieuzytkowe, elewacja frontowa do 15 m a budynek nie wyzszy niz 7,5 metra. Wiec tlumacze babie, ze to co napisali to zaden architekt takiego domu nie stworzy, bo front 15 i kat 45° przy wysokosci 7,5 m nigdy nie wyjdzie, wiec powiedziala, zebym sobie wezszy dom postawila.... to co ja mam taka altanke postawic - jak tam stoja? pytam... czy nie ma na to mocnych - to jest ich widzi mi sie... z jakiej racji ustalaja poddasze nieuzytkowe skoro te budynki maja poddasze i ludzie tam mieszkaja - nic nie rozumiem POMOCY ja nic nie chcę mówić, ale coś mi się widzi, że oni chcą abyś postawiła dom, który ma być podobny do mojego garażu - elewacja 18m, kąt nachylenia 45Stopni, wysokość kalenicy 6,5 .Tylko dlaczego masz nie mieć użytkowego poddasza to nie rozumię, przecież wszyscy w koło mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 25.10.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Didi - Ciebie wlasnie nie biora pod uwage! mi nie chodzi o to poddasze - bo ja chce parterowke - tylko wiekszosc parterowek jest rozlozysta stad dach jest albo kopertowy albo wielospadowy no i ta dlugosc elewacji. Juz postanowilam - jezeli Murator zgodzi sie zmienic dach na dwuspadowy, to postawie dom ale musze wystapic o zmiane szerokosci elewacji z 15 m na 19,7 m i kat dachu 35° bo na 30° sie nie zgodzili !!!! na dach kopertowy tez nie!!!!!!!!!! ale fakt logiki w tym nie ma, bo sasiedzi maja poddasze, a oni nie chca, DIDI Ty widzisz te domy sasiadow - to sa altanki pokryte eternitem! na dodatek ich szerokosc to gora 6m!!! skandal, ale coz jak to pani Truchan z wydz. architektury powiedziala: trzeba bylo gdzie indziej kupic dzialke! i koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts