bryta 25.10.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Didi - Ciebie wlasnie nie biora pod uwage! mi nie chodzi o to poddasze - bo ja chce parterowke - tylko wiekszosc parterowek jest rozlozysta stad dach jest albo kopertowy albo wielospadowy no i ta dlugosc elewacji. Juz postanowilam - jezeli Murator zgodzi sie zmienic dach na dwuspadowy, to postawie dom ale musze wystapic o zmiane szerokosci elewacji z 15 m na 19,7 m i kat dachu 35° bo na 30° sie nie zgodzili !!!! na dach kopertowy tez nie!!!!!!!!!! ale fakt logiki w tym nie ma, bo sasiedzi maja poddasze, a oni nie chca, DIDI Ty widzisz te domy sasiadow - to sa altanki pokryte eternitem! na dodatek ich szerokosc to gora 6m!!! skandal, ale coz jak to pani Truchan z wydz. architektury powiedziala: trzeba bylo gdzie indziej kupic dzialke! i koniec A czy juz masz pania architekt ( bo mojej maz pracuje w UM i ona mojemu sasiadowi zmieniala WZ tylko to trwa troche dlugo ) Gdybym wczesniej o tym wiedziala to tez bym swoje zmienila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 25.10.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Didi - Ciebie wlasnie nie biora pod uwage! mi nie chodzi o to poddasze - bo ja chce parterowke - tylko wiekszosc parterowek jest rozlozysta stad dach jest albo kopertowy albo wielospadowy no i ta dlugosc elewacji. Juz postanowilam - jezeli Murator zgodzi sie zmienic dach na dwuspadowy, to postawie dom ale musze wystapic o zmiane szerokosci elewacji z 15 m na 19,7 m i kat dachu 35° bo na 30° sie nie zgodzili !!!! na dach kopertowy tez nie!!!!!!!!!! ale fakt logiki w tym nie ma, bo sasiedzi maja poddasze, a oni nie chca, DIDI Ty widzisz te domy sasiadow - to sa altanki pokryte eternitem! na dodatek ich szerokosc to gora 6m!!! skandal, ale coz jak to pani Truchan z wydz. architektury powiedziala: trzeba bylo gdzie indziej kupic dzialke! i koniec żartujesz? naprawdę tak powiedziała? ja nie mowię o moim domku tylko tym garażu co go obok Ciebie buduję, ale powiem Ci jeszcze ciekawostkę, że mi wydali warunki na dach wielospadowy, a ja udowodniłam im, że dwuspadowy, to też wielospadowy a jak by miał wyglądać garaż z dachem np. kopertowym no i przekonałam panie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 25.10.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 List blondynki do syna Piszę do Ciebie tych parę linijek, żebyś wiedział, że do Ciebie piszę. Jak ten list dostaniesz, to znaczy, że do Ciebie doszedł. Jak go nie dostaniesz, to mi daj znać, to go wyślę jeszcze raz. Piszę do Ciebie wolno, bo wiem, że nie potrafisz szybko czytać. Niedawno tata przeczytał w jakiejś gazecie, że najwięcej wypadków się zdarza kilometr od domu, więc przeprowadziliśmy się trochę dalej. Mieszkamy teraz w fajnej chałupce. Jest tu pralka, choć nie jestem pewna, czy się nie zepsuła. Wczoraj wrzuciłam do niej pranie, pociągnęłam za sznurek i pranie gdzieś wsiąkło. Ale przecież się z powodu tego nie powieszę... Pogoda nie jest najgorsza. W zeszłym tygodniu padało tylko dwa razy. Za pierwszym razem trzy dni, a za drugim cztery. Co do kurtki, którą chciałeś. Wujek Piotr powiedział, że jak Ci ją poślę z guzikami, to będzie dużo kosztować, bo guziki są ciężkie. Dlatego oderwałam guziki i włożyłam do kieszeni. Tata dostał pracę. Jest dumny jak paw, bo ma pod sobą jakieś pięćset osób. Wysiewa trawę na cmentarzu. Twoja siostra, Julka, która wyszła za mąż, w końcu urodziła. Nie znamy jeszcze płci, więc Ci nie powiem, czy jesteś wujkiem czy ciotką. Jak to będzie dziewczynka, Twoja siostra chce ją nazwać po mnie. Ale to będzie dziwne - mówić na swoją córkę "mama". Gorzej jest z Twoim bratem, Jankiem. Zamknął samochód i zostawił w środku kluczyki. Musiał iść do domu po drugi komplet, żeby nas wyciągnąć ze środka. Jak się będziesz widział z Gosią, pozdrów ją ode mnie, a jeśli nie, to jej nic nie mów. Twoja mamusia Dusia. PS. Chciałam Ci włożyć do listu parę złotych, ale już zakleiłam kopertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 25.10.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Didi - Ciebie wlasnie nie biora pod uwage! mi nie chodzi o to poddasze - bo ja chce parterowke - tylko wiekszosc parterowek jest rozlozysta stad dach jest albo kopertowy albo wielospadowy no i ta dlugosc elewacji. Juz postanowilam - jezeli Murator zgodzi sie zmienic dach na dwuspadowy, to postawie dom ale musze wystapic o zmiane szerokosci elewacji z 15 m na 19,7 m i kat dachu 35° bo na 30° sie nie zgodzili !!!! na dach kopertowy tez nie!!!!!!!!!! ale fakt logiki w tym nie ma, bo sasiedzi maja poddasze, a oni nie chca, DIDI Ty widzisz te domy sasiadow - to sa altanki pokryte eternitem! na dodatek ich szerokosc to gora 6m!!! skandal, ale coz jak to pani Truchan z wydz. architektury powiedziala: trzeba bylo gdzie indziej kupic dzialke! i koniec żartujesz? naprawdę tak powiedziała? ja nie mowię o moim domku tylko tym garażu co go obok Ciebie buduję, ale powiem Ci jeszcze ciekawostkę, że mi wydali warunki na dach wielospadowy, a ja udowodniłam im, że dwuspadowy, to też wielospadowy a jak by miał wyglądać garaż z dachem np. kopertowym no i przekonałam panie Didi - wlasnie tego Twojego garazu nie biora pod uwage, bo powiedzieli, ze to firma a nie budynek mieszkalny:) Powiedziala tez, ze teraz wszedzie pisza dach wielospadowy, bo dach dwuspadowy tez jest wielospadowym, ale akurat na tej ulicy chca zachowac dwuspadowe!!! ale ja i tak wiem, ze oni sobie sami to ubzdurali - ale chyba nie wygram bo czas mnie goni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 25.10.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Didi - Ciebie wlasnie nie biora pod uwage! mi nie chodzi o to poddasze - bo ja chce parterowke - tylko wiekszosc parterowek jest rozlozysta stad dach jest albo kopertowy albo wielospadowy no i ta dlugosc elewacji. Juz postanowilam - jezeli Murator zgodzi sie zmienic dach na dwuspadowy, to postawie dom ale musze wystapic o zmiane szerokosci elewacji z 15 m na 19,7 m i kat dachu 35° bo na 30° sie nie zgodzili !!!! na dach kopertowy tez nie!!!!!!!!!! ale fakt logiki w tym nie ma, bo sasiedzi maja poddasze, a oni nie chca, DIDI Ty widzisz te domy sasiadow - to sa altanki pokryte eternitem! na dodatek ich szerokosc to gora 6m!!! skandal, ale coz jak to pani Truchan z wydz. architektury powiedziala: trzeba bylo gdzie indziej kupic dzialke! i koniec ni i mamy polska rzeczywistosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 25.10.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Teraz robię wywiad na temat więźby i dachu ( gdzie warto zostawić kolejne pieniądze ): 1) od kogo braliście więźbę (poza Elgeronem na Mierzynie i Sławlandem) ?2) gdzie zamawialiście dachówkę ze wszystkimi dodatkami?3) gdzie robią kompleksowo dachy? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 25.10.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Didi - wlasnie tego Twojego garazu nie biora pod uwage, bo powiedzieli, ze to firma a nie budynek mieszkalny:) Powiedziala tez, ze teraz wszedzie pisza dach wielospadowy, bo dach dwuspadowy tez jest wielospadowym, ale akurat na tej ulicy chca zachowac dwuspadowe!!! ale ja i tak wiem, ze oni sobie sami to ubzdurali - ale chyba nie wygram bo czas mnie goni. Jolly, ale to miał byc twój wymarzony dom! Moze nie odpuszczaj tak szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 25.10.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Didi - wlasnie tego Twojego garazu nie biora pod uwage, bo powiedzieli, ze to firma a nie budynek mieszkalny:) Powiedziala tez, ze teraz wszedzie pisza dach wielospadowy, bo dach dwuspadowy tez jest wielospadowym, ale akurat na tej ulicy chca zachowac dwuspadowe!!! ale ja i tak wiem, ze oni sobie sami to ubzdurali - ale chyba nie wygram bo czas mnie goni. Jolly, ale to miał byc twój wymarzony dom! Moze nie odpuszczaj tak szybko chyba faktycznie trzeci bedzie wymarzony, a ten sprzedam!!!! bo juz nie moge!!! a niby taka wyforumowana jestem, i popatrz tego nie przewidzialam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 25.10.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Didi - wlasnie tego Twojego garazu nie biora pod uwage, bo powiedzieli, ze to firma a nie budynek mieszkalny:) Powiedziala tez, ze teraz wszedzie pisza dach wielospadowy, bo dach dwuspadowy tez jest wielospadowym, ale akurat na tej ulicy chca zachowac dwuspadowe!!! ale ja i tak wiem, ze oni sobie sami to ubzdurali - ale chyba nie wygram bo czas mnie goni. Jolly, ale to miał byc twój wymarzony dom! Moze nie odpuszczaj tak szybko chyba faktycznie trzeci bedzie wymarzony, a ten sprzedam!!!! bo juz nie moge!!! a niby taka wyforumowana jestem, i popatrz tego nie przewidzialam!!!! Ale nie chcesz sprobowac zmienic WZ cz chodzi o czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 25.10.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Didi - wlasnie tego Twojego garazu nie biora pod uwage, bo powiedzieli, ze to firma a nie budynek mieszkalny:) Powiedziala tez, ze teraz wszedzie pisza dach wielospadowy, bo dach dwuspadowy tez jest wielospadowym, ale akurat na tej ulicy chca zachowac dwuspadowe!!! ale ja i tak wiem, ze oni sobie sami to ubzdurali - ale chyba nie wygram bo czas mnie goni. Jolly, ale to miał byc twój wymarzony dom! Moze nie odpuszczaj tak szybko chyba faktycznie trzeci bedzie wymarzony, a ten sprzedam!!!! bo juz nie moge!!! a niby taka wyforumowana jestem, i popatrz tego nie przewidzialam!!!! Ale nie chcesz sprobowac zmienic WZ cz chodzi o czas nie no ja zmienie WZ tylko w innych punktach - zgadzam sie na dwuspadowy, ale niech poszerza elewacje frontowa i zmienia kat dachu na chociaz 35°! ale nie wiem czy dam rade - wszysko okarze sie w piatek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 25.10.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Witam grupkę Mamy przedszkolaków: Wasze dzieci też takie głodne wracają do domu, bo ja swoją zabieram zaraz po obiedzie i od razu woła jeść i zjada w domu drugi obiad, a niby twierdzą, że zjadła i raz nawet podwójną porcję. Coś mi się nie chce wierzyć, a że mojej samej się nie chce jesć to pewnie im się nie chce karmić a że mało mówi to wykorzystują Jutro się ich spytam jak to jest, że dziecko głodne do domu przyprowadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 25.10.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Teraz robię wywiad na temat więźby i dachu ( gdzie warto zostawić kolejne pieniądze ): 1) od kogo braliście więźbę (poza Elgeronem na Mierzynie i Sławlandem) ? 2) gdzie zamawialiście dachówkę ze wszystkimi dodatkami? 3) gdzie robią kompleksowo dachy? Dzięki wiezba - KUDRA I SPOLKA dachowka - EUROKLINKIER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 25.10.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Witam grupkę Mamy przedszkolaków: Wasze dzieci też takie głodne wracają do domu, bo ja swoją zabieram zaraz po obiedzie i od razu woła jeść i zjada w domu drugi obiad, a niby twierdzą, że zjadła i raz nawet podwójną porcję. Coś mi się nie chce wierzyć, a że mojej samej się nie chce jesć to pewnie im się nie chce karmić a że mało mówi to wykorzystują Jutro się ich spytam jak to jest, że dziecko głodne do domu przyprowadzam też tylko, że ja mam chłopców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 25.10.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Dach 45 stopni i nieużytkowe poddasze, to jakieś niedorzeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 25.10.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Didi - wlasnie tego Twojego garazu nie biora pod uwage, bo powiedzieli, ze to firma a nie budynek mieszkalny:) Powiedziala tez, ze teraz wszedzie pisza dach wielospadowy, bo dach dwuspadowy tez jest wielospadowym, ale akurat na tej ulicy chca zachowac dwuspadowe!!! ale ja i tak wiem, ze oni sobie sami to ubzdurali - ale chyba nie wygram bo czas mnie goni. Jolly, ale to miał byc twój wymarzony dom! Moze nie odpuszczaj tak szybko chyba faktycznie trzeci bedzie wymarzony, a ten sprzedam!!!! bo juz nie moge!!! a niby taka wyforumowana jestem, i popatrz tego nie przewidzialam!!!! jolly masz kobitko zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 25.10.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 też tylko, że ja mam chłopców ale ja ją zabieram od razu po obiedzie i do domu drugi obiad zjada a do obżartuszków nie należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 25.10.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Didi - wlasnie tego Twojego garazu nie biora pod uwage, bo powiedzieli, ze to firma a nie budynek mieszkalny:) Powiedziala tez, ze teraz wszedzie pisza dach wielospadowy, bo dach dwuspadowy tez jest wielospadowym, ale akurat na tej ulicy chca zachowac dwuspadowe!!! ale ja i tak wiem, ze oni sobie sami to ubzdurali - ale chyba nie wygram bo czas mnie goni. Jolly, ale to miał byc twój wymarzony dom! Moze nie odpuszczaj tak szybko chyba faktycznie trzeci bedzie wymarzony, a ten sprzedam!!!! bo juz nie moge!!! a niby taka wyforumowana jestem, i popatrz tego nie przewidzialam!!!! Ale nie chcesz sprobowac zmienic WZ cz chodzi o czas nie no ja zmienie WZ tylko w innych punktach - zgadzam sie na dwuspadowy, ale niech poszerza elewacje frontowa i zmienia kat dachu na chociaz 35°! ale nie wiem czy dam rade - wszysko okarze sie w piatek! A co z projektem przeciez masz kopertowy dach zmieniasz projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 25.10.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Witam grupkę Mamy przedszkolaków: Wasze dzieci też takie głodne wracają do domu, bo ja swoją zabieram zaraz po obiedzie i od razu woła jeść i zjada w domu drugi obiad, a niby twierdzą, że zjadła i raz nawet podwójną porcję. Coś mi się nie chce wierzyć, a że mojej samej się nie chce jesć to pewnie im się nie chce karmić a że mało mówi to wykorzystują Jutro się ich spytam jak to jest, że dziecko głodne do domu przyprowadzam MOj syn ma tak na okres jesien/zima. W lato nie chce tyle jesc. Ale moze malo daja. Ja raz zaprotestowalam jak zobaczylam ze na drugie danie 4-ro latki dostaja lyzke stolowa ziemniakow ( oni uwazaja ze dziecko wiecej nie zje, a zupa jest godzine wczesniej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 25.10.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 też tylko, że ja mam chłopców ale ja ją zabieram od razu po obiedzie i do domu drugi obiad zjada a do obżartuszków nie należy Moze tam jej niesmakuje i nie zjada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 25.10.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Teraz robię wywiad na temat więźby i dachu ( gdzie warto zostawić kolejne pieniądze ): 1) od kogo braliście więźbę (poza Elgeronem na Mierzynie i Sławlandem) ? 2) gdzie zamawialiście dachówkę ze wszystkimi dodatkami? 3) gdzie robią kompleksowo dachy? Dzięki Więżbę - niestety elgeron, wielka pomyłka Dachówka - Euroklinkier, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts