Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Jolly

Obejrzałam projety z biura tych lipnickich i kurcze jak coś ładniejszego to ma za szeroki front, jest dość ładny projekt różany ale on ma 17,9 m (ładny tzn w środku rozmieszczenie mi odpowieda) ale wszystko dachy 30-35 - kurcze jest zagwostka

Dzieki za podpowiedz- jednak mi zalezy i to dla mnie priorytet, aby z garazu bylo przejscie do obszernego pomieszczenia gospodarczego i garaz musi byc dwustanowiskowy ... ta kuchnia az tak bardzo mnie nie przeraza... i tak zadko gotuje :lol:

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

A teraz z innej beczki:

potrzebuję namiary na taniego (może być rowerowy) kurier, coby przewióół mi pocztę na inny adres w Szczecinie

to bylaby jednorazowa usluga??? - moge po kolezensku dostarczyc poczte, no chyba ze trzeba w rozne miejsca szczecina i kazdemu z osobna - to wtedy nie dam rady...

jednorazowo, ale musze niestety mieć poświadczenie dostarczenia poczty dlatego muszę to zrobić przez kuriera, bo pocztą to za długo bedzie trwać

No wlasnie ... ten tez ma 25° i cos musze z tym fantem zrobic - po prostu oni sa nienormalni i tyle...

Szukaj dalej, a na pewno cos znajdziesz. Pociesze cie, ze my tez dlugo szukalismy projektu, ktory by z jednej strony pasowal do narzuconych warunkow, a z drugiej odpowiadal naszym wymaganiom. Na szczescie projektow jest od groma i kazdy jest w stanie sobie cos znalesc.

A czy musisz miec kaletnice skierowana rownolegle do ulicy zobacz moj obrazek moze cos takiego :lol:

nic nie widze!????

Didi - powiedziala mi wprost i na pismo tez mi odpowiedzial urbanista - nic z tego....

Kalenica ma byc rownolegle do ulicy...

Chodzi mi obrazek pod Bryta (nickiem)

Bryta´- ja musze miec parterowe!!!!!!! albo cos ze stromym dachem ale z nieuzytkowym poddaszem , a Ty masz uzytkowe!!

Sa tez takie domki bez podasza (tylko one tez nie maja tego kata :-? )

te twoje warunki to robil jakis debil ( sory jesli kogos urazilam )

Ale dzisiaj to ciskam miesem wszystko przez wodociagi ...............

Bo jestem tak wkurzona :evil: :evil: :evil:

masz racje to musial byc debil... nic nie szkodzi, zes wkurzona - przybij pione - ja tez!!!! :evil: :evil: :evil:

Przybijam :D

Ja to bym chetnie sobie podrinkowala aby z siebie to wszystko wyrzucic 8) tylko przyjdzie mi jeszcze auto prowadzic

Ale w weekend pewnie sobie odpoczne :D

No wlasnie ... ten tez ma 25° i cos musze z tym fantem zrobic - po prostu oni sa nienormalni i tyle...

Szukaj dalej, a na pewno cos znajdziesz. Pociesze cie, ze my tez dlugo szukalismy projektu, ktory by z jednej strony pasowal do narzuconych warunkow, a z drugiej odpowiadal naszym wymaganiom. Na szczescie projektow jest od groma i kazdy jest w stanie sobie cos znalesc.

To mozemy konkurs oglosic :D kto znajdzie parterowke z 2 spadowym dachem i 45 stopniami (wysokosc chyba do 6,..cos i szerokosc elewacji ..)

Pierwszy projekt do pierwszej budowy szukalam przeszlo rok!!!! uwierz mi znam juz chyba polowe pracowni na pamiec... nie jest to takie proste, mam chyba ze 50 katalogow roznych pracowni i internet.... wybor nie jest zbyt obfity! :cry:

Witam,

tomadyna, ja bloczki fundamentowe i stal też brałam z Budmastera, beton z Ennbetonu. Na Tamie Pomorzańskiej robią ładne bloczki, ale grubości 14cm. Z tym, że mieli mieć przestój do października. Czy produkcja ruszyła - tego nie wiem.

A jakieś namiary na tego Budmastera ??

Hurtownia Budmaster, p. Mirosław Nosal

Dobra Szczecińska, ul. Sportowa 12 (obok stacji CPN, skręca się z ul. Szczecińskiej tak jak na boisko)

tel. 091 311 35 82, 605 855 500

OGLASZAM KONKURS! Nagroda - Niespodzianka! - calkiem calkiem...

Projekt:

- wysokosc kalenicy do 7,5 m

- elewacja frontowa od 12 do 15 m

- dach dwuspadowy z kalenica glowna rownolegla do ulicy

- dzialka moja to ok. 41 x 41 m - granica nieprzekraczalna to 8 m

- dach stromy z katem 45° i poddaszem nieuzytkowym

- garaz dwustanowiskowy koniecznie z kotlownia przy nim

- salon i kuchnia blisko siebie

- od 3 do 4 sypialni

- no i najlepiej czesciowo zadaszony taras i to tez koniecznie specjalnie usytuowany rysunek wkleje niedlugo!

Zycze powodzenia a nagroda gwarantowana!!!

[

Ja to bym chetnie sobie podrinkowala aby z siebie to wszystko wyrzucic 8) tylko przyjdzie mi jeszcze auto prowadzic

a ja rzucilam picie, bo powodow jest zbyt wiele w tym naszym kraju i jeszcze jaka alkoholiczka by sie ze mnie zrobila

Mi to nie grozi zbyt duzo czasu codzienie spedzam w aucie a po drinkowaniu nigdy nie wsiadam za kierownice wiec zostaja tylko swieta lub soboty o ile nie pracuje

Witam,

tomadyna, ja bloczki fundamentowe i stal też brałam z Budmastera, beton z Ennbetonu. Na Tamie Pomorzańskiej robią ładne bloczki, ale grubości 14cm. Z tym, że mieli mieć przestój do października. Czy produkcja ruszyła - tego nie wiem.

A jakieś namiary na tego Budmastera ??

Hurtownia Budmaster, p. Mirosław Nosal

Dobra Szczecińska, ul. Sportowa 12 (obok stacji CPN, skręca się z ul. Szczecińskiej tak jak na boisko)

tel. 091 311 35 82, 605 855 500

Dziękuję serdecznie

Projekt:

- od 3 do 4 sypialni

- no i najlepiej czesciowo zadaszony taras i to tez koniecznie specjalnie usytuowany rysunek wkleje niedlugo!

http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=30&a=58&sid=5

garaz mozna przedluzyc na cala sciane budynku - i zrobic kotlownie.

A sam garaz poszerzyc do dwustanowiskowego.

Dach mozna podniesc, bo jest tu 35 st.

Taras mozna zadaszyc .

:wink:

Zawsze podobal mi sie ten projekt .

Projekt:

- od 3 do 4 sypialni

A nie masz jeszcze wysokosci domu :D

I jescze wazna rzecz - frontowa elewacja od 12 do 15 m !!!!

Aga - przejscie z garazu do kotlowni i z kotlowni do korytarza - tak mi sie marzy, bo nie chce z brudnej kotlowni czy cos tam przechodzic przez korytarz gdzie sa pokoje - planuje oprocz ogrzewania gazowego tzw. smieciucha na wszelki wypadek....

I jescze wazna rzecz - frontowa elewacja od 12 do 15 m !!!!

Aga - przejscie z garazu do kotlowni i z kotlowni do korytarza - tak mi sie marzy, bo nie chce z brudnej kotlowni czy cos tam przechodzic przez korytarz gdzie sa pokoje - planuje oprocz ogrzewania gazowego tzw. smieciucha na wszelki wypadek....

To moze Bareja powinien zrobic z tego watek do komedi :D

[

a ja rzucilam picie, bo powodow jest zbyt wiele w tym naszym kraju i jeszcze jaka alkoholiczka by sie ze mnie zrobila

Mi to nie grozi zbyt duzo czasu codzienie spedzam w aucie a po drinkowaniu nigdy nie wsiadam za kierownice wiec zostaja tylko swieta lub soboty o ile nie pracuje

Bryta - czytajac twojego posta wychodzi, ze ja pije i wsiadam do auta :lol: - moze zle napisalam, powodow do drinkowania daje nam ten wspanialy kraj zbyt wiele stad zeby nie zostac alkoholikiem - lepiej w ogole je odrzucic

:lol: :lol: :lol:

Projekt:

- wysokosc kalenicy do 7,5 m

- elewacja frontowa od 12 do 15 m

- od 3 do 4 sypialni

Teraz jest juz wszystko!!!