Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Ano spedzilam u urbanisty 1 godzine i dopiero chyba przy koncu przekonal sie jakiego babola trzasnal!!!

Obok domy sa z poddaszem, dach dwuspadowy...

Jak mu pokazalam, ze juz nie chce takiego kopertowego a`la bungalow tylko ten no wiecie stodolowaty, to powiedzial, ze to nie jest dwuspadowy i niczym nie rozni sie od tego kopertowego bungalowa!!!!???? :evil: no to jak to uslyszalam, to sie przezegnalam... wiec go spytalam, co zrobie z tym poddaszem nieuzytkowym jak wybuduje domek a`la altanka - czyli taki jakie teraz stoja z dachem dwuspadowym!

- jak to nieuzytkowym???

- ano prosze spojrzec...

- prosze o czas do wtoruku musze to przeanalizowac...

wynika z tego, ze dla goscia dach dwuspadowy jest tylko dwuspadowy bez zadnych dodatkowych rzeczy, mimo, ze zanim ja rozpoczelam gatke, to powiedzial, ze dwuspadowy to tez wielospadowy...

rece opadaja... jakiego my urbaniste mamy.... i tak moim domem tego balaganu w Pucicach czy w Zaolomiu nie naprawia - no chyba ze akurat uwzieli sie na mnie...

Klaus - a Ty chcialbys zamiast samochodu osobowego ciezarowy???? przeciez tez jezdzi????? :wink:

Ano spedzilam u urbanisty 1 godzine i dopiero chyba przy koncu przekonal sie jakiego babola trzasnal!!!

Obok domy sa z poddaszem, dach dwuspadowy...

Jak mu pokazalam, ze juz nie chce takiego kopertowego a`la bungalow tylko ten no wiecie stodolowaty, to powiedzial, ze to nie jest dwuspadowy i niczym nie rozni sie od tego kopertowego bungalowa!!!!???? :evil: no to jak to uslyszalam, to sie przezegnalam... wiec go spytalam, co zrobie z tym poddaszem nieuzytkowym jak wybuduje domek a`la altanka - czyli taki jakie teraz stoja z dachem dwuspadowym!

- jak to nieuzytkowym???

- ano prosze spojrzec...

- prosze o czas do wtoruku musze to przeanalizowac...

wynika z tego, ze dla goscia dach dwuspadowy jest tylko dwuspadowy bez zadnych dodatkowych rzeczy, mimo, ze zanim ja rozpoczelam gatke, to powiedzial, ze dwuspadowy to tez wielospadowy...

rece opadaja... jakiego my urbaniste mamy.... i tak moim domem tego balaganu w Pucicach czy w Zaolomiu nie naprawia - no chyba ze akurat uwzieli sie na mnie...

Klaus - a Ty chcialbys zamiast samochodu osobowego ciezarowy???? przeciez tez jezdzi????? :wink:

to urbanista ze starostwa taki mędrzec?

Tak to urbanista urzedowy z Gminy Goleniow

Na zmiane nie ma szans!!!! chyba ze z uzytkowym poddaszem...

i teraz tak moja dzialka ma szerokosc frontowa ok. 41-43 m!!!!

a zabudowa frontowa nie moze przekroczyc 15m zostaje 25 metrow TRAWY!!!! bo rozszerzyc domu wzdluz nie moge, bo kat dachu bedzie nie taki!!!! a wyzej go tez nie moge dac, bo przekroczyc 7,5 m nie moze!!!! :lol: :lol: :lol: PARANOJA - rozumiecie .... i tak to juz trwa 1 miesiac!!!!

ja bym na niego skargę złożyła, oczywiście jeżeli można się przepisami podeprzeć żeby udowodnić te jego wymyślone absurdy

Monka - dowiadywalam sie odwolanie trwa ok. 1 roku - ta cala procedura - musze najpierw pokojowo, choc nie wiem czy jutro nerwy mi nie puszcza jak zmieni na poddasze uzytkowe!!!

Tak to urbanista urzedowy z Gminy Goleniow

Na zmiane nie ma szans!!!! chyba ze z uzytkowym poddaszem...

i teraz tak moja dzialka ma szerokosc frontowa ok. 41-43 m!!!!

a zabudowa frontowa nie moze przekroczyc 15m zostaje 25 metrow TRAWY!!!! bo rozszerzyc domu wzdluz nie moge, bo kat dachu bedzie nie taki!!!! a wyzej go tez nie moge dac, bo przekroczyc 7,5 m nie moze!!!! :lol: :lol: :lol: PARANOJA - rozumiecie .... i tak to juz trwa 1 miesiac!!!!

To ci uczony urbanista! :o

No wiesz, u mnie z kolei na niespełna 5arowej działce planiści zaprojektowali trafostację tak, żeby mi się żaden dom nie zmieścił. Ale co się źle zaczyna, dobrze się kończy - błąd został naprawiony, choć kosztowało mnie to sporo nerwów :evil: .

Mam nadzieję, że i u Ciebie przejrzą na oczy 8) . W najgorszym wypadku pozostaje Ci odwołanie od WZ, ale to pewnie następnych parę tygodni w plecy.