Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

witam wszystkich-czy to mozliwe ,że wełna na ocieplenie poddasza zamiast stanieć w styczniu-lutym (taka miałam nadzieje)to zdrozeje i to sporo-tak cos pisza kobitki w kobitkowym watku :lol: mam teraz dylemat-może coś słyszeliscie w hurtowniach.Czy tam w Dąbiu na Letniej _(systemy dociepleń) tez maja wełne czy tylko styropian-ktos kiedys pisał ,że tam sie zaopatrywał

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Witam po dłuższej przerwie :)

Trochę to wszystko trwało ale mamy już działeczkę :lol: :lol: :lol: Teraz wypełniamy tony papierzysk, żeby pociągnąć uzbrojenie :lol:

Pozdrawiam wszystkich

No to gratulacje, czy zamierzacie w nastepnym roku sie budowac ?

Jak najszybciej :lol: :lol: :lol: mamy nadzieję, że uda się wszystko pozałatwiać do wiosny :roll:

To jak trzeba składać o WZ jeżeli jest plan ??? Z tego co słyszałam to strasznie długo się na to czeka :roll:

Witam

Trochę to wszystko trwało ale mamy już działeczkę :lol: :lol: :lol: Teraz wypełniamy tony papierzysk, żeby pociągnąć uzbrojenie :lol:

Pozdrawiam wszystkich

Jak najszybciej :lol: :lol: :lol: mamy nadzieję, że uda się wszystko pozałatwiać do wiosny :roll:

To jak trzeba składać o WZ jeżeli jest plan ??? Z tego co słyszałam to strasznie długo się na to czeka :roll:

nie trzeba. Składa się od razu pozwolenie na budowę

witam grupę :)

witam wszystkich-czy to mozliwe ,że wełna na ocieplenie poddasza zamiast stanieć w styczniu-lutym (taka miałam nadzieje)to zdrozeje i to sporo-tak cos pisza kobitki w kobitkowym watku :lol: mam teraz dylemat-może coś słyszeliscie w hurtowniach.Czy tam w Dąbiu na Letniej _(systemy dociepleń) tez maja wełne czy tylko styropian-ktos kiedys pisał ,że tam sie zaopatrywał

Witam

Dopiero w sobote odebrałem wełne Isovera zamowioną w sierpniu. Jak tylko przyjechała do hurtowni, to jej własciciel do mnie zadzwonił abym ją szybko zabierał bo duzo ludzi się o nią prosi (wręcz powiedział, że żywcem chcą mu ją wyrwać). Potwierdził, to co czytałem juz jakis czas temu tu na forum, że zadna fabryka nie przyjmuje juz zamowień.

pozdrawiam

Konrad

Mozesz jasniej bo dzisiaj cos nie jestem lotna dlaczego nie mozna podsteplowac dzienika :-?

Rejestracja dziennika i jego wydanie może nastąpić po uprawomocnieniu decyzji o pozwoleniu na budowę.

Czyli ile przepisowo musisz czekac ?

14 dni od dnia odebrania decyzji o pozwoleniu.

a nie 14 dni od odbioru ostatniej zwrotki?

No chyba że teraz nie rozsyła się decyzji sąsiadom

Ja miałam takie przeboje że Urząd czekał na zwrotke z listu którego nigdy nie wysłano :roll: jak to odkryłam to sąsiad pokwitował mi na kopii decyzji i to wystarczyło.

Witam

Pozdrawiam wszystkich

nie trzeba

witam grupę :)

Na taką odpowiedź czekałam :lol: :lol: :lol: Dzięki Monka :D

Tak mi się wydawało ale zmylił mnie fakt, że pisaliście dokładne wymiary domów jakie Wam narzucono ustawienie budynku względem ulicy... w moim planie nie ma takich szczegółów. Jest tylko, że budynek ma być jednokondygnacyjny - dopuszczalna druga kondygnacja przy stromym dachu. I to mnie cieszy bo my chcemy domek z poddaszem użytkowym :) Tak jak napisała Teska Gargamela :lol: :lol: :lol:

Na taką odpowiedź czekałam :lol: :lol: :lol: Dzięki Monka :D

Tak mi się wydawało ale zmylił mnie fakt, że pisaliście dokładne wymiary domów jakie Wam narzucono ustawienie budynku względem ulicy... w moim planie nie ma takich szczegółów. Jest tylko, że budynek ma być jednokondygnacyjny - dopuszczalna druga kondygnacja przy stromym dachu. I to mnie cieszy bo my chcemy domek z poddaszem użytkowym :) Tak jak napisała Teska Gargamela :lol: :lol: :lol:

Nie ma za co :D

poczytaj dokładnie zapisy w swoim planie, na pewno masz jeszcze określoną linię zabudowy, procentowy udział zabudowy działki.

Zobaczysz wtedy czy projekt który wybraliście zmieści się na działkę.

Sluchajcie

Sluchalam w aucie radia i reklamowala sie internetowa hurtownia materialow bud w Szczecinie

Niestety zle spisalam adres

Moze znacie chodzi mi o ceny

nie znam niestety, chyba że chodzi o hurtownie Muzimer na Mieszka I

a co spisałaś? może uda się jakoś odnaleźć

no właśnie moze o nia chodzi -przed chwilka znalazłam na necie ,ze to hurtownia internetowa

Nie ma za co :D

poczytaj dokładnie zapisy w swoim planie, na pewno masz jeszcze określoną linię zabudowy, procentowy udział zabudowy działki.

Zobaczysz wtedy czy projekt który wybraliście zmieści się na działkę.

Dokładnie wszystko o czym piszesz jest ujęte w planie ... mnie po prostu zmyliły te konkretne długości u Was - dlatego już zgłupiałam i myślałam, że jeszcze trzeba wystąpić o WZ. W moim planie nie ma długości domu i ustawienia względem ulicy, także teoretycznie mogę go postawić w poprzek :lol: reszta jest sprecyzowana.