Didi 05.11.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Didi muwisz o Pance jestes z niego zadowolona tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 05.11.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 maggie, a w której firmie o tym rozmawiałaś? warto czerpać informacje z różnych źródeł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 05.11.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 saunier-duval to odmiana vaillanta odmiama, czy tak jak dacia na podzespołach renault? to ta sama "grupa kapitałowa", cokolwiek to miałoby znaczyć w Polsce mają wspólne biuro handlowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.11.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 jest to technicznie możliwe, ale wymaga 1) zastosowania dodatkowego układu otwartego instalacji i wymiennika płytowego dla kominka z pw, poza tym kocioł kondensacyjny przystosowany jest raczej do ogrzewania niskotemperaturowego, a kominek z pw nie. 2) kominka nie da się użytkować tylko rekreacyjnie (np. w lecie), bo rozpalenie w nim powoduje uruchomienie kotłowni, więc jeśli ma być dodatkowym źródłem ciepła, a nie podstawowym, to nakłady instalacyjne są niewspółmierne do efektu końcowego tez tak slyszalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 05.11.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 maggie, a w której firmie o tym rozmawiałaś? warto czerpać informacje z różnych źródeł PRO na Boh. Warszawy. Na razie jestem właśnie na etapie zbierania informacji . Aczkolwiek, skoro gaz mam 5m od działki, a jestem za wygodna, aby palić w kominku na okrągło mam pewne wątpliwości, czy kominek z pw to dobra inwestycja - zwłaszcza, że ceny drewna też nie maleją, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.11.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Ja bede robic kominek dla przyjemnosci i romantyzmu ale taki jaki robia niemcy tzn z ciepla obudowa akumulacyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 05.11.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Ja bede robic kominek dla przyjemnosci i romantyzmu ale taki jaki robia niemcy tzn z ciepla obudowa akumulacyjna a co to takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 05.11.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Teska,Didi -dzieki za odzew w sprawie podbitki z tego wniosek,że mój .....wybiera sobie poprostu łatwiejszą robotę-wiedomo potrójny panel to o wiele mniej roboty,mój brat tez ma ta tańsza i nie widzę żeby cos sie działo-chociaż powiem szczerze ta droższa bardziej mi sie podoba no i dalej szukamy fachowca do luksferów w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.11.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Ja bede robic kominek dla przyjemnosci i romantyzmu ale taki jaki robia niemcy tzn z ciepla obudowa akumulacyjna a co to takiego? Wyglada to podobnie jak kominek ale obudowa wykonana jest ze specjalnych plyt najczesciej szamotowych buduje sie to podobnie jak kiedys zdunowie budowali piece .Dzieki temu cieplo kumuluje sie w obudowie i po wygasniecciu odaje jeszcze cieplodo 12 godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 05.11.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Ja bede robic kominek dla przyjemnosci i romantyzmu ale taki jaki robia niemcy tzn z ciepla obudowa akumulacyjna a co to takiego? Wyglada to podobnie jak kominek ale obudowa wykonana jest ze specjalnych plyt najczesciej szamotowych buduje sie to podobnie jak kiedys zdunowie budowali piece .Dzieki temu cieplo kumuluje sie w obudowie i po wygasniecciu odaje jeszcze cieplodo 12 godzin jak to dokładnie brzmi po niemiecku? Speckstein? a masz jakiegoś linka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.11.2006 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 np http://www.biofire.de jutro poszukam jak te szamotowe cegly sie nazywaja Ale tych akumulacyjnych kominkow robi sie najwiecej nie wiem ale dlaczego plaszcze wodne sa tak malo popularne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 05.11.2006 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Ja bede robic kominek dla przyjemnosci i romantyzmu ale taki jaki robia niemcy tzn z ciepla obudowa akumulacyjna a co to takiego? Wyglada to podobnie jak kominek ale obudowa wykonana jest ze specjalnych plyt najczesciej szamotowych buduje sie to podobnie jak kiedys zdunowie budowali piece .Dzieki temu cieplo kumuluje sie w obudowie i po wygasniecciu odaje jeszcze cieplodo 12 godzin to nie musi być koniecznie szamot, może być zwykła cegła. szamot był stosowany do budowy palenisk, bo nie pękał pod wpływem temperatury. w piecu czy kominku akumulacyjnym cegły będą się nagrzewały pośrednio od obudowy wkładu, bez kontaktu z ogniem, czyli temperatury będą dużo niższe. nie wiem jak teraz, ale kiedyś cegły szamotowe były duuużo droższe od zwykłych ceramicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.11.2006 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Ja bede robic kominek dla przyjemnosci i romantyzmu ale taki jaki robia niemcy tzn z ciepla obudowa akumulacyjna a co to takiego? Wyglada to podobnie jak kominek ale obudowa wykonana jest ze specjalnych plyt najczesciej szamotowych buduje sie to podobnie jak kiedys zdunowie budowali piece .Dzieki temu cieplo kumuluje sie w obudowie i po wygasniecciu odaje jeszcze cieplodo 12 godzin to nie musi być koniecznie szamot, może być zwykła cegła. szamot był stosowany do budowy palenisk, bo nie pękał pod wpływem temperatury. w piecu czy kominku akumulacyjnym cegły będą się nagrzewały pośrednio od obudowy wkładu, bez kontaktu z ogniem, czyli temperatury będą dużo niższe. nie wiem jak teraz, ale kiedyś cegły szamotowe były duuużo droższe od zwykłych ceramicznych. Tyle co sie doczytalam to teraz robia jakies mieszanki szamotu i innych skladnikow .Tylko do takiego kominka to musi byc zdun i miec o tym pojecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.11.2006 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fd2cfb377d5b8e03.html bo to musi byc tak rozprowadzane cieplo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 05.11.2006 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 czyli zamiast prosto do komina dym idzie do tej komory z półeczkami pewnie z materiału akumulującego ciepło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.11.2006 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Tak .Zastanawiam sie tylko dlaczego nie przyjely sie w niemczech kominki z plaszczem wodnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 06.11.2006 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Wstawać Dziś poniedziałek, czas do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 06.11.2006 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Wstałam i jestem w pracy Ale pogoda ! Witam wszystkich poniedziałkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 06.11.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.11.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Witam niedzielnie, widzę, że z jakością serwisu w Szczecinie nie najlepiej... Kurczę, wydaje się kupę kasy na kotłownię, a potem jeszcze trzeba się użerać z serwisantami? dlatego my pewnikiem zainwestujemy w Vaillanta - tu nie ma problemu z serwisantami hmm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts