Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam

wracając do kotła. mam jak pisałam buderusa z zasobnikiem, podłogówki wszędzie i dodatkowo drabinka w łazience i grzejnik w garażu. jest ok.

powiedz jak się mieszka tak z podłogówką na dużej powierzchni, oprócz tego ,że ciepło w nóżki;

ostatnio słyszałam opinię, że podłogówka na dużej powierzchni nie jest zdrowa, ponieważ podczas gdy ogrzewamy domek kurz nie osadza się na podłodze tylko krąży w powietrzu, a my go cały czas wdychamy

co o tym sądzicie?

W sprawach wyborczych zgadzam sie w 100% z Delfem!

Jesli idzie o podlogowke - chetnie dolacze sie do pytania Iwa-k!

Teska - nie lubie Piechoty, bo bedac M.G. nie potrafil nic zrobic dla regionu, nawet glosno mowic o nim!!! Nie robiac plusow PiS-owi Marcinkiewicz jako Premier - glosno sie chwalil, ze z Gorzowa!!!! i super go zapromowal!

moze to glupio i bez sensu zabrzmi, ale i tak to powiem: skupiam na nim zlosc za utopione 37.000 w jednej ze szczecinskich bylych spoldzielni mieszkaniowych!!! do dzis notabene nieodzyskanych!!!!! :evil:

Witam

wracając do kotła. mam jak pisałam buderusa z zasobnikiem, podłogówki wszędzie i dodatkowo drabinka w łazience i grzejnik w garażu. jest ok.

powiedz jak się mieszka tak z podłogówką na dużej powierzchni, oprócz tego ,że ciepło w nóżki;

ostatnio słyszałam opinię, że podłogówka na dużej powierzchni nie jest zdrowa, ponieważ podczas gdy ogrzewamy domek kurz nie osadza się na podłodze tylko krąży w powietrzu, a my go cały czas wdychamy

co o tym sądzicie?

ciepełko to, tak nie dokońca. raczej nie czujesz ciepła tak bezpośrednio(chyba ze tam gdzie jest duże zgęszczenie rur np. w progach. raczej się czuje że podłoga nie jest zimna.

wada podłogówki jedyna - duża bezwładność (ale jak projektant zrobi + termometr pogodowy to, będzie ok).

a z kurzem to, chyba wielka bajka. jeżeli już to, raczej kafaliory wywołują ruch powietrza (są o wiele gorętsze niż podłogówka). mam psy i uwierz mi na słowo: kłaki z kurzem tzw. koty, :lol: leżą grzecznie po kątach, ewentualnie na środku na podłodze, kurz na meblach też jest grzeczny. wydaje mi się że tak minimalna temp. podłóg nie jest w stanie wywołać ruchów kurzu.

ale co człowiek to partia :lol:

Sluchajcie a kto to jest ten mlody kandydat Krzystek nie wiem czy dobrze napisalam

Bo Piechota oprocz z rzadem to kojarzy mi sie z afera o grunty stoczni

To prawnik, przez chwilę (chyba do 2005 roku) wiceprezydent, rocznik 73, niestety teraz pod skrzydłami PO, ale z porządnej rodziny (brat jest księdzem), no i młody; jest nadzieja, że będzie mu sie chciało coś robić, choćby dla własnej rozwijającej sie dopiero kariery.

delfik....hmm...ze brat jest ksiedzem to znaczy ze on jest oki?? fakt dla siebie pewnie by cos zrobił....

ogólnie mowiac...wszyscy tylko pchaja sie na stoleczek....a pozniej...dostaja amnezji....i to jest najgorsze....

dlatego ja będę mimo wszystko głosował na Piechotę.... z nich wszystkich on jeden coś tam zrobił w sensie budowy paru dużych fabryk w Polsce, teraz silnie optuje za tą Toyotą tuż przy granicy.... w polityce też długo siedzi, co miał ukraść już ukradł, a ci nowi wszystko mają przed sobą. Ciekaw jestem, czy gdyby pensja prezydenta wynosiła 600 zł na rękę to też by się tak pchali na stołek.... :roll:

tak przy okazji zresztą: http://miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,3722388.html

dlatego ja będę mimo wszystko głosował na Piechotę.... z nich wszystkich on jeden coś tam zrobił w sensie budowy paru dużych fabryk w Polsce, teraz silnie optuje za tą Toyotą tuż przy granicy.... w polityce też długo siedzi, co miał ukraść już ukradł, a ci nowi wszystko mają przed sobą. Ciekaw jestem, czy gdyby pensja prezydenta wynosiła 600 zł na rękę to też by się tak pchali na stołek.... :roll:

i to jest dobry argument, że zdążył już się ustawić :wink:

a u nas w gminie jedna kandydatka, czyli zero wyboru

W sprawach wyborczych zgadzam sie w 100% z Delfem!

Jesli idzie o podlogowke - chetnie dolacze sie do pytania Iwa-k!

Teska - nie lubie Piechoty, bo bedac M.G. nie potrafil nic zrobic dla regionu, nawet glosno mowic o nim!!! Nie robiac plusow PiS-owi Marcinkiewicz jako Premier - glosno sie chwalil, ze z Gorzowa!!!! i super go zapromowal!

moze to glupio i bez sensu zabrzmi, ale i tak to powiem: skupiam na nim zlosc za utopione 37.000 w jednej ze szczecinskich bylych spoldzielni mieszkaniowych!!! do dzis notabene nieodzyskanych!!!!! :evil:

:cry: :cry:

Sluchajcie a kto to jest ten mlody kandydat Krzystek nie wiem czy dobrze napisalam

Bo Piechota oprocz z rzadem to kojarzy mi sie z afera o grunty stoczni

To prawnik, przez chwilę (chyba do 2005 roku) wiceprezydent, rocznik 73, niestety teraz pod skrzydłami PO, ale z porządnej rodziny (brat jest księdzem), no i młody; jest nadzieja, że będzie mu sie chciało coś robić, choćby dla własnej rozwijającej sie dopiero kariery.

delfik....hmm...ze brat jest ksiedzem to znaczy ze on jest oki?? fakt dla siebie pewnie by cos zrobił....

ogólnie mowiac...wszyscy tylko pchaja sie na stoleczek....a pozniej...dostaja amnezji....i to jest najgorsze....

tak przy okazji zresztą: http://miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,3722388.html

nie pchaliby sie napewno....no chyba ze cos innego mozna zalatwic....

gdybym mieszkala w tzw miescie głosowałabym na Jacka. :lol:

i to jest dobry argument, że zdążył już się ustawić :wink:

a u nas w gminie jedna kandydatka, czyli zero wyboru

to dopiero sa wybory.....jedna jedyna...i swoja droga dziwne ze jedna kandydatka...i dziwne ze to bedzie sie nazywalo wybory...skoro wyboru niet :cry: :lol: :lol: