Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Mnie nie przekonuje Twoja argumentacja, zakładając, że czym młodszy kandydat to będzie chciał więcej dla siebie powinniśmy głosować na Jurczyka, bo on jest chyba najstarszy w peletonie. Natomiast jakoś trudno mi znaleźć efekty działań Piechoty dla regionu.

ok, a czy widzisz efekty działalności innych kandydatów? ja widzę efekty rządów Jurczyka, zresztą każdy z nas doświadcza tego na własnej skórze, przynajmniej pośrednio. wystarczy poczytać regionalne gazety, by ręce opadły. ponieważ już poruszyłem problem fabryki toyoty to w tym temacie: Jurczyk nawet nie raczył odpowiedzieć stronie niemieckiej, o odmowie poparcia dowiedzieli się z gazet. strona niemiecka prosi Piechotę o zajęcie się sprawą, bo ma on już doświadczenie przy tworzeniu fabryki toyoty na śląsku. a w tej nowej ma mieć pracę ponad 1000 polaków, a dokładnie szczecinian. obecność takiej fabryki to dodatkowo praca dla portu, szansa na rozbudowę dróg, inwestycje towarzyszące etc.

co do wieku to nie o to dokładnie mi chodziło, bardziej o staż w polityce. tu też niby Jurczyk wygrywa, ale temu panu to już dziękujemy :D

i możesz mi wierzyć lub nie, głosowałbym na Piechotę nawet gdyby był z LPR, Samoobrony czy innego PiSu, bo w tym przypadku warto ocenić dokonania, a nie deklaracje.

harcerz Piechota "działa" od zawsze, był nawet ministrem gospodarki - w takim kotekscie jedna Toyota wiosny nie czyni, a szczecin jak lezy, tak leży (odłogiem)

Ja również nie zauważyłem korzyści dla Szczecina ani nawet dla regionu w czasie gdy był ministrem gospodarki.

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich serdecznie!

Mam pytanko. Robiłam wczoraj rozeznanie co do okien. Byłam w M&S i u Wiśniowkiego. Od kogo byście polecili okna. Wiśniowski jest tańszy ale czy te okna są dobre (prawdę mówiąc nie zrobiły na mnie wrażenia). Z góry dziękuję za poradę.

Pozdrawiam!

rozumiem, ze chodzi o plastiki?

Chociaż właściwie nie wiem czemu tak się ekscytuję wyborami w Szczecinie, przecież i tak będę głosował u siebie na wsi (nie mylić z WSI) gdzie na jednego wójta przypada jedna kandydatka.

Jednak mimo wszystko Szczecin to moje miasto rodzinne, z którym pewnie zawsze będę bardzo związany a jego los nie będzie mi obojętny. Pewnie wszyscy pomimo, że spora część z nas mieszka poza granicami Szczecina, chciałby aby było to miasto rozwijające się, pełne możliwości, przyciągajace innych i aby znane było z innych walorów niż dziwny Prezydent - działkowiec.

Mam pytanko. Robiłam wczoraj rozeznanie co do okien. Byłam w M&S i u Wiśniowkiego. Od kogo byście polecili okna. Wiśniowski jest tańszy ale czy te okna są dobre (prawdę mówiąc nie zrobiły na mnie wrażenia). Z góry dziękuję za poradę.

Pozdrawiam!

Jeżeli chodzi o okna PCV z firmy M&S to mogę polecić, miałem w mieszkaniu i mam też w domu. O Wiśniowskim się nie będę wypowiadał bo nie mam żadnego doświadczenia z ich produktami.

Chociaż właściwie nie wiem czemu tak się ekscytuję wyborami w Szczecinie, przecież i tak będę głosował u siebie na wsi (nie mylić z WSI) gdzie na jednego wójta przypada jedna kandydatka.

Jednak mimo wszystko Szczecin to moje miasto rodzinne, z którym pewnie zawsze będę bardzo związany a jego los nie będzie mi obojętny. Pewnie wszyscy pomimo, że spora część z nas mieszka poza granicami Szczecina, chciałby aby było to miasto rozwijające się, pełne możliwości, przyciągajace innych i aby znane było z innych walorów niż dziwny Prezydent - działkowiec.

No. :D

ja to w ogóle kuriozum jestem, bo juz nie tam, a jeszcze nie tu :wink:

Didi kochana, jaki my kod pocztowy mamy?

Pozdrawiam!

Tak chodzi o plastiki

Witam wszystkich po dłuższej nieobecności. Sporo polityki a i tak nie ma kogo wybrać. Pozostanie tylko wybór mniejszego zła. :D

Wreszcie pogoda, u mnie mogą już wylewać wieniec i od nowego tygodnia pracowac nad stropem i dachem. Po przebytym już okresie budowania z czytym sumieniem mogę powiedzieć bardzo dobry wykonawca ( co potwierdzają też sąsiedzi z za miedzy, wprawieni już w budowaniu ).

Pozdrawiam!

Tak chodzi o plastiki

Jak zwykle polece Eko-Dom i Pan Bogdan Tymofijewicz :D

taka jedna Toyota i tak byłaby ok....bo jak narazie to tylko supermrkety w tym miesie sie panosza.... :evil:

Ta Toyota to i tak jakby powstała to w Niemczech, ale jest szansa na sporo miejsc pracy dla Polaków, bo przygraniczne miejscowości niemieckie, które starają się o budowę nie są w stanie zapewnić takiej ilości pracowników jak będzie potrzebna. Ale z takiej fabryki może dla nas być sporo więcej korzyści niż tylko miejsca pracy.

taka jedna Toyota i tak byłaby ok....bo jak narazie to tylko supermrkety w tym miesie sie panosza.... :evil:

Ta Toyota to i tak jakby powstała to w Niemczech, ale jest szansa na sporo miejsc pracy dla Polaków, bo przygraniczne miejscowości niemieckie, które starają się o budowę nie są w stanie zapewnić takiej ilości pracowników jak będzie potrzebna. Ale z takiej fabryki może dla nas być sporo więcej korzyści niż tylko miejsca pracy.

A ma powstac ta fabryka czy to tylko spekulacje

A ma powstac ta fabryka czy to tylko spekulacje

nie to nie spekulacje.Kolo Pasewalku ma byc i juz burmistrz tego miasta mowil ze beda potzrebowac polakow.ogladalam program z konferencji.