Miraśka 13.11.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 czy ktoś miał do czynienia z firmą HIT SYSTEM p.Krzysztofiaka z Dąbia-proponuje c.o z pompa ciepła ,i będzie promocja -ale coś nie mogę sie przekonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 13.11.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 czy ktoś miał do czynienia z firmą HIT SYSTEM p.Krzysztofiaka z Dąbia-proponuje c.o z pompa ciepła ,i będzie promocja -ale coś nie mogę sie przekonać Witam wszystkich! Miraska - ja kupywalam od nich bojler 120 l z wezownica - chcialam zeby ceny mi dali na reszte, ale mnie zbyli milczeniem - moze teraz sie zmienili, wrazenie mam jednak, ze lubia kasiastych i duze inwestycje... ale to tylko moje spostrzezenie... Ups.... a ja juz zamowilam bloczki betonowe, pustaki na sciany i rozgladam sie za dachowka.... co powiecie o Roben sredzka falista plus czarno brazowa (taka swiecaca jak psu .. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 13.11.2006 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Jolly dzieki-no pan był rozmowny okaze się w praktyce a my mamy dachówke brąz(jest ciemna-zerknij w galerii) a z tej czarno brązowj zrezygnowaliśmy po zobaczeniu 4 dachów w Morzyczynie i faktycznie swieca sie jak ......nie lubimy sie wyrózniać a ona przykuwa wzrok zwłaszcza ws łoneczne dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.11.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 jolly idziesz jak burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 13.11.2006 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 .... co powiecie o Roben sredzka falista plus czarno brazowa (taka swiecaca jak psu .. ) dachówka ładna - ino faktycznie 'jak psu ..' - a do tego ten 'plus' ekstra kosztuje .. ale jak to mówi mój sąsiad : "na początku zawsze jest bogato" - i to jest prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 13.11.2006 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 jolly idziesz jak burza zbieram tylko sobie materialy, coby pozniej nie zdziwic sie cenowo, ze styropianem sobie troche poczekam, w styczniu ma zejsc cenowo.... z ta dachowka to tylko moje przemyslenia - cene mam wstepnie za 4,33 zl brutto... nie wiem... aczkolwiek potrzebuje sliska nie po to zeby sie wyrozniac, tylko mam w poblizu baaaaardzo duzo drzew, a po slizkim to splynie a sie nie wezre.... chyba ze macie inne patenty??!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 13.11.2006 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Czy ktos z was posiada, albo orientuje sie w temacie tynki cementowo-wapienne zewnętrzne? Mam z tym ogromny problem. Najpierw byliśmy dogadani z Bolkiem z listy. Wystawił nas do wiatru z terminem. Potem trafilismy - z przypadku (I TO BYŁ DUŻY BŁĄD) na firmę (OCENZUROWANO)i. Ci owszem wzięli sie do pracy, rozgrzebali i od miesiąca nie mogli dokończyć 100 m2 tynków. Az w końcu im także podziekowaliśmy.A pogoda jesienna nadajaca sie do tynków juz mija. Mało tego - pochlapali nam wapnem cokół z klinkieru i trzeba go będzie czyścić. Jedyne co to mieli honor - i nie chcą ani złotówki za swoje usługi. Ale co z tego - jak wiecej szkód wyrzadzili niż pożytków. Chciałam ssię zapytać, czy ktos spotkał sie z montowaniem narożników ze stali ocynkowanej przy tynkach zewnętrznych cementowo-wapiennych? Znajomy powiedział nam, że to niedopuszczalne. Mamy mętlik w głowie. Pomocy? A tak w ogóle to pierwsza poważna nauczka na budowie. Nie brać ekipy bez polecenia. Druga nauczka, że jak ktos zaczyna cos knocic to go wyrzucić a nie czekać, prosić i byc kulturalnym. Nie warto. Przy okazji wyslę namiary do Klausa. Ale juz teraz ostrzegam przed firma Pana (OCENZUROWANO) oraz jego podwykonawcą (OCENZUROWANO). Nie dane nam było zobaczyc końcowego efektu ich pracy, ale są nieterminowi, niesolidni i pracują "brudno". I jak się robi uwagi to nie widzą swoich błedów. Czy ktos ma namiar na jakiś porządnych sprawdzonych tynkarzy zewnetrznych cementowo wapiennych. Na wiosne już, bo teraz to zdajemy sobie sprawę, że nikogo nie znajdziemy. Pozdrawiam wprawdzie nie mogę osobiście zarekomendować, mam tylko opinię z drugiej ręki - firma LECHBUD, chyba z ul. Gdańskiej, jak będę w domu to poszukam telefonu do nich, ale może są w jakiejś panoramie firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 13.11.2006 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Witam wszystkich na forum . Czy ktoś ma namiar na działkę budowlaną uzbrojoną w Dobrej? Ewentualnie rolno-budowlaną lub inną nadającą się pod budowę domu. Będę wdzięczna za informacje witaj na forum co do działek to temat jest wałkowany co jakiś czas, możesz przejrzeć forum wstecz, na pewno znajdziesz wiele ciekawych ofert. W Dobrej uzbrojone działki sprzedaje AgroWest, aktualnie nie mają nic na zbyciu, ale szykują następną pulę na przyszły rok Witam ale dyndaliśmy na dole ledwo nas znalazłem. Co do Agrowestu to oni już nic nie mają ??. Dopiero miesiąc temu zaczęli sprzedaż 70 działek po 120 zł/m2 uzbrojone, czyżby wszystko sprzedali? tak słyszałem od znajomego, który szukał działki. ale trzeba sprawdzić u źródeł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 13.11.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 .... co powiecie o Roben sredzka falista plus czarno brazowa (taka swiecaca jak psu .. ) dachówka ładna - ino faktycznie 'jak psu ..' - a do tego ten 'plus' ekstra kosztuje .. ale jak to mówi mój sąsiad : "na początku zawsze jest bogato" - i to jest prawda ładna, ładna, w mojej galerii można pooglądać poza tym szybko ją się kładzie, bo duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 13.11.2006 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Witam poniedziałkowo, 13-tkowo i z Maciejewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 13.11.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 13.11.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 jolly idziesz jak burza zbieram tylko sobie materialy, coby pozniej nie zdziwic sie cenowo, ze styropianem sobie troche poczekam, w styczniu ma zejsc cenowo.... z ta dachowka to tylko moje przemyslenia - cene mam wstepnie za 4,33 zl brutto... nie wiem... aczkolwiek potrzebuje sliska nie po to zeby sie wyrozniac, tylko mam w poblizu baaaaardzo duzo drzew, a po slizkim to splynie a sie nie wezre.... chyba ze macie inne patenty??!!! A mi sie te swiecace podobaja .I zauwazylam ze dachy nia pokryte sa mniej osniezone . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 13.11.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Chciałam się zapytać, czy ktos spotkał sie z montowaniem narożników ze stali ocynkowanej przy tynkach zewnętrznych cementowo-wapiennych? Znajomy powiedział nam, że to niedopuszczalne. Mamy mętlik w głowie. Pomocy? Wiem, że powinny byc plastikowe, a nie np. aluminiowe, ze względu na rozszerzalnośc cieplną. Dlaczego nie stalowe - może z tej samej przyczyny chyba, że są też inne przeciwwskazania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 13.11.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Witam wszystkich na forum . Czy ktoś ma namiar na działkę budowlaną uzbrojoną w Dobrej? Ewentualnie rolno-budowlaną lub inną nadającą się pod budowę domu. Będę wdzięczna za informacje witaj na forum co do działek to temat jest wałkowany co jakiś czas, możesz przejrzeć forum wstecz, na pewno znajdziesz wiele ciekawych ofert. W Dobrej uzbrojone działki sprzedaje AgroWest, aktualnie nie mają nic na zbyciu, ale szykują następną pulę na przyszły rok Witam ale dyndaliśmy na dole ledwo nas znalazłem. Co do Agrowestu to oni już nic nie mają ??. Dopiero miesiąc temu zaczęli sprzedaż 70 działek po 120 zł/m2 uzbrojone, czyżby wszystko sprzedali? tak słyszałem od znajomego, który szukał działki. ale trzeba sprawdzić u źródeł Ast, witaj na forum.... czemu tak bez słowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 13.11.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 witamdzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 13.11.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Chciałam się zapytać, czy ktos spotkał sie z montowaniem narożników ze stali ocynkowanej przy tynkach zewnętrznych cementowo-wapiennych? Znajomy powiedział nam, że to niedopuszczalne. Mamy mętlik w głowie. Pomocy? Wiem, że powinny byc plastikowe, a nie np. aluminiowe, ze względu na rozszerzalnośc cieplną. Dlaczego nie stalowe - może z tej samej przyczyny chyba, że są też inne przeciwwskazania. Moim zdaniem chodzi raczej o to, że będzie rdza wychodzić. Ocynk nigdy nie jest idealnie szczelny a na zewnątrz zawsze z wilgocią trzeba się liczyć. A w ogóle dobry tynkaż nie potrzebuje żadnych narożników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 13.11.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Witam poniedziałkowo, 13-tkowo i z Maciejewa Maciejewo? A kto za Ciebie będzie budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 13.11.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 jolly idziesz jak burza zbieram tylko sobie materialy, coby pozniej nie zdziwic sie cenowo, ze styropianem sobie troche poczekam, w styczniu ma zejsc cenowo.... z ta dachowka to tylko moje przemyslenia - cene mam wstepnie za 4,33 zl brutto... nie wiem... aczkolwiek potrzebuje sliska nie po to zeby sie wyrozniac, tylko mam w poblizu baaaaardzo duzo drzew, a po slizkim to splynie a sie nie wezre.... chyba ze macie inne patenty??!!! Raczej na to nie licz, nawet szkło potrafi się zazielenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 13.11.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Chciałam się zapytać, czy ktos spotkał sie z montowaniem narożników ze stali ocynkowanej przy tynkach zewnętrznych cementowo-wapiennych? Znajomy powiedział nam, że to niedopuszczalne. Mamy mętlik w głowie. Pomocy? Wiem, że powinny byc plastikowe, a nie np. aluminiowe, ze względu na rozszerzalnośc cieplną. Dlaczego nie stalowe - może z tej samej przyczyny chyba, że są też inne przeciwwskazania. Moim zdaniem chodzi raczej o to, że będzie rdza wychodzić. Ocynk nigdy nie jest idealnie szczelny a na zewnątrz zawsze z wilgocią trzeba się liczyć. A w ogóle dobry tynkaż nie potrzebuje żadnych narożników. Słusznie zauważyłeś, że dobry tynkarz nie potrzebuje narożników. Nasi jednak do dobrych nie należeli. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda1614 13.11.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 witam poniedziałkowo Słuchajcie czy są mi potrzebne warunki przyłączy gazu( bo jeszcze na nie czekam:evil: )do zrobienia mapy projektowej wiem z którego miejsca mam miec gaz inne warunki przyłączy juz mam.Jak myślicie moge juz zlecić zrobienie mapy czy musze czekac na te warunki gazu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts