Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Ja jakis czas z temu bylam w szpitalu zdroje na izbie przyjec z bolami i lekarz przepraszal mnie ze maja taki sprzet ze nic nie bylo widac na usg .

i wyszlo na to ze prywatni lekarze maja lepszy sprzet niz szpitale

dziwisz się??? w prywatnym gabinecie za wizytę płacisz tyle, ile zażądają i ich stać na nowy sprzęt. za poradę w szpitalu płaci NFZ tyle, ile mu się podoba (aktualnie około 10 zł za pacjenta), a sprzęt zużywa się równie szybko...

Ja jakis czas z temu bylam w szpitalu zdroje na izbie przyjec z bolami i lekarz przepraszal mnie ze maja taki sprzet ze nic nie bylo widac na usg .

i wyszlo na to ze prywatni lekarze maja lepszy sprzet niz szpitale

dziwisz się??? w prywatnym gabinecie za wizytę płacisz tyle, ile zażądają i ich stać na nowy sprzęt. za poradę w szpitalu płaci NFZ tyle, ile mu się podoba (aktualnie około 10 zł za pacjenta), a sprzęt zużywa się równie szybko...

To rzeczywiscie malo dostajecie chociaz skladki wcale nie sa niskie .

Ile placiliscie za przylacze elektryczne z odbiorem :lol:

Witam

Ok 1500 w maju.Było taniej niz u innych.Pan Bogdan jest na liscie. Pozdrawiam.Niedługo będzie robił u nas elektrykę to wystawię opinię, ale generalnie jest juz z polecenia od znajomych.

pozdrawiam

Dzieki spojrze na liste :D

A jak spojrzeć na listę? ;-)

To ja tez teraz z innym tematem.

Czy ktos zna doktorow z zakresu ginekologii ( licze na szydasa :wink: ) o nazwiskach - Walknowska, Bielewicz?

Chodzi mi o to , ktora z tych osob lepiej poprowadzi ciążę.

Agnieszka, gratulacje! :D

Prof. Walknowska była (może nadal jest) ordynatorem położnictwa na Unii.

Ale porodówkę na Unii Lubelskiej niemiło wspominam (choć może to jeszcze inne czasy były). Na Pomorzanach było zdecydowanie lepiej.

polecam zdecydowanie Pomorzany....

Czy ktos zna doktorow z zakresu ginekologii ( licze na szydasa :wink: ) o nazwiskach - Walknowska, Bielewicz?

Ale porodówkę na Unii Lubelskiej niemiło wspominam (choć może to jeszcze inne czasy były). Na Pomorzanach było zdecydowanie lepiej.

Prof. Walknowska dalej jest szefem na Unii, czyli niedługo w Policach, bo się przenoszą. Do tej pory Police były bardzo dobrym miejscem do rodzenia, dr Bielewicz pracuje właśnie tam. Nie wiadomo jak będzie po przeprowadzkach, kto zostanie w Policach ze starego zespołu. W samym Szczecinie polecam Zdroje.

Witam!

Tak się składa, że całą moja ciążę prowadziła prof.Walknowska. I jestem bardzo zadowolona. Coprawda to juz jakiś czas temu było (czytaj: 12lat). I rodziłam też na Unii Lubelskiej. Ja mam dobre doświadczenia, choć taki czas temu.

Jesli chodzi o opinie na temat rodzenia w Policach to słyszałem różne opinie i dobre i złe. Jak moja zonka tam rodziła to niepodzielnie królował tam dr Głaz jr. i wszystkie kobitki chciały żeby on im prowadził ciąże. Moją prowadził dr Zarzycki i sobie go chwaliła. Teraz nie wiem dokładnie jakie u nas sa doktory, z wygód na pewno mozna wymienic mozliwośc rodzenia w osobnej sali a nie trzy na raz na porodówce, w wannie i cos tam jeszce słyszałem z opowiadań kolezanek. Ogólnie sam szpital robi lepsze wrazenie na zewnątrz i wewnątrz niż te stare szczecińskie. Mam go za oknem więc jak ktoś tam z was miałby ochotę poleżeć czego nikomu oczywiście nie życzę to moge mu czasami pomachać przez okno

:wink:

Tak "te" Głazy cos mają w sobie......Senior Głaz tez był super :lol: miałam okazje z nim pracowac....kobitki tylko rwały do niego :lol: :lol:

Za tynki 34-36 zl za m2 to troche dużo. My też szukamy ekipy na kwiecień, wstepnie rozmawialismy z Panem Kopysiem z listy - za 2 warstwy bierze 22 zł, ale to jest dość chropowate i trzeba gładź gipsową za ok 10 zł m2. Ale mamy jeszcze namiary na tańszych - jak sprawdzimy referencje i przetestujemy - to dam namiar.

Pozdrawiam.

moi sasiedzi nie maja gładzi, tylko zatarte piaskiem tzw mułkiem...super sciany wygladają....

Prof. Walknowska dalej jest szefem na Unii, czyli niedługo w Policach, bo się przenoszą. Do tej pory Police były bardzo dobrym miejscem do rodzenia, dr Bielewicz pracuje właśnie tam. Nie wiadomo jak będzie po przeprowadzkach, kto zostanie w Policach ze starego zespołu. W samym Szczecinie polecam Zdroje.

Witam!

Tak się składa, że całą moja ciążę prowadziła prof.Walknowska. I jestem bardzo zadowolona. Coprawda to juz jakiś czas temu było (czytaj: 12lat). I rodziłam też na Unii Lubelskiej. Ja mam dobre doświadczenia, choć taki czas temu.

Jesli chodzi o opinie na temat rodzenia w Policach to słyszałem różne opinie i dobre i złe. Jak moja zonka tam rodziła to niepodzielnie królował tam dr Głaz jr. i wszystkie kobitki chciały żeby on im prowadził ciąże. Moją prowadził dr Zarzycki i sobie go chwaliła. Teraz nie wiem dokładnie jakie u nas sa doktory, z wygód na pewno mozna wymienic mozliwośc rodzenia w osobnej sali a nie trzy na raz na porodówce, w wannie i cos tam jeszce słyszałem z opowiadań kolezanek. Ogólnie sam szpital robi lepsze wrazenie na zewnątrz i wewnątrz niż te stare szczecińskie. Mam go za oknem więc jak ktoś tam z was miałby ochotę poleżeć czego nikomu oczywiście nie życzę to moge mu czasami pomachać przez okno

:wink:

Dziękuje wszystkim za opinie :p

I za gratulacje od Maggie :wink:

Decyzja podjeta - wybrałam Bielewicza :p

Głaza nie brałam nawet pod uwagę.

Porod w Policach przeszłam, wiec mam swoją opinię.

Agnieszko gratulacje :D

a gdzie przyjmuje doktor Bielewicz?

Fajny temat...baaaardzo mi się przydadzą te informacje bo właśnie się dowiedziałam że będę ciocią :lol: :lol: :lol:

Teska a czemu pomorzany najlepsze?

Witam wszystkich :)

ja rodziłam na unii i tez nie miło wspominam to,a właśnie słyszałam ze a pomorzanach jest ok :wink:

ja leżałam tam przez tydzień i wróciłam do Polic, okropnie.

:evil: :evil:

Fajny temat...baaaardzo mi się przydadzą te informacje bo właśnie się dowiedziałam że będę ciocią :lol: :lol: :lol:

nie mowie najlepsze...ale znam paru lekarzy z Pomorzan i wiem ze sa oki...

ja osobiscie miałam kontakt ze szpitalem wojskowym.....lekarz byl porazką....do tej pory na dzwiek jego nazwiska gębusia mi sie wykrzywia....beznadzieja....

witam piąteczkowo

Witam środkowo - już w domku 8)

jak tam zimno było w Maciejewie..podobno słabo grzeją.... :lol: :lol: a nie wybieracie sie tam na sylwestra???

Jest to niestety stały problem Maciejewa - dogrzanie niektórych pomieszczeń, ale za to jedzonko mają przednie :D

Sylwester w tym roku w mieszkaniu :-?

sasiadka pytała..bo ona tam sie wybiera z towarzystwem...( forumowa Ulamach) oo i pewnie przeczyta o tych niedogrzanych pomieszczeniach....tez wiem ze jedzonko jest tam super!! ale z innej strony słyszałam ze niedobre :cry:

no majciejewo jest ok tzn. jedzonko. pokoje to, zależy na jaki się trafi. jak na te starsze to jest i zimno i straszno. spałam w takim jednym starszym apartamencie sama. brrr.... dziwne wrażenie, wszędzie duchy wychodziły ze ścian :-?

nie mowie najlepsze...ale znam paru lekarzy z Pomorzan i wiem ze sa oki...

ja osobiscie miałam kontakt ze szpitalem wojskowym.....lekarz byl porazką....do tej pory na dzwiek jego nazwiska gębusia mi sie wykrzywia....beznadzieja....

Teska a możesz powiedzieć którzy są ok.?

siostra musi wybrać lekarza do poprowadzenia ciąży.