Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

ze zdjęciami trochę gorzej - co prawda mieszkamy już w Dobrej ale jeszcze na kartonach .. :wink: - jak się trochę pozbieramy to oczywiście prześlemy :lol:

co do lodówki, to ja koniecznie chcialem dwu-agregatową, a że od 10 lat mam Whirlpoola który się świetnie sprawował, dlatego kupiłem chłodziarko-zamrażarkę Whirlpool ART 483-4 .. (która tak przy okazji okazała się najtańszą dwu-agregatową chłodziarko-zamrażarką w sklepach :) )

oj peterz nie musicie specjalnie glancować kuchni, to nie zdjęcia do katalogu :wink: mam nadzieję że nie każecie nam długo czekać na fotki :lol:

Też mamy Whirpoola parę lat i jesteśmy zadowoleni

czemu chciałeś dwa agregaty?

bo góra i dół chodzi niezależnie, tzn. wyłączając chłodziarkę zostawiam pracującą zamrażarkę i odwrotnie. Istotne jest to nie tylko podczas rozmrażania zamrażarki, ale np. wyjeżdżając gdzieś na dłużej ustawiam zamrażarkę na minimum a chłodziarkę po prostu wyłączam .. :D

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

A ja tak z innej beczki - wypalę z tematem budowlanym 8) :

Znacie hurtownie Extra-dach z Krakowskiej i Vel-dach z Niebuszewa? Bo dach u nich chciałam kupić. Zostały te dwie firmy na placu boju

w Extra dachu jest bardzo miła obsługa i mozna sie fajnie dogadać -a ostatnie słowo nalezy chyba do pana Michała :lol:

Znacie hurtownie Extra-dach z Krakowskiej i Vel-dach z Niebuszewa? Bo dach u nich chciałam kupić. Zostały te dwie firmy na placu boju

w Extra dachu jest bardzo miła obsługa i mozna sie fajnie dogadać -a ostatnie słowo nalezy chyba do pana Michała :lol:

To mam podobne odczucia :wink: . Czy może kupowałaś u nich? Nie było kłopotów z realizacją zamówienia?

To mam podobne odczucia :wink: . Czy może kupowałaś u nich? Nie było kłopotów z realizacją zamówienia?

ja brałąm tylko u nich okna dachowe-najlepsza oferta i rynny

Mam już w kuchni wszelkie sprzęty, wszystko zamawiane przez Internet, jak coś, to służę radą 8)

no to radź :wink: bo ja ciągle przed trudnymi wyborami :roll:

też już mamy kuchnię zamontowaną (bezpośrednio u poleconego stolarza za 50% ceny studia kuchennego) - okap kupiłem w sklepie : GLOBALO zaś pozostały sprzęt AGD (lodówka, piekarnik, płyta, zmywarka, zlewozmywak i bateria) w Megamedia - ogólnie wyszło bardzo zacnie .. :lol: :lol: 8) 8)

Witam!

Napisz prosze u jakiego stolarza robiłes meble kuchenne. Zaczynam się lekko rozglądac za tym, mam pomysł na zrobienie kuchni, ale nie wiem, gdzie wykonać.

Mam już w kuchni wszelkie sprzęty, wszystko zamawiane przez Internet, jak coś, to służę radą 8)

no to radź :wink: bo ja ciągle przed trudnymi wyborami :roll:

też już mamy kuchnię zamontowaną (bezpośrednio u poleconego stolarza za 50% ceny studia kuchennego) - okap kupiłem w sklepie : GLOBALO zaś pozostały sprzęt AGD (lodówka, piekarnik, płyta, zmywarka, zlewozmywak i bateria) w Megamedia - ogólnie wyszło bardzo zacnie .. :lol: :lol: 8) 8)

Witam!

Napisz prosze u jakiego stolarza robiłes meble kuchenne. Zaczynam się lekko rozglądac za tym, mam pomysł na zrobienie kuchni, ale nie wiem, gdzie wykonać.

nam robił stolarz ze Stargardu - kiedyś pracował na zlecenie studia kuchennego, ale powiedział stanowcze NIE wyzyskowi .. i teraz tworzy na własny rachunek dla ludzi z polecenia. Jak wcześniej pisałem dokładnie takie same mebelki wychodzą 50% ceny oferowanej przez studio (nie licząc ekstra za transport i montaż od każdego punktu i sprzętu) .. – ale tak czy siak polecam najpierw udać się do studia po inspiracje ;) .. a wykonanie zlecić bezpośrednio stolarzowi :) Pozwolisz, że najpierw prześlę zdjęcia - a jak się mebelki spodoba, to podam namiary .. (w międzyczasie możesz dać mi swój adres email) ..

wiem, że pytanie było niedawno, ale wszystko tak szybko się zmienia... :cry: po ile teraz chodzą tynki wewnętrzne cementowo-wapienne? interesuje mnie koszt całkowity (materiał+robocizna). dostałem cenę, która mnie z nóg zwaliła, ale może to jest już przeciętna cena....

Rok temu dostałem paskarską na owe czasy cenę 34 zł/m2 za cem-wap z przecierką gipsową. Ile teraz krzyczą nie wiem.

A Ty jaką masz cenę?

hmmm.. ja dostałem 36 zł/m2.... KAS01 miał w tym roku ekipę, która brała mniej niż połowę tego, ale już są w Norwegii....

Witam

W Norwegii (albo w Dani - juz nie pamietam), to jest ekipa, ktora robila mi dach (i jest na liscie). Umowialem sie z nimi w zeszlym roku na tynki po 12zl, ale juz w tym nie chcieli tego robic (rowniez nie pamietam juz z jakiego powodu, ale na pewno nie byl prawdziwy). Robili mi tez na wiosne elewacje i wlasnie wtedy ich szef zlapal jakas fuche (niby na miesiac) w Skandynawii. Chcial mi zostawic ludzi, aby polozyli jeszcze tynk i farbe, ale ja nie chcialem aby robili bez jego nadzoru. Umowilem sie z nim, ze dokonczy we wrzesniu. Niestety we wrzesniu dowiedzialem sie od jego zony, ze caly czas jest za granica, sciagnal chlopakow i nie zamierzaja wracac. Telefonu wiecej juz ode mnie nie odebral.

Tynki robil mi kto inny. Placilem na wiosne 8zl za m2. Cem-wap. bez zacierania. Material wyszedl jakies grosze. Nie chce mi sie juz sprawdzac, ale bylo to w granicach 3-4zl/m2. Gladzie robila ta sama osoba we wrzesniu za 5zl/ m2 (chcial 4 zl :lol:). Material wyszedl jakies 2 zl z groszami na m2. Z jakosci obu prac jestem bardzo zadowolony. Wczesniej ta osoba robila u mnie jako pomocnik elektryka (wlasciwie to zrobila cala robote pod jego dyktando). Z pracy tej tez bylem zadowolony.

Niestety teraz dal plame. Zgodzil sie zrobic jeszcze elewacje (czyli tynk+malowanie), ale tu sie nie popisal. Jak bylem na budowie, to wszystko bylo ok. Musialem jednak wracac do pracy do Niemiec, wiec dalem mu wskazowki co i jak chce, aby zrobil. Teraz z relacji ciotki (ktora mieszka obok) i ze zdjec, ktore robi zona, widze ze jest sporo niedorobek. Mam wrazenie, ze jak sie nad nim nie stoi, to sie nie przyklada. Dodatkowo w poniedzialek urwal mi sie z nim kontakt (wylaczyl komorke, w domu nie mieszka) Zona musiala zrobic sledztwo, aby go namierzyc (ma nasz klucz od domu). Wzial juz prawie cala kase (jakies 85%), ale zostalo mu jeszcze pare rzeczy do zrobienia (pare poprawek, obrobka blacharska, rury spustowe, itp). Obiecal, ze jutro to zrobi, ale jak bedzie, to zobaczymy (wczoraj umowil sie z zona na budowie, ale sie nie pojawil - mysle, ze po otrzymaniu wiekszosci kasy poprostu sobie popil).

Chcialem goscia polecic dalej, ale po tym co wyprawia teraz, bede sie musial grubo nad tym zastanowic :roll:

pozdrawiam

Konrad

To powyzej, to moja kuchnia

Super :D a jaki porządek :lol: 8)

pół godziny przed zdjęciem sprzątałam :wink:

a zlewozmywak też, bo szukam taniego dwukomorowego, okragłego, takiego 78x50cm

Didi taki znalazłam w sklepie polecanym przez peterz http://www.megamedia.pl/zlewozmywak-teka-dr-80-2c-stal.php?off=4

tylko, że ja potzrzebuję do szafki 80cm :roll: ale sobie wymysliłam i pewni takiego nie dostanę

Dziewczyny

A znacie takiego lekarza Janusz Rudzinski pracuje teraz w szpitalu przy granicyw Schwedt

on tam mieszka od 20 lat conajmniej....

W szpiatalu tym pracuje (jako ginekolog) moja znajoma. W tym roku odbierala porod zonie kolegi z pracy (nie wiedzial, ze ja znam). bardzo milo ja wspomina, jak i sam pobyt w szpitalu. Zreszta na ginekologi w Schwedt sa tylko polscy lekarze (informacja sprzed paru miesiecy, nie wiem czy wciaz aktualna). Jak raz sobie pewna Niemka zazyczyla lekarza Niemca, to musieli sciagac z innego szpitala.