Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Witam grupkę :)

Mam pytanko: Czy cena 6500 zł to nie jest przesada za adaptację projektu gotowego :roll: ?? W tym są również projekty przyłączy, geolog, mapki do celów projektowych... i to jest cena netto :-? Taką ceną najniższą usłyszałam po kilku telefonach do architektów... w porównaniu do tego ile płacą w innych rejonach Polski to jakiś kosmos... tylko że u nas to chyba normalka na wszystkim zdzierają :evil:

hmm... my latem płaciliśmy 5500, za adaptację, zmiany konstrukcyjne, załatwienie ZUD i pozwolenia na budowę... czyli nie jest to jakiś kosmos, ale zależy to faktycznie od zakresu zmian i obowiązków....

Szydas ale 5500 a 6500 to jest różnica - szczególnie, że to jest najniższa z tych kwot które usłyszałam i Ci architekci w tym nie uwzględnili wogóle zmian :evil: Muszę się po prostu z nimi spotkać i zobaczymy co wyjdzie po szczegółowych ustaleniach :roll:

Szydas a możesz polecić swojego architekta ?? :oops:

jest na liście - Spławski Sławomir :wink: :D

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Szydas oni właśnie nie byli zainteresowani :roll: dzwoniłam do nich.

widać wykończyliśmy ich naszymi telefonami :D :D :D :D

... a mi teraz nie ma kto zrobić adaptacji :lol: :wink:

Witam sobotnio, :D

Małgolinka, ja płaciłam coś ok. 6000 za projekt indywidualny (architektura była po znajomości :wink: ). Czy ja kontakt do małżeństwa architekt-konstruktor podawałam Tobie, czy magdzie1614, bo już nie pamiętam?

Jeśli dalej potrzebujesz, to wyślę pod wieczór na priv, bo teraz jestem w pracy, a notes ze wszystkimi telefonami mam w domciu.

Szydas oni właśnie nie byli zainteresowani :roll: dzwoniłam do nich.

widać wykończyliśmy ich naszymi telefonami :D :D :D :D

... a mi teraz nie ma kto zrobić adaptacji :lol: :wink:

Witam sobotnio, :D

Małgolinka, ja płaciłam coś ok. 6000 za projekt indywidualny (architektura była po znajomości :wink: ). Czy ja kontakt do małżeństwa architekt-konstruktor podawałam Tobie, czy magdzie1614, bo już nie pamiętam?

Jeśli dalej potrzebujesz, to wyślę pod wieczór na priv, bo teraz jestem w pracy, a notes ze wszystkimi telefonami mam w domciu.

Maggie kontakt pewnie podawałaś magdzie1614 :D Jak byś mogła to bardzo proszę :oops: :D Każdy namiar jest dla mnie na wagę złota :)

Mam już w kuchni wszelkie sprzęty, wszystko zamawiane przez Internet, jak coś, to służę radą 8)

no to radź :wink: bo ja ciągle przed trudnymi wyborami :roll:

też już mamy kuchnię zamontowaną (bezpośrednio u poleconego stolarza za 50% ceny studia kuchennego) - okap kupiłem w sklepie : GLOBALO zaś pozostały sprzęt AGD (lodówka, piekarnik, płyta, zmywarka, zlewozmywak i bateria) w Megamedia - ogólnie wyszło bardzo zacnie .. :lol: :lol: 8) 8)

Witam!

Napisz prosze u jakiego stolarza robiłes meble kuchenne. Zaczynam się lekko rozglądac za tym, mam pomysł na zrobienie kuchni, ale nie wiem, gdzie wykonać.

nam robił stolarz ze Stargardu - kiedyś pracował na zlecenie studia kuchennego, ale powiedział stanowcze NIE wyzyskowi .. i teraz tworzy na własny rachunek dla ludzi z polecenia. Jak wcześniej pisałem dokładnie takie same mebelki wychodzą 50% ceny oferowanej przez studio (nie licząc ekstra za transport i montaż od każdego punktu i sprzętu) .. – ale tak czy siak polecam najpierw udać się do studia po inspiracje ;) .. a wykonanie zlecić bezpośrednio stolarzowi :) Pozwolisz, że najpierw prześlę zdjęcia - a jak się mebelki spodoba, to podam namiary .. (w międzyczasie możesz dać mi swój adres email) ..

Już byłam w takim studio i znam ich możliwości cenowe, a jeśli chodzi o inspiracje, to mam już pomysł. Teraz szukam tylko wykonawcy. Bardzo prosze prześlij te namiary. Pozdr i wielkie dzięki.

http://www.allegro.pl/item142432296_vaillant_vsc_ecocompact_super_cena_.html

poradźcie .... brac czy nie??? ciągle mam dylemat kondensat czy zwykły ale ten to chyba cena okazyjna

co jest tak technicznie ( uzytkowo) lepszego w kondensacie

chodzi mi z punktu widzenia uzytkowania .... nizsze koszty ? komfort ?

a jakie ograniczenia???

poradźcie .... brac czy nie??? ciągle mam dylemat kondensat czy zwykły ale ten to chyba cena okazyjna

a jakie ograniczenia???

Kacha72, a do czego potrzebujesz taki kocioł? może bardziej opłaca ci się wziąć kocioł wiszący z osobnym zasobnikiem.... co do ceny - jest niższa od katalogowej, bo vailant sprzedaje ten kocioł w promocji, więc łaski nie robią, że opuścili cenę 2000 poniżej katalogowej. po drugie do kotła musisz dokupić jeszcze osprzęt, dopytaj się, ile będzie kosztował..

zresztą tu http://www.allegro.pl/item140713124_vaillant_vsc_ecocompact_196_c_150_vrc_420s_.html jest jeszcze taniej

a jakie ograniczenia???

Kacha72, a do czego potrzebujesz taki kocioł? może bardziej opłaca ci się wziąć kocioł wiszący z osobnym zasobnikiem.... co do ceny - jest niższa od katalogowej, bo vailant sprzedaje ten kocioł w promocji, więc łaski nie robią, że opuścili cenę 2000 poniżej katalogowej. po drugie do kotła musisz dokupić jeszcze osprzęt, dopytaj się, ile będzie kosztował..

kurcze no myslalam że do domu? :o

za duzy? mam 230 mkw i 5cio osobową rodzine troche tej wody trzeba zuzyc no i dom ogrzać......... wiem że rozpoznałes temat kotłów i piecy nie chciałabym zeby ktos zrobił mnie w konia i wcisnął coś co nie bedzie na miarę moich potrzeb jezeli masz coś na końcu języka rzuc jakąś sugestię :-?

a jakie ograniczenia???

kurcze no myslalam że do domu? :o

za duzy? mam 230 mkw i 5cio osobową rodzine troche tej wody trzeba zuzyc no i dom ogrzać......... wiem że rozpoznałes temat kotłów i piecy nie chciałabym zeby ktos zrobił mnie w konia i wcisnął coś co nie bedzie na miarę moich potrzeb jezeli masz coś na końcu języka rzuc jakąś sugestię :-?

jeśli o moją opinię chodzi to kocioł jest w sam raz... albo trochę za słaby, jeśli ma być jedynym źródłem ciepła, bo nie zapewni żadnego nadmiaru mocy. wszystko zresztą zależy jaki masz dom, ile łazienek, jak ocieplony, jakie kondygnacje, jakie ogrzewanie itp. nie jest to zły wybór, ale poszukałbym jeszcze jakiejś alternatywy.

hmm kurczę ... wybór miedzy zwykłym z regulatorem pogodowym a kondensatem to mi spędza sen z powiek

mam dwie łazienki parter i poddasze uzytkowe odrzewanie kaloryferami oprócz łazienek i holu gdzie planuje podłogówkę

dom ocieplony 14 cm styropianem platinum termo organiki , wybudowany z ceramiki 25 PW

dodatkowo bedzie kominek w salonie , taki zwykły rekreacyjny nie bedzie stanowił raczej dodatkowego źródła ciepła

..... to tak konkretniej czego mam szukać?