dzióbek 18.11.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 A ktoś był na targach??? a będą jeszcze jutro? bo jeśli tak, to ja się wybiorę.... będą, daj znać czy dużo straciłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 18.11.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 widzę, że szydas dzisiaj pracujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 18.11.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Małgolinka, wysłałam Kacha72, przy Twoim metrażu i gazie jako głównym źródle ciepła inwestycja w kondensat wydaje się być uzasadniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 18.11.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Małgolinka, wysłałam Kacha72, przy Twoim metrażu i gazie jako głównym źródle ciepła inwestycja w kondensat wydaje się być uzasadniona. tak sie włąsnie głupio łudze że jeżeli zainwestuje teraz w kondensat to moze troszke mniej bede potem płakać nad rachunkami.... po za tym zostawiam sobie w zapasie druga funkcję pieca moze z czasem cos tam dołącze ... nie ma na razie zbyt szerokiego spektrum ale zawsze cos można wykombinowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 18.11.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 kacha72 masz ładną dachówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 18.11.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 hmm kurczę ... wybór miedzy zwykłym z regulatorem pogodowym a kondensatem to mi spędza sen z powiek mam dwie łazienki parter i poddasze uzytkowe odrzewanie kaloryferami oprócz łazienek i holu gdzie planuje podłogówkę dom ocieplony 14 cm styropianem platinum termo organiki , wybudowany z ceramiki 25 PW dodatkowo bedzie kominek w salonie , taki zwykły rekreacyjny nie bedzie stanowił raczej dodatkowego źródła ciepła ..... to tak konkretniej czego mam szukać? ja wychodzę z założenia, że gaz tańszy już nie będzie, i to co nie opłaca się dzisiaj będzie się opłacać za 5 lat. dlatego też biorę gazowy kondensat a do niego instalacja solarna. z tego co napisałaś wynika, że będziesz potrzebować minimum 21 kW do ogrzewania i cwu, bez nadmiaru mocy. program vaillanta wyliczył i wykalkulował kilka kotłów, m.in. ecoTEC VC 246/3-5 z zasobnikiem 200 l. tyle, że nie jest w promocji i wyjdzie drożej..... to tyle jeśli chodzi o vaillanta, innych firm nie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 18.11.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 hmm kurczę ... wybór miedzy zwykłym z regulatorem pogodowym a kondensatem to mi spędza sen z powiek mam dwie łazienki parter i poddasze uzytkowe odrzewanie kaloryferami oprócz łazienek i holu gdzie planuje podłogówkę dom ocieplony 14 cm styropianem platinum termo organiki , wybudowany z ceramiki 25 PW dodatkowo bedzie kominek w salonie , taki zwykły rekreacyjny nie bedzie stanowił raczej dodatkowego źródła ciepła ..... to tak konkretniej czego mam szukać? ja wychodzę z założenia, że gaz tańszy już nie będzie, i to co nie opłaca się dzisiaj będzie się opłacać za 5 lat. dlatego też biorę gazowy kondensat a do niego instalacja solarna. z tego co napisałaś wynika, że będziesz potrzebować minimum 21 kW do ogrzewania i cwu, bez nadmiaru mocy. program vaillanta wyliczył i wykalkulował kilka kotłów, m.in. ecoTEC VC 246/3-5 z zasobnikiem 200 l. tyle, że nie jest w promocji i wyjdzie drożej..... to tyle jeśli chodzi o vaillanta, innych firm nie sprawdzałem. dzięki bardzo ta odpowiedź mnie satysfakcjonuje i rozjaśnia szare strefy budowania domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 18.11.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 a co to za program vaillanta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 18.11.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 a co to za program vaillanta? program do doboru urządzeń - nie jest idealny, ale z typowymi rozwiązaniami świetnie daje sobie radę. http://www.vaillant.pl/folder.php?folder_default_tree=10002-10326-10486&folder_default_netfolderID=10489 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 18.11.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 kacha72 masz ładną dachówkę dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 18.11.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Małgolinka, wysłałam Maggie ogromne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 18.11.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Witajcie wieczorkowo. Po dzisiejszej inspekcji rodzinnej pochwalę się. Niestety zdjęcie zrobione telefonem więc jakość taka sobie. http://tomek.xcomp.pl/photos/dom/DSC00080.JPG Oczywiście zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agunia0911 18.11.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Witajcie.Tomadyna gratuluję.Ja buduję w Reptowie i tydzień temu skończyłam stan surowy.Dach jest,zostały tylko do kupna okna.I tu mam dylemat które okna są lepsze:obrotowe czy wysokościowe.Może ktoś poradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 18.11.2006 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 kacha72 masz ładną dachówkę dzięki a jaki planujesz kolor okien i elewacji?? Pytam bo mam taką samą na moim dachu i się wacham co do koloru okien, o elewacji też myślę ale to dalekie plany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 18.11.2006 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Witajcie wieczorkowo. Po dzisiejszej inspekcji rodzinnej pochwalę się. Niestety zdjęcie zrobione telefonem więc jakość taka sobie. http://tomek.xcomp.pl/photos/dom/DSC00080.JPG Oczywiście zapraszam do galerii Witaj Tomadyna. Widzę, że u Ciebie robota idzie z gazem! Kurka, przydałby mi się korepetycje z budowania (przynajmniej z tej fazy wstępnej) u Ciebie Ja mam na razie chaos w głowie. Mozna Cię "aatakować" np. na gg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 18.11.2006 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Witaj Tomadyna. Widzę, że u Ciebie robota idzie z gazem! Kurka, przydałby mi się korepetycje z budowania (przynajmniej z tej fazy wstępnej) u Ciebie Ja mam na razie chaos w głowie. Mozna Cię "aatakować" np. na gg? Pewnie że można, ale ja mam też chaos w głowie , i by nam się nie powieliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 18.11.2006 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Poszukuję namiarów na piasek zasypowy. Parę postów wcześniej chodziły jakieś namiary ale tylko po Priv-ach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 19.11.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Witam niedzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chokie 19.11.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Witam po dluższej przerwie. Czy Ktos z Was byl na targach? Warto podjechac? Do ktorej dzisiaj sa otwarte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 19.11.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Witam Was Serdecznie Trochę długo się nie odzywałam ale wróciłam do pracy i cierpię na chroniczny brak czasu i ciągle jestem zmęczona. U nas jeszcze zbroją. A my zastanawiamy się nad innym projektem po wizji lokalnej na naszej działce (mamy już paliki na działce - przynajmniej do czasu kiedy ich jakieś dzieci nie poprzestawiają - to taka zabawa). Teraz wybór padł na Orzechówkę. Ja chyba oszaleję albo w końcu kupię projekt pierwszy z brzegu. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts