Miraśka 19.11.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 witam wieczorkiem-Bryta--te rolety zewn. nie były polecane przez pana z eko-domu z szybowcoweej-pogubiłam sie całkowicie (za dużo ostatnio sie działo na budowie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 19.11.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 No muszę się do Ciebie wybrać na inspekcję. Może coś się już do rozbiórki kwalifikuje. Na inspekcję oczywiście zapraszam, proszę także o krytyczne uwagi. Ja wczoraj byłem u Ciebie z żoną na inspekcji No i jak, chłopaki coś robili? No cóż nie można powiedzieć że praca wre, zresztą jeszcze nigdy ich nie widziałem jak się uwijają w ukropie. Z tego co pamiętam to ten strop już dawno miałeś mieć wylany ? Ty to potrafisz człowieka pocieszyć stary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 19.11.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 No muszę się do Ciebie wybrać na inspekcję. Może coś się już do rozbiórki kwalifikuje. Na inspekcję oczywiście zapraszam, proszę także o krytyczne uwagi. Ja wczoraj byłem u Ciebie z żoną na inspekcji No i jak, chłopaki coś robili? No cóż nie można powiedzieć że praca wre, zresztą jeszcze nigdy ich nie widziałem jak się uwijają w ukropie. Z tego co pamiętam to ten strop już dawno miałeś mieć wylany ? Ty to potrafisz człowieka pocieszyć stary. Sorki ale zaraz nadejdą mrozy !! - masz dwa tygodnie na zalanie i związanie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 19.11.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Kurczę czy ma ktoś jakiś sensowny poglądowy rysunek jak powinny być połączone izolacje pionowa i pozioma fundamentów. Czytam od 2 dni nic innego i nie mogę nic znaleźć dokładniejszego. Chodzi mi przede wszystkim połączenie izolacji góry ściany fundamentowej z izolacją na chudziaku podłogi i czy izolacja ma wchodzić na ocieplenie ściany fundamentowej czy zawijać się pod ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 19.11.2006 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Kurczę czy ma ktoś jakiś sensowny poglądowy rysunek jak powinny być połączone izolacje pionowa i pozioma fundamentów. Czytam od 2 dni nic innego i nie mogę nic znaleźć dokładniejszego. Chodzi mi przede wszystkim połączenie izolacji góry ściany fundamentowej z izolacją na chudziaku podłogi i czy izolacja ma wchodzić na ocieplenie ściany fundamentowej czy zawijać się pod ocieplenie. taki może być? http://www.muratordom.pl/budowa/obrazki/masy_chronia_fundamenty_2d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 20.11.2006 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Witam Was Serdecznie Trochę długo się nie odzywałam ale wróciłam do pracy i cierpię na chroniczny brak czasu i ciągle jestem zmęczona. U nas jeszcze zbroją. A my zastanawiamy się nad innym projektem po wizji lokalnej na naszej działce (mamy już paliki na działce - przynajmniej do czasu kiedy ich jakieś dzieci nie poprzestawiają - to taka zabawa). Teraz wybór padł na Orzechówkę. Ja chyba oszaleję albo w końcu kupię projekt pierwszy z brzegu. Asia No rzeczywiście dłuugo Was nie było, ale dobrze, że się odezwałaś Jak samopoczucie i córcie. Mam ciągle te kupony rabatowe. Ok A po te kupony koniecznie muszę się do Ciebie udać - bo już chcemy zacząć kupować powoli rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 20.11.2006 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 20.11.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 20.11.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Witam wszystkich.Tesko - wyslalam wiad. na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 20.11.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 peterz a ja też mogę prosić o namiar? A ja Oczywiście nie ma sprawy - ale najpierw wykończymy kuchnię, potem prześlę zdjęcia .. i porozmawiam z p.Jackiem kurcze zależy mi na czasie praktycznie już powinnam zamawiać peterz mam jeszcze pytanie odnośnie lodówki. W lodówce są cztery półki czy one wszystkie są pełne czy ta górna jest może płytsza? I jeszcze jak wygląda ta półka na butelki? ona jest szklana? ma jakieś przegródki czy cóś? Witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 20.11.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Witam poniedziałkowocóż prackapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 20.11.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Witam poniedziałkowo! Dawno nas nie bylo ale to wynik braku internetu Tak czy siak pozdrawiam AMONKA p.s Teska wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 20.11.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Witam poniedziałkowo, amoki, jak się mieszka? Zdążyliście już zapomnieć o budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 20.11.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 dziewczyny nie straszcie, bo ja muszę na Unii rodzić prosze powiedzcie, że bedzie ok. a czemu muszę na unii?? nie lepiej na pomorzanach, też slyszalam dobre opinie Ja jestem "dziwnym przypadkiem" który musi być pod jednoczesna opieka hematologa (na wszelki wypadek). Przeciez operację to tylko Unia zdecydowała się przeprowadzić, bo inne szpitale "się bały" (pewnie bardziej chodziło o to, że trzeba mi było podawać dość drogi lek). oczywiscie, że wszytsko będzie OK; poza tym, tak naprawde te wszytskie różowe pokoje, cicha muzyka itp., itd., sa ważne, jak wszystko jest dobrze i książkowo, a jak wiesz, że cos może się wydarzyc, albo walczysz o ciążę, to i seicento do Łodzi pojedziesz,a tam poczekasz pare godzin na upragnioną wizytę (vide ja) i pozwolisz wycieczce studentów medycyny oglądać się w "najseksowniejszej" z pozycji i wykonać 38 razy USG i na Unii urodzisz. Poza tym ty twarda sztuka jesteś. Oj szkoda, że ja nie jestem studentem medycyny. no, no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.11.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Witam wszystkich. Tesko - wyslalam wiad. na priv odpisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 20.11.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Witam, Mam taki problem papierkowo-geodezyjny. Geodeta tworząc mapkę do celów projektowych miał polecenie zinwentaryzowania przyłącza kanalizacji sanitarnej, które podobno zostało częściowo wykonane, ale nie zostało naniesione na mapę. Niestety poszedł na łatwiznę i naniósł tylko to, co było naniesione na planach w wydziale kartografii, a resztę narysował, jako projektowane. Obecnie mam problem z uzgodnieniem instalacji kanalizacyjnej w ZWiK'u, ponieważ oni twierdzą, że część kanalizacji została wykonana, pomimo tego, że nie ma jej na mapach. Bez naniesienia na mapę nie uzgodnią i koniec. Z kolei geodeta twierdzi, że musi się trzymać tego, co jest na mapach w urzędzie. Ewentualnie może nanieść na mapę, jeśli instalacja zostanie odkopana. Ma ktoś pomysł jak rozwiązać tą patową sytuację? Powoli zastanawiam się czy nie odkopać tej kanalizacji. Najgorsze jest to, że zaczyna się ona w studni na ulicy i nie wiadomo jak daleko prowadzi. Trzeba by przekopać ulice, załatwić na to pozwolenie, a czas leci. Wygląda na do, że ktoś dał d.., a ja teraz muszę wszystko odkręcać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 20.11.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 amoki, jak się mieszka? Zdążyliście już zapomnieć o budowie? Nic z tych rzeczy!! Dopiero niedawno udało się rozgarnąc ziemie i krajobraz juz nie jest taki zupełnie księżycowy ale do doskonałości to jeszcze daleko! A i w środku jeszcze roboty od groma Ale mimo to mieszka sie bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 20.11.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Witam wszystkich Agnieszka1 ogromne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.11.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Witam poniedziałkowo! Dawno nas nie bylo ale to wynik braku internetu Tak czy siak pozdrawiam AMONKA p.s Teska wielkie dzieki byliście?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.11.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Witam, Mam taki problem papierkowo-geodezyjny. Geodeta tworząc mapkę do celów projektowych miał polecenie zinwentaryzowania przyłącza kanalizacji sanitarnej, które podobno zostało częściowo wykonane, ale nie zostało naniesione na mapę. Niestety poszedł na łatwiznę i naniósł tylko to, co było naniesione na planach w wydziale kartografii, a resztę narysował, jako projektowane. Obecnie mam problem z uzgodnieniem instalacji kanalizacyjnej w ZWiK'u, ponieważ oni twierdzą, że część kanalizacji została wykonana, pomimo tego, że nie ma jej na mapach. Bez naniesienia na mapę nie uzgodnią i koniec. Z kolei geodeta twierdzi, że musi się trzymać tego, co jest na mapach w urzędzie. Ewentualnie może nanieść na mapę, jeśli instalacja zostanie odkopana. Ma ktoś pomysł jak rozwiązać tą patową sytuację? Powoli zastanawiam się czy nie odkopać tej kanalizacji. Najgorsze jest to, że zaczyna się ona w studni na ulicy i nie wiadomo jak daleko prowadzi. Trzeba by przekopać ulice, załatwić na to pozwolenie, a czas leci. Wygląda na do, że ktoś dał d.., a ja teraz muszę wszystko odkręcać moze inny geodeta to zrobi??? z tego co widze to wcale nikt nic nie od\kopuje...geodeta po prostu naniósł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts