Teska 20.11.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 witam wszystkich.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 20.11.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Witam, Mam taki problem papierkowo-geodezyjny. Geodeta tworząc mapkę do celów projektowych miał polecenie zinwentaryzowania przyłącza kanalizacji sanitarnej, które podobno zostało częściowo wykonane, ale nie zostało naniesione na mapę. Niestety poszedł na łatwiznę i naniósł tylko to, co było naniesione na planach w wydziale kartografii, a resztę narysował, jako projektowane. Obecnie mam problem z uzgodnieniem instalacji kanalizacyjnej w ZWiK'u, ponieważ oni twierdzą, że część kanalizacji została wykonana, pomimo tego, że nie ma jej na mapach. Bez naniesienia na mapę nie uzgodnią i koniec. Z kolei geodeta twierdzi, że musi się trzymać tego, co jest na mapach w urzędzie. Ewentualnie może nanieść na mapę, jeśli instalacja zostanie odkopana. Ma ktoś pomysł jak rozwiązać tą patową sytuację? Powoli zastanawiam się czy nie odkopać tej kanalizacji. Najgorsze jest to, że zaczyna się ona w studni na ulicy i nie wiadomo jak daleko prowadzi. Trzeba by przekopać ulice, załatwić na to pozwolenie, a czas leci. Wygląda na do, że ktoś dał d.., a ja teraz muszę wszystko odkręcać moze inny geodeta to zrobi??? z tego co widze to wcale nikt nic nie od\kopuje...geodeta po prostu naniósł... Szukanie innego geodety to też jakieś rozwiązanie, niestety kosztowne. Co miałaś na myśli pisząc drugie zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 20.11.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Bimbelt, a kto wykonywał to przyłącze? Zwik czy prywatny inwestor? Bo jeśli ZWiK, to chyba na nich ciąży obowiązek aktualizacji mapy? Tak na mój chłopski rozum , to aby zinwentaryzować przyłącze teraz po fakcie to trzebaby ustalić jego przebieg, a nie wiem czy się da inaczej jak przez ekshumację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 20.11.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 bimbeltMoim zdaniem, do odbioru wykonanych prac od Wykonawcy niezbębne jest przedstawienie przez niego inwentaryzacji geodezyjnej, dotyczy to wszystkich prac ziemnych. Bez wzgledu na to, czy ZWiK był tylko Inwestorem czy też Wykonawcą powinien mieć dokumentację geodezyjną tej instalacji jeżeli ją odebrał, oczywiście powinna być też zaktualizowana w Wydziele Geodezji i Kartografi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 20.11.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Bimbelt, a kto wykonywał to przyłącze? Zwik czy prywatny inwestor? Bo jeśli ZWiK, to chyba na nich ciąży obowiązek aktualizacji mapy? Tak na mój chłopski rozum , to aby zinwentaryzować przyłącze teraz po fakcie to trzebaby ustalić jego przebieg, a nie wiem czy się da inaczej jak przez ekshumację . Przyłącze wykonał komitet społeczny powołany do celów uzbrojenia. Później instalacja została przekazana ZWiK'owi. Jakimś cudem ZWiK zgodził się odebrać instalacje bez pełnej dokumentacji i teraz próbuje na mnie wymusić tego naprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 20.11.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 bimbelt Moim zdaniem, do odbioru wykonanych prac od Wykonawcy niezbębne jest przedstawienie przez niego inwentaryzacji geodezyjnej, dotyczy to wszystkich prac ziemnych. Bez wzgledu na to, czy ZWiK był tylko Inwestorem czy też Wykonawcą powinien mieć dokumentację geodezyjną tej instalacji jeżeli ją odebrał, oczywiście powinna być też zaktualizowana w Wydziele Geodezji i Kartografi. Tyle to i ja wiem. Problem w tym, że ktoś po drodze nie dopełnił obowiązków. Może w takim przypadku dobrze było by złożyć jakiś "donos" do wydziału kartografii, informujący, że ich mapy nie pokrywają się z rzeczywistością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 20.11.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 bimbelt Moim zdaniem, do odbioru wykonanych prac od Wykonawcy niezbębne jest przedstawienie przez niego inwentaryzacji geodezyjnej, dotyczy to wszystkich prac ziemnych. Bez wzgledu na to, czy ZWiK był tylko Inwestorem czy też Wykonawcą powinien mieć dokumentację geodezyjną tej instalacji jeżeli ją odebrał, oczywiście powinna być też zaktualizowana w Wydziele Geodezji i Kartografi. Tyle to i ja wiem. Problem w tym, że ktoś po drodze nie dopełnił obowiązków. Może w takim przypadku dobrze było by złożyć jakiś "donos" do wydziału kartografii, informujący, że ich mapy nie pokrywają się z rzeczywistością? raczej wątpie, żeby ich to "dotknęło", całkiem niedawno pojawił sie w Szczecinie problem "zniknięcia" kilku dróg, w tym miejskich, na mapach. Oczywiście również tej, którą moja przyjaciółka miała dojeżdżać do swojej działki..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 20.11.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Poszukuję namiarów na piasek zasypowy. Parę postów wcześniej chodziły jakieś namiary ale tylko po Priv-ach Witam Piasek zasypowy braliśmy w Jumarze - mieli najlepszą ceną - ale to było w kwietniu, także teraz nie wiem. Pozdrawiam Fajne uczucie jak domek powstaje, prawda Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 20.11.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 A tak skoro o lodówkach mowa - co myślicie o takich typu side by side np. takiej:http://www.samsung.com/pl/products/refrigerator/refrigerator/rs21dcns.asp Moim zdaniem jest funkcjonalna i wygląda świetnie, model bez kostkarki można w necie kupić za 3 tys. zł, a lodówka ma 500 l , w tym zamrażalnik 200. Poproszę także o jakieś opinie na temat lidówek Samsunga, może ktoś miał doświadczenia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 20.11.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 U nas na budowie postępy - mamy okna, bramę garażową a w środę będą drzwi. Po wszystkim zamieszczę jakieś fotki. Okna braliśmy z Pozbudu od Pana Tymofijewicza z Eko-Domu. Są bardzoi ładne. Drewniane - mahoń meranti - kolor ciemny dąb. Pomiary wzięte idealnie, montaż ok. Generalnie pełne zadowolenie. Ekipa montażystów chwaliła Tymofijewicza, że super pobiera wymiary.Brama Normstahl- euroflair - ciemny dąb. Braliśmy ze sklepu, który znajduje się przy Węglobudzie na Turzynie (chyba firma Start ???). Także pełne zadowolenie.Zainteresowanych zapraszamy do obejrzenia na żywo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 20.11.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 U nas na budowie postępy - mamy okna, bramę garażową a w środę będą drzwi. Po wszystkim zamieszczę jakieś fotki. Okna braliśmy z Pozbudu od Pana Tymofijewicza z Eko-Domu. Są bardzoi ładne. Drewniane - mahoń meranti - kolor ciemny dąb. Pomiary wzięte idealnie, montaż ok. Generalnie pełne zadowolenie. Ekipa montażystów chwaliła Tymofijewicza, że super pobiera wymiary. Brama Normstahl- euroflair - ciemny dąb. Braliśmy ze sklepu, który znajduje się przy Węglobudzie na Turzynie (chyba firma Start ???). Także pełne zadowolenie. Zainteresowanych zapraszamy do obejrzenia na żywo. Pozdrawiam a gdzie pan Tymofijewicz urzęduje, w której siedzibie eko-domu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 20.11.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Witam grupkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 20.11.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 okna juz moje są czekaja tylko na montaż wybrałam tez po długich wahaniach złoty dąb z M&S 3-szybowe z ciepłą ramką ... bardzo ładnie sie prezentuja byłam obejrzec do tego brame garażowa Normstall w tym samym kolorze elewacja.... myśle o kawie z mlekiem lub coś pomiedzy łososiem a ceglastym ale chce zastosować conajmniej dwa kolory na elewacji bardziej wystajace elementy beda ciemniejsze wieksze polacie jaśniejsze ........ czas pokaze czy to sie uda elewacja i tak dopiero na wiosne my myślmy o ciemniejszym kolorze okien machoń (ale te trochę za czewone) albo dąb ciemny. A kolor elewacji też mi się podoba taka kawa z mlekiem, albo delikatny łososiowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 20.11.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 U nas na budowie postępy - mamy okna, bramę garażową a w środę będą drzwi. Po wszystkim zamieszczę jakieś fotki. Okna braliśmy z Pozbudu od Pana Tymofijewicza z Eko-Domu. Są bardzoi ładne. Drewniane - mahoń meranti - kolor ciemny dąb. Pomiary wzięte idealnie, montaż ok. Generalnie pełne zadowolenie. Ekipa montażystów chwaliła Tymofijewicza, że super pobiera wymiary. Brama Normstahl- euroflair - ciemny dąb. Braliśmy ze sklepu, który znajduje się przy Węglobudzie na Turzynie (chyba firma Start ???). Także pełne zadowolenie. Zainteresowanych zapraszamy do obejrzenia na żywo. Pozdrawiam a gdzie pan Tymofijewicz urzęduje, w której siedzibie eko-domu?? Szybowcowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 20.11.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 A tak skoro o lodówkach mowa - co myślicie o takich typu side by side np. takiej: http://www.samsung.com/pl/products/refrigerator/refrigerator/rs21dcns.asp Moim zdaniem jest funkcjonalna i wygląda świetnie, model bez kostkarki można w necie kupić za 3 tys. zł, a lodówka ma 500 l , w tym zamrażalnik 200. Poproszę także o jakieś opinie na temat lidówek Samsunga, może ktoś miał doświadczenia. Pozdrawiam Fajna ta lodóweczka My mamy Samsunga o taką tylko białą http://www.samsung.com/pl/products/refrigerator/refrigerator/rl39wbms.asp Bardzo fajna lodóweczka mamy ją od 3 lat i odpukać wszystko śmiga A przy dystrybutorze na wodę jest duży (do pojemnika) i mały gwint do którego można przykręcić bezpośrednio butelkę zamiast przelewać do zbiornika... mozna też wkręcić flaszeczkę tylko wtedy goście na imprezce zamiast w pokoju to w kuchni urzędują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 20.11.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 A tak skoro o lodówkach mowa - co myślicie o takich typu side by side np. takiej: http://www.samsung.com/pl/products/refrigerator/refrigerator/rs21dcns.asp Moim zdaniem jest funkcjonalna i wygląda świetnie, model bez kostkarki można w necie kupić za 3 tys. zł, a lodówka ma 500 l , w tym zamrażalnik 200. Poproszę także o jakieś opinie na temat lidówek Samsunga, może ktoś miał doświadczenia. Pozdrawiam Fajna ta lodóweczka My mamy Samsunga o taką tylko białą http://www.samsung.com/pl/products/refrigerator/refrigerator/rl39wbms.asp Bardzo fajna lodóweczka mamy ją od 3 lat i odpukać wszystko śmiga A przy dystrybutorze na wodę jest duży (do pojemnika) i mały gwint do którego można przykręcić bezpośrednio butelkę zamiast przelewać do zbiornika... mozna też wkręcić flaszeczkę tylko wtedy goście na imprezce zamiast w pokoju to w kuchni urzędują Dzięki za opinię Pozdrawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 20.11.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 A tak skoro o lodówkach mowa - co myślicie o takich typu side by side np. takiej: http://www.samsung.com/pl/products/refrigerator/refrigerator/rs21dcns.asp Moim zdaniem jest funkcjonalna i wygląda świetnie, model bez kostkarki można w necie kupić za 3 tys. zł, a lodówka ma 500 l , w tym zamrażalnik 200. Poproszę także o jakieś opinie na temat lidówek Samsunga, może ktoś miał doświadczenia. Pozdrawiam A po co Wam taki klamot z kostkarką do lodu za 3000zł? Lodówka dla zwykłej rodziny jest połowę mniejsza i ma kosztować nie więcej niż 2kzł. Polecam Boscha albo Siemensa dwuagregatowe. Bosch to samo co Siemens tylko tańszy i napis czerwony. Siemens pozycjonowany jako sprzęt o jedną półkę wyższy. Srodek ten sam, frontpanele troszkę ładniejsze i czasami świecą na modny teraz kolorek niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 20.11.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 U nas na budowie postępy - mamy okna, bramę garażową a w środę będą drzwi. Po wszystkim zamieszczę jakieś fotki. Okna braliśmy z Pozbudu od Pana Tymofijewicza z Eko-Domu. Są bardzoi ładne. Drewniane - mahoń meranti - kolor ciemny dąb. Pomiary wzięte idealnie, montaż ok. Generalnie pełne zadowolenie. Ekipa montażystów chwaliła Tymofijewicza, że super pobiera wymiary. Brama Normstahl- euroflair - ciemny dąb. Braliśmy ze sklepu, który znajduje się przy Węglobudzie na Turzynie (chyba firma Start ???). Także pełne zadowolenie. Zainteresowanych zapraszamy do obejrzenia na żywo. Pozdrawiam No ja jestem oczywiście bardzo zainteresowany. Kiedy Cię można nawiedzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 20.11.2006 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 U nas na budowie postępy - mamy okna, bramę garażową a w środę będą drzwi. Po wszystkim zamieszczę jakieś fotki. Okna braliśmy z Pozbudu od Pana Tymofijewicza z Eko-Domu. Są bardzoi ładne. Drewniane - mahoń meranti - kolor ciemny dąb. Pomiary wzięte idealnie, montaż ok. Generalnie pełne zadowolenie. Ekipa montażystów chwaliła Tymofijewicza, że super pobiera wymiary. Brama Normstahl- euroflair - ciemny dąb. Braliśmy ze sklepu, który znajduje się przy Węglobudzie na Turzynie (chyba firma Start ???). Także pełne zadowolenie. Zainteresowanych zapraszamy do obejrzenia na żywo. Pozdrawiam No ja jestem oczywiście bardzo zainteresowany. Kiedy Cię można nawiedzić? Nie ma problemu. Musicie się z wojtkiem jakoś umówić telefonicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 20.11.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 U nas na budowie postępy - mamy okna, bramę garażową a w środę będą drzwi. Po wszystkim zamieszczę jakieś fotki. Okna braliśmy z Pozbudu od Pana Tymofijewicza z Eko-Domu. Są bardzoi ładne. Drewniane - mahoń meranti - kolor ciemny dąb. Pomiary wzięte idealnie, montaż ok. Generalnie pełne zadowolenie. Ekipa montażystów chwaliła Tymofijewicza, że super pobiera wymiary. Brama Normstahl- euroflair - ciemny dąb. Braliśmy ze sklepu, który znajduje się przy Węglobudzie na Turzynie (chyba firma Start ???). Także pełne zadowolenie. Zainteresowanych zapraszamy do obejrzenia na żywo. Pozdrawiam No ja jestem oczywiście bardzo zainteresowany. Kiedy Cię można nawiedzić? Aha - styropianowe wypełnienia okien zdały extra egzamin - zero problemów montażowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts