maksiu 23.11.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Ja mam 150x150 dzielone, a 120 (szerokosc) x150 (wysokosc) i 90 (szerokosc) x 120 (wysokosc) nie dzielonebalkon mam 180 (szerokosc) x 230 (wysokosc), otwierany do srodka, dwa skrzydlajulieta: jakbys chciala obejrzec okien m&s to wpadnij do mnie w sobote na budowe do grzedzic, jak bedziesz zainteresowana to daj znacpozdrawiamm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.11.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Dzięki kobietki za rady. Jestem naprawdę zdeterminowana co do niedzielonych. Moja przyjaciółka ma takie i jest zadowolona. Oczywiście zazwyczaj uchyla je (ma specjalne ograniczniki, które regulują wielkość otworu), a otwiera tylko do mycia. No, nie wiem . Tak bardzo podobają mnie się niedzielone. Ale może powinnam jeszcze raz wszystko przemyśleć... Tak, jak pisałam, bardzo podobają mnie się drzwi przesuwne, ale jak pomyślę, że latem zostanę tylko z jednometrowym otworem , to wolę rozwieralne, ale tak na dwa metry . Co do bezpieczeństwa, to właśnie tym się kieruję, co lepsze (bezpieczniejsze), sterczące skrzydła w domu czy na tarasie ? Tak źle i tak niedobrze Otwierające się drzwi tarasowe w pewnym stopniu ograniczają możliwość aranżacji przestrzeni po której porusza się skrzydło. Pytanie - czy bardziej zależy Ci na miejscu w salonie, czy na tarasie? A poza tym gdzieś czytałam, że drzwi otwierające się do środka łatwiej wyważyć, choć pewnie dla chcącego nic trudnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulamach 23.11.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Dzięki kobietki za rady. Jestem naprawdę zdeterminowana co do niedzielonych. Moja przyjaciółka ma takie i jest zadowolona. Oczywiście zazwyczaj uchyla je (ma specjalne ograniczniki, które regulują wielkość otworu), a otwiera tylko do mycia. No, nie wiem . Tak bardzo podobają mnie się niedzielone. Ale może powinnam jeszcze raz wszystko przemyśleć... Tak, jak pisałam, bardzo podobają mnie się drzwi przesuwne, ale jak pomyślę, że latem zostanę tylko z jednometrowym otworem , to wolę rozwieralne, ale tak na dwa metry . Co do bezpieczeństwa, to właśnie tym się kieruję, co lepsze (bezpieczniejsze), sterczące skrzydła w domu czy na tarasie ? Tak źle i tak niedobrze Pewnie że wyglądają ładnie jes dużo światła ale jak przyszły upały i otworzyłam na noc szeroko to miałam wrażenie że zaraz się oberwie i zajmuje pół pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 23.11.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Maggie, tak, tak z tą aranżacją przestrzeni salonu (w moim wypadku) też się zgadzam, ale jak zrobię otwierane na zewnątrz, to lipa z aranżacją tarasu Myślę, myślę, myślę Maksiu, bardzo dziękuję za zaproszenie . Chętnie looknęłabym sobie na Twoje okna i drzwi. Niestety ta sobota raczej odpada, moja połówka poluje, a ja z tych nie kierujących jestem Okna zamawiać będziemy w styczniu-lutym, więc może będzie jeszcze okazja zobaczyć je u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 23.11.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Maksiu, bardzo dziękuję za zaproszenie . Chętnie looknęłabym sobie na Twoje okna i drzwi. Niestety ta sobota raczej odpada, moja połówka poluje, a ja z tych nie kierujących jestem Okna zamawiać będziemy w styczniu-lutym, więc może będzie jeszcze okazja zobaczyć je u Ciebie? mysle ze oprocz tej soboty, to jeszcze ze dwie w tym roku zalicze na budowie, no chyba zeby szybko przyszla prawdziwa zima. Napewno kiedy bedzie 'po drodze' pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.11.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Wiesz Maggie, 120x120 to już na bank powinny być niedzielone. Szprosy są ciekawe, ale wyobraź sobie wiele lat z poszatkowanym krajobrazem. Niektórych może to męczyć, wierz mi. Moi rodzice mają szprosy w oknach werandy. Pięknie to wygląda, ale przez te okna rzadko się patrzy i jeszcze można przełknąć. Zastanów się nad szprosami, naprawdę Okno takie mam w projekcie w lukarnie na poddaszu. Z zewnątrz lepiej pasuje dzielone, dlatego myślałam o jednym szprosie, albo o naprawdę dzielonym - pewnie łatwiej je otwierać, ale zastanawiam się, czy profil nie będzie za gruby i czy nie zostaną dwa wąskie paski po bokach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 23.11.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 No, tak to już chyba lepiej szprosy . Takie jest moje osobiste zdanie, po prostu. Ja w ogóle uwielbiam niczym nie zakłócone tafle szkła w oknach, najlepiej dużych oknach. Owszem, podobają mnie się i inne rozwiązania w spotykanych domach, ale w swoim domku marzę o oknach dużych, niedzielonych (nie dzielonych???), bez szprosów. A już, gdy okno nie za duże, to w ogóle żal mi, że ktoś jeszcze je sobie podzielił Dobrze, ze moja połówka zgadza się ze mną, bo byłoby jeszcze trudniej z decyzją - jakie okna??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 23.11.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Maksiu, jeszcze raz dziękuję za zaproszenie i za zrozumienie . Jeżeli nas nie zasypie zbyt wcześnie, to będę mieć nadzieję wpaść do Ciebie jeszcze w tym roku. Dam wcześniej znać, oczywiście . Jakoś Cię tutaj znajdę, przecież? A jak nie, to będę wołać, ok? Pozdrawiam. A tak a propos, to piękne te Twoje okienka (wpadłam na moment na Twoją stronę). Piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 23.11.2006 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Witam grupę! Czy ktoś z Was użytkuje okna firmy M&S lub Veka ? Warto, nie warto? Jakość wykonania, słabe strony, dobre strony, terminowość, serwis? Bardzo proszę o opinie. Pozdrawiam serdecznie. ja mam okna z M&S orzech z dwustronną okleiną, 150x150 dzielone-zamawiane na Gdańskiej, jeszcze nie mieszkamy więc o użytkowaniu wiele nie mogę napisać, zadowolona jestem z obsługi na Gdańskiej, kupiłam u nich także bramę Normstala i niebawem będę zamawiała parapety zewnętrzne i ogrodzenie Wiśniowskiego okna mieliśmy terminowo, brama była z dwutygodniowym opóżnieniem z winy producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 24.11.2006 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 moze ktos ma namiar na elektryka , który jest wolny ?? Ci z listy zajęci baaardzo najchętniej na takiego co robi w 3 dni wiem z relacji ze tacy tez sa tylko czasu nie mają , ale naiwnie szukam dalej Kacha, priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 24.11.2006 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Witam I prosze o namiary na kierownika budowy Czy nikt z prawobrzeza nie mial kierownika godnego polecenia Niestety, ja nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 24.11.2006 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Maksiu, jeszcze raz dziękuję za zaproszenie i za zrozumienie . Jeżeli nas nie zasypie zbyt wcześnie, to będę mieć nadzieję wpaść do Ciebie jeszcze w tym roku. Dam wcześniej znać, oczywiście . Jakoś Cię tutaj znajdę, przecież? A jak nie, to będę wołać, ok? Pozdrawiam. A tak a propos, to piękne te Twoje okienka (wpadłam na moment na Twoją stronę). Piękne! julieta: Nie ma sprawy podam Ci na priva nr telefonu do mnie, wiec jakby co to dzwon, wołać nie bardzo, bo grzedzice duże :D ps. okna z bliska wygladaja jeszcze lepiej pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 24.11.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 24.11.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Witam ulamach, możesz podzielić się swoimi doświadczeniami a propos okien 150x150? Jeżeli chodzi o drzwi, to zbyt małe wymiary otworu wyznaczają nam raczej wybór drzwi rozwieralnych. Przy przesuwnych zostałby tylko 1 metr przejścia, a to dla nas za mało No i mam jeszcze jeden zgryz: drzwi tarasowe otwierane na zewnątrz czy do wewnątrz? Lepiej mieć dwa jednometrowe skrzydła sterczące w domu czy na tarasie? Sama już nie wiem teraz zrobiłabym okna dzielone, jednoskrzydłowe sa do bani np otwieranie itp...u mnie sa tylko na uchylne, nie da rady otworzyc w całosci takiego skrzydła. zastano sie nad tarasowymi takimi jak ma Ulamach, przesowne - sa super! A okno 120 x 120? Zastanawiam się, czy zamawiać dzielone (ale czy nie będzie za mała powierzchnia przeszklenia czy niedzielone z naklejonym szprosem? Witaj Maggie - my mieliśmy ten sam dylemat. Mamy 4 okna 120x120 cm. Ostatecznie wzięliśmy nie dzielone i bez szprosów - drewniane brązowe. Jeśli chcesz obejrzeć toi zapraszamy do Mierzyna. O uzytkowaniu także nic nie powiem, bo dopiero mamy stan surowy, ale nie wygląda to zbyt przysadziście. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 24.11.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Witam Didi wielkie dzieki zapisalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 24.11.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Witam piątkowo, dzisiaj to mnie dopadło jesienne przeziębienie. octopus, dzięki za zaproszenie, może faktycznie wizja lokalna rozwiałaby wątpliwości. Czy możnaby odezwać się do Was po niedzieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 24.11.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Witam ulamach, możesz podzielić się swoimi doświadczeniami a propos okien 150x150? Jeżeli chodzi o drzwi, to zbyt małe wymiary otworu wyznaczają nam raczej wybór drzwi rozwieralnych. Przy przesuwnych zostałby tylko 1 metr przejścia, a to dla nas za mało No i mam jeszcze jeden zgryz: drzwi tarasowe otwierane na zewnątrz czy do wewnątrz? Lepiej mieć dwa jednometrowe skrzydła sterczące w domu czy na tarasie? Sama już nie wiem Nierób niedzielone tak jak pisałam są niewygodne w urzytkowaniu drugi raz zrobiłabym dzielone ,aco do drzwi tarasowych to już sama musisz zadecydować .Zwłasnego doświadczenia wiem że latem są non stop otwarte musisz zobaczyć czy nie będą ci przeszkadzały otwarte do środka noi jak ma się małe dzieci to mogą być trochę niebezpieczne. podzielam powyższe opinie, niedzielone są do bani, mam takie w mieszkaniu na swoje życzenie i żałuję, otwieranie kiepskie, jeszcze gorzj z zamykaniem uchyłu trzeba bardzo ostroznie z dwóch stron, do mycia też kiepskie, a myslalam, że będą lepsze - ogólnie pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 24.11.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Witam grupkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 24.11.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 uwadze tych, którzy dopiero będą zamawiać drzwi i okna: http://biznes.interia.pl/news?inf=820477 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 24.11.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Witam piątkowo, dzisiaj to mnie dopadło jesienne przeziębienie. octopus, dzięki za zaproszenie, może faktycznie wizja lokalna rozwiałaby wątpliwości. Czy możnaby odezwać się do Was po niedzieli? Ja wczoraj tez kiepsko sie czulam krecilo mi sie w glowie i musialam sie polozyc ale przeszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts