Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

No, tak to już chyba lepiej szprosy 8). Takie jest moje osobiste zdanie, po prostu. Ja w ogóle uwielbiam niczym nie zakłócone tafle szkła w oknach, najlepiej dużych oknach. Owszem, podobają mnie się i inne rozwiązania w spotykanych domach, ale w swoim domku marzę o oknach dużych, niedzielonych (nie dzielonych???), bez szprosów. A już, gdy okno nie za duże, to w ogóle żal mi, że ktoś jeszcze je sobie podzielił :(

Dobrze, ze moja połówka zgadza się ze mną, bo byłoby jeszcze trudniej z decyzją - jakie okna??? :-?

swego czasu byłam specjalistka od szprosów, bo dość długo maglowałam temat; w końcu zdecydowałam sie na drewniane okna, bo w plastikowych nie byli w stanie wykonać takich szprosów, jak przewidywał projekt, poza tym te naklejane na szybe nie były "obsilikowywane", jak w drewnianych, a więc przerażała mnie wizja odklejajacych sie szprosów. Efekt? Dysponuje tylko starym kawałkiem zdjęcia, ale jak coś postaram sie o lepsze. Wymiar drzwi balkonowych to dwa skrzydła 1,2mx2,4m i słupek pośrodku.

http://foto.onet.pl/5qu5o,sy9w02sw8xw4,5kax7,u.html

Wlasnie odbieram w Energetyce umowe na 16Kw i okazalo sie ze osoba sprzedajaca mi dzialke zaplacila za 12 kw

Czy ktos robil z was korekte do oplaty przylaczeniowe jak dlugo to trwa

Jesli mozna wiedzieć dlaczego potrzebujesz 16 a nie 12kW? U mnie własciciel tez zakupił 12kW i w projekcie tez mam takie zapotrzebowanie ale teraz zaczynam sie zastanawiać czy bedzie miał znaczenie fakt że zamiast kuchenki gazowej będę miała elektryczną.

Czy chodzi o firmę Stanbud p.Jagodzińskiego?

W latach 90-tych zamierzaliśmy od nich kupić mieszkanie w Zdrojach. Ponieważ umowa zawierała parę niekorzystnych dla nas klauzul - zrezygnowaliśmy. I dobrze, bo budowa tego domu stanęła na ładnych parę lat (nomen-omen :lol: )

Tak dokładnie o tę firmę...

o tym ich poźlizhu słyszałem ja zakupił od nich kawałem czworaczka ;-) mam do sotac w stanie surowym na koniec marca ale nie wiem jak potem jest u niego z odbiorami tego najbardziej sie obawiam po kasak przelana cyfra w kredycie bije i mam nadzieje że nie znajde sie w programie p. Jaworowicz "Sprawa dla reportera"....;-)

Wlasnie odbieram w Energetyce umowe na 16Kw i okazalo sie ze osoba sprzedajaca mi dzialke zaplacila za 12 kw

Czy ktos robil z was korekte do oplaty przylaczeniowe jak dlugo to trwa

Jesli mozna wiedzieć dlaczego potrzebujesz 16 a nie 12kW? U mnie własciciel tez zakupił 12kW i w projekcie tez mam takie zapotrzebowanie ale teraz zaczynam sie zastanawiać czy bedzie miał znaczenie fakt że zamiast kuchenki gazowej będę miała elektryczną.

Poniewaz tez myslalam o plycie kuchennej na prad i rekuperatorze

Po uzgodnieniu z elektrykiem od mojej pani architekt doszlismy do wniosku ze instalacja bedzie stabilniejsza a roznica oplat nie jest tak duza

Wiadomo rowniez ze urzadzen na prad przybywa :D

Witam ulamach,

możesz podzielić się swoimi doświadczeniami a propos okien 150x150?

Jeżeli chodzi o drzwi, to zbyt małe wymiary otworu wyznaczają nam raczej wybór drzwi rozwieralnych. Przy przesuwnych zostałby tylko 1 metr przejścia, a to dla nas za mało :(

No i mam jeszcze jeden zgryz: drzwi tarasowe otwierane na zewnątrz czy do wewnątrz? Lepiej mieć dwa jednometrowe skrzydła sterczące w domu czy na tarasie? Sama już nie wiem :cry:

Drzwi balkonowe powinny się otwierać do środka tak jak okna.

A dla czego? Bo jak wiatr dmuchnie ...

A co do okien. To ja mam 150x150 niedzielone i jestem z tego zadowolona. Ale to tyczy salonu czyli u mnie parteru. Natomiast w sypialni mam okna 1500x120 też nie dzielone i z perspektywy tego lata pewnie wygpdniejsze byłyby dzoelone, bo mniej zajmuja miejsca przy otwarciu, ale i tak jest już postanowione, że robimy klimatyzację w sypialni i koniec i kropka.

Didi, po co Ci ta klimatyzacja i do tego w sypialni?

A wiesz co to jest legionelloza?

A co do okien. To ja mam 150x150 niedzielone i jestem z tego zadowolona. Ale to tyczy salonu czyli u mnie parteru. Natomiast w sypialni mam okna 1500x120 też nie dzielone i z perspektywy tego lata pewnie wygpdniejsze byłyby dzoelone, bo mniej zajmuja miejsca przy otwarciu, ale i tak jest już postanowione, że robimy klimatyzację w sypialni i koniec i kropka.

Didi czy to jest duzy koszt????

bo ja myslalam kupic taki klimatyzator, stojacy...

Porażka, głośny jak młockarnia i dziurę w ścianie fi100 musisz zrobić.

Witam grupkę :)

kurcze u mnie poczta w dołujach działa....ale fakt co z tego ze przyjmą paczkę...jak nie wiadomo kiedy bedzie dostarczona.....no nie... :x

na infolinii dowiedziałam się, że paczkami zajmuje się inna firma (pewnie firma-córka) i tylko one są dostarczane, ale dostarczane na zasadzie awizo w skrzynce a po paczkę trzeba się udać na pocztę.

W każdym razie czoraj jak weszłam na pocztę w załomiu to już tak przejść nie mogą bo tyle tego leży.

:cry: :cry:

Paczki rozwożą paczkarze ale co z tego żeby nadać paczkę trzeba iść na pocztę, która ich po prostu nie przyjmuje :evil: Podobno w Szczecinie na 29 placówek pocztowych 24 są całkowicie zamknięte :evil:

A jak nie działa poczta to ja nie zarabiam :cry: :evil: Moi klienci mi pewnie za to opóźnienie łeb urwą :cry: :cry: :cry:

w dołujach poczta działa. :)

Witajcie...

a ja z innej beczki widze jest Was Nas kilku i pozowle się zpaytać sznowne grono z zachpom. czy znają firmę Stanbud z prawobrzeża....bo cisza zapadła na fourm że ho ho ...

pozdrawiam przy piątku tygodnia ...ale nie początku;-)

jesli to pan Jag........z rudej w podjuchach to mozna go sobie spokojnie odpuscic....

Didi czy to jest duzy koszt????

bo ja myslalam kupic taki klimatyzator, stojacy...

Porażka, głośny jak młockarnia i dziurę w ścianie fi100 musisz zrobić.

wiesz nie do konca to jest prawda klimatyzator przyjechałby ze stanow....jedyny odgłos to szum...i do tego stoi na podłodze