walus1 24.11.2006 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Bedzie kiepsko w poniedziałek bez forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 24.11.2006 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 A co do okien. To ja mam 150x150 niedzielone i jestem z tego zadowolona. Ale to tyczy salonu czyli u mnie parteru. Natomiast w sypialni mam okna 1500x120 też nie dzielone i z perspektywy tego lata pewnie wygpdniejsze byłyby dzoelone, bo mniej zajmuja miejsca przy otwarciu, ale i tak jest już postanowione, że robimy klimatyzację w sypialni i koniec i kropka. Didi czy to jest duzy koszt???? bo ja myslalam kupic taki klimatyzator, stojacy... Porażka, głośny jak młockarnia i dziurę w ścianie fi100 musisz zrobić. wiesz nie do konca to jest prawda klimatyzator przyjechałby ze stanow....jedyny odgłos to szum...i do tego stoi na podłodze tez sie mowi ze wentylacja mech . halasuje mam taka mieszkaniu zadna nowosc i calkiem znosnie duzo zalezy od sprzetu i wykonania i napewno ustawienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 24.11.2006 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 A co do okien. To ja mam 150x150 niedzielone i jestem z tego zadowolona. Ale to tyczy salonu czyli u mnie parteru. Natomiast w sypialni mam okna 1500x120 też nie dzielone i z perspektywy tego lata pewnie wygpdniejsze byłyby dzoelone, bo mniej zajmuja miejsca przy otwarciu, ale i tak jest już postanowione, że robimy klimatyzację w sypialni i koniec i kropka. Didi czy to jest duzy koszt???? bo ja myslalam kupic taki klimatyzator, stojacy... Porażka, głośny jak młockarnia i dziurę w ścianie fi100 musisz zrobić. wiesz nie do konca to jest prawda klimatyzator przyjechałby ze stanow....jedyny odgłos to szum...i do tego stoi na podłodze A co to ma do rzeczy, że ze stanów? Tam klimatyzatory działają inaczej? Właśnie o to chodzi, że jest to urządzenie stojące a nie dzielone gdzie to co głośne wywiesza się na zewnarz. A rurę odprowadzającą ciepło na zewnątrz pomieszczenia musi mieć. Jeśli nie ma to nie jest żaden klimatyzator. Bilans energetyczny musi się zgadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 24.11.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 A co do okien. To ja mam 150x150 niedzielone i jestem z tego zadowolona. Ale to tyczy salonu czyli u mnie parteru. Natomiast w sypialni mam okna 1500x120 też nie dzielone i z perspektywy tego lata pewnie wygpdniejsze byłyby dzoelone, bo mniej zajmuja miejsca przy otwarciu, ale i tak jest już postanowione, że robimy klimatyzację w sypialni i koniec i kropka. Didi czy to jest duzy koszt???? bo ja myslalam kupic taki klimatyzator, stojacy... Porażka, głośny jak młockarnia i dziurę w ścianie fi100 musisz zrobić. wiesz nie do konca to jest prawda klimatyzator przyjechałby ze stanow....jedyny odgłos to szum...i do tego stoi na podłodze tez sie mowi ze wentylacja mech . halasuje mam taka mieszkaniu zadna nowosc i calkiem znosnie duzo zalezy od sprzetu i wykonania i napewno ustawienia Nie ma żadnego porównania. W takim klimatyzatorze źródło hałasu (wentylator) znajduje się w bespośredniej bliskości urzytkownika na początku rury. W przypadku wentylacji mechanicznej jest odwrotnie: wentylator znajduje się na końcu długiej rury zwykle na strychu a nie w pokoju, w którym się przebywa. Kobiety, proszę Was, jak nie wiecie o czym mówicie to nie wchodźcie w polemikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 24.11.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Mam wentylator ( to nie jest zadna klima)firmy Honeywell kupilam go bo podobalo mi sie ze go wogole nie slychac inne modele byly glosniejsze .I podejrzewam ze podobnie jest z klimatyzacja technika idzie naprzod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda1614 24.11.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 witam w piatek serdecznie a ja dalej czekam na papiery z gazowni,ale przez strajk poczty to teraz mogę sobie troche dłuzej poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 24.11.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Mam wentylator ( to nie jest zadna klima)firmy Honeywell kupilam go bo podobalo mi sie ze go wogole nie slychac inne modele byly glosniejsze . I podejrzewam ze podobnie jest z klimatyzacja technika idzie naprzod prawda jest taka - wentylator cichy, trwały i skuteczny musi być drogi. tanie rozwiązania nie mają którejś z tych cech. najlepiej widać to w branży komputerowej (tomadyna pewnie potwierdzi), gdzie dobry wiatrak kosztuje nawet 10x więcej niż kiepski, w zasadzie nie różniąc się wyglądem. co do klimatyzacji - tak jak Klaus napisał bilans energetyczny urządzenia jest zerowy, lub dodatni. czyli żeby coś schłodzić coś innego musi wypromieniować ciepło. jeśli "klimatyzator" jest jedną skrzynką, do tego na kółkach to jest w stanie jedynie dmuchać zimnym powietrzem z jednej strony a w innym miejscy będzie po prostu grzał, jak każda szanująca się lodówka. dlatego najlepsze są splity, które cały hałas i ciepłe powietrze wyrzucają poza budynkiem, przyjemnie chłodząc powietrze w pomieszczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 24.11.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Ciekawe dlaczego w laptopach wentylatory sa takie glosne Glosniejsze od wentylatora ktorego uzywam latem jak jest cieplo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 24.11.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Mam wentylator ( to nie jest zadna klima)firmy Honeywell kupilam go bo podobalo mi sie ze go wogole nie slychac inne modele byly glosniejsze . I podejrzewam ze podobnie jest z klimatyzacja technika idzie naprzod prawda jest taka - wentylator cichy, trwały i skuteczny musi być drogi. tanie rozwiązania nie mają którejś z tych cech. najlepiej widać to w branży komputerowej (tomadyna pewnie potwierdzi), gdzie dobry wiatrak kosztuje nawet 10x więcej niż kiepski, w zasadzie nie różniąc się wyglądem. co do klimatyzacji - tak jak Klaus napisał bilans energetyczny urządzenia jest zerowy, lub dodatni. czyli żeby coś schłodzić coś innego musi wypromieniować ciepło. jeśli "klimatyzator" jest jedną skrzynką, do tego na kółkach to jest w stanie jedynie dmuchać zimnym powietrzem z jednej strony a w innym miejscy będzie po prostu grzał, jak każda szanująca się lodówka. dlatego najlepsze są splity, które cały hałas i ciepłe powietrze wyrzucają poza budynkiem, przyjemnie chłodząc powietrze w pomieszczeniu Co do wentylatorów komputerowych to w 100% potwierdzam. Co do klimatyzatorów stojących to może być skuteczny jeśli ma na zewnątrz wyprowadzone wywiew powietrza, choć oczywiście split-y sa znacznie lepszym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 24.11.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Ciekawe dlaczego w laptopach wentylatory sa takie glosne Glosniejsze od wentylatora ktorego uzywam latem jak jest cieplo Może wymaga czyszczenia ? Może używając go zasłaniasz mu kanały wentylacyjne i komputer zbyt mocno się rozgrzewając podnosi prędkość obrotową wentylatora ? Może jest najnormalniej uszkodzony ? Może czas na wymianę "laptoka" Mój jest prawie niesłyszalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 24.11.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Ciekawe dlaczego w laptopach wentylatory sa takie glosne Glosniejsze od wentylatora ktorego uzywam latem jak jest cieplo Może wymaga czyszczenia ? Może używając go zasłaniasz mu kanały wentylacyjne i komputer zbyt mocno się rozgrzewając podnosi prędkość obrotową wentylatora ? Może jest najnormalniej uszkodzony ? Może czas na wymianę "laptoka" Mój jest prawie niesłyszalny Mam dwa Siemensa i Toshibe w tym drugim byl wymieniany wentylator Obydwa od samego poczatku slychac prubowalam sie przyzwyczaic a i tak tego nie lubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 24.11.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 A wedlug Ciebie jakie komputery sa dobre Z Toshiby jestem zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 24.11.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Mam dwa Siemensa i Toshibe w tym drugim byl wymieniany wentylator Obydwa od samego poczatku slychac prubowalam sie przyzwyczaic a i tak tego nie lubie Ciężko mi powiedzieć bo nie wiem jakie modele, oczywiście bywały które potrafiły hałasować obecnie się to raczej nie zdarza. Ale może trafiłaś akurat na jakieś wybitne modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 24.11.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 A wedlug Ciebie jakie komputery sa dobre Z Toshiby jestem zadowolona Na tak postawione pytanie odpowiem chyba - markowe Osobiście polecam i promuję sprzęt HP. Jest to wypadkowa jakości, funkcjonalności, przyjętych rozwiązań technicznych, ewentualnego serwisu itp. Jednak o Toshibie nic konkretnego złego nie mógłbym powiedzieć. I jak jesteś zadowolona to nie zwracaj uwagi na szum wentylatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 24.11.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 A wedlug Ciebie jakie komputery sa dobre Z Toshiby jestem zadowolona Na tak postawione pytanie odpowiem chyba - markowe Osobiście polecam i promuję sprzęt HP. Jest to wypadkowa jakości, funkcjonalności, przyjętych rozwiązań technicznych, ewentualnego serwisu itp. Jednak o Toshibie nic konkretnego złego nie mógłbym powiedzieć. I jak jesteś zadowolona to nie zwracaj uwagi na szum wentylatora. HP mialam kiedys drukarke byla niezla tylko drogie tonery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 24.11.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 HP mialam kiedys drukarke byla niezla tylko drogie tonery To masz szczęście że nie kupiłaś Lexmarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 24.11.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 A wedlug Ciebie jakie komputery sa dobre Z Toshiby jestem zadowolona God in heaven! Ludzie o czym Wy gadacie! Tu chodziło o klimatyzator z Ameryki dla Teski. Normalnie cyrk Monty Pythona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 24.11.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 A wedlug Ciebie jakie komputery sa dobre Z Toshiby jestem zadowolona God in heaven! Ludzie o czym Wy gadacie! Tu chodziło o klimatyzator z Ameryki dla Teski. Normalnie cyrk Monty Pythona. laptop - kupuję właśnie toshibę. drukarki - kyocera. komputery stacjonarne sam sobie składam. a tak wogóle - LOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 24.11.2006 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Dobry wieczór grupo, ja tylko na chwilkę. Z ostatniej chwili, dziś zostawiliśmy w M&S (Stargard) wymiary okien do wyceny: drzwi tarasowe rozwieralne, z przewiązką , otwierane do wewnątrz, okna 150x150: na jednej ścianie dzielone, na drugiej niedzielone. Architekt chyba dostanie czkawki za chaos , ale co mi tam. Zresztą, wszystko się jeszcze zdarzyć może Maksiu, dostałam pocztę, bardzo dziękuję. Pozdrawiam wszystkich i dziękuję ślicznie za sugestie i rady. Co dwie głowy, to ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 24.11.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Cena nie ma znaczenia? Referencje też nie???? - Wobec tego warto chyba wybrac najtańszych? To chyba nie jest dobry pomysł - może warto rzucić okiem na aktualnie przez nich prowadzoną budowę. Zobaczyć organizację pracy, dokładność wykonywanych prac, porządek na budowie itp.. Nie, no chłopaki - specjalnie troszkę sprowokowałem swoja wypowiedzią dyskusję. Odnosiło się to do zdania Klausa. Z jego wypowiedzi "prawie", że nie ma szans na trafny wybór - albo ja to tak nieopatrznie zrozumiałem I okazało sie, że referencję - wiadomo, że nie tylko te, które przedstawia wykonawca i odpowiednio zweryfikowane - są b. ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts