M3 24.11.2006 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Witam. Macie racje z tym że referencje to nie wszystko. Kiedy spotkalismy sie z jednym z wykonawców obwiózł nas po kilku domach, weszlismy do jednego z nich oczywiście właściciel zachwalał ekipę, a mój mąż pózniej mówił że spojrzał na sufit a tam były pęknięcia, idziemy dalej i widzimy jak na innym domu wyraznie dachówka krzywo leży i odstaje. Właściciel zachwalał siebie i swoja firmę poprostu sam miód i wycenił siebie na 55 tyś i jeszcze chciał abyśmy zapewnili zaplecze socjalne dla pracowników oraz stawiał wiele innych warunków. Własnie o to chodzi! - weryfikacja i jeszcze raz weryfikacja! Żadna tam wiara na piękne oczy, kolorowe zdjęcia i wpisy w księdze dziękczynnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 24.11.2006 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Dobry wieczór grupo, ja tylko na chwilkę. Z ostatniej chwili, dziś zostawiliśmy w M&S (Stargard) wymiary okien do wyceny: drzwi tarasowe rozwieralne, z przewiązką , otwierane do wewnątrz, okna 150x150: na jednej ścianie dzielone, na drugiej niedzielone. Architekt chyba dostanie czkawki za chaos , ale co mi tam. Zresztą, wszystko się jeszcze zdarzyć może Maksiu, dostałam pocztę, bardzo dziękuję. Pozdrawiam wszystkich i dziękuję ślicznie za sugestie i rady. Co dwie głowy, to ... ja bym jeszcze raz przemyślał temat, bo jednak okna w tym samym stylu mocno poprawiają estetykę domu. za perę lat może wam ten chaos zacząć przeszkadzać, co wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 24.11.2006 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Dobry wieczór grupo, ja tylko na chwilkę. Z ostatniej chwili, dziś zostawiliśmy w M&S (Stargard) wymiary okien do wyceny: a byliście u Muszyńskich? też robią ładne okna drewniane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 24.11.2006 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Czy chodzi o firmę Stanbud p.Jagodzińskiego? W latach 90-tych zamierzaliśmy od nich kupić mieszkanie w Zdrojach. Ponieważ umowa zawierała parę niekorzystnych dla nas klauzul - zrezygnowaliśmy. I dobrze, bo budowa tego domu stanęła na ładnych parę lat (nomen-omen ) Tak dokładnie o tę firmę... o tym ich poźlizhu słyszałem ja zakupił od nich kawałem czworaczka mam do sotac w stanie surowym na koniec marca ale nie wiem jak potem jest u niego z odbiorami tego najbardziej sie obawiam po kasak przelana cyfra w kredycie bije i mam nadzieje że nie znajde sie w programie p. Jaworowicz "Sprawa dla reportera".... Troszkę nieczytelnie piszesz ale czy dobrz się domysliłem, że kupiłeś od Stanbuda, kawałek nowego domu przy Bat. Chłopskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 24.11.2006 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 ...dziś zostawiliśmy w M&S (Stargard) ... Witam Bardzo duży bląd! Ten diler M&Su jest niekompetentny. Nie znał odpowiedzi na wiele moich pytań, a jego oferta na moje bardzo szczegółowe zapytanie sprowadziła się do powiedzenia mi ceny całości. Na pytanie, że chciałbym wiedzieć za co płace, odpowiedział że specyfikacje napisze mi jak podpiszę z nim umowe Jeszcze tego samego dnia wysłałem swoje pytania oraz specyfikacje do dilera na Gdańską w Szczecinie. Po chwili miałem telefon, a na drugi dzień BARDZO SZCZEGÓŁOWĄ oferte. Wiedziałem za jakie komponenty, ile płace. Miałem rozpisane różne warianty (np nie wiedziałem czy zdecyduje się na drzwi balkonowe przesuwne, czy otwierane). Dodatkowo diler zaproponował dodatkowe rabaty, w zależności od sposobu płacenia (był to jedyny wyjatek, kiedy zrobiłem 100% przedpłate). W sumie te same okna były droższe u dilera stargardzkiego o prawie 30%!!! Jestem tak zadowolony z obsługi tego dilera, że wziąłem później jeszcze parapety, brame garażową i pewnie jeszcze wezme płot. Jest to najbardziej profesjonalny sprzedawca z jakim się zetknąłem podczas budowy. pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 24.11.2006 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Dobry wieczór grupo, ja tylko na chwilkę. Z ostatniej chwili, dziś zostawiliśmy w M&S (Stargard) wymiary okien do wyceny: a byliście u Muszyńskich? też robią ładne okna drewniane.... ... i drzwi Tą firmę też moge polecić z czystym sumieniem, tylko że teraz mają zamówień na wiele miesięcy. Jak miesiąc temu u nich byłem to właściciel zapisywał klienta na kwiecień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 24.11.2006 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 ...dziś zostawiliśmy w M&S (Stargard) ... Witam Bardzo duży bląd! Ten diler M&Su jest niekompetentny. Nie znał odpowiedzi na wiele moich pytań, a jego oferta na moje bardzo szczegółowe zapytanie sprowadziła się do powiedzenia mi ceny całości. Na pytanie, że chciałbym wiedzieć za co płace, odpowiedział że specyfikacje napisze mi jak podpiszę z nim umowe Jeszcze tego samego dnia wysłałem swoje pytania oraz specyfikacje do dilera na Gdańską w Szczecinie. Po chwili miałem telefon, a na drugi dzień BARDZO SZCZEGÓŁOWĄ oferte. Wiedziałem za jakie komponenty, ile płace. Miałem rozpisane różne warianty (np nie wiedziałem czy zdecyduje się na drzwi balkonowe przesuwne, czy otwierane). Dodatkowo diler zaproponował dodatkowe rabaty, w zależności od sposobu płacenia (był to jedyny wyjatek, kiedy zrobiłem 100% przedpłate). W sumie te same okna były droższe u dilera stargardzkiego o prawie 30%!!! Jestem tak zadowolony z obsługi tego dilera, że wziąłem później jeszcze parapety, brame garażową i pewnie jeszcze wezme płot. Jest to najbardziej profesjonalny sprzedawca z jakim się zetknąłem podczas budowy. pozdrawiam Konrad Zgadzam sie w 100% bardzo dokładni , chetni do współpracy i słuzą rada , ostateczny wybór nalezy i tak do ciebie ale jak zaczynasz za bardzo kombinowac to dyskretnie ci o tym powiedza robia to od lat i wiedza co mówia tez od nich wzięlam okna nowośc 3-szybowe z ciepła ramka brame garazowa i parapety z marmuru cena napraaawde konkurencyjna polecam z czystym sumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 24.11.2006 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 ...dziś zostawiliśmy w M&S (Stargard) ... Witam Bardzo duży bląd! Ten diler M&Su jest niekompetentny. Nie znał odpowiedzi na wiele moich pytań, a jego oferta na moje bardzo szczegółowe zapytanie sprowadziła się do powiedzenia mi ceny całości. Na pytanie, że chciałbym wiedzieć za co płace, odpowiedział że specyfikacje napisze mi jak podpiszę z nim umowe Jeszcze tego samego dnia wysłałem swoje pytania oraz specyfikacje do dilera na Gdańską w Szczecinie. Po chwili miałem telefon, a na drugi dzień BARDZO SZCZEGÓŁOWĄ oferte. Wiedziałem za jakie komponenty, ile płace. Miałem rozpisane różne warianty (np nie wiedziałem czy zdecyduje się na drzwi balkonowe przesuwne, czy otwierane). Dodatkowo diler zaproponował dodatkowe rabaty, w zależności od sposobu płacenia (był to jedyny wyjatek, kiedy zrobiłem 100% przedpłate). W sumie te same okna były droższe u dilera stargardzkiego o prawie 30%!!! Jestem tak zadowolony z obsługi tego dilera, że wziąłem później jeszcze parapety, brame garażową i pewnie jeszcze wezme płot. Jest to najbardziej profesjonalny sprzedawca z jakim się zetknąłem podczas budowy. pozdrawiam Konrad potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 25.11.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 witam grupkę w sobotni poranek wstawać śpiochy, budowę do zimy trzeba szykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 25.11.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Również witam sobotnio No, moi drodzy, to daliście mi niezłą zagwozdkę z tymi oknami . A nam diler ze Stargardu wydał się bardzo, ale to bardzo dobry w porównaniu z innymi.Ma przygotować szczegółową wycenę na różne warianty (moje niezdecydowanie się kłania). Ale my mało o oknach wiemy (choć pilnie czytamy forum), więc może za słabi jesteśmy w tym temacie . Tak czy siak, damy jeszcze jedną wycenę na Gdańską, jak polecacie. Zobaczymy czy są i jakie, różnice w cenie, obsłudze, fachowości, doradztwie. Dzięki bardzo . A gdzie znajdę Muszyńskich? Mogą być i terminy na kwiecień czy dalej, nam to nawet odpowiada. Szydas, budowę do zimy , u nas jeszcze nawet więźby nie ma, a co dopiero przygotowania do zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 25.11.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 A wedlug Ciebie jakie komputery sa dobre Z Toshiby jestem zadowolona God in heaven! Ludzie o czym Wy gadacie! Tu chodziło o klimatyzator z Ameryki dla Teski. Normalnie cyrk Monty Pythona. Wiemy tylko przeskoczylismy na komputery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 25.11.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Witam sobotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 25.11.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 HP mialam kiedys drukarke byla niezla tylko drogie tonery To masz szczęście że nie kupiłaś Lexmarka ja miałam lexmarka, porażka totalna , w całym mieszkaniu było slychać jak to drukuje, teraz mam hp dużo cichsza, tylko problem z pobieraniem papieru, często sę zacina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 25.11.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 25.11.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Witam sobotnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 25.11.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 A co do okien. To ja mam 150x150 niedzielone i jestem z tego zadowolona. Ale to tyczy salonu czyli u mnie parteru. Natomiast w sypialni mam okna 1500x120 też nie dzielone i z perspektywy tego lata pewnie wygpdniejsze byłyby dzoelone, bo mniej zajmuja miejsca przy otwarciu, ale i tak jest już postanowione, że robimy klimatyzację w sypialni i koniec i kropka. Didi, po co Ci ta klimatyzacja i do tego w sypialni? A wiesz co to jest legionelloza? Wiem co to jest i skąd się bierze. Wiem też co to żywność modyfikowana, wiem, że krowy i świnie leczone są antybiotykami, które przechodzą do mleka i mięsa, wiem, że rolnicy i warzywnicy stosują nawozy chemiczne, opryski i inne tego typu śmiercinośne rzeczy.Wiem, że powietrze nie jest czyste, woda zawiera związki chemiczne itp itd. Czy z tego wynika, że nie powinnam oddychać, jeść i pić? Czy również z tego wynika, że nie mogę w upalne lato spokojnie w nocy spać a muszę umierać z duchoty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 25.11.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 a co do okien. To ja mam 150x150 niedzielone i jestem z tego zadowolona. Ale to tyczy salonu czyli u mnie parteru. Natomiast w sypialni mam okna 1500x120 też nie dzielone i z perspektywy tego lata pewnie wygpdniejsze byłyby dzoelone, bo mniej zajmuja miejsca przy otwarciu, ale i tak jest już postanowione, że robimy klimatyzację w sypialni i koniec i kropka. didi, po co ci ta klimatyzacja i do tego w sypialni? A wiesz co to jest legionelloza? wiem co to jest i skąd się bierze. Wiem też co to żywność modyfikowana, wiem, że krowy i świnie leczone są antybiotykami, które przechodzą do mleka i mięsa, wiem, że rolnicy i warzywnicy stosują nawozy chemiczne, opryski i inne tego typu śmiercinośne rzeczy.wiem, że powietrze nie jest czyste, woda zawiera związki chemiczne itp itd. Czy z tego wynika, że nie powinnam oddychać, jeść i pić? Czy również z tego wynika, że nie mogę w upalne lato spokojnie w nocy spać a muszę umierać z duchoty? o! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 25.11.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Ilu komorowe okna macie lub wybieracie??? Pytanie do posiadaczy terażniejszych i przyszłych okien z pcv, bo byłam nastawiona na 5-komorowe, ale po wczorajszej wizycie w jednym punkcie sprzedaży zwątpiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 25.11.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Ilu komorowe okna macie lub wybieracie??? Pytanie do posiadaczy terażniejszych i przyszłych okien z pcv, bo byłam nastawiona na 5-komorowe, ale po wczorajszej wizycie w jednym punkcie sprzedaży zwątpiłam A dlaczego zwatpilas nie wygladaly bo tez jestem ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 25.11.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 A co do okien. To ja mam 150x150 niedzielone i jestem z tego zadowolona. Ale to tyczy salonu czyli u mnie parteru. Natomiast w sypialni mam okna 1500x120 też nie dzielone i z perspektywy tego lata pewnie wygpdniejsze byłyby dzoelone, bo mniej zajmuja miejsca przy otwarciu, ale i tak jest już postanowione, że robimy klimatyzację w sypialni i koniec i kropka. Didi, po co Ci ta klimatyzacja i do tego w sypialni? A wiesz co to jest legionelloza? Wiem co to jest i skąd się bierze. Wiem też co to żywność modyfikowana, wiem, że krowy i świnie leczone są antybiotykami, które przechodzą do mleka i mięsa, wiem, że rolnicy i warzywnicy stosują nawozy chemiczne, opryski i inne tego typu śmiercinośne rzeczy.Wiem, że powietrze nie jest czyste, woda zawiera związki chemiczne itp itd. Czy z tego wynika, że nie powinnam oddychać, jeść i pić? Czy również z tego wynika, że nie mogę w upalne lato spokojnie w nocy spać a muszę umierać z duchoty? O! I tak do piachu i tak do piachu a przynajmiej troche trzeby przyjemnie pozyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts