Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

HP mialam kiedys drukarke byla niezla tylko drogie tonery :-?

To masz szczęście że nie kupiłaś Lexmarka :-?

ja miałam lexmarka, porażka totalna :evil: , w całym mieszkaniu było slychać jak to drukuje, teraz mam hp dużo cichsza, tylko problem z pobieraniem papieru, często sę zacina :x

Tam jest taki ślizgacz (pewnie brązowy i nad nim wałek) przeczyść to spirytusem problem zniknie. Lub możesz oddać do autoryzowanego serwisu HP :D

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Ilu komorowe okna macie lub wybieracie??? Pytanie do posiadaczy terażniejszych i przyszłych okien z pcv, bo byłam nastawiona na 5-komorowe, ale po wczorajszej wizycie w jednym punkcie sprzedaży zwątpiłam :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

A dlaczego zwatpilas nie wygladaly bo tez jestem ciekawa :lol:

odradzali, że nie ma sensu okno o wiekszej ilości komór( ale tu biorę poprawke bo oni głównie montują w blokach), ale jak pokazali mi profil okna 5-komorowego to wygladało okropnie bardzo szeroka rama (głębokość ramy od brzegu do szyby) i strasznie mi sie to nie spodobało. Pewnie dużo zalezy od kształtu profilii bo ten był taki kanciasty, zaokrąglone może wyglądają duzo lepiej, ale zaczelam się zastanawiać jaki wpływ ma ilość komór. Na forum znalazłam mało na ten temat.

Ilu komorowe okna macie lub wybieracie??? Pytanie do posiadaczy terażniejszych i przyszłych okien z pcv, bo byłam nastawiona na 5-komorowe, ale po wczorajszej wizycie w jednym punkcie sprzedaży zwątpiłam :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

odradzali, że nie ma sensu okno o wiekszej ilości komór( ale tu biorę poprawke bo oni głównie montują w blokach), ale jak pokazali mi profil okna 5-komorowego to wygladało okropnie bardzo szeroka rama (głębokość ramy od brzegu do szyby) i strasznie mi sie to nie spodobało. Pewnie dużo zalezy od kształtu profilii bo ten był taki kanciasty, zaokrąglone może wyglądają duzo lepiej, ale zaczelam się zastanawiać jaki wpływ ma ilość komór. Na forum znalazłam mało na ten temat.

A procentowo o ile drozsze od trzykomorowych :lol:

Witam wszystkich .Dzióbek jesli masz dylemat czy pięciokomorówki ijakie ramy to zapraszam domnie obejrzec bo zdaje sie ze mieszkasz niedaleko .Moim zdaniem ramy w pięciokom. są ok.

Dzióbek,

nasze profile będą na pewno pięciokomorowe.

I jeszcze pytanie do użytkowników okien M&S, czy warto dodać na wewnętrzną wkładkę termo?

Pozdrawiam.

Witam

Wg. moich obliczeń z początku roku, to nie warto. Diler zgodził się ze mną w tej kwestii :wink:

PS. http://www.muszynscy.pl/pl/index.php

pozdrawiam

Konrad

Witam wszystkich .Dzióbek jesli masz dylemat czy pięciokomorówki ijakie ramy to zapraszam domnie obejrzec bo zdaje sie ze mieszkasz niedaleko .Moim zdaniem ramy w pięciokom. są ok.

dzięki za zaproszenie, ale chyba nie tak blisko, bo ja z Polic, ale być moze nie omieszkam skorzystać :wink: :p A skąd okienka z m&s?? Muszę w tygodniu wybrać się do nich, skoro tak wszyscy polecają :p :wink:

Poprostu naszła mnie wątpliwość na czym polega różnica, w końcu ramy niewiele a szyby duzo i to nimi najprędzej ucieka ciepło, więc co właściwie dają te dodatkowe komory - ktoś wytłumaczy zielonej :oops: :oops: :oops:

A co do okien. To ja mam 150x150 niedzielone i jestem z tego zadowolona. Ale to tyczy salonu czyli u mnie parteru. Natomiast w sypialni mam okna 1500x120 też nie dzielone i z perspektywy tego lata pewnie wygpdniejsze byłyby dzoelone, bo mniej zajmuja miejsca przy otwarciu, ale i tak jest już postanowione, że robimy klimatyzację w sypialni i koniec i kropka.

Didi, po co Ci ta klimatyzacja i do tego w sypialni?

A wiesz co to jest legionelloza?

Wiem co to jest i skąd się bierze. Wiem też co to żywność modyfikowana, wiem, że krowy i świnie leczone są antybiotykami, które przechodzą do mleka i mięsa, wiem, że rolnicy i warzywnicy stosują nawozy chemiczne, opryski i inne tego typu śmiercinośne rzeczy.Wiem, że powietrze nie jest czyste, woda zawiera związki chemiczne itp itd. Czy z tego wynika, że nie powinnam oddychać, jeść i pić? Czy również z tego wynika, że nie mogę w upalne lato spokojnie w nocy spać a muszę umierać z duchoty?

Dobrze napisane! :-)

Dzióbek,

nasze profile będą na pewno pięciokomorowe.

.

a dlaczego tak zdecydowaliscie??

Bo wieść niesie, że sztywniejsze, cieplejsze.Ale cóż my możemy wiedzieć naprawdę ?! Komuś jednak przecież zaufać trzeba. Rzuć okiem na te okienka , są profile "wizualnie" proste (kanciaste) i profile zaokrąglone. Może jednak któreś się Tobie spodobają :wink: