tomadyna 25.11.2006 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Dałeś rapówkę czy to styro zaciągnięty klejem? To już klej na styro. Wcześniej robili taką połowiczną rapówkę - tzn. tuż po wymurowaniu jeden gość wypełniał szczeliny między bloczkami a drugi zacierał na równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirlandia 26.11.2006 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witam sobotnio i pozdrawiam wszystkich http://tomek.xcomp.pl/photos/dom/25_9.JPG No piekne Inni mogli by wziasc z ciebie przyklad i tez powstawiac foto Na grupie np lubskiej jest kolorowo Dzien dobry czy moze dobranoc To moze ja sprobuje. Koniec pracy na ten rok czas odpoczac ( finansowo) [/img]http:http://www.album.astral.pl/album/fotos/5569/2/5194/1.jpeg[/img][/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirlandia 26.11.2006 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Moze tym razem sie wklei fotka http://www.album.astral.pl/album/fotos/5569/2/5194/1.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 26.11.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Widzielismy na zywo piekny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 26.11.2006 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witam niedzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulamach 26.11.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Dzióbek, rzuć okiem i poczytaj, dokładnie wyjaśnione jaka różnica: http://www.ms.pl/index.php/pl/produkty_okna_pcv_tytanowe_parametry/ te są całkiem niczego sobie, muszę na żywo zobaczyć, ale wyglądają zgrabnie, bo te co mi pokazywali to masakra ja mam właśnie taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 26.11.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Wiecie ze w latach 2007-2008 sm. Dab przyjmuje zapisy na mieszkania za 3900-4100 za metr kurcze ale drozyzna sie robi w mieście na ten rok już są ceny po 4200zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 26.11.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 26.11.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Dałeś rapówkę czy to styro zaciągnięty klejem? To już klej na styro. Wcześniej robili taką połowiczną rapówkę - tzn. tuż po wymurowaniu jeden gość wypełniał szczeliny między bloczkami a drugi zacierał na równo. To super, to zacieranie to lepsze niż rapówka. U mnie nie mogłem się o to doprosić. A jak wymiary a awłaszcza poziom, utrzymane? Mają niwelator czy tylko poziomnicą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 26.11.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 A co do okien. To ja mam 150x150 niedzielone i jestem z tego zadowolona. Ale to tyczy salonu czyli u mnie parteru. Natomiast w sypialni mam okna 1500x120 też nie dzielone i z perspektywy tego lata pewnie wygpdniejsze byłyby dzoelone, bo mniej zajmuja miejsca przy otwarciu, ale i tak jest już postanowione, że robimy klimatyzację w sypialni i koniec i kropka. Didi, po co Ci ta klimatyzacja i do tego w sypialni? A wiesz co to jest legionelloza? Wiem co to jest i skąd się bierze. Wiem też co to żywność modyfikowana, wiem, że krowy i świnie leczone są antybiotykami, które przechodzą do mleka i mięsa, wiem, że rolnicy i warzywnicy stosują nawozy chemiczne, opryski i inne tego typu śmiercinośne rzeczy.Wiem, że powietrze nie jest czyste, woda zawiera związki chemiczne itp itd. Czy z tego wynika, że nie powinnam oddychać, jeść i pić? Czy również z tego wynika, że nie mogę w upalne lato spokojnie w nocy spać a muszę umierać z duchoty? O! Didi, z duchoty to Ty dopiero umrzesz jak pozamykasz wszystkie okna żeby włączyć chłodzenie klimą bo klima świerzego powietrza nie dostarcza tylko chłodzi w obiegu zamkniętym. A tak w ogóle to nie rozumiem po co w domu klima. Mieszkam w domu z ceglanymi ścianami docieplonymi styropianem. U mnie nie ma problemu wysokiej temperatury w upalne lato. Wystarczy, że spuszczę rolety do 1/3 wysokości i mam przyjemny chłodek. Po co mi klima, tymbardziej w nocy? U Ciebie jest inaczej? Klaus nie szukaj dziury w całym, nie doradzaj ludziom jeśli nie proszą. Po co mi klima w nocy? Ja jestem osobą, które zawsze jest ciepło - nawet teraz śpię przy otwartym oknie pod letnią kołdrą, gdzie w sypialni cały dzień nie są włączane nawet na momencik kaloryfery. Mój mąż trochę z tego powodu cierpi, ale znalazł rozwiązanie, bo przykrywa się dodatkowo baaardzo grubym kocem. A jak działa klima to trochę wiem, bo zanim podejmę jakąkolwiek decyzję zawsze staram się o tym poczytać i dowiedzieć się jak najwięcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 26.11.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witam sobotnio i pozdrawiam wszystkich http://tomek.xcomp.pl/photos/dom/25_9.JPG masz super widok faktycznie, nie zauważyłam ale widoczek fajowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 26.11.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Wiecie ze w latach 2007-2008 sm. Dab przyjmuje zapisy na mieszkania za 3900-4100 za metr kurcze ale drozyzna sie robi w mieście na ten rok już są ceny po 4200zł/m2 ogólnie mieszkania nawet stare drożeją co mnie cieszy - sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 26.11.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witam niedzielnie mirlandia sliczny domek ten lasek z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 26.11.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Dałeś rapówkę czy to styro zaciągnięty klejem? To już klej na styro. Wcześniej robili taką połowiczną rapówkę - tzn. tuż po wymurowaniu jeden gość wypełniał szczeliny między bloczkami a drugi zacierał na równo. To super, to zacieranie to lepsze niż rapówka. U mnie nie mogłem się o to doprosić. A jak wymiary a awłaszcza poziom, utrzymane? Mają niwelator czy tylko poziomnicą? Poziomy były sprawdzane po wylaniu stóp przez geodetę (21 pkt. pomiarowych). Następnie podczas prac ekipa sprawdzała sobie waserwagą, a ja prowadziłem kontrolę laserowym urządzeniem do wyznaczania poziomów i pionów. Jest OK. Teraz w poniedziałek zasypywanie i układanie kanalizacji. Następnie ściany zostaną przykryte papą tak prowizorycznie (by można ją było na wiosnę zdjąć) i tak sobie będzie zimowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 26.11.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witam sobotnio i pozdrawiam wszystkich masz super widok faktycznie, nie zauważyłam ale widoczek fajowy Pytanie jak długo Ale do lasku mam 250 m więc nie będzie tak źle nawet jak się wszyscy wybudują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 26.11.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witam sobotnio i pozdrawiam wszystkich masz super widok faktycznie, nie zauważyłam ale widoczek fajowy Pytanie jak długo Ale do lasku mam 250 m więc nie będzie tak źle nawet jak się wszyscy wybudują. to ja mam ze 120m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 26.11.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witam sobotnio i pozdrawiam wszystkich masz super widok faktycznie, nie zauważyłam ale widoczek fajowy Pytanie jak długo Ale do lasku mam 250 m więc nie będzie tak źle nawet jak się wszyscy wybudują. to ja mam ze 120m Witam niedzielnie, a ja mam ... 5m tomadyna, nie kusi Cię, żeby pociągnąć ściany parteru? Pogoda ma być sprzyjająca jeszcze jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 26.11.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 A co do okien. To ja mam 150x150 niedzielone i jestem z tego zadowolona. Ale to tyczy salonu czyli u mnie parteru. Natomiast w sypialni mam okna 1500x120 też nie dzielone i z perspektywy tego lata pewnie wygpdniejsze byłyby dzoelone, bo mniej zajmuja miejsca przy otwarciu, ale i tak jest już postanowione, że robimy klimatyzację w sypialni i koniec i kropka. Didi, po co Ci ta klimatyzacja i do tego w sypialni? A wiesz co to jest legionelloza? Wiem co to jest i skąd się bierze. Wiem też co to żywność modyfikowana, wiem, że krowy i świnie leczone są antybiotykami, które przechodzą do mleka i mięsa, wiem, że rolnicy i warzywnicy stosują nawozy chemiczne, opryski i inne tego typu śmiercinośne rzeczy.Wiem, że powietrze nie jest czyste, woda zawiera związki chemiczne itp itd. Czy z tego wynika, że nie powinnam oddychać, jeść i pić? Czy również z tego wynika, że nie mogę w upalne lato spokojnie w nocy spać a muszę umierać z duchoty? O! Didi, z duchoty to Ty dopiero umrzesz jak pozamykasz wszystkie okna żeby włączyć chłodzenie klimą bo klima świerzego powietrza nie dostarcza tylko chłodzi w obiegu zamkniętym. A tak w ogóle to nie rozumiem po co w domu klima. Mieszkam w domu z ceglanymi ścianami docieplonymi styropianem. U mnie nie ma problemu wysokiej temperatury w upalne lato. Wystarczy, że spuszczę rolety do 1/3 wysokości i mam przyjemny chłodek. Po co mi klima, tymbardziej w nocy? U Ciebie jest inaczej? Klaus nie szukaj dziury w całym, nie doradzaj ludziom jeśli nie proszą. Po co mi klima w nocy? Ja jestem osobą, które zawsze jest ciepło - nawet teraz śpię przy otwartym oknie pod letnią kołdrą, gdzie w sypialni cały dzień nie są włączane nawet na momencik kaloryfery. Mój mąż trochę z tego powodu cierpi, ale znalazł rozwiązanie, bo przykrywa się dodatkowo baaardzo grubym kocem. A jak działa klima to trochę wiem, bo zanim podejmę jakąkolwiek decyzję zawsze staram się o tym poczytać i dowiedzieć się jak najwięcej. Didi to jest forum. Jeśli decydujesz się tu cokolwiek napisać musisz się liczyć z tym, że inni wyrażą tu ad voce swoje opinie i że nie koniecznie będą zgodne z twoimi. Nie ma się więc co obrażać gdy ktoś Ci chce "doradzać" bo inaczej to forum traci sens. Nie chcesz wywoływać dyskusji nie pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 26.11.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witam sobotnio i pozdrawiam wszystkich masz super widok faktycznie, nie zauważyłam ale widoczek fajowy Pytanie jak długo Ale do lasku mam 250 m więc nie będzie tak źle nawet jak się wszyscy wybudują. to ja mam ze 120m Witam niedzielnie, a ja mam ... 5m tomadyna, nie kusi Cię, żeby pociągnąć ściany parteru? Pogoda ma być sprzyjająca jeszcze jakiś czas. Trochę kusi, ale staram się ćwiczyć silną wolę zacząłem 16 m-cy temu i rzuciłem palenie, teraz walczę z wagą oraz z tym by nie ruszyć z budową ścian parteru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 26.11.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 tomadyna ale podłoża betonowe chyba wylejesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts