maksiu 26.11.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Skoro pokazujecie domku, to moze i ja swoj pokaze? są zainteresowani? No to jedziemy z koksem.. http://212.244.189.200/pics/2006/24listopad2006/Pb257245.jpg http://212.244.189.200/pics/2006/24listopad2006/Pb257249.jpg stan z wczoraj :D pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 26.11.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 tomadyna ale podłoża betonowe chyba wylejesz? decyzja jest taka że zostawiamy zasypane bez chudziaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 26.11.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 tomadyna ale podłoża betonowe chyba wylejesz? decyzja jest taka że zostawiamy zasypane bez chudziaka A czemu jeśli można spytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 26.11.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 tomadyna ale podłoża betonowe chyba wylejesz? decyzja jest taka że zostawiamy zasypane bez chudziaka popieram, my załujemy że nie zaczeliśmy wcześniej sezon fundamentów, a teraz zanim ruszymy dalej chcemy chudziak w paru miejscach podziurawić by sprawdzić co się dzieje pod nim, lepiej teraz to zrobić niz póżniej mieć problem jak podłogi zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 26.11.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Ja swojego domku nie pokaże, bo mam nakręcone na kamerę, jakoś nie kupiliśmy jeszcze cyfrówki, ale mamy zamiar, to jak będę miała w tak zaawansowanym stadium jak Wasze to też pokażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 26.11.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 tomadyna ale podłoża betonowe chyba wylejesz? decyzja jest taka że zostawiamy zasypane bez chudziaka popieram, my załujemy że nie zaczeliśmy wcześniej sezon fundamentów, a teraz zanim ruszymy dalej chcemy chudziak w paru miejscach podziurawić by sprawdzić co się dzieje pod nim, lepiej teraz to zrobić niz póżniej mieć problem jak podłogi zrobione A co tam jest do sprawdzania? Jeśli piasek był dobrze zagęszczony to nie ma tam czego sprawdzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 26.11.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 tomadyna ale podłoża betonowe chyba wylejesz? decyzja jest taka że zostawiamy zasypane bez chudziaka popieram, my załujemy że nie zaczeliśmy wcześniej sezon fundamentów, a teraz zanim ruszymy dalej chcemy chudziak w paru miejscach podziurawić by sprawdzić co się dzieje pod nim, lepiej teraz to zrobić niz póżniej mieć problem jak podłogi zrobione A co tam jest do sprawdzania? Jeśli piasek był dobrze zagęszczony to nie ma tam czego sprawdzać. no właśnie, jesli był i to chcemy sprawdzić, bo piasku to niewiele a pod piachem glina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 26.11.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Dzióbek, nasze profile będą na pewno pięciokomorowe. I jeszcze pytanie do użytkowników okien M&S, czy warto dodać na wewnętrzną wkładkę termo? Pozdrawiam. Ja mam pięciokomorowe ale nie ze względu na tę cechę je wybrałam. Co do termo ramki - nie warto. To zdanie speców od okien, np. Jareko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 26.11.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Dzióbek, nasze profile będą na pewno pięciokomorowe. . a dlaczego tak zdecydowaliscie?? Bo wieść niesie, że sztywniejsze, cieplejsze.Ale cóż my możemy wiedzieć naprawdę ?! Komuś jednak przecież zaufać trzeba. Rzuć okiem na te okienka , są profile "wizualnie" proste (kanciaste) i profile zaokrąglone. Może jednak któreś się Tobie spodobają Sztywnośc nie zależy od ilości komór. A co do tego, że cieplejsze... hm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 26.11.2006 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Oczywiści, że piaskiem. Inaczej drenaż nie będzie pracował. Ja mam taką sytuację gruntową jak Ty. Zasypię piaskiem. Poczytaj jak się robi drenaże na stronach Pipelife albo Wavin. Tam wszystko jest objaśnione. _________________ tylko ze mój drenaz jest wykonany ok 1,5 m od ściany fundamentowej a zasypać chce sciane przy samym fundamencie Na zdrowy rozum - tym bardziej piaskiej. Inaczej woda przy samym fundamencie będzie długo stac w glinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 26.11.2006 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 tomadyna ale podłoża betonowe chyba wylejesz? decyzja jest taka że zostawiamy zasypane bez chudziaka popieram, my załujemy że nie zaczeliśmy wcześniej sezon fundamentów, a teraz zanim ruszymy dalej chcemy chudziak w paru miejscach podziurawić by sprawdzić co się dzieje pod nim, lepiej teraz to zrobić niz póżniej mieć problem jak podłogi zrobione A co tam jest do sprawdzania? Jeśli piasek był dobrze zagęszczony to nie ma tam czego sprawdzać. no właśnie, jesli był i to chcemy sprawdzić, bo piasku to niewiele a pod piachem glina No OK, jeśli macie powody wątpić to rozumiem. Jednak to nie jest argument przeciwko wylewaniu betonu przed zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 26.11.2006 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Oczywiści, że piaskiem. Inaczej drenaż nie będzie pracował. Ja mam taką sytuację gruntową jak Ty. Zasypię piaskiem. Poczytaj jak się robi drenaże na stronach Pipelife albo Wavin. Tam wszystko jest objaśnione. _________________ tylko ze mój drenaz jest wykonany ok 1,5 m od ściany fundamentowej a zasypać chce sciane przy samym fundamencie Na zdrowy rozum - tym bardziej piaskiej. Inaczej woda przy samym fundamencie będzie długo stac w glinie. No to zmienia trochę postać rzeczy. Tylko po co Wam było robić drenaż 1,5m od fundamentu. Ogólnie są dwie szkoły albo uszczelnić wszystko gliną albo zdrenować i zasypać gruntem dobrze przepuszczalnym. Tu rysuje nam się chyba trzecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 26.11.2006 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witam sobotnio i pozdrawiam wszystkich http://tomek.xcomp.pl/photos/dom/25_9.JPG masz super widok faktycznie, nie zauważyłam ale widoczek fajowy Szkoda tylko, że za jakiś czas widok zostanie zasłonięty przez budynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 26.11.2006 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witam w niedzielny wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 26.11.2006 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Moze tym razem sie wklei fotka http://www.album.astral.pl/album/fotos/5569/2/5194/1.jpeg Cześć, ładna hacjenda! Gdzie mozna zobaczyć "live"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 26.11.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Moze tym razem sie wklei fotka http://www.album.astral.pl/album/fotos/5569/2/5194/1.jpeg mirlandia fajny domek co to za projekt? witam niedzielnie jutro przymusowy odwyk od forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 26.11.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witam sobotnio i pozdrawiam wszystkich masz super widok faktycznie, nie zauważyłam ale widoczek fajowy Pytanie jak długo Ale do lasku mam 250 m więc nie będzie tak źle nawet jak się wszyscy wybudują. to ja mam ze 120m Skoro juz wszyscy sie chwalą tymi lasami to i ja też - mam 40 m do Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 26.11.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 No OK, jeśli macie powody wątpić to rozumiem. Jednak to nie jest argument przeciwko wylewaniu betonu przed zimą. nie wiem czemu ale dużo takich opinii słyszałam, prawdopodobnie chodzi, zeby piach sam osiadł pod wpływem wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 26.11.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witam niedzielnie, a ja mam ... 5m . to bedziesz miała leśnych gości pod płotkiem Ja już miała zajączka, który zapalał na czujkę ruchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 26.11.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Moze tym razem sie wklei fotka http://www.album.astral.pl/album/fotos/5569/2/5194/1.jpeg mirlandia fajny domek co to za projekt? witam niedzielnie jutro przymusowy odwyk od forum wypowiem sie w imieniu sasiadow indywidualny projekt widac ze dobry projektant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts