bryta 26.11.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 czy ktos z was instalujac kociol gazowy robil tak ze spaliny nie sa odprowadzane kominem tylko tylko rura nawiewno wywiewna wyprowadzona przez sciane lub dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 26.11.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 wypowiem sie w imieniu sasiadow indywidualny projekt widac ze dobry projektant dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 26.11.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 tomadyna ale podłoża betonowe chyba wylejesz? decyzja jest taka że zostawiamy zasypane bez chudziaka A czemu jeśli można spytać? Zasadniczo z 2 powodów: 1) Wszystko sobie do reszty siądzie i robiąc chudziak na wiosnę będę miał pewność że dobrze jest utwardzone. 2) Nie będę się musiał zastanawiać jak zabezpieczyć chudziaka na zimę i czy zamarzająca woda nie zrobi mu szkody, pod i nad chudziakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirlandia 26.11.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 witam dzieki za pochwaly, uroslem jak sobie pomysle,ze to dopiero ok 30% kosztow (statystycznie) to resztka wlosow z glowy mi wypada To na dowidzenia jeszcze dwa ujecia, pozdrawiam www.album.astral.pl/album/fotos/5569/2/5194/3_th.jpeg www.album.astral.pl/album/fotos/5569/2/5194/2_th.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 26.11.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 A co do okien. To ja mam 150x150 niedzielone i jestem z tego zadowolona. Ale to tyczy salonu czyli u mnie parteru. Natomiast w sypialni mam okna 1500x120 też nie dzielone i z perspektywy tego lata pewnie wygpdniejsze byłyby dzoelone, bo mniej zajmuja miejsca przy otwarciu, ale i tak jest już postanowione, że robimy klimatyzację w sypialni i koniec i kropka. Didi, po co Ci ta klimatyzacja i do tego w sypialni? A wiesz co to jest legionelloza? Wiem co to jest i skąd się bierze. Wiem też co to żywność modyfikowana, wiem, że krowy i świnie leczone są antybiotykami, które przechodzą do mleka i mięsa, wiem, że rolnicy i warzywnicy stosują nawozy chemiczne, opryski i inne tego typu śmiercinośne rzeczy.Wiem, że powietrze nie jest czyste, woda zawiera związki chemiczne itp itd. Czy z tego wynika, że nie powinnam oddychać, jeść i pić? Czy również z tego wynika, że nie mogę w upalne lato spokojnie w nocy spać a muszę umierać z duchoty? O! Didi, z duchoty to Ty dopiero umrzesz jak pozamykasz wszystkie okna żeby włączyć chłodzenie klimą bo klima świerzego powietrza nie dostarcza tylko chłodzi w obiegu zamkniętym. A tak w ogóle to nie rozumiem po co w domu klima. Mieszkam w domu z ceglanymi ścianami docieplonymi styropianem. U mnie nie ma problemu wysokiej temperatury w upalne lato. Wystarczy, że spuszczę rolety do 1/3 wysokości i mam przyjemny chłodek. Po co mi klima, tymbardziej w nocy? U Ciebie jest inaczej? Klaus nie szukaj dziury w całym, nie doradzaj ludziom jeśli nie proszą. Po co mi klima w nocy? Ja jestem osobą, które zawsze jest ciepło - nawet teraz śpię przy otwartym oknie pod letnią kołdrą, gdzie w sypialni cały dzień nie są włączane nawet na momencik kaloryfery. Mój mąż trochę z tego powodu cierpi, ale znalazł rozwiązanie, bo przykrywa się dodatkowo baaardzo grubym kocem. A jak działa klima to trochę wiem, bo zanim podejmę jakąkolwiek decyzję zawsze staram się o tym poczytać i dowiedzieć się jak najwięcej. Didi to jest forum. Jeśli decydujesz się tu cokolwiek napisać musisz się liczyć z tym, że inni wyrażą tu ad voce swoje opinie i że nie koniecznie będą zgodne z twoimi. Nie ma się więc co obrażać gdy ktoś Ci chce "doradzać" bo inaczej to forum traci sens. Nie chcesz wywoływać dyskusji nie pisz. Ależ oczywiście, że jestem świadoma tego, że jest to forum i, że różni ludzie się trafiają na nim. Są i tacy, którzy krytykują każdego kto ma inne zdanie od niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirlandia 26.11.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 No nie wkleily sie jakos M3 "live" - Osada Lesna k/ Wielgowa druga proba www.album.astral.pl/album/fotos/5569/2/5194/2.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 26.11.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Mam pytanie do Szanownego grona: czy ktoś z Was korzysta/będzie korzystał z ekologicznej oczyszczalni ścieków? Zastanawiam się nad zastosowaniem takiego rozwiązania u siebie. Usłyszałem jednak opinie, ze to tego wynalazku trzeba mieć odpowiednio dużą działkę.Ja mam tysiąc mkw. Wystarczy? Czy sa jeszcze jakieś wymogi jakie musi spełniać działka, dom, projekt żeby móc zastosować i wykorzystywać taką oczyszczalnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 26.11.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 No nie wkleily sie jakos M3 "live" - Osada Lesna k/ Wielgowa druga proba www.album.astral.pl/album/fotos/5569/2/5194/2.jpeg też się nie udało, ale próbuj dalej do trzech razy sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirlandia 26.11.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 hrrrrr!!!! do trzech razy sztuka http://www.album.astral.pl/album/fotos/5569/2/5194/3.jpeghttp://www.album.astral.pl/album/fotos/5569/2/5194/2.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 26.11.2006 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Mam pytanie do Szanownego grona: czy ktoś z Was korzysta/będzie korzystał z ekologicznej oczyszczalni ścieków? Zastanawiam się nad zastosowaniem takiego rozwiązania u siebie. Usłyszałem jednak opinie, ze to tego wynalazku trzeba mieć odpowiednio dużą działkę. Ja mam tysiąc mkw. Wystarczy? Czy sa jeszcze jakieś wymogi jakie musi spełniać działka, dom, projekt żeby móc zastosować i wykorzystywać taką oczyszczalnię? hmm? Ja mam działke 1600m i mam oczyszczalnię, ale to działka większa niż Twoja, ale sąsiedzi mają po 700mkw i mają też oczyszczalnie. I z tego co pamietam nie mieli żadnych problenów z uzuskaniem zgody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 26.11.2006 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 No nie wkleily sie jakos M3 "live" - Osada Lesna k/ Wielgowa druga proba www.album.astral.pl/album/fotos/5569/2/5194/2.jpeg tak coś czułem, bo teren znajomy z okresu poszukiwania działki. Za późno zaczałem szukać i n był na moją kieszeń, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 26.11.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Mirlanda - udało się - brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 26.11.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Mam pytanie do Szanownego grona: czy ktoś z Was korzysta/będzie korzystał z ekologicznej oczyszczalni ścieków? Zastanawiam się nad zastosowaniem takiego rozwiązania u siebie. Usłyszałem jednak opinie, ze to tego wynalazku trzeba mieć odpowiednio dużą działkę. Ja mam tysiąc mkw. Wystarczy? Czy sa jeszcze jakieś wymogi jakie musi spełniać działka, dom, projekt żeby móc zastosować i wykorzystywać taką oczyszczalnię? hmm? Ja mam działke 1600m i mam oczyszczalnię, ale to działka większa niż Twoja, ale sąsiedzi mają po 700mkw i mają też oczyszczalnie. I z tego co pamietam nie mieli żadnych problenów z uzuskaniem zgody. A gdzie szukałaś projektu? Czy wykonanie zleciłaś jakieś specjalistycznej firmie czy robila to ekipa budowlana? Masz namiary na kogos kto potrafi zaprojektować i wykonać takie "cudo"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirlandia 26.11.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Mam pytanie do Szanownego grona: czy ktoś z Was korzysta/będzie korzystał z ekologicznej oczyszczalni ścieków? Zastanawiam się nad zastosowaniem takiego rozwiązania u siebie. Usłyszałem jednak opinie, ze to tego wynalazku trzeba mieć odpowiednio dużą działkę. Ja mam tysiąc mkw. Wystarczy? Czy sa jeszcze jakieś wymogi jakie musi spełniać działka, dom, projekt żeby móc zastosować i wykorzystywać taką oczyszczalnię? hmm? Ja mam działke 1600m i mam oczyszczalnię, ale to działka większa niż Twoja, ale sąsiedzi mają po 700mkw i mają też oczyszczalnie. I z tego co pamietam nie mieli żadnych problenów z uzuskaniem zgody. A gdzie szukałaś projektu? Czy wykonanie zleciłaś jakieś specjalistycznej firmie czy robila to ekipa budowlana? Masz namiary na kogos kto potrafi zaprojektować i wykonać takie "cudo"? Oczywiscie zaczynalismy od gotowych, przewalilem bez przesady z 1000 roznych. Oczywiscie bylo wiele bliskich naszych wyobrazen, ale.. no wlasnie brakowalo tego ale. Chcialem aby dom byl uszyty na miare, to znaczy aby byl taki jak sobie z zona wymyslimy dokladnie pod siebie, pod swoje przyzwyczajenia, potrzeby, charaktery itp. Skorzystalem z doswiadczen kolegi,ktory sie zaczal budowac rok wczesniej i pani architekt przez niego polecona przelala te nasze marzenia na papier. I tak to ( w skrocie ) wygladalo. pozdrawiam muratorow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 26.11.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Mam pytanie do Szanownego grona: czy ktoś z Was korzysta/będzie korzystał z ekologicznej oczyszczalni ścieków? Zastanawiam się nad zastosowaniem takiego rozwiązania u siebie. Usłyszałem jednak opinie, ze to tego wynalazku trzeba mieć odpowiednio dużą działkę. Ja mam tysiąc mkw. Wystarczy? Czy sa jeszcze jakieś wymogi jakie musi spełniać działka, dom, projekt żeby móc zastosować i wykorzystywać taką oczyszczalnię? hmm? Ja mam działke 1600m i mam oczyszczalnię, ale to działka większa niż Twoja, ale sąsiedzi mają po 700mkw i mają też oczyszczalnie. I z tego co pamietam nie mieli żadnych problenów z uzuskaniem zgody. A gdzie szukałaś projektu? Czy wykonanie zleciłaś jakieś specjalistycznej firmie czy robila to ekipa budowlana? Masz namiary na kogos kto potrafi zaprojektować i wykonać takie "cudo"? Wykonanie projektu wziął na siebie wykonawca oczyszczalni a w zasadzie wykonał to projektant na zlecenie wykonawcy. Ja projektanta na oczy nie widziałam, wiem tylko, że wykonawca przywiózł go na działkę, pokazał teren, dał mapy a ja potem tylko zapłaciłam za całość. Dam Ci namiary na wykonawce na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 26.11.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Mam pytanie do Szanownego grona: czy ktoś z Was korzysta/będzie korzystał z ekologicznej oczyszczalni ścieków? Zastanawiam się nad zastosowaniem takiego rozwiązania u siebie. Usłyszałem jednak opinie, ze to tego wynalazku trzeba mieć odpowiednio dużą działkę. Ja mam tysiąc mkw. Wystarczy? Czy sa jeszcze jakieś wymogi jakie musi spełniać działka, dom, projekt żeby móc zastosować i wykorzystywać taką oczyszczalnię? hmm? Ja mam działke 1600m i mam oczyszczalnię, ale to działka większa niż Twoja, ale sąsiedzi mają po 700mkw i mają też oczyszczalnie. I z tego co pamietam nie mieli żadnych problenów z uzuskaniem zgody. A gdzie szukałaś projektu? Czy wykonanie zleciłaś jakieś specjalistycznej firmie czy robila to ekipa budowlana? Masz namiary na kogos kto potrafi zaprojektować i wykonać takie "cudo"? Oczywiscie zaczynalismy od gotowych, przewalilem bez przesady z 1000 roznych. Oczywiscie bylo wiele bliskich naszych wyobrazen, ale.. no wlasnie brakowalo tego ale. Chcialem aby dom byl uszyty na miare, to znaczy aby byl taki jak sobie z zona wymyslimy dokladnie pod siebie, pod swoje przyzwyczajenia, potrzeby, charaktery itp. Skorzystalem z doswiadczen kolegi,ktory sie zaczal budowac rok wczesniej i pani architekt przez niego polecona przelala te nasze marzenia na papier. I tak to ( w skrocie ) wygladalo. pozdrawiam muratorow a ile on ma powierzchni bo wydawal sie olbrzymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 26.11.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Mam pytanie do Szanownego grona: czy ktoś z Was korzysta/będzie korzystał z ekologicznej oczyszczalni ścieków? Zastanawiam się nad zastosowaniem takiego rozwiązania u siebie. Usłyszałem jednak opinie, ze to tego wynalazku trzeba mieć odpowiednio dużą działkę. Ja mam tysiąc mkw. Wystarczy? Czy sa jeszcze jakieś wymogi jakie musi spełniać działka, dom, projekt żeby móc zastosować i wykorzystywać taką oczyszczalnię? hmm? Ja mam działke 1600m i mam oczyszczalnię, ale to działka większa niż Twoja, ale sąsiedzi mają po 700mkw i mają też oczyszczalnie. I z tego co pamietam nie mieli żadnych problenów z uzuskaniem zgody. A gdzie szukałaś projektu? Czy wykonanie zleciłaś jakieś specjalistycznej firmie czy robila to ekipa budowlana? Masz namiary na kogos kto potrafi zaprojektować i wykonać takie "cudo"? Wykonanie projektu wziął na siebie wykonawca oczyszczalni a w zasadzie wykonał to projektant na zlecenie wykonawcy. Ja projektanta na oczy nie widziałam, wiem tylko, że wykonawca przywiózł go na działkę, pokazał teren, dał mapy a ja potem tylko zapłaciłam za całość. Dam Ci namiary na wykonawce na priv Muchos gracias! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 26.11.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Mowili w radiu Zet ze naszym prezydentem bedzie Krzystek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 26.11.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Mowili w radiu Zet ze naszym prezydentem bedzie Krzystek piszą na tvp 3 że wygrał 64 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 26.11.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 a w Warszawie jednak Walcówna-witam wieczorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts