Maggie 26.11.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witam niedzielnie, a ja mam ... 5m . to bedziesz miała leśnych gości pod płotkiem Ja już miała zajączka, który zapalał na czujkę ruchu Zajączek to pikuś, nasza działka była zryta przez dziki . Sama widziałam, jak sobie buszują po sąsiedzku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 26.11.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 czy ktos z was instalujac kociol gazowy robil tak ze spaliny nie sa odprowadzane kominem tylko tylko rura nawiewno wywiewna wyprowadzona przez sciane lub dach Ja tak chcę zrobić (przez dach). Ale to jest możliwe tylko przy kotle kondensacyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 26.11.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Mam pytanie do Szanownego grona: czy ktoś z Was korzysta/będzie korzystał z ekologicznej oczyszczalni ścieków? Zastanawiam się nad zastosowaniem takiego rozwiązania u siebie. Usłyszałem jednak opinie, ze to tego wynalazku trzeba mieć odpowiednio dużą działkę. Ja mam tysiąc mkw. Wystarczy? Czy sa jeszcze jakieś wymogi jakie musi spełniać działka, dom, projekt żeby móc zastosować i wykorzystywać taką oczyszczalnię? hmm? Ja mam działke 1600m i mam oczyszczalnię, ale to działka większa niż Twoja, ale sąsiedzi mają po 700mkw i mają też oczyszczalnie. I z tego co pamietam nie mieli żadnych problenów z uzuskaniem zgody. A gdzie szukałaś projektu? Czy wykonanie zleciłaś jakieś specjalistycznej firmie czy robila to ekipa budowlana? Masz namiary na kogos kto potrafi zaprojektować i wykonać takie "cudo"? Oczywiscie zaczynalismy od gotowych, przewalilem bez przesady z 1000 roznych. Oczywiscie bylo wiele bliskich naszych wyobrazen, ale.. no wlasnie brakowalo tego ale. Chcialem aby dom byl uszyty na miare, to znaczy aby byl taki jak sobie z zona wymyslimy dokladnie pod siebie, pod swoje przyzwyczajenia, potrzeby, charaktery itp. Skorzystalem z doswiadczen kolegi,ktory sie zaczal budowac rok wczesniej i pani architekt przez niego polecona przelala te nasze marzenia na papier. I tak to ( w skrocie ) wygladalo. pozdrawiam muratorow a ile on ma powierzchni bo wydawal sie olbrzymi mirlandia, bardzo ładny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 26.11.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Mowili w radiu Zet ze naszym prezydentem bedzie Krzystek piszą na tvp 3 że wygrał 64 % Ciekawe, czy wywiąże się z obietnic inwestycyjnych dla Szczecina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 26.11.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 czy ktos z was instalujac kociol gazowy robil tak ze spaliny nie sa odprowadzane kominem tylko tylko rura nawiewno wywiewna wyprowadzona przez sciane lub dach Ja tak chcę zrobić (przez dach). Ale to jest możliwe tylko przy kotle kondensacyjnym. A czy to jest czyms zakonczone chodzi mi o estetyke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 26.11.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Mowili w radiu Zet ze naszym prezydentem bedzie Krzystek piszą na tvp 3 że wygrał 64 % Ciekawe, czy wywiąże się z obietnic inwestycyjnych dla Szczecina Juz chyba gorszego niz jurczyk to nie mozna bylo miec .Kompletny marazm jest w Szczecinie Tak rewelacyjnie polozony a tu takie badziewie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 26.11.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Jutro mam kłaść kanalizę po posadzkową W projekcie mam napisane że ma to być wykonane z rur pomarańczowych klasy N (jak dla zew. instalacji) i nie było by problemu tylko część rur mam mieś średnicy 110, a takich nie ma w klasie N ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 26.11.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witam Po przeczytaniu postu Tomadyny zastanawiam sie jakie typu bledy znajduja sie w projektach. Napiszcie na co zwrocic uwage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 26.11.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Jutro mam kłaść kanalizę po posadzkową W projekcie mam napisane że ma to być wykonane z rur pomarańczowych klasy N (jak dla zew. instalacji) i nie było by problemu tylko część rur mam mieś średnicy 110, a takich nie ma w klasie N ??? Ależ oczywiście że są sąsiedzie. http://www.pipelife.pl/pvc.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 26.11.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Mowili w radiu Zet ze naszym prezydentem bedzie Krzystek piszą na tvp 3 że wygrał 64 % to dobrze, że niedługo wyprowadzamy się z miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 26.11.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witam Po przeczytaniu postu Tomadyny zastanawiam sie jakie typu bledy znajduja sie w projektach. Napiszcie na co zwrocic uwage. tak naprawdę to na wiele rzeczy, głównie szczegóły. u nas np. w projekcie więźby "zapomnieli" narysować jętki, zostały gołe krokwie. brak było wieńców ścian parteru. nie przewidziano czerpni powietrza dla kominka. tyle sobie przypominam na gorąco... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 26.11.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Jutro mam kłaść kanalizę po posadzkową W projekcie mam napisane że ma to być wykonane z rur pomarańczowych klasy N (jak dla zew. instalacji) i nie było by problemu tylko część rur mam mieś średnicy 110, a takich nie ma w klasie N ??? Ależ oczywiście że są sąsiedzie. http://www.pipelife.pl/pvc.php W Wavin-ie ta rura ma klasę S - więc pewnie droższe ale redukcji ze 110/75 i 110/50 to już nie znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 26.11.2006 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Mam pytanie: Czy jest możliwy dostęp dla osoby z zewnątrz do pozwolenia na budowę wydanego przez Starostwo? Czy jest to tego powszechny dostęp (jak np. do ksiag wieczystych) czy też nie ma szans na wglad a akta takiego pozwolenia? Hej, ponawiam zapytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 26.11.2006 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Ja swojego domku nie pokaże, bo mam nakręcone na kamerę, jakoś nie kupiliśmy jeszcze cyfrówki, ale mamy zamiar, to jak będę miała w tak zaawansowanym stadium jak Wasze to też pokażę . Dzióbek jesli chcesz mogę zrobić zdjęcia Waszego domku i wysłać ci mailem albo np. można by sie spotkać na budowie , poznać w realu i pstryknąć to co chcesz. Jak będziesz zainteresowana pisz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 26.11.2006 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Jutro mam kłaść kanalizę po posadzkową W projekcie mam napisane że ma to być wykonane z rur pomarańczowych klasy N (jak dla zew. instalacji) i nie było by problemu tylko część rur mam mieś średnicy 110, a takich nie ma w klasie N ??? Ależ oczywiście że są sąsiedzie. http://www.pipelife.pl/pvc.php W Wavin-ie ta rura ma klasę S - więc pewnie droższe ale redukcji ze 110/75 i 110/50 to już nie znajdziesz Na tych klasach to się nie wyznaję ale wie, że ważne jest aby rura był pomarańczowa. Co do redukcji to się nie dziwię. W ziemi raczej takich cienkich rurek się nie prowadzi a nad posadzką to już z szarych chyba coś dobierzesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 27.11.2006 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Witam poniedziałkowo. P.S.Klaus Sąsiedzie i tak zrobię ........ z ziemi wyjdę 160 oraz 110, a później się zobaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.11.2006 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.11.2006 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Tomadyna priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.11.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 kurcze musze wysłac przesyłkę....poleccie jakas firme co to dostarczy szybko.... poczta strajkuje....ale ich pocztex nie......zycza sobie 50 zł.......a paczka 0,5 kg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 27.11.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts