Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

czy ktos z was instalujac kociol gazowy robil tak ze spaliny nie sa odprowadzane kominem tylko tylko rura nawiewno wywiewna wyprowadzona przez sciane lub dach :lol:

Ja tak chcę zrobić (przez dach). Ale to jest możliwe tylko przy kotle kondensacyjnym.

A czy to jest czyms zakonczone chodzi mi o estetyke

Witam poniedziałkowo,

Na stronie http://www.pro-ogrzewanie.pl/ masz w menu 'kotłownie gazowe' galerię. A wygląda to np. tak:

http://www.pro-ogrzewanie.pl/jpg/Dsystem%20spalinowo-powietrzny%20przez%20dach.jpg

Chociaż ja bym dała czarny albo antracytowy kominek, a nie ceglasty 8)

Ja swojego domku nie pokaże, bo mam nakręcone na kamerę, jakoś nie kupiliśmy jeszcze cyfrówki, ale mamy zamiar, to jak będę miała w tak zaawansowanym stadium jak Wasze to też pokażę :wink: :wink:
.

Dzióbek jesli chcesz mogę zrobić zdjęcia Waszego domku i wysłać ci mailem albo np. można by sie spotkać na budowie , poznać w realu i pstryknąć to co chcesz. Jak będziesz zainteresowana pisz na priv.

:)

Ja mam napstrykane zdjęć cyfrówką, ale coś mi nie wychodzi założenie strony z albumem :roll: .

kurcze musze wysłac przesyłkę....poleccie jakas firme co to dostarczy szybko....

poczta strajkuje....ale ich pocztex nie......zycza sobie 50 zł.......a paczka 0,5 kg...

Teska

może się dziś dogadają?

nie moge czekac :( :(

obdzwoń kurierów - jedyne wyjście

Pamiętam, że kiedyś jak mi pocztex wyliczył to mało się nie przewróciłam na poczcie z wrażenia, a w masterlinku było taniej.

kurcze musze wysłac przesyłkę....poleccie jakas firme co to dostarczy szybko....

poczta strajkuje....ale ich pocztex nie......zycza sobie 50 zł.......a paczka 0,5 kg...

Teska

może się dziś dogadają?

Pamiętam, że kiedyś jak mi pocztex wyliczył to mało się nie przewróciłam na poczcie z wrażenia, a w masterlinku było taniej.

diid Fistan Masterlink gls dhl stolica avistant, ups NIKT NIE ODBIERA!

Teska

może się dziś dogadają?

może też zaczęli strajkować :roll:

Dobry wieczór grupo, ja tylko na chwilkę.

Z ostatniej chwili,

dziś zostawiliśmy w M&S (Stargard) wymiary okien do wyceny:

a byliście u Muszyńskich? też robią ładne okna drewniane....

... i drzwi :wink:

Tą firmę też moge polecić z czystym sumieniem, tylko że teraz mają zamówień na wiele miesięcy. Jak miesiąc temu u nich byłem to właściciel zapisywał klienta na kwiecień.

tak jest chyba wszędzie, ja czekam na drzwi od października, podobno maja byc zrobione pod koniec grudnia, ale wciąż nie zostali obsłużeni klienci z sierpnia :roll: .....

Witajcie...

a ja z innej beczki widze jest Was Nas kilku i pozowle się zpaytać sznowne grono z zachpom. czy znają firmę Stanbud z prawobrzeża....bo cisza zapadła na fourm że ho ho ...

pozdrawiam przy piątku tygodnia ...ale nie początku;-)

jesli to pan Jag........z rudej w podjuchach to mozna go sobie spokojnie odpuscic....

Dlaczego ? Moge prosić o szczególy jak nie na ogólnym to może na priva...??

No OK, jeśli macie powody wątpić to rozumiem.

Jednak to nie jest argument przeciwko wylewaniu betonu przed zimą.

nie wiem czemu ale dużo takich opinii słyszałam, prawdopodobnie chodzi, zeby piach sam osiadł pod wpływem wody :roll:

samo nic sie nie robi, jak nie zagęścisz mechanicznie, to ci osiądzie, ale nie na tyle, żeby na tym dalej budować. No i w temacie polecam test dobrego zagęszczania: sie bierze drut phi 6 i wsadza..w piach, jak się upocisz pod jedną pachą tylko, to za słabo zagęszczone, jak pod dwiema pachami, to wszytsko OK.

Mam pytanie do Szanownego grona:

czy ktoś z Was korzysta/będzie korzystał z ekologicznej oczyszczalni ścieków? Zastanawiam się nad zastosowaniem takiego rozwiązania u siebie. Usłyszałem jednak opinie, ze to tego wynalazku trzeba mieć odpowiednio dużą działkę.

Ja mam tysiąc mkw. Wystarczy? Czy sa jeszcze jakieś wymogi jakie musi spełniać działka, dom, projekt żeby móc zastosować i wykorzystywać taką oczyszczalnię?

hmm? Ja mam działke 1600m i mam oczyszczalnię, ale to działka większa niż Twoja, ale sąsiedzi mają po 700mkw i mają też oczyszczalnie. I z tego co pamietam nie mieli żadnych problenów z uzuskaniem zgody.

A gdzie szukałaś projektu? Czy wykonanie zleciłaś jakieś specjalistycznej firmie czy robila to ekipa budowlana? Masz namiary na kogos kto potrafi zaprojektować i wykonać takie "cudo"?

Oczywiscie zaczynalismy od gotowych, przewalilem bez przesady z 1000 roznych. Oczywiscie bylo wiele bliskich naszych wyobrazen, ale.. no wlasnie brakowalo tego ale. Chcialem aby dom byl uszyty na miare, to znaczy aby byl taki jak sobie z zona wymyslimy dokladnie pod siebie, pod swoje przyzwyczajenia, potrzeby, charaktery itp. Skorzystalem z doswiadczen kolegi,ktory sie zaczal budowac rok wczesniej i pani architekt przez niego polecona przelala te nasze marzenia na papier. I tak to ( w skrocie :lol: ) wygladalo.

pozdrawiam muratorow :D

nie, żebym wścibska była, ale obiło mi sie o uszy, że to wasza "kolejna" już budowa? :D

Teska

może się dziś dogadają?

jeszcze Shenker i OPEK...ale pewnie też nie odbiorą, proponuje przejechać sie samej na bazę.