Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Witam

Byłam sie lekko podleczyć wróciłam przeczytałam co napisaliście i teraz chyba pójde sie na oczy leczyc :o :o :o

ale wygląd :D :D

i jak było? :wink: :D nie przypominam sobie, żeby nas do ciebie fatygowali... :o

to fakt ... w miejscówce mi zrobili ..... lekarz przesympatyczny gadał cały zabieg , tylko niestety poszło do patologi a miało nie iść :o

bedzie oki :lol:

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam czwartkowo i podciągam bo grozi nam koniec łańcucha pokarmowego :D

Dziś ENEA łaskawie podpina nam prąd :evil: szkoda tylko że dopiero teraz, a wcześniej musiałem za agregat zapłacić 800 zł. :evil: :x :-?

fajnie :p u mnie podłaczają od kwietnia i nie mogą podlączyć :evil: :evil: Czemu gazownia potrfiła wywiązać sie w terminie, nawet 4 miesiące przed, a ci z enei sobie w kulki lecą, monopoliści :evil: :evil:

Czy ktoś ma okna w kolorze dąb bagienny albo ciemny orzech? :roll:

Przecież EWAR ma takie - "Mooreiche" to po niemiecku dąb bagienny :D

:oops: :oops: dzięki, ale gapa ze mnie przecież się pytałam, tyle że Ewar z prawobrzeża :roll: :roll:

dzióbek

Ewar mieszka w Dołujach... zakochana czy cuś :lol: :lol:

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

raczej zainfekowana :cry: ale dzisiaj trochę lepiej, pomyliło mi się z brytą, chociaż nie wiem czemu, przecież bryta dopiero zaczyna :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Czy u Was też cały czas maile przychodzą z nawet z dwu dniowym opóźnieniem????????????????? Czy tylko u mnie???? Czy można coś z tym zrobić????????

u mni oki :p

okazuje się, że moje onetowskie konto nawala i właśnie je zmieniam już mam go dosyć

Didi

załóz na gazeta.p

Melduję, że strop zalany. Co prawda beton spóźnił się 3 godziny :roll: i prawie by go zabrakło :-? , ale szczęśliwie już po wszystkim :)

Maggie, gratulacje. Co teraz - zostawiasz do wiosny?

Nie, planuję skończyć stan surowy otwarty, a dopiero potem zrobić przerwę.

GRATULACJE !!!

czyli rozumiem, że w dalszej kolejności więźba i dachówka i dopiero wtedy przerwa? A czy masz jakieś połaciówki ? Kiedy je zakładasz ?

U nas teraz układają więźbę, dachówka ma być do Bożego Narodzenia i tak chcemy zostawić do wiosny, a później wstawić okna połaciowe i pozostałe okna i drzwi i ...

Połaciówkę mam jedną i chyba wstawię ramę bez skrzydła. Chciałabym, żeby zrobiła to ekipa od stanu surowego, a jak mi w zimie zejdą z placu budowy, to pewnie na wiosnę się nie doproszę, bo już będą pracować gdzie indziej.

Do świąt ja pewnie będę dopiero miała więźbę, ale mam nadzieję, że w styczniu skończą

witam wszystkich w Andrzejki :)

Ja też witam andrzejkowo,

właśnie sobie uprzytomniłam, że to wczoraj wigilia Andrzejek była. Co prawda lałam nie wosk, a beton, a skoro wyszło łatanie narożnika stropu wyskrobkami z pompy i ze schodów :roll: , to chyba mnie czeka dziura budżetowa w przyszłym roku :-?

Maggie nie przejnuj sie, tutaj wszyscy maja dziury budzetowe :lol: :lol:

Witam

Byłam sie lekko podleczyć wróciłam przeczytałam co napisaliście i teraz chyba pójde sie na oczy leczyc :o :o :o

i jak było? :wink: :D nie przypominam sobie, żeby nas do ciebie fatygowali... :o

to fakt ... w miejscówce mi zrobili ..... lekarz przesympatyczny gadał cały zabieg , tylko niestety poszło do patologi a miało nie iść :o

dzięki.... no przecież ktos musi ten dom skonczyć :D :D :D

a i jeszcze pomieszkać sobie :D

Witam

dokładnie! byłam w podobnej sytuacj tak mysle i...i mieszkam :lol: :lol:

Witam

i ogrod zalozyc teraz sa takie piekne tulipanki i inne kwiaty

A ja wczoraj w wannie sie rozmazylam kiedy spedze pierwsza wigilie w nowym domku :lol:

Witam czwartkowo :p :p

Byłam wczoraj na gdańskiej, faktycznie obsługa mila, ale odradzano mi nawiewniki w oknach :-? :-? a muszę mieć nie będę chodzić kazdego okna odszczelniać :p Teraz poczekam na wycenę i muszę sie jeszcze wybrać na szybowcową.

a dlaczego odradzano Ci i dlaczego chcesz je mieć?

że niby te higrosterowane sie psują i brzydko wygladaja na oknach w okleinie - duża brązowa pucha- a te od nich są niewidoczne ale tez nie mozna ich zamknąć, czyli zimą troche kiepsko, trzeba by upychać. A jakiś dopływ świeżego powietrza trzeba mieć, bo kanały wentylacyjne mam ale coś musi wpadać do tych kanałów :lol: :lol: A nie chcę miec szyb zaparowanych i pleśni :x :x W sumie decyzji o budowie była nagła i wiele rozwiazań do końca nie przemyslelismy :-? :-?