martelia 30.11.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Połaciówkę mam jedną i chyba wstawię ramę bez skrzydła. Chciałabym, żeby zrobiła to ekipa od stanu surowego, a jak mi w zimie zejdą z placu budowy, to pewnie na wiosnę się nie doproszę, bo już będą pracować gdzie indziej. Maggie : a czy słyszałaś,że niektórzy radzą, żeby nie zakładać samych ram od połaciówek, bo się wypaczają i generalnie nie jest to podobno dobre rozwiązanie. Co ty na to ? Bo ja mam dylemat i chciałam wstawiać same ramy, ale zwątpiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 30.11.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 WitamDzióbek - mu mamy okna drewniane - kolor orzech z Pozbudu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 30.11.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Połaciówkę mam jedną i chyba wstawię ramę bez skrzydła. Chciałabym, żeby zrobiła to ekipa od stanu surowego, a jak mi w zimie zejdą z placu budowy, to pewnie na wiosnę się nie doproszę, bo już będą pracować gdzie indziej. a czy słyszałaś,że niektórzy radzą, żeby nie zakładać samych ram od połaciówek, bo się wypaczają i generalnie nie jest to podobno dobre rozwiązanie. Co ty na to ? Bo ja mam dylemat i chciałam wstawiać same ramy, ale zwątpiłam. a ja właśnie słyszałam, że nalezy wstawić ramę, bo wiezba pracuje i póżniej mogą być problemy i my tak zrobilismy a okna zabezpieczyliśmy. Ile w tym prawdy to niewiem, ale było 2:1 a ten jeden głos przeciw to właśnie moi pseudo wykonawcy, bo im się pewnie nie chciało wstawiać i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 30.11.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Połaciówkę mam jedną i chyba wstawię ramę bez skrzydła. Chciałabym, żeby zrobiła to ekipa od stanu surowego, a jak mi w zimie zejdą z placu budowy, to pewnie na wiosnę się nie doproszę, bo już będą pracować gdzie indziej. a czy słyszałaś,że niektórzy radzą, żeby nie zakładać samych ram od połaciówek, bo się wypaczają i generalnie nie jest to podobno dobre rozwiązanie. Co ty na to ? Bo ja mam dylemat i chciałam wstawiać same ramy, ale zwątpiłam. a ja właśnie słyszałam, że nalezy wstawić ramę, bo wiezba pracuje i póżniej mogą być problemy i my tak zrobilismy a okna zabezpieczyliśmy. Ile w tym prawdy to niewiem, ale było 2:1 a ten jeden głos przeciw to właśnie moi pseudo wykonawcy, bo im się pewnie nie chciało wstawiać i tyle i wszystko ok z oknami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 30.11.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 i wszystko ok z oknami ? narazie tak, ale to dopiero 2 miesiące. Jutro jak pójdę to się dobrze przyjrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 30.11.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 pozdrawiam czwartkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 30.11.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Czy u Was też cały czas maile przychodzą z nawet z dwu dniowym opóźnieniem????????????????? Czy tylko u mnie???? Czy można coś z tym zrobić???????? Witam Dostalem od Ciebie maila (jeszcze raz dzięki ) własnie z dwudniowym opóźnieniem. Rozmawiałem jeszcze z kilkoma innymi kominiarzami i potwierdziło się to o czym pisałaś. Niepotrzebnie pogoniłem pierwszego kominiarza. Okazało się, ze miał rację PS. Jestem już po opini dla gazownii. Odbioru jeszcze nie robiłem, bo i tak nie mam zamiaru kończyć budowy w najbliższym półroczu. pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 30.11.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Witam Dzióbek - mu mamy okna drewniane - kolor orzech z Pozbudu - jak dla mnie to ciemny orzech. jakby co to można obejrzeć. Mierzym ul. Teresy 17. Pozdrawiam Jak sie ma u Ciebie cena kosztorysowa Archonu do rzeczywistosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 30.11.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Witam Dzióbek - mu mamy okna drewniane - kolor orzech z Pozbudu - jak dla mnie to ciemny orzech. jakby co to można obejrzeć. Mierzym ul. Teresy 17. Pozdrawiam dzięki za zaproszenie, być może nie omieszkam skorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 30.11.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Witam czwartkowo Byłam wczoraj na gdańskiej, faktycznie obsługa mila, ale odradzano mi nawiewniki w oknach a muszę mieć nie będę chodzić kazdego okna odszczelniać Teraz poczekam na wycenę i muszę sie jeszcze wybrać na szybowcową. a dlaczego odradzano Ci i dlaczego chcesz je mieć? że niby te higrosterowane sie psują i brzydko wygladaja na oknach w okleinie - duża brązowa pucha- a te od nich są niewidoczne ale tez nie mozna ich zamknąć, czyli zimą troche kiepsko, trzeba by upychać. A jakiś dopływ świeżego powietrza trzeba mieć, bo kanały wentylacyjne mam ale coś musi wpadać do tych kanałów A nie chcę miec szyb zaparowanych i pleśni W sumie decyzji o budowie była nagła i wiele rozwiazań do końca nie przemyslelismy Z higrosterowanych też zrezygnowałem. Głównie, po lekturze forum (opinie użytkowników). Gdybym czytał tylko materiały marketingowe, to bym napewno je wziął. Mam nawiewniki M&Sa. Tylko w kuchni mam nawiewnik ciśnieniowy Ventaira (dwukolorowy - na zewnątrz brązowy, wewnątrz biały) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 30.11.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Sporo zaniżony - szczególnie jeśli chodzi o robociznę, a materiały też okrojone.ć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 30.11.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 30.11.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Witam Dzióbek - mu mamy okna drewniane - kolor orzech z Pozbudu - jak dla mnie to ciemny orzech. jakby co to można obejrzeć. Mierzym ul. Teresy 17. Pozdrawiam Jak sie ma u Ciebie cena kosztorysowa Archonu do rzeczywistosci Sporo zaniżony - szczególnie jeśli chodzi o robociznę, a materiały też okrojone. Mój wyceniają w archonie na 220 tys, fakt że my robimy z lepszych (tzn. dachówka ceramiczna, okna drewniane, brama z napędem, tynki cement-wapienne, wełmna na ścianach itp) materiałów niż w kosztorysie i ścianę trójwarstwową z elementami klinkierowymi, ale poniżej 300 tys to szans nie ma żeby się zamknąć. Pozdrawiam te 300 to liczysz na gotowo z mediami i instalacjami czy sam dom bo juz widze swoj kosztorys jako zanizony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 30.11.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Witam czwartkowo Byłam wczoraj na gdańskiej, faktycznie obsługa mila, ale odradzano mi nawiewniki w oknach a muszę mieć nie będę chodzić kazdego okna odszczelniać Teraz poczekam na wycenę i muszę sie jeszcze wybrać na szybowcową. a dlaczego odradzano Ci i dlaczego chcesz je mieć? że niby te higrosterowane sie psują i brzydko wygladaja na oknach w okleinie - duża brązowa pucha- a te od nich są niewidoczne ale tez nie mozna ich zamknąć, czyli zimą troche kiepsko, trzeba by upychać. A jakiś dopływ świeżego powietrza trzeba mieć, bo kanały wentylacyjne mam ale coś musi wpadać do tych kanałów A nie chcę miec szyb zaparowanych i pleśni W sumie decyzji o budowie była nagła i wiele rozwiazań do końca nie przemyslelismy Mnie w M&S na Gdańskiej też odwiedli od pomysłu montażu nawiewników higrosterowanych, ostatecznie za ich radą postanowiliśmy się wstrzymać z montażem nawiewników, twierdzili, że zawsze można je dodatkowo zamontować jeżeli taka potrzeba zaistnieje. Do dnia dzisiejszego nic takiego się nie stało co by obudziło w nas potrzebe montażu nawiwników, mieszkamy co prawda dopiero 11 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 30.11.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 30.11.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 dzis nielubiany dzien...bank... u mnie takimi dnia są też 15sty -ZUS i 20 - podatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 30.11.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 pozdrawiam czwartkowo! a Ty co tak mało bywasz na forum? tylko cześć od czasu do czasu i koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 30.11.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 licze stan deweloperski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.11.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 mam pytanie Która pytała o poród w schwedt???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.11.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 mam pytanie Która pytała o poród w schwedt???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts