Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Gość Gosc123

Znacie jakie skuteczne sposoby na "zmuszenie" wykonawcy do przyjazdu i wykonania poprawki w ramach reklamacji? Poprawka nie jest duża i dotyczy przedmiotu, który został uszkodzony bezporednio podczas prac, które wykonywała ekipa. Rzekłbym nawet, że niemal symboliczna. Poza tym nie wišże się z dodatkowymi kosztami, mam co trzeba na wymianę, ale nie mogę doprosić się od miesišca o przyjazd.

Moja cierpliwoć się kiedy skończy i obiecuję, że jeli nie będzie szczęliwego zakończenia, opiszę sprawę na Forum i zgłoszę tę uwagę również na listę Wykonawców (wykonawca już na niej jest!).

Pozdrawiam wszystkich serdecznie ;o)

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Znacie jakie skuteczne sposoby na "zmuszenie" wykonawcy do przyjazdu i wykonania poprawki w ramach reklamacji? Poprawka nie jest duża i dotyczy przedmiotu, który został uszkodzony bezporednio podczas prac, które wykonywała ekipa. Rzekłbym nawet, że niemal symboliczna. Poza tym nie wišże się z dodatkowymi kosztami, mam co trzeba na wymianę, ale nie mogę doprosić się od miesišca o przyjazd.

Moja cierpliwoć się kiedy skończy i obiecuję, że jeli nie będzie szczęliwego zakończenia, opiszę sprawę na Forum i zgłoszę tę uwagę również na listę Wykonawców (wykonawca już na niej jest!).

Pozdrawiam wszystkich serdecznie ;o)

hmm..Stasiek....pewnie sie nie doczekasz, tak mysle.To jakas jest norma z reklamacjami....

Pozdrow Pauline i Marka...

Mamy wkońcu drzwi !!!!!!-jutro z rana beda montowac bo dzis juz za ciemno-pan tylko mnie nie uprzedził ,ze jak zamówilismy z szyba antywłamaniowa to ona nie będzie wygladała tak jak na wystawce tylko gładka-jutro zobacze ci nam sie to spodoba czy nie-tak czy siak bedzie musiała być :lol:

no to jest druga okazja do wypicia drinkusia-oprócz andrzejek-życze miłego wieczoru :lol:

zapytanie.......czy toto jest warte tej kaski???? tzn 5 tys :cry:

Notebook HP COMPAQ nx7400 P/N: [RH412EA]

Specyfikacja techniczna:

Model: nx7400

Procesor: Intel Core 2 Duo T7200 (2.00GHz , FSB 667MHz, L2-4096KB)

Pamięć cache [kB]: 4 MB

Pamięć RAM [MB]: 1024 MB DDR2, SDRAM, 667 MHz,

Dysk twardy [GB]: 120 GB Serial ATA 5400 obr/min

Karta graficzna: Akcelerator grafiki Intel Graphics Media Accelerator 950; Do 224 MB współużytkowanej systemowej pamięci wideo

Wyświetlacz: TFT

przekątna 15,4 cala

1280 x 800 WXGA+ WVA (16 mln kolorów)

Sieć: Modem 56K

Karta sieciowa PCI Express Ethernet Broadcom (10/100 NIC)

Karta sieciowa Intel Wireless LAN 802.11a/b/g, MOW2

Bluetooth

Napędy: DVD+/-RW SuperMulti z obsługą nośników dwuwarstwowych,

Wprowadzanie danych: Pełnowymiarowa klawiatura

Touchpad z funkcją przewijania

Max. pamięć RAM: 4096 MB

Porty: 3 x USB 2.0,

VGA,

wyjście słuchawkowe,

wejście mikrofonu,

1394a,

gniazdo zasilania,

port RJ-11,

port RJ-45,

złącze dokowania,

złącze akumulatora podróżnego

1 gniazdo PC Card I/II obsługujące 32-bitowe karty CardBus i karty 16-bitowe

Karta dźwiękowa: 24-bitowa karta dźwiękowa Premier Sound High Definition Audio, wyjście liniowe/gniazdo słuchawek, gniazdo mikrofonowe

Czas pracy na bateriach [h]: 6-komorowy wewnętrzny akumulator litowy

Wymiary [mm]: 3,0 (z przodu) x 35,7 x 26 cm

System operacyjny: Windows XP Home Edition

Mamy wkońcu drzwi !!!!!!-jutro z rana beda montowac bo dzis juz za ciemno-pan tylko mnie nie uprzedził ,ze jak zamówilismy z szyba antywłamaniowa to ona nie będzie wygladała tak jak na wystawce tylko gładka-jutro zobacze ci nam sie to spodoba czy nie-tak czy siak bedzie musiała być :lol:

no to jest druga okazja do wypicia drinkusia-oprócz andrzejek-życze miłego wieczoru :lol:

ja dzis tez drinkusia :lol: :lol:

Mnie w M&S na Gdańskiej też odwiedli od pomysłu montażu nawiewników higrosterowanych, ostatecznie za ich radą postanowiliśmy się wstrzymać z montażem nawiewników, twierdzili, że zawsze można je dodatkowo zamontować jeżeli taka potrzeba zaistnieje. Do dnia dzisiejszego nic takiego się nie stało co by obudziło w nas potrzebe montażu nawiwników, mieszkamy co prawda dopiero 11 miesięcy.

I nie macie problemów z zaparowanymi szybami itp. Jaką macie wentylacje graw. czy wymuszoną? :roll: :roll:

Mnie w M&S na Gdańskiej też odwiedli od pomysłu montażu nawiewników higrosterowanych, ostatecznie za ich radą postanowiliśmy się wstrzymać z montażem nawiewników, twierdzili, że zawsze można je dodatkowo zamontować jeżeli taka potrzeba zaistnieje. Do dnia dzisiejszego nic takiego się nie stało co by obudziło w nas potrzebe montażu nawiwników, mieszkamy co prawda dopiero 11 miesięcy.

I nie macie problemów z zaparowanymi szybami itp. Jaką macie wentylacje graw. czy wymuszoną? :roll: :roll:

dzióbek co sie naczytałaś....ja mam okna bez nawiewnikow, wentylacja grawitacyjna i zadnych zaparowanych szyb....

chociaz kiedys tez tak zaszalalam...ano ze parują, ze zaprawa nie ta....ech...

Z higrosterowanych też zrezygnowałem. Głównie, po lekturze forum (opinie użytkowników). Gdybym czytał tylko materiały marketingowe, to bym napewno je wziął. Mam nawiewniki M&Sa. Tylko w kuchni mam nawiewnik ciśnieniowy Ventaira (dwukolorowy - na zewnątrz brązowy, wewnątrz biały)

a kto montował ten nawiewnik: sam czy od razu z oknem? A czuć jak wpływa powietrze tymi nawiewnikami m&sa, bo najbardziej obawiam się zimą wychłodzenia pomieszczeń- a może nie bedzie tak żle :roll: :roll:

dzióbek co sie naczytałaś....ja mam okna bez nawiewnikow, wentylacja grawitacyjna i zadnych zaparowanych szyb....

chociaz kiedys tez tak zaszalalam...ano ze parują, ze zaprawa nie ta....ech...

raczej z doświadczenia, w mieszkaniu tragedia, jak się gotuje to szyba w kuchni cała zaparowana, świata nie widać, rano wszędzie woda na oknach a jeszcze nie ogrzewam :evil: :evil:

zapytanie.......czy toto jest warte tej kaski???? tzn 5 tys :cry:

Notebook HP COMPAQ nx7400 P/N: [RH412EA]

Specyfikacja techniczna:

a to cena netto czy brutto ??? :D

brutto.

Tak tylko pytałem :D

Cena OK.

W mojej firmie cena to 4000 zł. netto :) .

I tę różnicę w cenie przeznaczyłbym na zakup oprogramowania antywirusowego.

Ale mi się reklama zrobiła.