Gość Gosc123 30.11.2006 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Znacie jakie skuteczne sposoby na "zmuszenie" wykonawcy do przyjazdu i wykonania poprawki w ramach reklamacji? Poprawka nie jest duża i dotyczy przedmiotu, który został uszkodzony bezporednio podczas prac, które wykonywała ekipa. Rzekłbym nawet, że niemal symboliczna. Poza tym nie wišże się z dodatkowymi kosztami, mam co trzeba na wymianę, ale nie mogę doprosić się od miesišca o przyjazd. Moja cierpliwoć się kiedy skończy i obiecuję, że jeli nie będzie szczęliwego zakończenia, opiszę sprawę na Forum i zgłoszę tę uwagę również na listę Wykonawców (wykonawca już na niej jest!). Pozdrawiam wszystkich serdecznie ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 30.11.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Czy kto wie jak długo ważne sš poszczególne odbiory? Np. kominiarski, badanie wody itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoleX 30.11.2006 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Dobry.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.11.2006 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Znacie jakie skuteczne sposoby na "zmuszenie" wykonawcy do przyjazdu i wykonania poprawki w ramach reklamacji? Poprawka nie jest duża i dotyczy przedmiotu, który został uszkodzony bezporednio podczas prac, które wykonywała ekipa. Rzekłbym nawet, że niemal symboliczna. Poza tym nie wišże się z dodatkowymi kosztami, mam co trzeba na wymianę, ale nie mogę doprosić się od miesišca o przyjazd. Moja cierpliwoć się kiedy skończy i obiecuję, że jeli nie będzie szczęliwego zakończenia, opiszę sprawę na Forum i zgłoszę tę uwagę również na listę Wykonawców (wykonawca już na niej jest!). Pozdrawiam wszystkich serdecznie ;o) hmm..Stasiek....pewnie sie nie doczekasz, tak mysle.To jakas jest norma z reklamacjami.... Pozdrow Pauline i Marka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 30.11.2006 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Mamy wkońcu drzwi !!!!!!-jutro z rana beda montowac bo dzis juz za ciemno-pan tylko mnie nie uprzedził ,ze jak zamówilismy z szyba antywłamaniowa to ona nie będzie wygladała tak jak na wystawce tylko gładka-jutro zobacze ci nam sie to spodoba czy nie-tak czy siak bedzie musiała być no to jest druga okazja do wypicia drinkusia-oprócz andrzejek-życze miłego wieczoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.11.2006 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 zapytanie.......czy toto jest warte tej kaski???? tzn 5 tys Notebook HP COMPAQ nx7400 P/N: [RH412EA] Specyfikacja techniczna: Model: nx7400 Procesor: Intel Core 2 Duo T7200 (2.00GHz , FSB 667MHz, L2-4096KB) Pamięć cache [kB]: 4 MB Pamięć RAM [MB]: 1024 MB DDR2, SDRAM, 667 MHz, Dysk twardy [GB]: 120 GB Serial ATA 5400 obr/min Karta graficzna: Akcelerator grafiki Intel Graphics Media Accelerator 950; Do 224 MB współużytkowanej systemowej pamięci wideo Wyświetlacz: TFT przekątna 15,4 cala 1280 x 800 WXGA+ WVA (16 mln kolorów) Sieć: Modem 56K Karta sieciowa PCI Express Ethernet Broadcom (10/100 NIC) Karta sieciowa Intel Wireless LAN 802.11a/b/g, MOW2 Bluetooth Napędy: DVD+/-RW SuperMulti z obsługą nośników dwuwarstwowych, Wprowadzanie danych: Pełnowymiarowa klawiatura Touchpad z funkcją przewijania Max. pamięć RAM: 4096 MB Porty: 3 x USB 2.0, VGA, wyjście słuchawkowe, wejście mikrofonu, 1394a, gniazdo zasilania, port RJ-11, port RJ-45, złącze dokowania, złącze akumulatora podróżnego 1 gniazdo PC Card I/II obsługujące 32-bitowe karty CardBus i karty 16-bitowe Karta dźwiękowa: 24-bitowa karta dźwiękowa Premier Sound High Definition Audio, wyjście liniowe/gniazdo słuchawek, gniazdo mikrofonowe Czas pracy na bateriach [h]: 6-komorowy wewnętrzny akumulator litowy Wymiary [mm]: 3,0 (z przodu) x 35,7 x 26 cm System operacyjny: Windows XP Home Edition Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.11.2006 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Mamy wkońcu drzwi !!!!!!-jutro z rana beda montowac bo dzis juz za ciemno-pan tylko mnie nie uprzedził ,ze jak zamówilismy z szyba antywłamaniowa to ona nie będzie wygladała tak jak na wystawce tylko gładka-jutro zobacze ci nam sie to spodoba czy nie-tak czy siak bedzie musiała być no to jest druga okazja do wypicia drinkusia-oprócz andrzejek-życze miłego wieczoru ja dzis tez drinkusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 30.11.2006 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 a z wrażenia ,że są juz drzwi pojechałam bez forsy za nie i poprzednie 2 sztuki a przy mnie klienci byli informowani ,ze czeka sie na drzwi juz 2,5 miesiaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 30.11.2006 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Mnie w M&S na Gdańskiej też odwiedli od pomysłu montażu nawiewników higrosterowanych, ostatecznie za ich radą postanowiliśmy się wstrzymać z montażem nawiewników, twierdzili, że zawsze można je dodatkowo zamontować jeżeli taka potrzeba zaistnieje. Do dnia dzisiejszego nic takiego się nie stało co by obudziło w nas potrzebe montażu nawiwników, mieszkamy co prawda dopiero 11 miesięcy. I nie macie problemów z zaparowanymi szybami itp. Jaką macie wentylacje graw. czy wymuszoną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.11.2006 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Mnie w M&S na Gdańskiej też odwiedli od pomysłu montażu nawiewników higrosterowanych, ostatecznie za ich radą postanowiliśmy się wstrzymać z montażem nawiewników, twierdzili, że zawsze można je dodatkowo zamontować jeżeli taka potrzeba zaistnieje. Do dnia dzisiejszego nic takiego się nie stało co by obudziło w nas potrzebe montażu nawiwników, mieszkamy co prawda dopiero 11 miesięcy. I nie macie problemów z zaparowanymi szybami itp. Jaką macie wentylacje graw. czy wymuszoną? dzióbek co sie naczytałaś....ja mam okna bez nawiewnikow, wentylacja grawitacyjna i zadnych zaparowanych szyb.... chociaz kiedys tez tak zaszalalam...ano ze parują, ze zaprawa nie ta....ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 30.11.2006 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Z higrosterowanych też zrezygnowałem. Głównie, po lekturze forum (opinie użytkowników). Gdybym czytał tylko materiały marketingowe, to bym napewno je wziął. Mam nawiewniki M&Sa. Tylko w kuchni mam nawiewnik ciśnieniowy Ventaira (dwukolorowy - na zewnątrz brązowy, wewnątrz biały) a kto montował ten nawiewnik: sam czy od razu z oknem? A czuć jak wpływa powietrze tymi nawiewnikami m&sa, bo najbardziej obawiam się zimą wychłodzenia pomieszczeń- a może nie bedzie tak żle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 30.11.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 dzióbek co sie naczytałaś....ja mam okna bez nawiewnikow, wentylacja grawitacyjna i zadnych zaparowanych szyb.... chociaz kiedys tez tak zaszalalam...ano ze parują, ze zaprawa nie ta....ech... raczej z doświadczenia, w mieszkaniu tragedia, jak się gotuje to szyba w kuchni cała zaparowana, świata nie widać, rano wszędzie woda na oknach a jeszcze nie ogrzewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 30.11.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Były zamontowane razem z oknami, ale można je dołożyc w każdym momencie. Trzeba tylko wyciąć kilka cm uszczelki. Jak się sprawują to nie wiem, bo jeszcze nie mieszkam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 30.11.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Były zamontowane razem z oknami, ale można je dołożyc w każdym momencie. Trzeba tylko wyciąć kilka cm uszczelki. Ja się sprawują to nie wiem, bo jeszcze nie mieszkam. te m&sa to wiem, chodziło mi o ten w kuchni cisnieniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 30.11.2006 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Jeszcze nie jest zamontowany. Zrobią mi to jak przyjadą do regulacji okien - przed zamieszkaniem. Jego można całkowicie przymknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 30.11.2006 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 zapytanie.......czy toto jest warte tej kaski???? tzn 5 tys Notebook HP COMPAQ nx7400 P/N: [RH412EA] Specyfikacja techniczna: a to cena netto czy brutto ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.11.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 zapytanie.......czy toto jest warte tej kaski???? tzn 5 tys Notebook HP COMPAQ nx7400 P/N: [RH412EA] Specyfikacja techniczna: a to cena netto czy brutto ??? brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 30.11.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 A co tak dzisiaj pusto - czyżby wszyscy na andrzejki się wybrali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 30.11.2006 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 zapytanie.......czy toto jest warte tej kaski???? tzn 5 tys Notebook HP COMPAQ nx7400 P/N: [RH412EA] Specyfikacja techniczna: a to cena netto czy brutto ??? brutto. Tak tylko pytałem Cena OK. W mojej firmie cena to 4000 zł. netto . I tę różnicę w cenie przeznaczyłbym na zakup oprogramowania antywirusowego. Ale mi się reklama zrobiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 30.11.2006 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 PILNIE POSZUKUJĘ PILNIE Szukam ziemi z wykopu - może ktoś ma nadmiar i nie ma co z tym zrobić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts