trobe 01.12.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Witam piątkowo. Mam na zbyciu HEB 8 - metrowy. Może słyszeliście o kimś, kto potrzebuje? Mało używany - właśnie "przemeblowałam" zadaszenie tarasu, o które mój małżonek waliłby głową przy każdym wyjściu i ostał się taki jeden, samotny, czekający na nowego właścieciela. Ooo, może Kombi coś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 01.12.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 No, to jeszcze jedno pytanie. Czy ktoś z Was przegryzał temat pompy ciepła? Jeśli dalej tak dalej będzie z przyłączem gazu, jak do tej pory, będę musiała się nad tym poważnie zastanawiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 01.12.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Teska spójrz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 01.12.2006 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Witam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 01.12.2006 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Mam pytanie:Jak załatwialiście sprawę projektanta?Dzis rozmawiałem z jednym poleconym przez przyszłego sąsiada specem. Jak zeznał, za- ew. niekluczowe zmiany w wybranym projekcie gotowym;- wtórnik geodezyjny (tzn. mapkę od geodety z nanisionym rozmieszczeniem wszelakim);- pośrednictwo przy uzyskaniu warunków z wodociagów;- projekty przyłączy (gazowe, energetyczne, wodociagowe);- ogarnięcie wszystkiego wraz ze skutecznym załatwieniem pozwolenia na budowę (w terminie na początek marca) życzy sobie PLN 3.600,- + Vat - jesli mi zalezy na rachunku. Moje kolejne pytania: czy cena OK? Czy z takim projektantem podpisuje się umowę z wykazem rzeczy, które zobowiązuje sie załatwić? Moze dysponujecie wzorem takiej umowy? Czy coś jeszcze mógłby/powinien pomóc zrobić taki projektant? Warto brać rachunek czy umowa bedzie dostatecznym pupochronem gdyby chciał się niewywiązać z ustaleń? Over Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomec69 01.12.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Myślę że cena jest OK.Ja płacę 3000 bez projektu energii i gazu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 01.12.2006 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Mam pytanie: Jak załatwialiście sprawę projektanta? Dzis rozmawiałem z jednym poleconym przez przyszłego sąsiada specem. Jak zeznał, za - ew. niekluczowe zmiany w wybranym projekcie gotowym; - wtórnik geodezyjny (tzn. mapkę od geodety z nanisionym rozmieszczeniem wszelakim); - pośrednictwo przy uzyskaniu warunków z wodociagów; - projekty przyłączy (gazowe, energetyczne, wodociagowe); - ogarnięcie wszystkiego wraz ze skutecznym załatwieniem pozwolenia na budowę (w terminie na początek marca) życzy sobie PLN 3.600,- + Vat - jesli mi zalezy na rachunku. Moje kolejne pytania: czy cena OK? Czy z takim projektantem podpisuje się umowę z wykazem rzeczy, które zobowiązuje sie załatwić? Moze dysponujecie wzorem takiej umowy? Czy coś jeszcze mógłby/powinien pomóc zrobić taki projektant? Warto brać rachunek czy umowa bedzie dostatecznym pupochronem gdyby chciał się niewywiązać z ustaleń? Over Bardzo mało sobie zażyczył... mi najtańszy powiedział 3,5-4tys. i bez wtórnika Może podzielisz się swoim architektem Do pozostałych pytań też się podłącze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 02.12.2006 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Witam sobotnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 02.12.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 No, to jeszcze jedno pytanie. Czy ktoś z Was przegryzał temat pompy ciepła? Jeśli dalej tak dalej będzie z przyłączem gazu, jak do tej pory, będę musiała się nad tym poważnie zastanawiac. ja się zastanawiałam, ale koszt nadal jest duży; narazie będzie u naz gaz i kominek z płaszczem wodnym tak przy okazji kominków , czy ktoś z Was użytkuje wkład kominkowy wodny ARYSTO lub zna jakieś opinie,niewiele o nich można przeczytać poza ofertą handlową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 02.12.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Piękny dzień się zapowiada . Witam sobotnio i biegnę na budowę, bo mię więźbę kończą . Huraaaa!!!! Pozdrówki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 02.12.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 02.12.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Piękny dzień się zapowiada . Witam sobotnio i biegnę na budowę, bo mię więźbę kończą . Huraaaa!!!! Pozdrówki ! My dziś rano uśmieliśmy się z naszej córki: Przyszła do nas do sypialni, spojrzała przez okno i mówi: "O - komuś więźbę na dachu robią" - a patrzyła na naszą budowę Tak więc ja też w przyszłym tygodniu będę miała wiechę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 02.12.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Witam sobotnio Byłam na gdańskiej w m&s i muszę przyznać, że opinie o nich są prawdziwe. Fachowe podejście, wycenę dostałam jak obiecali, miła obsługa i cena bardzo dobra, ale boję się skusić na rabat po wpłaceniu całej kaski, bo już raz się przejechałam, chociaż ta propozycja jest kusząca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 02.12.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 My dziś rano uśmieliśmy się z naszej córki: Przyszła do nas do sypialni, spojrzała przez okno i mówi: "O - komuś więźbę na dachu robią" - a patrzyła na naszą budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 02.12.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Witam sobotnio Byłam na gdańskiej w m&s i muszę przyznać, że opinie o nich są prawdziwe. Fachowe podejście, wycenę dostałam jak obiecali, miła obsługa i cena bardzo dobra, ale boję się skusić na rabat po wpłaceniu całej kaski, bo już raz się przejechałam, chociaż ta propozycja jest kusząca wyraze tylko swoja opinie a nie sugestię dla ciebie-także nie mam zaufania jeśli chodzi o pieniadze-przykre doswiadczenia ale...wątpie czy zalezało by im na popsuciu sobie tak ostatnio wygłaszanej dobrej opinii i świadomości o ewentualnych wpadkach opisanych na forum, a czy zrobiłaś juz wycene w eko-domu na szybowcowej? a ja robie dzisiaj pozegnanie z pracusiami i chata wolna wkoncu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 02.12.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 ... tym bardziej, ze wiem że czytają to forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 02.12.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 ... tym bardziej, ze wiem że czytają to forum i nie tylko oni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 02.12.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 To też się zgadza A poza tym, to Dzień dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 02.12.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 wyraze tylko swoja opinie a nie sugestię dla ciebie-także nie mam zaufania jeśli chodzi o pieniadze-przykre doswiadczenia ale...wątpie czy zalezało by im na popsuciu sobie tak ostatnio wygłaszanej dobrej opinii i świadomości o ewentualnych wpadkach opisanych na forum, a czy zrobiłaś juz wycene w eko-domu na szybowcowej? też się obwaiam, dlatego nie chcę doświadczyć tego na własnej skórze, tym bardziej, że nieraz nie musi być ich wina tylko producenta Na szybowcową wybieram się w poniedziałek, bo nie zdążyłam wtedy tym bardiej, że jeżdzimy jak niunia jest w przedszkolu od 8-12.00. Ale nie omieszkam powiadomić o moich wrażeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 02.12.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 ... tym bardziej, ze wiem że czytają to forum i nie tylko oni i dobrze niech czytają, tych nierzetelnych powinno się ujawniać wytłuszczonym drukiem, a nie dawać na listę, może wtedy poprawią jakość swoich usług Pisze nas niewielu, ale czyta mnóstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts