dzióbek 02.12.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Czy ktoś korzystał z firmy zakładającej odkurzacze (nie pamiętam nazwy) na ul. Zachodniej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 02.12.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Witam taaaka piekna pogoda a ja nie moge na budowe jechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 02.12.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Mam pytanie: Jak załatwialiście sprawę projektanta? Dzis rozmawiałem z jednym poleconym przez przyszłego sąsiada specem. Jak zeznał, za - ew. niekluczowe zmiany w wybranym projekcie gotowym; - wtórnik geodezyjny (tzn. mapkę od geodety z nanisionym rozmieszczeniem wszelakim); - pośrednictwo przy uzyskaniu warunków z wodociagów; - projekty przyłączy (gazowe, energetyczne, wodociagowe); - ogarnięcie wszystkiego wraz ze skutecznym załatwieniem pozwolenia na budowę (w terminie na początek marca) życzy sobie PLN 3.600,- + Vat - jesli mi zalezy na rachunku. Moje kolejne pytania: czy cena OK? Czy z takim projektantem podpisuje się umowę z wykazem rzeczy, które zobowiązuje sie załatwić? Moze dysponujecie wzorem takiej umowy? Czy coś jeszcze mógłby/powinien pomóc zrobić taki projektant? Warto brać rachunek czy umowa bedzie dostatecznym pupochronem gdyby chciał się niewywiązać z ustaleń? Over Bardzo mało sobie zażyczył... mi najtańszy powiedział 3,5-4tys. i bez wtórnika Może podzielisz się swoim architektem Do pozostałych pytań też się podłącze Dzięn dobry "Podrzucam" temat raz jeszcze w imieniu swoim i (mam nadzieję, że pozwala) Małgolinki. Bardzo proszę o odpowiedzi/sugestie na dodatkowe pytania. PS. A tak przy okazji dla tych, którzy jakimś cudem nie wiedzą: 3:1!!!!! było rano dla Naszych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 02.12.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 M3 i Małgolinko, a propos ceny. My mieliśmy projekt indywidualny. Architekt załatwiał wszystko. Dosłownie wszystko,a my dostaliśmy pozwolenie na budowę po prostu na talerzu. Koszt: 8.000 zł. Inny architekt za samą adaptację projektu gotowego z niektórymi pojektami przyłączy już chciał 5000 zł. Więc myślę, że cena napisana powyżej, jest jak najbardziej ok. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 02.12.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Zmieniam temat. Kochani pomocy! Moja Mama miała być jutro przyjęta na oddział kardiochirurgii PAM (by-passy). Dziś zadzwoniła osoba z tegoż oddziału i powiedziała, ze nie ma na razie żadnych przyjęć, tak do połowy grudnia. Odezwą się w połowie tygodnia i powiedzą dokładną datę. Jesteśmy bardzo, ale to bardzo zaniepokojeni, bo Mama ma krytyczne zwężenie tętnic wieńcowych i w każdej chwili może mieć zawał. A tu znowu musimy czekać. Moze macie jakiś pomysł, aby dowiedzieć się dlaczego nie mają teraz przyjęć??? Co się stało? Jestem zdruzgotana Co robić? Proszę pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 02.12.2006 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Maksiu, gratuluję domku (byliśmy w niedzielę looknąć) i ... sąsiada . Alarmu nie musisz zakładać! Taki czujny. Sąsiad. Chciałabym bliżej zobaczyć okienka (szczególnie okna tarasowe), ale z tej soboty znowu nici, więc chyba dopiero na wiosnę I jeszcze jedno pytanko: jaką nazwę ma kolor Twoich okien? Pozdrawiam. julieta: Zawsze mówiłem ze dobry sąsiad to skarb :D Dzis nie pracowałem na budowie, wpadłem tylko przejazdem, ale jak sie nic nie zmieni to bede za tydzień Kolor moich okien to mahoń pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 02.12.2006 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Zawsze mówiłem ze dobry sąsiad to skarb :D Dzis nie pracowałem na budowie, wpadłem tylko przejazdem, ale jak sie nic nie zmieni to bede za tydzień Kolor moich okien to mahoń pozdrawiam m. A z jakiej firmy okienka, bo też mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 02.12.2006 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Zmieniam temat. Kochani pomocy! Moja Mama miała być jutro przyjęta na oddział kardiochirurgii PAM (by-passy). Dziś zadzwoniła osoba z tegoż oddziału i powiedziała, ze nie ma na razie żadnych przyjęć, tak do połowy grudnia. Odezwą się w połowie tygodnia i powiedzą dokładną datę. Jesteśmy bardzo, ale to bardzo zaniepokojeni, bo Mama ma krytyczne zwężenie tętnic wieńcowych i w każdej chwili może mieć zawał. A tu znowu musimy czekać. Moze macie jakiś pomysł, aby dowiedzieć się dlaczego nie mają teraz przyjęć??? Co się stało? Jestem zdruzgotana Co robić? Proszę pomóżcie przykro mi z powodu mamy , może jeszcze da się coś zrobić, a inny szpital - np. na Arkońskiej??? Co się dzieje w PAM to ja niestety nie mam pojęcia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 02.12.2006 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Dziękuję dzióbku za wsparcie,właśnie z Arkońskiej, po koronarografii, skierowano Mamę na Pomorzany.Opercje kardio robione są tylko w szpitalu na Pomorzanach. Dzióbku, Maksiu ma właśnie okna M&S . Pozdawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 02.12.2006 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 UFFF-pozegnałam ekipe ,budowa posprzatana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 02.12.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Zmieniam temat. Kochani pomocy! Moja Mama miała być jutro przyjęta na oddział kardiochirurgii PAM (by-passy). Dziś zadzwoniła osoba z tegoż oddziału i powiedziała, ze nie ma na razie żadnych przyjęć, tak do połowy grudnia. Odezwą się w połowie tygodnia i powiedzą dokładną datę. Jesteśmy bardzo, ale to bardzo zaniepokojeni, bo Mama ma krytyczne zwężenie tętnic wieńcowych i w każdej chwili może mieć zawał. A tu znowu musimy czekać. Moze macie jakiś pomysł, aby dowiedzieć się dlaczego nie mają teraz przyjęć??? Co się stało? Jestem zdruzgotana Co robić? Proszę pomóżcie mają dużo zakażeń ran pooperacyjnych więc wstrzymali operatywę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 02.12.2006 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Zawsze mówiłem ze dobry sąsiad to skarb :D Dzis nie pracowałem na budowie, wpadłem tylko przejazdem, ale jak sie nic nie zmieni to bede za tydzień Kolor moich okien to mahoń pozdrawiam m. A z jakiej firmy okienka, bo też mi się podobają M&S ze slynnej Gdankiej w Szczecinie :D pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 02.12.2006 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 M&S ze slynnej Gdankiej w Szczecinie :D pozdrawiam m. Witaj maks. Chciałabym cię zapytac dlaczego kupowałeś okna m&s w szczecinie a nie w stargardzie i czy masz pcv z okleiną czy drewniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 02.12.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Zmieniam temat. Kochani pomocy! Moja Mama miała być jutro przyjęta na oddział kardiochirurgii PAM (by-passy). Dziś zadzwoniła osoba z tegoż oddziału i powiedziała, ze nie ma na razie żadnych przyjęć, tak do połowy grudnia. Odezwą się w połowie tygodnia i powiedzą dokładną datę. Jesteśmy bardzo, ale to bardzo zaniepokojeni, bo Mama ma krytyczne zwężenie tętnic wieńcowych i w każdej chwili może mieć zawał. A tu znowu musimy czekać. Moze macie jakiś pomysł, aby dowiedzieć się dlaczego nie mają teraz przyjęć??? Co się stało? Jestem zdruzgotana Co robić? Proszę pomóżcie mają dużo zakażeń ran pooperacyjnych więc wstrzymali operatywę.... Szydas, dziękuję bardzo za wiadomość. Rozumiem, że to pewne. Jakie są wtedy procedury? Jak sobie z tym poradzą? Jak długo to potrwa? Czy mogą być jakieś konsekwencje dla następnych pacjentów? Teraz nie wiem co mam sobie myśleć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 02.12.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Czy ktoś korzystał z firmy zakładającej odkurzacze (nie pamiętam nazwy) na ul. Zachodniej??? Ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 02.12.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Czy ktoś korzystał z firmy zakładającej odkurzacze (nie pamiętam nazwy) na ul. Zachodniej??? Ja jak Didi to ja też bo pamiętam że nam ten sam pan robił ale nie wiedziłam że jest z ul. Zachodniej Didi dzięki z wyjaśnienia w sprawie usg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 02.12.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Zmieniam temat. Kochani pomocy! Moja Mama miała być jutro przyjęta na oddział kardiochirurgii PAM (by-passy). Dziś zadzwoniła osoba z tegoż oddziału i powiedziała, ze nie ma na razie żadnych przyjęć, tak do połowy grudnia. Odezwą się w połowie tygodnia i powiedzą dokładną datę. Jesteśmy bardzo, ale to bardzo zaniepokojeni, bo Mama ma krytyczne zwężenie tętnic wieńcowych i w każdej chwili może mieć zawał. A tu znowu musimy czekać. Moze macie jakiś pomysł, aby dowiedzieć się dlaczego nie mają teraz przyjęć??? Co się stało? Jestem zdruzgotana Co robić? Proszę pomóżcie mają dużo zakażeń ran pooperacyjnych więc wstrzymali operatywę.... Szydas, dziękuję bardzo za wiadomość. Rozumiem, że to pewne. Jakie są wtedy procedury? Jak sobie z tym poradzą? Jak długo to potrwa? Czy mogą być jakieś konsekwencje dla następnych pacjentów? Teraz nie wiem co mam sobie myśleć... ze strony pacjenta jedynym istotnym wydarzeniem będzie opóźnienie terminu operacji. co zrobią na oddziale nie wiem. trzeba po prostu poczekać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 02.12.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 ze strony pacjenta jedynym istotnym wydarzeniem będzie opóźnienie terminu operacji. co zrobią na oddziale nie wiem. trzeba po prostu poczekać.... Rozumiem. Bardzo dziękuję szydas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda1614 02.12.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Mam pytanie: Jak załatwialiście sprawę projektanta? Dzis rozmawiałem z jednym poleconym przez przyszłego sąsiada specem. Jak zeznał, za - ew. niekluczowe zmiany w wybranym projekcie gotowym; - wtórnik geodezyjny (tzn. mapkę od geodety z nanisionym rozmieszczeniem wszelakim); - pośrednictwo przy uzyskaniu warunków z wodociagów; - projekty przyłączy (gazowe, energetyczne, wodociagowe); - ogarnięcie wszystkiego wraz ze skutecznym załatwieniem pozwolenia na budowę (w terminie na początek marca) życzy sobie PLN 3.600,- + Vat - jesli mi zalezy na rachunku. Moje kolejne pytania: czy cena OK? Czy z takim projektantem podpisuje się umowę z wykazem rzeczy, które zobowiązuje sie załatwić? Moze dysponujecie wzorem takiej umowy? Czy coś jeszcze mógłby/powinien pomóc zrobić taki projektant? Warto brać rachunek czy umowa bedzie dostatecznym pupochronem gdyby chciał się niewywiązać z ustaleń? Over witam wszystkich ja tez uwazam ze jest tani ten architekt,jak mozesz to daj namiary chętnie bym skorzystała pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 02.12.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 M&S ze slynnej Gdankiej w Szczecinie :D pozdrawiam m. Witaj maks. Chciałabym cię zapytac dlaczego kupowałeś okna m&s w szczecinie a nie w stargardzie i czy masz pcv z okleiną czy drewniane? walus1: obsluga u dilera m&s'a w stargardzie jest b e z n a d z i e j n a, a dodatku w sz-nie na gdanskiej mozna oprocz milej i kompetentnej obslugi uzyskac duzo lepsze rabaty. Okna pcv z okleina od zewnatrz, od srodka biale. pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts