bryta 04.12.2006 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Sluchajcie za mojego parterowca ale ze stropem zelbetowym i podaszem do pozniejszej adaptacji parter 148 m dach czterospadowy zaspiewal mi 40 tys + Vat + koparki ,szalunki ale bez dachowki (wiezbe i folie zawiera cena ) Co o tym myslec dachu mam prawie 300 metrow jakie sa teraz ceny bryta teraz to chyba takie ceny... z ust mi to wyjęłaś . Ja płacę trochę więcej, ale z dachem i ściankami działowymi. Część sprzętu zapewnia wykonawca a pomyslec ja płaciłam 15 tys...bloczek kosztował 2 zł..... tylko pomazyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 04.12.2006 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Za ulozenie dachowki 25-30 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.12.2006 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Sluchajcie za mojego parterowca ale ze stropem zelbetowym i podaszem do pozniejszej adaptacji parter 148 m dach czterospadowy zaspiewal mi 40 tys + Vat + koparki ,szalunki ale bez dachowki (wiezbe i folie zawiera cena ) Co o tym myslec dachu mam prawie 300 metrow jakie sa teraz ceny bryta teraz to chyba takie ceny... z ust mi to wyjęłaś . Ja płacę trochę więcej, ale z dachem i ściankami działowymi. Część sprzętu zapewnia wykonawca a pomyslec ja płaciłam 15 tys...bloczek kosztował 2 zł..... to były czasy i jeszcze się człowiek targował pewnie...i bez problemu dostwało sie upusty....a i fachowcy siadali do targowania....ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 04.12.2006 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Sluchajcie za mojego parterowca ale ze stropem zelbetowym i podaszem do pozniejszej adaptacji parter 148 m dach czterospadowy zaspiewal mi 40 tys + Vat + koparki ,szalunki ale bez dachowki (wiezbe i folie zawiera cena ) Co o tym myslec dachu mam prawie 300 metrow jakie sa teraz ceny bryta teraz to chyba takie ceny... z ust mi to wyjęłaś . Ja płacę trochę więcej, ale z dachem i ściankami działowymi. Część sprzętu zapewnia wykonawca a pomyslec ja płaciłam 15 tys...bloczek kosztował 2 zł..... to były czasy i jeszcze się człowiek targował pewnie...i bez problemu dostwało sie upusty....a i fachowcy siadali do targowania....ech... no, ale moje mieszkanie było warte połowę tego, co teraz (na moje szczęście ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 04.12.2006 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 A teraz z targowaniem to ci powiedza ze prosze sie zastanowic i tyle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.12.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Sluchajcie za mojego parterowca ale ze stropem zelbetowym i podaszem do pozniejszej adaptacji parter 148 m dach czterospadowy zaspiewal mi 40 tys + Vat + koparki ,szalunki ale bez dachowki (wiezbe i folie zawiera cena ) Co o tym myslec dachu mam prawie 300 metrow jakie sa teraz ceny bryta teraz to chyba takie ceny... z ust mi to wyjęłaś . Ja płacę trochę więcej, ale z dachem i ściankami działowymi. Część sprzętu zapewnia wykonawca a pomyslec ja płaciłam 15 tys...bloczek kosztował 2 zł..... to były czasy i jeszcze się człowiek targował pewnie...i bez problemu dostwało sie upusty....a i fachowcy siadali do targowania....ech... no, ale moje mieszkanie było warte połowę tego, co teraz (na moje szczęście ) no nie wiem czy szczescie....teraz juz wszytsko jest drogie....vat... to chyba Maggie takie zludne jest..moje mieszkanie jest drozsze..ale co z tego...jak fachowiec mowi ze chce tyle jak nie to .... robocizna jest prawie 300% procent wyzsza...materiały tez... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 04.12.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 no przecież trzeba się jakoś pocieszyć... poza tym wydaje mi się, że ceny usług budowlanych dalej będą szły w górę, oby tylko nie w tak zawrotnym tempie. Po prostu: brak konkurencji + duży popyt = rynek producenta i wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 04.12.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Czy mozecie mnie uswiadomic Mam w projekcie lawy fundamentowe zelbetowe sciany fundamentowe wyl na mokro Czesciej slysze ze robicie je z bloczkow fundamentowych to dlatego ze tak macie w projekcie czy to jest szybsze i tansze czy to moze zmienic kier. budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.12.2006 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 no przecież trzeba się jakoś pocieszyć... poza tym wydaje mi się, że ceny usług budowlanych dalej będą szły w górę, oby tylko nie w tak zawrotnym tempie. Po prostu: brak konkurencji + duży popyt = rynek producenta i wykonawcy to jest najgorsze...nawet najgorszy paprak chce duzo i ma to gdzies... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.12.2006 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Czy mozecie mnie uswiadomic Mam w projekcie lawy fundamentowe zelbetowe sciany fundamentowe wyl na mokro Czesciej slysze ze robicie je z bloczkow fundamentowych to dlatego ze tak macie w projekcie czy to jest szybsze i tansze czy to moze zmienic kier. budowy bryta jesli chodzi o fundamenty ja mam usiebie monolit do tego z uszczelniaczem ( woodoodpor\rny) były drozsze....no ale to fundament. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 04.12.2006 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Czy mozecie mnie uswiadomic Mam w projekcie lawy fundamentowe zelbetowe sciany fundamentowe wyl na mokro Czesciej slysze ze robicie je z bloczkow fundamentowych to dlatego ze tak macie w projekcie czy to jest szybsze i tansze czy to moze zmienic kier. budowy bryta jesli chodzi o fundamenty ja mam usiebie monolit do tego z uszczelniaczem ( woodoodpor\rny) były drozsze....no ale to fundament. A nie wiesz moze czy przy piachu ma to sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.12.2006 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Czy mozecie mnie uswiadomic Mam w projekcie lawy fundamentowe zelbetowe sciany fundamentowe wyl na mokro Czesciej slysze ze robicie je z bloczkow fundamentowych to dlatego ze tak macie w projekcie czy to jest szybsze i tansze czy to moze zmienic kier. budowy bryta jesli chodzi o fundamenty ja mam usiebie monolit do tego z uszczelniaczem ( woodoodpor\rny) były drozsze....no ale to fundament. A nie wiesz moze czy przy piachu ma to sens uszczelniacz kosztował grosze.... nie rozpatrywałam tego pod atem piach czy nie...chciałam miec fundamencik monilotyczny.Taki tez miałam w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda1614 04.12.2006 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 witam wszystkich Oj posiedze sobie teraz w domku 8 dni bo mój synek chory ale za porządki swiąteczne sie zabiore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombi 04.12.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 PILNE PILNE PILNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ile płaciliście projektantowi-elektrykowi za projekt pełnej dokumentacji elektrycznej , od ZK w granicy nieruchomości do pomiaru WLZ w granicy +kabel zasilający do skrzynki w domu z uzgodnieniami w Zakładzie Elektrycznym. Podajcie jak was kasowali !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.12.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 PILNE PILNE PILNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ile płaciliście projektantowi-elektrykowi za projekt pełnej dokumentacji elektrycznej , od ZK w granicy nieruchomości do pomiaru WLZ w granicy +kabel zasilający do skrzynki w domu z uzgodnieniami w Zakładzie Elektrycznym. Podajcie jak was kasowali !! płaciłam 4 tys za calosc..robocizna i materialy i uzgodnienia elektryk robi zerowanie do kuchenki ( sila) projekt jednokreskowy,cos tam jeszcze nie pamietam juz a projekt od skrzynki do domu - ja nie mam:) naniosl geodeta i wystarczylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 04.12.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 podnoszę Teska, a co tak dzisiaj muli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.12.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 podnoszę Teska, a co tak dzisiaj muli net.... bo dopiero teraz piję za : górników, Baśki i tych co na morzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.12.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 podnoszę Teska, a co tak dzisiaj muli net.... bo dopiero teraz piję za : górników, Baśki i tych co na morzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.12.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 podnoszę Teska, a co tak dzisiaj muli net.... bo dopiero teraz piję za : górników, Baśki i tych co na morzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 04.12.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 witam wieczorkiem-ale ulga,nie ma pracusiów i wkońcu poczułam się jak u siebie-tak jakoś bardziej niz dotychczas kurcze nie moge sie tylko przyzwyczaic ,że doszło mi 5 kluczy-kazdy taki sam i narazie ruletka ,który do jakiego zamka Teska-już za tych górników i Baśki nie pij bo za duzo sie powtarzasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts