Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Kupowaliście sprzęt przez internet??? Które sklepy polecacie jako pewne??? Ja jeszcze sprzetu nie kupowałam a chcemy kupić nagrywarkę dvd i przez internet ten sam model 170 zł taniej, ale trochę się wacham :wink:

dzióbek, idź do normalnego sklepu i powiedz, że w internecie ten sprzęt tyle kosztuje - za ile ci go sprzedadzą? czasami daje się coś utargować....

Witam grupkę :)

A my nadal w polu :lol: ... jeszcze się okazało, że nazwa ulicy którą podaliśmy już jest w gminie i musimy znowu wybierać nową... jutro spotkanie sąsiadów ciekawe na czym stanie :)

a to sami wybieracie nazwę :o :o Nas nikt się nie pytał o zdanie :evil: :evil: :evil: :evil:

Razem z sąsiadami :D Naszej ulicy jeszcze nie ma także składamy grupowy wniosek o nadanie nazwy ulicy.... złożyliśmy ostatnio ulicę Wiosenną - sprawdzało kilka osób nie było tej nazwy na liście... a tu odpowiedź z gminy, że taka nazwa już jest w gminie :evil: Także jutro wymyślanie od nowa 8)

Szydas pochwal sie co za okna wybrales bo bardzo ladnie wygladaja :lol:

chyba już pisałem :roll: okna są od "Kowalskich" z Mierzyna :D

sa bardzo ladne a jak z rabatami , tez by mi pasowaly z szprosami :D

mam już taki mętlik w głowie, że nie pamiętam jaki rabat udało się wytargować :oops: :oops: na szprosy nas właściwie namówili, i nie żałujemy, faktycznie ładnie wyglądają. :D :D :D

mam już taki mętlik w głowie, że nie pamiętam jaki rabat udało się wytargować :oops: :oops: na szprosy nas właściwie namówili, i nie żałujemy, faktycznie ładnie wyglądają. :D :D :D

Drzwi tez u nich kupowaliscie .

Bardzo fajnie wyglada ze szprosami

Drzwi tez u nich kupowaliscie .

Bardzo fajnie wyglada ze szprosami

drzwi wejściowe są też od nich, wejściowe wewnętrzne (między garażem a domem) firmy KMT za ich pośrednictwem.

Generalnie warto do nich zajrzeć, choćby żeby zobaczyć ofertę....

Szydasokna faktycznie bardzo ładne, nie spotkałam się jeszcze z takimi szprosami, ale wyglądają super. Tak sobie podejrzałam postępy na Waszej budowie i widzę, że praca wre pelną parą, elektryka, ocieplenie poddasza, tynki i ... . Fachowcy nie potykają się o siebie :wink: :wink: . To jest jeden wykonawca??? :roll: :roll:

Czy zdiecie humusu przeprowadzaliscie razem z wykopem pod fundament czy troche wczesniej

2 dni wcześniej

Dzieki dobrze wiedziec

Ale to nie jest jakaś reguła, poprostu ściągneliśmy humus, na drugi dzień geodeta i dalej koparka kopała pod ławy dlatego tak wyszło. Jak dobrze zgrasz to i w 1 dzień załatwisz rano humus, geodetę i koparę do akcji :wink: :p :p

Czy zdiecie humusu przeprowadzaliscie razem z wykopem pod fundament czy troche wczesniej

2 dni wcześniej

Dzieki dobrze wiedziec

Ale to nie jest jakaś reguła, poprostu ściągneliśmy humus, na drugi dzień geodeta i dalej koparka kopała pod ławy dlatego tak wyszło. Jak dobrze zgrasz to i w 1 dzień załatwisz rano humus, geodetę i koparę do akcji :wink: :p :p

Humus to jakieś 3 godziny - jeśli z większości działki

Geodeta zależy jak "połamany" dom i jak mocno geodeta się przyłoży i jak dokładny będzie ale razem z przeniesieniem pkt. to jakieś 4-5 godzin

Na koparkę nie wiele zostaje czasu.