GrzegorzR 06.12.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Czy zdarzają się Wam takie problemy, że podczas mocniejszych wiatrów nawiewa powietrze otworami wentylacyjnymi do wnętrza domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 06.12.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 No mam nadzieję, że nie trafię na takiego co to krokami mierzy Bo niezła mapa by z tego wyszła U nas oprócz tego, że są chaszcze to jeszcze góry i doliny kiedyś ta łączka była po prostu zaorana i nie była wyrównana także trzeba się nieźle zmęczyć aby obejść wkoło całą działkę Chciałam to wszystko skosić i zaorać część która będzie pod ogrodem, bo pod domem to chyba nie ma sensu i tak humus będzie ściągany .... ale ostatnio jak byliśmy to się okazało, że te trawy się położyły i zaczynają gnić także ciężko chyba będzie to skocić... choć nie jestem pewna... nie jestem rolnikiem Ale muszę to chyba zrobić chociażby po to żeby zobaczyć dokładnie gdzie ta nasza działka się zaczyna a gdzie kończy ... wiecie, że robiliśmy dwa podejścia i nie znaleźliśmy w tym gąszczu ani jednego słupka Moim zdaniem nie warto orać przed rozpoczęciem budowy części pod ogród. Po opadach będzie wielkie pole błota i będzie to utrudnieniem dla wszystkich. Lepiej zostawić tak jak jest, a z oraniem zaczekać jak będziecie się brać za zrobienie ogrodu, a przynajmniej do końca budowy (zakończenia prac zewnętrznych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 06.12.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Czy zdarzają się Wam takie problemy, że podczas mocniejszych wiatrów nawiewa powietrze otworami wentylacyjnymi do wnętrza domu? takich, to nie, ale "kogutek nierdzewny od kominka" strasznie tłucze w kominie, aż echo się niesie, że hej Jolly wszystkiego najlepszego! Małgolinka ul.Ptasiej grypy jest OK! Ale pewnie stanie faktycznie na jakiejś bagienno-torfowej, a potem trzeba sie natłumaczyć, że chodzi o taka a taka ulice w takiej a takiej miejscowości, bo jest ich w sumie kilka o jednakowych nazwach mało fajnych ludzi mamy w historii, albo innych ciekawych skojarzeń? Szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 06.12.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 No mam nadzieję, że nie trafię na takiego co to krokami mierzy Bo niezła mapa by z tego wyszła U nas oprócz tego, że są chaszcze to jeszcze góry i doliny kiedyś ta łączka była po prostu zaorana i nie była wyrównana także trzeba się nieźle zmęczyć aby obejść wkoło całą działkę Chciałam to wszystko skosić i zaorać część która będzie pod ogrodem, bo pod domem to chyba nie ma sensu i tak humus będzie ściągany .... ale ostatnio jak byliśmy to się okazało, że te trawy się położyły i zaczynają gnić także ciężko chyba będzie to skocić... choć nie jestem pewna... nie jestem rolnikiem Ale muszę to chyba zrobić chociażby po to żeby zobaczyć dokładnie gdzie ta nasza działka się zaczyna a gdzie kończy ... wiecie, że robiliśmy dwa podejścia i nie znaleźliśmy w tym gąszczu ani jednego słupka Moim zdaniem nie warto orać przed rozpoczęciem budowy części pod ogród. Po opadach będzie wielkie pole błota i będzie to utrudnieniem dla wszystkich. Lepiej zostawić tak jak jest, a z oraniem zaczekać jak będziecie się brać za zrobienie ogrodu, a przynajmniej do końca budowy (zakończenia prac zewnętrznych). GrzegorzR ja chciałam orać tylko częśc ogrodową żeby to przez zimę trochę siadło, bo na wiosnę planuję wsadzić trochę drzewek i częściowo zagospodarować teren. Oczywiście w sąsiedztwie domu nie chcę orać bo to tak jak mówisz będzie jedno wielkie bagno szczególnie jak sprzęt ciężki wjedzie Działkę mamy dużą dlatego teren powoli mogę już ujarzmiać nie kolidując z budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 06.12.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Małgolinka ul.Ptasiej grypy jest OK! Ale pewnie stanie faktycznie na jakiejś bagienno-torfowej, a potem trzeba sie natłumaczyć, że chodzi o taka a taka ulice w takiej a takiej miejscowości, bo jest ich w sumie kilka o jednakowych nazwach mało fajnych ludzi mamy w historii, albo innych ciekawych skojarzeń? Szkoda... Też mi się podoba a tak serio to widocznie gmina jednak pilnuje tego żeby nazwy się nie powtarzały... bo w ostatnim wniosku złożyliśmy Wiosenną i nam odpowiedzieli że jest już taka nazwa w gminie w Skarbimierzycach ... a to taki kawał drogi od naszej uliczki mogłaby się w sumie powtórzyć A do tego chcieliśmy nazwę bez polskich znaków ... już dosyć jest ich w nazwie miejscowości ... Łęgi ... pewnie niejeden połamie sobie na tym język O ! np. Łąkowa w Łęgach ,he, he.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 06.12.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Małgolinka ul.Ptasiej grypy jest OK! Ale pewnie stanie faktycznie na jakiejś bagienno-torfowej, a potem trzeba sie natłumaczyć, że chodzi o taka a taka ulice w takiej a takiej miejscowości, bo jest ich w sumie kilka o jednakowych nazwach mało fajnych ludzi mamy w historii, albo innych ciekawych skojarzeń? Szkoda... Też mi się podoba a tak serio to widocznie gmina jednak pilnuje tego żeby nazwy się nie powtarzały... bo w ostatnim wniosku złożyliśmy Wiosenną i nam odpowiedzieli że jest już taka nazwa w gminie w Skarbimierzycach ... a to taki kawał drogi od naszej uliczki mogłaby się w sumie powtórzyć Wiosenna jest też w Dąbiu... moze zimowa? na cześć momentu ustalania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 06.12.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Wiosenna jest też w Dąbiu... moze zimowa? na cześć momentu ustalania? Ale Dąbie to nie gmina Dobra także może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 06.12.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Małgolinka ul.Ptasiej grypy jest OK! Ale pewnie stanie faktycznie na jakiejś bagienno-torfowej, a potem trzeba sie natłumaczyć, że chodzi o taka a taka ulice w takiej a takiej miejscowości, bo jest ich w sumie kilka o jednakowych nazwach mało fajnych ludzi mamy w historii, albo innych ciekawych skojarzeń? Szkoda... Też mi się podoba a tak serio to widocznie gmina jednak pilnuje tego żeby nazwy się nie powtarzały... bo w ostatnim wniosku złożyliśmy Wiosenną i nam odpowiedzieli że jest już taka nazwa w gminie w Skarbimierzycach ... a to taki kawał drogi od naszej uliczki mogłaby się w sumie powtórzyć Wiosenna jest też w Dąbiu... moze zimowa? na cześć momentu ustalania? A jakie nazwy mają sąsiednie ulice? Nie da się jakoś nawiązać? Chociaż... koło mnie jest Zwycięstwa, Wojska Polskiego i XXX-lecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 06.12.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 A jakie nazwy mają sąsiednie ulice? Nie da się jakoś nawiązać? Chociaż... koło mnie jest Zwycięstwa, Wojska Polskiego i XXX-lecia No właśnie obawiam się najgorszego w miejscowości Łęgi są m.in. ulica Północna, Zachodnia i Wschodnia i aż się prosi żeby naszą nazwać Południową (pewnie co druga Pani w gminie tak by nazwała ) oprócz tego, że nie badzo mi się ta nazwa podoba to jest jeszcze jeden mały szczegół... nasza ulica jest na północ od ulicy Wschodniej trochę głupio by to wyszło. Jest też jedna ciekawa ulica w Łęgach... Na Świdwie Moim zdaniem bardzo ładna nazwa biorąc pod uwagę sąsiedztwo rezerwatu Świdwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 06.12.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Na Lakowej to ja bede mieszkala... Wlasnie najlepiej skojarzyc z sasiednimi. Mi bardzo sie podoba takie skojarzenie np. Na Bukowym jest glowna ulica wjazdowa Kolorowych Domow, a reszta to juz tylko Brazowa, Fioletowa, Seledynowa. Lub w Kijewie - glowna to Zwierzyniecka, a pozostale to Focza, Krucza, Swistacza, Kurza itp. wtedy wiadomo, ktora to dzielnica.... fajne co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 06.12.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Małgolinka ul.Ptasiej grypy jest OK! Ale pewnie stanie faktycznie na jakiejś bagienno-torfowej, a potem trzeba sie natłumaczyć, że chodzi o taka a taka ulice w takiej a takiej miejscowości, bo jest ich w sumie kilka o jednakowych nazwach mało fajnych ludzi mamy w historii, albo innych ciekawych skojarzeń? Szkoda... Też mi się podoba a tak serio to widocznie gmina jednak pilnuje tego żeby nazwy się nie powtarzały... bo w ostatnim wniosku złożyliśmy Wiosenną i nam odpowiedzieli że jest już taka nazwa w gminie w Skarbimierzycach ... a to taki kawał drogi od naszej uliczki mogłaby się w sumie powtórzyć Wiosenna jest też w Dąbiu... moze zimowa? na cześć momentu ustalania? A jakie nazwy mają sąsiednie ulice? Nie da się jakoś nawiązać? Chociaż... koło mnie jest Zwycięstwa, Wojska Polskiego i XXX-lecia to żeby być na czasie i w konwencji trzebaby ul.NATO, czy jakos tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 06.12.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 A jakie nazwy mają sąsiednie ulice? Nie da się jakoś nawiązać? Chociaż... koło mnie jest Zwycięstwa, Wojska Polskiego i XXX-lecia No właśnie obawiam się najgorszego w miejscowości Łęgi są m.in. ulica Północna, Zachodnia i Wschodnia i aż się prosi żeby naszą nazwać Południową (pewnie co druga Pani w gminie tak by nazwała ) oprócz tego, że nie badzo mi się ta nazwa podoba to jest jeszcze jeden mały szczegół... nasza ulica jest na północ od ulicy Wschodniej trochę głupio by to wyszło. Jest też jedna ciekawa ulica w Łęgach... Na Świdwie Moim zdaniem bardzo ładna nazwa biorąc pod uwagę sąsiedztwo rezerwatu Świdwie ładna, to może: Ze Świdwia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 06.12.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Małgolinka ul.Ptasiej grypy jest OK! Ale pewnie stanie faktycznie na jakiejś bagienno-torfowej, a potem trzeba sie natłumaczyć, że chodzi o taka a taka ulice w takiej a takiej miejscowości, bo jest ich w sumie kilka o jednakowych nazwach mało fajnych ludzi mamy w historii, albo innych ciekawych skojarzeń? Szkoda... Też mi się podoba a tak serio to widocznie gmina jednak pilnuje tego żeby nazwy się nie powtarzały... bo w ostatnim wniosku złożyliśmy Wiosenną i nam odpowiedzieli że jest już taka nazwa w gminie w Skarbimierzycach ... a to taki kawał drogi od naszej uliczki mogłaby się w sumie powtórzyć Wiosenna jest też w Dąbiu... moze zimowa? na cześć momentu ustalania? A jakie nazwy mają sąsiednie ulice? Nie da się jakoś nawiązać? Chociaż... koło mnie jest Zwycięstwa, Wojska Polskiego i XXX-lecia to żeby być na czasie i w konwencji trzebaby ul.NATO, czy jakos tak Jest Jeziorna, choć w Tanowie nie ma jeziora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 06.12.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Taaa..., na mojej ulicy Lipna jest tylko droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 06.12.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Małgolinka ul.Ptasiej grypy jest OK! Ale pewnie stanie faktycznie na jakiejś bagienno-torfowej, a potem trzeba sie natłumaczyć, że chodzi o taka a taka ulice w takiej a takiej miejscowości, bo jest ich w sumie kilka o jednakowych nazwach mało fajnych ludzi mamy w historii, albo innych ciekawych skojarzeń? Szkoda... Też mi się podoba a tak serio to widocznie gmina jednak pilnuje tego żeby nazwy się nie powtarzały... bo w ostatnim wniosku złożyliśmy Wiosenną i nam odpowiedzieli że jest już taka nazwa w gminie w Skarbimierzycach ... a to taki kawał drogi od naszej uliczki mogłaby się w sumie powtórzyć A do tego chcieliśmy nazwę bez polskich znaków ... już dosyć jest ich w nazwie miejscowości ... Łęgi ... pewnie niejeden połamie sobie na tym język O ! np. Łąkowa w Łęgach ,he, he.... A może np. Kacza, to taka dostojna nazwa, mozna by rzec, że nawet prezydencka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 06.12.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 A może np. Kacza, to taka dostojna nazwa, mozna by rzec, że nawet prezydencka .... tak.... i kojarzy się tylko i wyłącznie z mieszkańcami jeziora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 06.12.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 ładna, to może: Ze Świdwia? Fajna tylko ona raczej ze Świdiwia nie biegnie ... raczej powinna być Zakręcona bo początek ma w ulicy Wschodniej i koniec też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 06.12.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Noż niech to jasny szlag trafi! Ukradli mi obydwa boczne lusterka i część świateł z przodu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 06.12.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Noż niech to jasny szlag trafi! Ukradli mi obydwa boczne lusterka i część świateł z przodu . To przykre nam tez to sie przytrafilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 06.12.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Macie już choinkę ubraną już z miesiąc stoi, przy porządkach wygrzebałam z szafy a jak niunia zobaczyła to chciała przystroić w bombeczki - więc jak mogłam odmówić dziecku, za mała by zrozumieć że to wcześnie, ale za to ile radości, prawie codziennie coś nowego na niej zawiesza, raz nawet to były rajstopki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts