Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam wieczorkiem :)

Widzę, że dyskusja na temat rozpoczęcia robót w toku :)... to ja z małym pytankiem 8) Może głupie :oops: ale ... wkrótce będziemy zamawiać wtórnik... geodeta będzie pewnie musiał odwiedzić naszą działeczkę... a tam gąszcz :oops: Czy przed zaproszeniem geodety i geologa oczyszczaliście działkę ?? :D Czy przedzierali się oni przez chaszcze :-?

u nas wprawdzie chaszczy na działce nie było, ale dobremu geodecie nie powinno to w niczym przeszkadzać. chyba, że traficie na takiego, co mierzy wszystko krokami albo taśmę mierniczą od was pożycza... zielsko po pas na pewno nie jest przeszkodą.

a ja nie potrzebowałam zamawiać wcześniej żadnego geodety, może ja nie mam wtórnika :o :o

Moze mialas na CD i dlatego nie pamietasz :lol:

nie mam żadnego cd :o :o :x

dzióbek to jest mapa do celów projektowych napewno musiałaś ją robić przed adaptacją :)

ja nic nie robiłam, coś tam z gminy dostałam, ale nie wiem czy to :oops: U mnie wogóle papiery poszły gładko, zero problemów z warunkami z gazowni czy elektrowni, pewnie dlatego, ze działaliśmy grupowo :p

Pewnie załatwił to za Ciebie architekt :) My też działamy grupowo także mam nadzieję, że szybko się uporamy z papierologią :lol:

dzióbek to jest mapa do celów projektowych napewno musiałaś ją robić przed adaptacją :)

ja nic nie robiłam, coś tam z gminy dostałam, ale nie wiem czy to :oops: U mnie wogóle papiery poszły gładko, zero problemów z warunkami z gazowni czy elektrowni, pewnie dlatego, ze działaliśmy grupowo :p

Musisz miec no chyba ze geodeta z pania projektant wytyczyli domek na chybil trafil 8) :wink:

Musisz miec no chyba ze geodeta z pania projektant wytyczyli domek na chybil trafil 8) :wink:

Mam mapkę wytyczenia, łącznie ze smietnikiem, widocznie załatwił to za mnie architekt, bo ja napewno nie :lol: :lol: Ale czy był geodeta na działce to nie mam pojecia, napewno był przy wytyczaniu :p

No mam nadzieję, że nie trafię na takiego co to krokami mierzy :roll: :lol:

Bo niezła mapa by z tego wyszła :D

U nas oprócz tego, że są chaszcze to jeszcze góry i doliny kiedyś ta łączka była po prostu zaorana i nie była wyrównana także trzeba się nieźle zmęczyć aby obejść wkoło całą działkę :D

Chciałam to wszystko skosić i zaorać część która będzie pod ogrodem, bo pod domem to chyba nie ma sensu i tak humus będzie ściągany :roll: .... ale ostatnio jak byliśmy to się okazało, że te trawy się położyły i zaczynają gnić także ciężko chyba będzie to skocić... choć nie jestem pewna... nie jestem rolnikiem :roll:

Ale muszę to chyba zrobić :roll: chociażby po to żeby zobaczyć dokładnie gdzie ta nasza działka się zaczyna a gdzie kończy :lol: ... wiecie, że robiliśmy dwa podejścia i nie znaleźliśmy w tym gąszczu ani jednego słupka :lol: :lol: :lol:

Moim zdaniem nie warto orać przed rozpoczęciem budowy części pod ogród. Po opadach będzie wielkie pole błota i będzie to utrudnieniem dla wszystkich. Lepiej zostawić tak jak jest, a z oraniem zaczekać jak będziecie się brać za zrobienie ogrodu, a przynajmniej do końca budowy (zakończenia prac zewnętrznych).

dokładnie, nie ruszaj tego wogóle. nie sadź teź żadnych drzewek, krzewów itp, bo w czasie budowy mocno ucierpią, o ile wogóle przeżyją. z tych chaszczy w czasie budowy praktycznie niewiele zostanie, bo rozjeździ to ciężki sprzęt

PILNE PILNE!!!!

poszukuje mieszkania jedno lub dwupokojowe na Prawobrzezu! Na rok lub 1,5! Prosze dajcie znac jak cos slyszeliscie...

my powoli przymierzamy się do sprzedaży naszego.... na kiedy potrzebujesz?

nie napisalam ze do wynajecia??? to przepraszam. Chce wynajac na 1 rok do 1,5 roku!!!!

NADAL PILNE!!!!

nie napisałaś :( :wink:

Witam środkowo

Dalej szukam ziemi z wykopów - teraz już wiem że na samochodzie. (załadunek +przewóz) to masakryczne kwoty.

Już jeżdżę po budowach i nic :( :cry: :x :evil: :-? :(

A może taniej piasek zasypowy? Ile tego potrzebujesz?

Można dostać po 16 zł.

Chyba sałbo - z moich wyliczeń wynika że jakieś 60m3 :o

no ni to..czesc zakupów na swiata zrobiona... :lol: karpik zamrozony, i takie tam inne....

juterko... dalsza czesc.....moze wtym roku sie nie narobie jak osioł...... :cry:

robicie juz jakies zakupy?

ja nie robię wogóle, poza prezentem dla niuni :lol: :lol: Ale popieram wcześniejsze zakupy, ja zaproponowałam mamie, ale nie chce, woli kupować 2 dni przed a wtedy to ja nie będę mogła :p :p

Miraska co to za ladne dzwi u ciebie masz moze dokladniejsze zdiecia :lol:

to są drzwi dallas(http://www.dallas.roni.pl/)-z salonu saldri koło nomi (ja mam nr.DWZ23 a witrazyk w5 z szyba antywłąmaniowa-jednak te w salonie prezentuja sie lepiej moze ze wzgledu na kolor- chyba orzech-niestety teraz się czeka ok 2,5 miesiąca-jak zrobie dokładniejsz afotke to ci przesle :lol:

Miraska co to za ladne dzwi u ciebie masz moze dokladniejsze zdiecia :lol:

to są drzwi dallas(http://www.dallas.roni.pl/)-z salonu saldri koło nomi (ja mam nr.DWZ23 a witrazyk w5 z szyba antywłąmaniowa-jednak te w salonie prezentuja sie lepiej moze ze wzgledu na kolor- chyba orzech-niestety teraz się czeka ok 2,5 miesiąca-jak zrobie dokładniejsz afotke to ci przesle :lol:

A ile takie dzwi kosztuja . Mam blisko to moze do nich bym podjechala :lol: