maksiu 26.03.2003 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Moje prace przygotowawcze związane z rozpoczęciem budowy nabierają coraz większego tempa, w zasadzie to czekam teraz tylko na dwie rzeczy, uprawomocnienie sie pozwolenia na budowę (na szczęście nie ma mnie kto oprotestować, bo moim sąsiadem jest: 1. gmina, 2. ktoś bliżej nie ustalony, bo tam tylko krzaki i paciepia, 3 ja sam (druga działeczka, lokata kapitału)), i druga sprawa czekam na oficjalne zezwolenie z wodociagow na wykonanie prac związanych z podłączeniem wody, przyłącze elektrycznie to sprawa wtórna w tym momencie. Okazało się że z tą wodą to nie takie proste, musze przekopać się pod niewielką drogą, jakies 3,5-4 metry asfaltu, 3-4 samochody na godzine, ale nie ma tak łatwo, po pierwsze projekt organizacji ruchu na czas wykonywania przekopu (afaltu nie ruszam, kopie pod nim), oczywiście uzgodniony z policją i zarządcą drogi, wiosek o zajecia pasa drogowego, pewnie z tydzien zanim ktos wyda decyzje, no i oczywiście za wszystko trzeba zapłacić. Ale nic to, myśle ze za dwa tygodnie ruszę z budową. [ Ta wiadomość była edytowana przez: maksiu dnia 2003-03-26 08:36 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 26.03.2003 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Joasia Jasia Or Jasiu: napiszcie mi parę słów odnośnie Thomas Beton, jakie fatycznie ponosi sie koszty, oprócz owych 173,60 za m3 B20, ile kosztuje pompa, czy za gruchę się płaci, poprostu wszystko co wychodzi w trakcie z gory dzieki maksiu ps. widziałem zdjęcia z batonowania stropu, jesli mogę coś zasugerować to robicie troche tendencyjne ujęcia waszego domu, gdyby nie ta piekarnia za plecami, to nigdy bym go nie znalazł, zwłaszcza że między wami a drogą stoi jeszcze jeden dom, ale to tylko taka dygresja <font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: maksiu dnia 2003-03-26 10:29 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 26.03.2003 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Maksiu. Przed soba mam dowód zapłaty z Thomas Beton. Za 20 m3 B20 i pompę na budowie od 10.30 do 14.30 (kierowca-operator spał sobie w oczekiwaniu na resztkę betonku - bo zabrakło metra oczywiście) zapłaciłam 3775 zł z vat - fakturka przyjdzie pocztą. Mam podniesioną cenę za beton (ale w tym już jest pompa - duża) do 188,75 zł z vat za 1 m3. Fotki - a jak mam fotografować? czasem z drogi - czasem z tzw "ogródka" - czyli piekarnia w tle.A na razie nowy dzialik: http://www.naszdom.erb.pl/index.htm?page=40&beg=6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 26.03.2003 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Joasiu Jasia! O! Jaka piękna rzeźba! Sądząc po opisie nie chodzi chyba o obiekt z lewej strony. Zastanawiam się jednak czy mowa o tym z prawej czy po środku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 26.03.2003 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 ... ale wredota ze mnie... pewnie z zazdrości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 26.03.2003 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Joasia Jasia: z foto chodziło mi o to żebyście pokazali okolice waszego domu, oczywiscie nie na każdym zdjęciu, bo to jasne że dom najważniejszy... ale raz na jakis czas przydalo by sie pokazać że macie sąsiadów )) ps. jeśli chodzi o rzeźbe to podzielam pogląd Staska, ze jest niezla <font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: maksiu dnia 2003-03-26 11:18 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 26.03.2003 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Składam protest. Nikogo nie ma na forum. Jak wszyscy w pracy, to sie rozgadują, a jak trzeba odpoczywać, to nikogo nie ma. Skandal! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 27.03.2003 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Stasiek: masz racje, jak ludzie sa w pracy to forum kwietnie.. a po pracy... sam wiesz trzeba odpocząć ps. jestem dzis pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.03.2003 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 to Ja za Maksem:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 27.03.2003 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Trzecia! zamawiam.Teska: z czego robisz gipsiki- natryskowe? czy płyty?I ogólnie pomysł proszę - z czego zrobić ścianki działowe? (nie z regipsu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 27.03.2003 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Dla Maksia:widoczki na okolicę z lotu i ziemi. http://www.naszdom.erb.pl/index.htm?page=41&beg=6Powiedzcie skąd brać ziemię? do ogrodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.03.2003 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Joasia mam scianki murowane...a tynki robie tradycyjne..dlatego takie szare:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 27.03.2003 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Joasia Jasia: działacie szybciej niż myśl widoczki są śliczne, a ja sie tylko upewniłem że byłem jednak na waszej budowie, a nie u kogoś innego, bo jak się zapytałem jednego z waszych robotników czy jest Pan Jarek (of course chodziło o Jasia), to zapytał się: kto???????, no wlaściciel, eeee niee to nie ma... bedziecie mieli wjazd od strony płotu z piekarnią, czy za tym domem ktory stoi między wami, a drogą asfaltową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.03.2003 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 JOASIA JASIA ależ piekna sciana z klinkieru.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 27.03.2003 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Maksiu: Od strony piekarni Teska: To nie klinker - to szkliwiona cegła dziurawka o nazwie magma - o szczegóły pytaj Joasię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.03.2003 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 ale i tak pięknie wygląda...dzięki zapytam:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 27.03.2003 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Maksiu - wjeżdzamy od drogi z przy piekarni. Z sąsiadem (tym od ulicy) troszkę ciężko się rozmawia - ale to wątek do psychologa dyżurnego (jest taki dział na forum..). Poszerzamy sobie drogę o chodniczek i mamy nowych sąsiadów - których znamy z tego że są:1. młodzi2. pracowici3. sympatyczni4. zapaleni5. dzieciacia nie:1. (...)2. (...)3. (...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 27.03.2003 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Joasia: no to ja juz wiem dlaczego gosc tak na mnie dziwnie patrzyl, jak przechodzilem mu przez podworko (sasiad do ulicy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.03.2003 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 JOASIA JASIA co to za cegiełka magma?? nadaje sie na ogodzenie? jejku nio pierwszy raz widze, a myslałam ze to klinkierek ładniusia jest:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 27.03.2003 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Na ogrodzenie bym jej nie dał. W środku to zwyczajna cegła dziurawka (tylko taka ciemna jakoś) z trzema ściankami (szczytowa i jedna boczna) szkliwionymi. Ozdobna do wnetrza się nadaje, ale na zewnątrz bym nie dawał. Jak się obtłucze szkliwo to jest zwyczajna (porowata) cegła, a po kilku cyklach nasiąkania i mrożenia pewno zaczęłaby się kruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts