Maggie 06.12.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Jak tu pusto... a ja przez ten pieprzony samochód po raz pierwszy nie byłam dziś na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 06.12.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Jak tu pusto... a ja przez ten pieprzony samochód po raz pierwszy nie byłam dziś na budowie no pusto,pusto wszyscy bawia sie prezentami od mikołaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 06.12.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Fiuch, naczytałam się, cały tydzień miałam w plecy Trobe, co ty właściwie chcesz sprzedać?? Delf, no nie wiem, czy mogę tak bez żenady i publicznie ? No dobra - dwuteownik ale za to jaki! A w ogóle - witam wszystkich. Przebijam się przez kilka stron Waszych postów. Boszszsze, kiedy Wy macie czas na Forum?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 06.12.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 No mam nadzieję, że nie trafię na takiego co to krokami mierzy Bo niezła mapa by z tego wyszła U nas oprócz tego, że są chaszcze to jeszcze góry i doliny kiedyś ta łączka była po prostu zaorana i nie była wyrównana także trzeba się nieźle zmęczyć aby obejść wkoło całą działkę Chciałam to wszystko skosić i zaorać część która będzie pod ogrodem, bo pod domem to chyba nie ma sensu i tak humus będzie ściągany .... ale ostatnio jak byliśmy to się okazało, że te trawy się położyły i zaczynają gnić także ciężko chyba będzie to skocić... choć nie jestem pewna... nie jestem rolnikiem Ale muszę to chyba zrobić chociażby po to żeby zobaczyć dokładnie gdzie ta nasza działka się zaczyna a gdzie kończy ... wiecie, że robiliśmy dwa podejścia i nie znaleźliśmy w tym gąszczu ani jednego słupka Moim zdaniem nie warto orać przed rozpoczęciem budowy części pod ogród. Po opadach będzie wielkie pole błota i będzie to utrudnieniem dla wszystkich. Lepiej zostawić tak jak jest, a z oraniem zaczekać jak będziecie się brać za zrobienie ogrodu, a przynajmniej do końca budowy (zakończenia prac zewnętrznych). dokładnie, nie ruszaj tego wogóle. nie sadź teź żadnych drzewek, krzewów itp, bo w czasie budowy mocno ucierpią, o ile wogóle przeżyją. z tych chaszczy w czasie budowy praktycznie niewiele zostanie, bo rozjeździ to ciężki sprzęt Szydas ciężki sprzęt napewno w tym miejscu nie będzie jeździł ponieważ działka jest duża ma 3670 metrów i te 2 tys. mogłabym po prostu już zagospodarować i np. tymczasowo ogrodzić żeby przypadkiem nikomu nie zachcialo się wjechać czymś ciężkim... ale na sąsiednim wątku mi poradzili żeby nie orać tego bo przemieszam tylko nasiona, a potem przez 10 lat będę dłubać także jednak wstrzymam się do wiosny i zleję to wtedy roundapem (nie wiem czy dobrze napisałam) żeby wypalić część tego zielska - łączka nie była koszona od ładnych paru lat ...tak na moje oko. Tylko jak tu zaprosić geodetę jak tam tak niegościnnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 06.12.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 ... Tylko jak tu zaprosić geodetę jak tam tak niegościnnie Jak każdy zwierz - na pewno da się czymś zanęcic. Najlepiej kasiorką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 06.12.2006 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Szydas ciężki sprzęt napewno w tym miejscu nie będzie jeździł ponieważ działka jest duża ma 3670 metrów i te 2 tys. mogłabym po prostu już zagospodarować i np. tymczasowo ogrodzić żeby przypadkiem nikomu nie zachcialo się wjechać czymś ciężkim... ale na sąsiednim wątku mi poradzili żeby nie orać tego bo przemieszam tylko nasiona, a potem przez 10 lat będę dłubać także jednak wstrzymam się do wiosny i zleję to wtedy roundapem (nie wiem czy dobrze napisałam) żeby wypalić część tego zielska - łączka nie była koszona od ładnych paru lat ...tak na moje oko. Tylko jak tu zaprosić geodetę jak tam tak niegościnnie wow, ładna działeczka, można niezłą hacjendę zbudować z patio i basenem... co do orki - nasiona i tak będą się przez kilka lat odzywać, oprócz chemii pozostaje tylko systematyczne koszenie trawy - nie ma lepszego sposobu na pozbycie się chwastów. pozostaje tylko pytanie - twoi sąsiedzi też będą robić porządek ze swoimi ogrodami w tym samym czasie? jeśli nie, to będzie to trochę syzyfowa praca.... a geodeta nie obrazi się.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 06.12.2006 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Witam środkowo Dalej szukam ziemi z wykopów - teraz już wiem że na samochodzie. (załadunek +przewóz) to masakryczne kwoty. Już jeżdżę po budowach i nic ja już od 3 m-cy szukam ziemi ''dobrej'' do ogrodu, żeby wyrównać teren, gdyby ktoś wiedział, gdzie można kupić to proszę o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAR 06.12.2006 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Na Lakowej to ja bede mieszkala... Wlasnie najlepiej skojarzyc z sasiednimi. Mi bardzo sie podoba takie skojarzenie np. Na Bukowym jest glowna ulica wjazdowa Kolorowych Domow, a reszta to juz tylko Brazowa, Fioletowa, Seledynowa. Lub w Kijewie - glowna to Zwierzyniecka, a pozostale to Focza, Krucza, Swistacza, Kurza itp. wtedy wiadomo, ktora to dzielnica.... fajne co??? U nas też chyba ktoś nieźle skojarzył, bo ja z Danielem mieszkamy na ulicy Daniela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 06.12.2006 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 No mam nadzieję, że nie trafię na takiego co to krokami mierzy Bo niezła mapa by z tego wyszła U nas oprócz tego, że są chaszcze to jeszcze góry i doliny kiedyś ta łączka była po prostu zaorana i nie była wyrównana także trzeba się nieźle zmęczyć aby obejść wkoło całą działkę Chciałam to wszystko skosić i zaorać część która będzie pod ogrodem, bo pod domem to chyba nie ma sensu i tak humus będzie ściągany .... ale ostatnio jak byliśmy to się okazało, że te trawy się położyły i zaczynają gnić także ciężko chyba będzie to skocić... choć nie jestem pewna... nie jestem rolnikiem Ale muszę to chyba zrobić chociażby po to żeby zobaczyć dokładnie gdzie ta nasza działka się zaczyna a gdzie kończy ... wiecie, że robiliśmy dwa podejścia i nie znaleźliśmy w tym gąszczu ani jednego słupka Moim zdaniem nie warto orać przed rozpoczęciem budowy części pod ogród. Po opadach będzie wielkie pole błota i będzie to utrudnieniem dla wszystkich. Lepiej zostawić tak jak jest, a z oraniem zaczekać jak będziecie się brać za zrobienie ogrodu, a przynajmniej do końca budowy (zakończenia prac zewnętrznych). też tak uważam, my zdjeliśmy humus z całego terenu dopiero przed tynkami zewnętrznymi, po wszelkich robotach budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gruśka 06.12.2006 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 nie było mnie tutaj chyba od....maja dziś mogę już podbic naszą szczecińską grupę ważną informacją....więźbę mi kończą kłaśc na moim pałacu...nie pisałam nic po drodze ale się działo i dzieje się cały czas....łącznie z tym że pewien"miły" pan z wodociągów nie chce przyjąc sieci bo niby studzienka wodomierzowa nie spełnia...ma ona wszystkie certyfikaty i stoi jak byk napisane że to nie studzienka do rozpalenia ogniska i że może ale mimo to....nie podoba mu się, o drodze nie wspominam bo to temat często tu spotykany, prądzie którego "miejscowi" nie chcieli dac z budynku na dudowę też się nie będę rozpisywac, najważniejsze że więźbę już widzę trzymajcie kciuki wszyscy budujący coby zima jecze trochę pospała a Wy, którzy mieszkacie już w soich twierdzach....zmówcie po zdrowaśce pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 06.12.2006 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 ... Tylko jak tu zaprosić geodetę jak tam tak niegościnnie Jak każdy zwierz - na pewno da się czymś zanęcic. Najlepiej kasiorką. ... oby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 06.12.2006 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 wow, ładna działeczka, można niezłą hacjendę zbudować z patio i basenem... co do orki - nasiona i tak będą się przez kilka lat odzywać, oprócz chemii pozostaje tylko systematyczne koszenie trawy - nie ma lepszego sposobu na pozbycie się chwastów. pozostaje tylko pytanie - twoi sąsiedzi też będą robić porządek ze swoimi ogrodami w tym samym czasie? jeśli nie, to będzie to trochę syzyfowa praca.... a geodeta nie obrazi się.... no tak hacjenda ... z basenem ... i do tego jeszcze paliki żeby bylo do czego moje łobuzy przywiązać żeby mi po dnie basenu nie łaziły a tak poważnie to chciałam dużą działkę bo marzy mi się sad i ogródek no i duży wybieg dla mojej młodzieży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 06.12.2006 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Na Lakowej to ja bede mieszkala... Wlasnie najlepiej skojarzyc z sasiednimi. Mi bardzo sie podoba takie skojarzenie np. Na Bukowym jest glowna ulica wjazdowa Kolorowych Domow, a reszta to juz tylko Brazowa, Fioletowa, Seledynowa. Lub w Kijewie - glowna to Zwierzyniecka, a pozostale to Focza, Krucza, Swistacza, Kurza itp. wtedy wiadomo, ktora to dzielnica.... fajne co??? U nas też chyba ktoś nieźle skojarzył, bo ja z Danielem mieszkamy na ulicy Daniela A my już po spotkaniu z sąsiadami Tak a propos nazw które się fajnie kojarzą to jeden z sąsiadów rzucił niezłą nazwę ulicy... Jasia i Małgosi ... tylko trochę niesprawiedliwie by było w stosunku do drugiej połowy mojej rodzinki Szydas w zasadzie to chyba muszę jednak tą hacjendę wybudować, bo sąsiedzi wymyślili ulicę Willową ... a ja chciałam wiejską chatę stawiać a tu nici ... trzeba willę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 07.12.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 pozdrawiam czwartkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 07.12.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 cześć, uprzejmie donoszę : wczoraj odbyła się wiecha ! Była skromna, ale więźba nie powinna się rozeschnąć Teraz czekamy na dachówkę, a właściwie na dekarzy (wchodzą 16.12) i "zimujemy". Okna połaciowe wstawiamy na wiosnę razem z pozostałymi oknami. miłego dnia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 07.12.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 no to gratulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.12.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 nie było mnie tutaj chyba od....maja dziś mogę już podbic naszą szczecińską grupę ważną informacją....więźbę mi kończą kłaśc na moim pałacu...nie pisałam nic po drodze ale się działo i dzieje się cały czas....łącznie z tym że pewien"miły" pan z wodociągów nie chce przyjąc sieci bo niby studzienka wodomierzowa nie spełnia...ma ona wszystkie certyfikaty i stoi jak byk napisane że to nie studzienka do rozpalenia ogniska i że może ale mimo to....nie podoba mu się, o drodze nie wspominam bo to temat często tu spotykany, prądzie którego "miejscowi" nie chcieli dac z budynku na dudowę też się nie będę rozpisywac, najważniejsze że więźbę już widzę trzymajcie kciuki wszyscy budujący coby zima jecze trochę pospała a Wy, którzy mieszkacie już w soich twierdzach....zmówcie po zdrowaśce pozdrowienia! to zmawiam zdrowaśke....gruśka bo mi sie juz myli...jestes z Koscina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.12.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 cześć, uprzejmie donoszę : wczoraj odbyła się wiecha ! Była skromna, ale więźba nie powinna się rozeschnąć Teraz czekamy na dachówkę, a właściwie na dekarzy (wchodzą 16.12) i "zimujemy". Okna połaciowe wstawiamy na wiosnę razem z pozostałymi oknami. miłego dnia ! Gratulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.12.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 witam czwarteczkowo...... i znikam na dalsze zakupy swiateczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 07.12.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 witam czwarteczkowo...... i znikam na dalsze zakupy swiateczne Zakupy z rana są najprzyjemniejsze, bo po południu to ....zresztą sami wiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts