Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Szydas ciężki sprzęt napewno w tym miejscu nie będzie jeździł ponieważ działka jest duża ma 3670 metrów i te 2 tys. mogłabym po prostu już zagospodarować i np. tymczasowo ogrodzić żeby przypadkiem nikomu nie zachcialo się wjechać czymś ciężkim... ale na sąsiednim wątku mi poradzili żeby nie orać tego bo przemieszam tylko nasiona, a potem przez 10 lat będę dłubać :roll: także jednak wstrzymam się do wiosny i zleję to wtedy roundapem (nie wiem czy dobrze napisałam) żeby wypalić część tego zielska - łączka nie była koszona od ładnych paru lat ...tak na moje oko.

Tylko jak tu zaprosić geodetę jak tam tak niegościnnie :wink: :lol:

:o :o Działeczka faktycznie ogromna, kiedyś też marzylam o dużej działce i nawet myśleliśmy o kupnie sąsiedniej, ale teraz jak patrzę na moje tysiąc metrów kiedy stoi dom to i tak dużo. Ale te 2000 możesz już zagospodarować, drzewka długo rosną a tak zrobić ogrodzenie tymczasowe i zanim domek stanie będzie ładny ogródek :p :p

I ja sie przywitam .

Poniewaz o fachowcow teraz trudno . W jaki sposob rezerwowaliscie ekipy jesli np maja wejsc latem ale nie ma okreslonego terminu .

I wiecie chodzimi tez o ceny ktore galopuja :lol:

Oczywiście tylko i wyłącznie UMOWA !!! z karami oczywiście !!! u mnie w umowie kara za odstąpienie jednej ze stron wynosi 20% wartości netto umowy.

Jeszcze raz DZIEKUJE ZA ZYCZENIA!!!!

trzymajcie kciuki - dzis ogladam 2 mieszkania...

Ja też przyłączam się do życzeń choć dzień później :D :D

i tak z ciekawości jakie są teraz ceny wynajęcia mieszkania?

WITAM ! i DZIEKUJE ZA ZYCZENIA!

ceny wynajecia kolosalne... szkoda gadac... :evil:

Witam :)

Szydas ciężki sprzęt napewno w tym miejscu nie będzie jeździł ponieważ działka jest duża ma 3670 metrów i te 2 tys. mogłabym po prostu już zagospodarować i np. tymczasowo ogrodzić żeby przypadkiem nikomu nie zachcialo się wjechać czymś ciężkim... ale na sąsiednim wątku mi poradzili żeby nie orać tego bo przemieszam tylko nasiona, a potem przez 10 lat będę dłubać :roll: także jednak wstrzymam się do wiosny i zleję to wtedy roundapem (nie wiem czy dobrze napisałam) żeby wypalić część tego zielska - łączka nie była koszona od ładnych paru lat ...tak na moje oko.

Tylko jak tu zaprosić geodetę jak tam tak niegościnnie :wink: :lol:

:o :o Działeczka faktycznie ogromna, kiedyś też marzylam o dużej działce i nawet myśleliśmy o kupnie sąsiedniej, ale teraz jak patrzę na moje tysiąc metrów kiedy stoi dom to i tak dużo. Ale te 2000 możesz już zagospodarować, drzewka długo rosną a tak zrobić ogrodzenie tymczasowe i zanim domek stanie będzie ładny ogródek :p :p

Właśnie dlatego chciałam już coś zacząć... zanim byśmy się wprowadzili to troszkę by to wszystko podrosło... szczególnie chodzi mi o sad :) Wstrzymam się jednak z tą orką do wiosny, bo rzeczywiście mogłaby to być syzyfowa praca.

Co do wielkości działki to rzeczywiście jest spora ... sama działka budowlana ma 1670 metrów dokupiliśmy 2000 m przylegającego do niej terenu zielonego na którym nie można się budować... po prostu aż się prosiło żeby kupić ten teren i teraz mamy ładną dużą działkę :) ... i już normalnie nie mogę się doczekać aż zacznę coś na niej dłubać :lol: nie wspomnę o budowie domu :D

Ja place 800 zl wliczony czynsz za kawalerke :-?

I ja sie przywitam .

Poniewaz o fachowcow teraz trudno . W jaki sposob rezerwowaliscie ekipy jesli np maja wejsc latem ale nie ma okreslonego terminu .

I wiecie chodzimi tez o ceny ktore galopuja :lol:

Oczywiście tylko i wyłącznie UMOWA !!! z karami oczywiście !!! u mnie w umowie kara za odstąpienie jednej ze stron wynosi 20% wartości netto umowy.

Tak trzeba robic .

Czy podbitki robia rowniez ci co robia dachy czy raczej wykonczeniowke .

I z czego robicie podbitke bo dla mnie to tak jak z oknami fajne drewniane a i plastki potrafia byc super :lol:

a możesz tak konkretnie za 2 pokojowe ile? takie koło 50mkw