maro74 14.12.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Zapomniałem się przywitać i zameldować że ENEA zamontowała mi dziś licznik - więc mam już prąd na działce I jeszcze z wożeniem ziemi tak się rozpędzili że tyle mi nawieźli że nie wiem co ja teraz z tym zrobię Tomadyna Ty robiłeś fundamenty bez prądu, powiedz jak Cię to kosztowo wyszło, chodzi mi oczywiście o sam prąd, wynajęcie agregatu itd. Małgolinka fundamenty bez pradu to żadna filozofia, a i koszt pradu niewielki. Tymbardziej że do samych fundamentów to aż tak tego prądu dużo nie potrzeba bo trochę deski dociąć albo pręty ot i cały prąd. Ale zamiast pozyczać agregat np z ramirentu za grubą kase chyba coś około 50 zł za dzień lepiej kupić na Allegro własny za 500 zl lub z ogłoszenia, albo od dobrego znajomego za skrzynke browca i możesz smiało jechać z fundamentami. Znajomy na zwykłym agregaciku 1,7 kW kręcił zaprawę w betoniarce na 220 V i ściany parteru bliźniaka z palcem w ... postawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 14.12.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Zapomniałem się przywitać i zameldować że ENEA zamontowała mi dziś licznik - więc mam już prąd na działce I jeszcze z wożeniem ziemi tak się rozpędzili że tyle mi nawieźli że nie wiem co ja teraz z tym zrobię Tomadyna Ty robiłeś fundamenty bez prądu, powiedz jak Cię to kosztowo wyszło, chodzi mi oczywiście o sam prąd, wynajęcie agregatu itd. Małgolinka fundamenty bez pradu to żadna filozofia, a i koszt pradu niewielki. Tymbardziej że do samych fundamentów to aż tak tego prądu dużo nie potrzeba bo trochę deski dociąć albo pręty ot i cały prąd. Ale zamiast pozyczać agregat np z ramirentu za grubą kase chyba coś około 50 zł za dzień lepiej kupić na Allegro własny za 500 zl lub z ogłoszenia, albo od dobrego znajomego za skrzynke browca i możesz smiało jechać z fundamentami. Znajomy na zwykłym agregaciku 1,7 kW kręcił zaprawę w betoniarce na 220 V i ściany parteru bliźniaka z palcem w ... postawił Coś w tym jest ............ ja pożyczałem i kosztowało mnie to 800 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 14.12.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Witam,no to jak tak ciepło, to będę kopać szambo w przyszłym tycgodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 14.12.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 A tak w ogóle, to dzień dobry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 14.12.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Witam, no to jak tak ciepło, to będę kopać szambo w przyszłym tycgodniu a ja sobie zrobię podjazd do garażu, a co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.12.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 to zaoszczedzimy na kosztach ogrzewania juz oszczedzamy.... rachunek za dwa miesiace za gaz....290 zł....w domu 21 st. A jaki masz rachunek w miesiace bez ogrzewania ? bez ogrzewania za dwa miesiace120-140 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.12.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Witam grupke juz oszczedzamy.... rachunek za dwa miesiace za gaz....290 zł....w domu 21 st. I kto mi jeszcze będzie próbował wmówić, że w domku zżerają koszty ogrzewania, he, he Ostatni nasz rachunek wniósł 350 zł - taniocha bo zwykle w zimie płacimy 550 zł... mieszkanie 54 metry Teska to ile mniej więcej płacicie podczas "normalnej zimy"... pewnie i tak wyjdzie mniej niż my 360 , w dzien 22 noc 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.12.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 jak ja nie lubie gotować kapusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.12.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Zapomniałem się przywitać i zameldować że ENEA zamontowała mi dziś licznik - więc mam już prąd na działce I jeszcze z wożeniem ziemi tak się rozpędzili że tyle mi nawieźli że nie wiem co ja teraz z tym zrobię Tomadyna Ty robiłeś fundamenty bez prądu, powiedz jak Cię to kosztowo wyszło, chodzi mi oczywiście o sam prąd, wynajęcie agregatu itd. u mnie murowano bez pradu,wykonawca miał agregat byłam umowiona na kwote 300 zł ( ale to było 4 lata do tyłu cos.....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.12.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Witam, no to jak tak ciepło, to będę kopać szambo w przyszłym tycgodniu mrozów nie zapowiadają.... jak przekonana do okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.12.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Didi podrzucisz jakis przepisik coby miesko ( szyneczke ) zapeklowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.12.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 no dobrze.... mam prosbe....jak bedziecie ganiac w sklepach to "rzuccie" okiem na ółki z przyprawami kamisa....poszukuje przyprawy do kawy z kardamonkiem i cynamonkiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.12.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 a teraz czas na kawke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 14.12.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Witam, no to jak tak ciepło, to będę kopać szambo w przyszłym tycgodniu mrozów nie zapowiadają.... jak przekonana do okien? raczej tak - Twój złoty dąb i drzwi od Uli narobiły mi apetytu. Teraz pora na negocjacje cenowe , ale montaż i tak na przedwiośniu. A parapety wewnętrzne też zamawiałaś w ms? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 14.12.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 a teraz czas na kawke ja już po kawce - z miodem. Strasznie mi się dziś chce spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 14.12.2006 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Czy ta wedzarnie masz w ogrodzie pyta Bryta Ale ja Bryta jestem taka fajna forumowiczka i mam dzialke po sasiedzku i Ci zafunduje takie wedzenie. Ale fajne nie. Jak chcecesz to opony tez bede palila na dzialce tobie pod oknami, tak po sasiedzku. Ale zajebista forumowiczka jestem. Widać, że kompletnie nie masz pojęcia o zasadach budowy wędzarni i sposobach wędzenia. Trzeba choć trochę poczytać zanim się kogoś skrytykuje. didi, przecież ufoki mają teraz wigilię i dlatego ludzkim głosem gadają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 14.12.2006 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Małgolinka fundamenty bez pradu to żadna filozofia, a i koszt pradu niewielki. Tymbardziej że do samych fundamentów to aż tak tego prądu dużo nie potrzeba bo trochę deski dociąć albo pręty ot i cały prąd. Ale zamiast pozyczać agregat np z ramirentu za grubą kase chyba coś około 50 zł za dzień lepiej kupić na Allegro własny za 500 zl lub z ogłoszenia, albo od dobrego znajomego za skrzynke browca i możesz smiało jechać z fundamentami. Znajomy na zwykłym agregaciku 1,7 kW kręcił zaprawę w betoniarce na 220 V i ściany parteru bliźniaka z palcem w ... postawił Fajnie, fajnie... Tylko najpierw zorientuj się, jaką betoniarkę ma wykonawca. Niestety, ja potrzebowałam agregat 3 - fazowy(i trzeba było ganiac do Ramirentu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 14.12.2006 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Witam, no to jak tak ciepło, to będę kopać szambo w przyszłym tycgodniu Maggie, jakie i skąd masz szambo (oczywiście, także za ile)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 14.12.2006 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 no dobrze.... mam prosbe....jak bedziecie ganiac w sklepach to "rzuccie" okiem na ółki z przyprawami kamisa....poszukuje przyprawy do kawy z kardamonkiem i cynamonkiem.... To przy okazji także przyprawy staropolskiej do mięsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 14.12.2006 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Jeszcze raz: ludzieeee, ile płaciliście za ocieplenie poddasza i płyty karton - gips oraz za podbitkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts