__dziobek1 15.12.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 wszystko zalezy od tego jak duza jest brama... Silniki sa niemieckiej firmy z wyzszej polki - kazdy znawca powie, ze lepszych na rynku nie ma...- lubie sprzedawac to co najlepsze Takie niemieckie jak swiatowej slawy transformatory z miejscowosci Dobra Szczecinska. To jeszcze pol biedy w porownaniu z wyprodukowano w PRC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.12.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 wszystko zalezy od tego jak duza jest brama... na taka standardowa - to od 1180,00 netto z pilotem teleskopowym w obudowie ze stali nierdzewnej (zaden plastik) w tej cenie jest juz rozpoznawanie przeszkod, czyli jak stoisz w swietle bramy i brama na ciebie najedzie to cie nie zgniecie... oprocz tego mozna jednym pilotem obslugiwac i brame garazowa i wjazdowa - pod warunkiem ze sa z tej samej firmy lub zakupisz modul, ktory niewiele kosztuje w porownaniu z komfortem. Silniki sa niemieckiej firmy z wyzszej polki - kazdy znawca powie, ze lepszych na rynku nie ma...- lubie sprzedawac to co najlepsze i miec spokoj a nie czochrac sie z reklamacjami... czy odpo wiedz jest wyczerpujaca???? Jolly do bramy garazowej , nie wjazdowej Teska - do bramy garazowej, do wjazdowej to inne ceny... no chyba nie mowisz ze kupisz naped taki 400 zlco np. sprzedaja w castoramie??ß przeciez on Ci dlugo nie pociagnie... a i taki naped od garazowki zalezy od sily pociagu, czyli od newtonow, dlatego wazna jest tez waga, coby naped mial sile podniesc ja do gory... nie rozumiem.....nie mowie nic o jakims napedzie z castoramy...po prostu zapytalam jaki jest koszt napedu podnoszacego brame garazowa.Brama hoermanna standard jesli chodzi o wielkosc Teska - wyluzuj, odpowiedzialam, tylko zmylila mnie Twoja odpowiedz, ze to o garazowa chodzi... a przeciez na taka Ci odpowiedzialam... bylam pewna ze zmylila Cie cena, stad tez moja dygresja... P.S. masz na mnie alergie??? pytam wprost, bom bezposrednia... Jolly kobieto!!! no bo mi chodzi o garazową...... o naped do niej...a ty mi napisalas o brame wjazdowa... a ceny to wiem ze cos kolo tego.....hmmm czy mam alergie??? no co ty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 15.12.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 wszystko zalezy od tego jak duza jest brama... na taka standardowa - to od 1180,00 netto z pilotem teleskopowym w obudowie ze stali nierdzewnej (zaden plastik) w tej cenie jest juz rozpoznawanie przeszkod, czyli jak stoisz w swietle bramy i brama na ciebie najedzie to cie nie zgniecie... oprocz tego mozna jednym pilotem obslugiwac i brame garazowa i wjazdowa - pod warunkiem ze sa z tej samej firmy lub zakupisz modul, ktory niewiele kosztuje w porownaniu z komfortem. Silniki sa niemieckiej firmy z wyzszej polki - kazdy znawca powie, ze lepszych na rynku nie ma...- lubie sprzedawac to co najlepsze i miec spokoj a nie czochrac sie z reklamacjami... czy odpo wiedz jest wyczerpujaca???? Jolly do bramy garazowej , nie wjazdowej Teska - do bramy garazowej, do wjazdowej to inne ceny... no chyba nie mowisz ze kupisz naped taki 400 zlco np. sprzedaja w castoramie??ß przeciez on Ci dlugo nie pociagnie... a i taki naped od garazowki zalezy od sily pociagu, czyli od newtonow, dlatego wazna jest tez waga, coby naped mial sile podniesc ja do gory... nie rozumiem.....nie mowie nic o jakims napedzie z castoramy...po prostu zapytalam jaki jest koszt napedu podnoszacego brame garazowa.Brama hoermanna standard jesli chodzi o wielkosc Teska - wyluzuj, odpowiedzialam, tylko zmylila mnie Twoja odpowiedz, ze to o garazowa chodzi... a przeciez na taka Ci odpowiedzialam... bylam pewna ze zmylila Cie cena, stad tez moja dygresja... P.S. masz na mnie alergie??? pytam wprost, bom bezposrednia... Jolly kobieto!!! no bo mi chodzi o garazową...... o naped do niej...a ty mi napisalas o brame wjazdowa... a ceny to wiem ze cos kolo tego.....hmmm czy mam alergie??? no co ty.... Teska - pierwsza odpowiedz z cena dotyczyla wlasnie garazowki - oj to chyba jakies przesilenie przedswiateczne nas dopadlo, bo mijamy sie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.12.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 wszystko zalezy od tego jak duza jest brama... na taka standardowa - to od 1180,00 netto z pilotem teleskopowym w obudowie ze stali nierdzewnej (zaden plastik) w tej cenie jest juz rozpoznawanie przeszkod, czyli jak stoisz w swietle bramy i brama na ciebie najedzie to cie nie zgniecie... oprocz tego mozna jednym pilotem obslugiwac i brame garazowa i wjazdowa - pod warunkiem ze sa z tej samej firmy lub zakupisz modul, ktory niewiele kosztuje w porownaniu z komfortem. Silniki sa niemieckiej firmy z wyzszej polki - kazdy znawca powie, ze lepszych na rynku nie ma...- lubie sprzedawac to co najlepsze i miec spokoj a nie czochrac sie z reklamacjami... czy odpo wiedz jest wyczerpujaca???? Jolly do bramy garazowej , nie wjazdowej Teska - do bramy garazowej, do wjazdowej to inne ceny... no chyba nie mowisz ze kupisz naped taki 400 zlco np. sprzedaja w castoramie??ß przeciez on Ci dlugo nie pociagnie... a i taki naped od garazowki zalezy od sily pociagu, czyli od newtonow, dlatego wazna jest tez waga, coby naped mial sile podniesc ja do gory... nie rozumiem.....nie mowie nic o jakims napedzie z castoramy...po prostu zapytalam jaki jest koszt napedu podnoszacego brame garazowa.Brama hoermanna standard jesli chodzi o wielkosc Teska - wyluzuj, odpowiedzialam, tylko zmylila mnie Twoja odpowiedz, ze to o garazowa chodzi... a przeciez na taka Ci odpowiedzialam... bylam pewna ze zmylila Cie cena, stad tez moja dygresja... P.S. masz na mnie alergie??? pytam wprost, bom bezposrednia... Jolly kobieto!!! no bo mi chodzi o garazową...... o naped do niej...a ty mi napisalas o brame wjazdowa... a ceny to wiem ze cos kolo tego.....hmmm czy mam alergie??? no co ty.... Teska - pierwsza odpowiedz z cena dotyczyla wlasnie garazowki - oj to chyba jakies przesilenie przedswiateczne nas dopadlo, bo mijamy sie... a jeszcze nie piłysmy nic...co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 15.12.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 15.12.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Teska czy dobrze wyczytałem, że za ostatni miesiąc za gaz przyszło Tobie płacić tylko coś około 130 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.12.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Teska czy dobrze wyczytałem, że za ostatni miesiąc za gaz przyszło Tobie płacić tylko coś około 130 zł? u mnie robią odczyty co dwa miesiace.Przyszło teraz 290 zł. A u Was wiecej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 15.12.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 witam w piątek ! Jutro WIELKI DZIEŃ - zaczynają kłaść dachówkę Mam pozwolenie na POŚ, na szambo nie. W przyszłym roku chcemy się przeprowadzać i w związku z tym pytanie : gdzie powinnam dowiedzieć się o plany kanalizacyjne na mojej ulicy ? W gminie ? W ZWIK-u ? Zastanawiam się czy może zrobić szambo,ale czy to mi się opłaci ? Monka może ty masz jakieś info lub podpowiesz gdzie zdobyć informacje ? martelia z tego co wiem to jeszcze poprzedni Wójt obiecywał starania gminy o pozyskanie środków unijnych na uzbrojenie między innymi ul. Rolniczej. W zeszłym roku gmina miała wykonać projekty, nie wiem na jakim to jest obecnie etapie jak chcesz to mogę spróbować coś się dowiedzieć. Myślę że w gminie na ten temat powinna coś wiedzieć p. Jza Kawecka, niestety nie pamiętam telefonu do niej, może zadzwoń pod pierwszy lepszy to ci podadzą http://bip.dobraszczecinska.pl/strony/menu/24.dhtml Jeśłi to nie problem to spróbuj się czegoś dowiedzieć, a ja swoją drogę podzwonię w przyszłym tygodniu do urzędu. Dzięki za odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 15.12.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Teska czy dobrze wyczytałem, że za ostatni miesiąc za gaz przyszło Tobie płacić tylko coś około 130 zł? u mnie robią odczyty co dwa miesiace.Przyszło teraz 290 zł. A u Was wiecej? Na pewno co dwa miesiące? U nas w okresie letnim, zresztą zgodnie ze standardową praktyką ZG, robili odczyty co dwa miesiące, ale od października odczyty robią co miesiąc. W listopadzie wystawili już rachunek za okres jednego miesiąca, w grudniu też juz dostaliśmy. Jeżeli dobrze pamiętam to rachunek za ostatni miesiąc wyniósł około 230 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 15.12.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 witam w piątek ! Jutro WIELKI DZIEŃ - zaczynają kłaść dachówkę Mam pozwolenie na POŚ, na szambo nie. W przyszłym roku chcemy się przeprowadzać i w związku z tym pytanie : gdzie powinnam dowiedzieć się o plany kanalizacyjne na mojej ulicy ? W gminie ? W ZWIK-u ? Zastanawiam się czy może zrobić szambo,ale czy to mi się opłaci ? Monka może ty masz jakieś info lub podpowiesz gdzie zdobyć informacje ? martelia, o planach budowy kanalizacji dowiesz się w wydziale inwestycji gminnych urzędu gminy. Dzięki, próbuję się tam dodzwonić, ale prędzej czy później .... ktoś podniesie słuchawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 15.12.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 wszystko zalezy od tego jak duza jest brama... na taka standardowa - to od 1180,00 netto z pilotem teleskopowym w obudowie ze stali nierdzewnej (zaden plastik) w tej cenie jest juz rozpoznawanie przeszkod, czyli jak stoisz w swietle bramy i brama na ciebie najedzie to cie nie zgniecie... oprocz tego mozna jednym pilotem obslugiwac i brame garazowa i wjazdowa - pod warunkiem ze sa z tej samej firmy lub zakupisz modul, ktory niewiele kosztuje w porownaniu z komfortem. Silniki sa niemieckiej firmy z wyzszej polki - kazdy znawca powie, ze lepszych na rynku nie ma...- lubie sprzedawac to co najlepsze i miec spokoj a nie czochrac sie z reklamacjami... czy odpo wiedz jest wyczerpujaca???? Jolly do bramy garazowej , nie wjazdowej Teska - do bramy garazowej, do wjazdowej to inne ceny... no chyba nie mowisz ze kupisz naped taki 400 zlco np. sprzedaja w castoramie??ß przeciez on Ci dlugo nie pociagnie... a i taki naped od garazowki zalezy od sily pociagu, czyli od newtonow, dlatego wazna jest tez waga, coby naped mial sile podniesc ja do gory... nie rozumiem.....nie mowie nic o jakims napedzie z castoramy...po prostu zapytalam jaki jest koszt napedu podnoszacego brame garazowa.Brama hoermanna standard jesli chodzi o wielkosc Teska - wyluzuj, odpowiedzialam, tylko zmylila mnie Twoja odpowiedz, ze to o garazowa chodzi... a przeciez na taka Ci odpowiedzialam... bylam pewna ze zmylila Cie cena, stad tez moja dygresja... P.S. masz na mnie alergie??? pytam wprost, bom bezposrednia... Jolly kobieto!!! no bo mi chodzi o garazową...... o naped do niej...a ty mi napisalas o brame wjazdowa... a ceny to wiem ze cos kolo tego.....hmmm czy mam alergie??? no co ty.... Teska - pierwsza odpowiedz z cena dotyczyla wlasnie garazowki - oj to chyba jakies przesilenie przedswiateczne nas dopadlo, bo mijamy sie... a jeszcze nie piłysmy nic...co no niestety nie..... ale dzis piateczek i chyba cos skosztuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 15.12.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 No tak juz piatek I niedlugo skonczy sie nastepny rok A nie tak dawno bylo Milenium 2000 i wszyscy straszyli ze komputery i brak swiatla .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 15.12.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 No tak juz piatek I niedlugo skonczy sie nastepny rok A nie tak dawno bylo Milenium 2000 i wszyscy straszyli ze komputery i brak swiatla .... Brycia, niedawno mialam 18 -stke!!! a tu juz strach pomyslec: syn II klasa, siwe wlosy sie pojawily...smutno, ze tak szybko czas leci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 15.12.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 No tak juz piatek I niedlugo skonczy sie nastepny rok A nie tak dawno bylo Milenium 2000 i wszyscy straszyli ze komputery i brak swiatla .... Brycia, niedawno mialam 18 -stke!!! a tu juz strach pomyslec: syn II klasa, siwe wlosy sie pojawily...smutno, ze tak szybko czas leci... Tez sie na tym coraz czesciej lapie ze wszystko pedzi jak szalone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 15.12.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 No tak juz piatek I niedlugo skonczy sie nastepny rok A nie tak dawno bylo Milenium 2000 i wszyscy straszyli ze komputery i brak swiatla .... Brycia, niedawno mialam 18 -stke!!! a tu juz strach pomyslec: syn II klasa, siwe wlosy sie pojawily...smutno, ze tak szybko czas leci... ale za to jesteśmy mądrzejsze niż te "-nastki" i ... wciąż atrakcyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 15.12.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 zimy nie ma to wgralam sobie zimowa tapetke http://images2.fotosik.pl/294/ea2a6678e8b88edd.jpg' alt='ea2a6678e8b88edd.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__dziobek1 15.12.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Teska czy dobrze wyczytałem, że za ostatni miesiąc za gaz przyszło Tobie płacić tylko coś około 130 zł? Tra la la. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 15.12.2006 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 zimy nie ma to wgralam sobie zimowa tapetke http://images2.fotosik.pl/294/ea2a6678e8b88edd.jpg' alt='ea2a6678e8b88edd.jpg'> no cos pieknego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 15.12.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Jeszcze raz: ludzieeee, ile płaciliście za ocieplenie poddasza i płyty karton - gips oraz za podbitkę? "sliszu, sliszu".... No, ale jednak z tym słuchem nie jest najlepiej. Ile to ja się musiałam nakrzyczec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.12.2006 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Teska czy dobrze wyczytałem, że za ostatni miesiąc za gaz przyszło Tobie płacić tylko coś około 130 zł? u mnie robią odczyty co dwa miesiace.Przyszło teraz 290 zł. A u Was wiecej? Na pewno co dwa miesiące? U nas w okresie letnim, zresztą zgodnie ze standardową praktyką ZG, robili odczyty co dwa miesiące, ale od października odczyty robią co miesiąc. W listopadzie wystawili już rachunek za okres jednego miesiąca, w grudniu też juz dostaliśmy. Jeżeli dobrze pamiętam to rachunek za ostatni miesiąc wyniósł około 230 zł Grzegorz co dwa bo mam małe zuzycie gazu, do 1200 m3 w ciagu roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts