Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

witam wszystkich :lol: makabrycznie sie jeździ a prawobrzeże przypominało centrum szczecina,

ktos pytał o płyte OSB-natknełam sie właśnie na świezutka dostawe w TKM na Jesiennej(Dąbie)-centrum suchej zabudowy-maja po 98 zł( w castoramie chyba droższa)i myślę ,ze da sie dogadać jeśli bierze sie wiecej to transport gratis,płyta k/g też raczej tańsza ale to dopiero poczatek moich poszukiwań :lol:

Teska czy dobrze wyczytałem, że za ostatni miesiąc za gaz przyszło Tobie płacić tylko coś około 130 zł?

u mnie robią odczyty co dwa miesiace.Przyszło teraz 290 zł.

A u Was wiecej?

Na pewno co dwa miesiące?

U nas w okresie letnim, zresztą zgodnie ze standardową praktyką ZG, robili odczyty co dwa miesiące, ale od października odczyty robią co miesiąc. W listopadzie wystawili już rachunek za okres jednego miesiąca, w grudniu też juz dostaliśmy. Jeżeli dobrze pamiętam to rachunek za ostatni miesiąc wyniósł około 230 zł

Grzegorz co dwa bo mam małe zuzycie gazu, do 1200 m3 w ciagu roku.

W pierwszym roku użytkowania spisywali co miesiąc potem gdy okazało się, że mam małe zużycie gazu pan od odczytów poinformował mnie, że zmieniono mi stawkę na niższą i w związku z tym będzie przychodzić do mnie co dwa miesiące.

Mam bardzo wydajny kominek a w związku z tym, że pracuję w domu nie jest problemem podrzucenie do kominka więc i rachunki przychodzą po 110zł/2 miesiące.

witam wszystkich :wink: :wink: :wink:

gdzie ta zima???? :cry: :cry: :cry:

oby jak najdalej :D :D :D bardzo lubię zimę, szczególnie taką z duuużą ilością śniegu i dobrym mrozikiem, ale w tym roku nie będę zgłaszał pretensji o jej brak - w końcu domek trzeba wykończyć :D :D :D :D

mnie też cieszy przedłużona jesień - przynajmniej do czasu, aż domek nie będzie pod dachem. :D

Zresztą ostatnia zima tak długo trzymała, że jeszcze nie zdążyłam się stęsknić :wink:

Teska czy dobrze wyczytałem, że za ostatni miesiąc za gaz przyszło Tobie płacić tylko coś około 130 zł?

u mnie robią odczyty co dwa miesiace.Przyszło teraz 290 zł.

A u Was wiecej?

Na pewno co dwa miesiące?

U nas w okresie letnim, zresztą zgodnie ze standardową praktyką ZG, robili odczyty co dwa miesiące, ale od października odczyty robią co miesiąc. W listopadzie wystawili już rachunek za okres jednego miesiąca, w grudniu też juz dostaliśmy. Jeżeli dobrze pamiętam to rachunek za ostatni miesiąc wyniósł około 230 zł

Częstotliwość odczytów, a właściwie ilość odczytów w roku jest regulowana przez taryfę do jakiej odbiorca jest zakwalifikowany.

P.S.

Na stronie http://www.wsgaz.pl można podać odczyt i wtedy zostanie wystawiony rachunek, możliwe jest także podanie odczytu do automatu zgłoszeniowego 0800156009.

Rany, dzieki wszystkim za odpowiedzi w sprawie bramy i fundamentów pod nia; zaczyna mi się wyjasniać..troszkę :wink: Najważniejsze, to to, że mam sie nie przejmować bramą w kotekście podjazdu, najwyżej rozbierze się kilka kostek, jak będą zawadzać.

Za namiary na "bramiarzy" też dziekuję, po Nowym Roku wyruszę na łowy. :D

I jeszcze pytanie, ma ktos może na zbyciu worki do kostki granitowej?

oby jak najdalej :D :D :D bardzo lubię zimę, szczególnie taką z duuużą ilością śniegu i dobrym mrozikiem, ale w tym roku nie będę zgłaszał pretensji o jej brak - w końcu domek trzeba wykończyć :D :D :D :D

A narty :cry:

Ja mam już hotel wykupiony :evil:

kiepskie prognozy na snieg...... :cry:

eee, ale chyba nie w Szczecinie? :o

eee, ale chyba nie w Szczecinie? :o

:lol: