Didi 16.12.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 Cos takiego tylko grafitowe. W ceramiku na Struga ok 29 pln/m2. Zobaczymy jak sie sprawdza. Mam nadzieje, ze w zimie nie bede hamowac na scianie. pewnie coś podobnego wybiorę Orientuje sie ktoś czy do końcowego odbioru domu potrzebne jest ogrodzenie działki? i czy to ktoś wogóle sprawdza? Nie jest potrzebne, nie ma obowiązku posiadania ogrodzenia. Zresztą jak nie było w trakcie budowy znaczących zmian to mało prawdopodobne, aby ktoś z PINB wybierał się sprawdzać budowę. Sprawdzą, czy dostali wszytkie potrzebne do odbioru dokumenty i jeżeli nie stwierdzą żadnych uchybień to wyślą pismo, że nie wnoszą sprzeciwu do zgłoszenia zakończenia budowy. Ogrodzenie można wykonać w późniejszym terminie, trzeba pamiętać tylko, że jeżeli jest wykonywane po zakończeniu budowy, to trzeba to zgłosić na 30 dni przed planowanym wykonaniem. Ja z kolei pamiętam, zarówno geodeta do wyznaczenia działki i budynku po budowie sprawdzał czy wielkość działki się zgadza a i kierownik budowy w dzienniku wpisywał, że wykonano ogrodzenie wokół budynku. Ale czy to konieczne do odbiorów to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 16.12.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 Cos takiego tylko grafitowe. W ceramiku na Struga ok 29 pln/m2. Zobaczymy jak sie sprawdza. Mam nadzieje, ze w zimie nie bede hamowac na scianie. pewnie coś podobnego wybiorę Orientuje sie ktoś czy do końcowego odbioru domu potrzebne jest ogrodzenie działki? i czy to ktoś wogóle sprawdza? Nie jest potrzebne, nie ma obowiązku posiadania ogrodzenia. Zresztą jak nie było w trakcie budowy znaczących zmian to mało prawdopodobne, aby ktoś z PINB wybierał się sprawdzać budowę. Sprawdzą, czy dostali wszytkie potrzebne do odbioru dokumenty i jeżeli nie stwierdzą żadnych uchybień to wyślą pismo, że nie wnoszą sprzeciwu do zgłoszenia zakończenia budowy. Ogrodzenie można wykonać w późniejszym terminie, trzeba pamiętać tylko, że jeżeli jest wykonywane po zakończeniu budowy, to trzeba to zgłosić na 30 dni przed planowanym wykonaniem. dzięki za informacje, chciałabym zgłosić odbiór przed zamieszkaniem a ogrodzenia do tego czasu nie planuję robić nie mam na to ani czasu ani kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 16.12.2006 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 Cos takiego tylko grafitowe. W ceramiku na Struga ok 29 pln/m2. Zobaczymy jak sie sprawdza. Mam nadzieje, ze w zimie nie bede hamowac na scianie. pewnie coś podobnego wybiorę Orientuje sie ktoś czy do końcowego odbioru domu potrzebne jest ogrodzenie działki? i czy to ktoś wogóle sprawdza? Nie jest potrzebne, nie ma obowiązku posiadania ogrodzenia. Zresztą jak nie było w trakcie budowy znaczących zmian to mało prawdopodobne, aby ktoś z PINB wybierał się sprawdzać budowę. Sprawdzą, czy dostali wszytkie potrzebne do odbioru dokumenty i jeżeli nie stwierdzą żadnych uchybień to wyślą pismo, że nie wnoszą sprzeciwu do zgłoszenia zakończenia budowy. Ogrodzenie można wykonać w późniejszym terminie, trzeba pamiętać tylko, że jeżeli jest wykonywane po zakończeniu budowy, to trzeba to zgłosić na 30 dni przed planowanym wykonaniem. dzięki za informacje, chciałabym zgłosić odbiór przed zamieszkaniem a ogrodzenia do tego czasu nie planuję robić nie mam na to ani czasu ani kasy Spokojnie możesz zgłaszać. Na pewno nie będziesz pierwszą osobą, która zgłasza zakończenie budowy bez ogrodzenia. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 17.12.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Witam! Cały dzień nie miałam neta - ponoć jakaś awaria była w moich okolicach. Nadal chora jestem a co gorsza i mąż zaczyna kichać Kurcze u mnie też nie było, a co gorsza u rodziców w Dąbiu też nie Szlag by trafił! No i od piątku nocy mam już oficjalnie anginę (wcześniej udawałam, że to nic takiego, ale w końcu pękłam ). Szlag by trafił! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 17.12.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 ja również radośnie witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 17.12.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 jutro powinna dotrzeć moja kotłownia... i piec, i solary i takie tam dodatki... a na razie wkład kominkowy robi za kozę do ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 17.12.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Witam Czy ktos dawal z was 20 cm np stropianu w fundamencie jak to robil czy jedna warstwa ,dwoma czy zmienial material Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 17.12.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Witam! Cały dzień nie miałam neta - ponoć jakaś awaria była w moich okolicach. Nadal chora jestem a co gorsza i mąż zaczyna kichać Kurcze u mnie też nie było, a co gorsza u rodziców w Dąbiu też nie Szlag by trafił! No i od piątku nocy mam już oficjalnie anginę (wcześniej udawałam, że to nic takiego, ale w końcu pękłam ). Szlag by trafił! To kiepsko przed swietami Ja ostatnio aplikuje duze dawki czosnku do salatek i narazie jest oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 17.12.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 kurka, to już nie kumam, fundament jest na równi z ziemią, tak? na nim jest szyna w której jedzie brama, tak? Delf, są bramy, które przesuwają się po szynie (gorsze) i takie, które mają przeciwwagę (lepsze) i przesuwają się nad powierzchnią ziemi. W jednych i drugich potrzebny jest solidny fundament pod słupami. Jak z szyną tego dokładnie nie wiem ale obawiam się, że też trzeba ją zrobić na fundamencie posadowionym poniżej poziomu przemarzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 17.12.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 hej wszystkim pewnie wszyscy na zakupkach przedswiątecznych Doszła moja odpowiedź? Kurka, jakoś nie widzę jej w swoich wysłanych Mam nadzieję, że tak bo trochę napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 17.12.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 jutro powinna dotrzeć moja kotłownia... i piec, i solary i takie tam dodatki... a na razie wkład kominkowy robi za kozę do ogrzewania Rozumiem podniecenie... ostatnio mój mąż zamawiał "pierdółki" do garażu na narzędzia, śrubki, tablice do wieszania, no i ten blask w jego oczach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 17.12.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Pytanie do Pan z prawobrzeza gdzie kupie ladny obrus na prawobrzezu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda1614 17.12.2006 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 czesc wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda1614 17.12.2006 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 dziś pewnie tez wszyscy na zakupkach a ja w domku siedze bo mój synek chory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 17.12.2006 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Pytanie do Pan z prawobrzeza gdzie kupie ladny obrus na prawobrzezu ja kupowałam w selgrosie ładną serwete ale obrusy też są-piszę o świątecznych a i ,,normalne ,,może też są witam wszystkich,ja pracowałam na budowie a mężuś ,że ma jeden dzień wolnego udzielał sie rodzinnie i jeździł z dziećmi -wybaczam bo szukali prezentów dla mamusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 17.12.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Pytanie do Pan z prawobrzeza gdzie kupie ladny obrus na prawobrzezu ja kupowałam w selgrosie ładną serwete ale obrusy też są-piszę o świątecznych a i ,,normalne ,,może też są witam wszystkich,ja pracowałam na budowie a mężuś ,że ma jeden dzień wolnego udzielał sie rodzinnie i jeździł z dziećmi -wybaczam bo szukali prezentów dla mamusi W Zdrojach, za ryneczkiem są bloki i na parterze jest sklep z tekstyliami. Trochę a'la Konsumy, ale z naprawdę niezłym wyborem obrusów i z dostępnymi cenami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 17.12.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Pytanie do Pan z prawobrzeza gdzie kupie ladny obrus na prawobrzezu ja kupowałam w selgrosie ładną serwete ale obrusy też są-piszę o świątecznych a i ,,normalne ,,może też są witam wszystkich,ja pracowałam na budowie a mężuś ,że ma jeden dzień wolnego udzielał sie rodzinnie i jeździł z dziećmi -wybaczam bo szukali prezentów dla mamusi W Zdrojach, za ryneczkiem są bloki i na parterze jest sklep z tekstyliami. Trochę a'la Konsumy, ale z naprawdę niezłym wyborem obrusów i z dostępnymi cenami. To wiem gdzie jest rynek do Selbsgrosa tez mam karte podobal mi sie obrus w sklepie w berlinkie ale kosztowal 49 euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 17.12.2006 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 kurcze ale sie nam porobiło-byłam na budowie a córcia wysyłą smsa-,,mamusiu pod bramą dziadka ktoś podrzucił małego pieska ,jest taki słodki czy mogę go zatrzymać?pliss,,podjeżdzamy pod dom i faktycznie piesiu pod schodami piszczy-mówię -nie ma mowy ,nie teraz ,córcia prosi i sie narobiło -babcia przyniosła co by pokazać ,ze to suczka(psa nigdy nie chciałam) i została bo córcia prawie sie rozchorowała a nie mielismy sumienia odmówic bo miała dzisiaj imieninki i odebraliśmy to jako dobry znak, nie wiemy co to za piesek ale napewno urosnie jeszcze i nie mozemy jednogłosnie wybrac imienia a mąż jest zły troszke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 17.12.2006 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 kurcze ale sie nam porobiło-byłam na budowie a córcia wysyłą smsa-,,mamusiu pod bramą dziadka ktoś podrzucił małego pieska ,jest taki słodki czy mogę go zatrzymać?pliss,,podjeżdzamy pod dom i faktycznie piesiu pod schodami piszczy-mówię -nie ma mowy ,nie teraz ,córcia prosi i sie narobiło -babcia przyniosła co by pokazać ,ze to suczka(psa nigdy nie chciałam) i została bo córcia prawie sie rozchorowała a nie mielismy sumienia odmówic bo miała dzisiaj imieninki i odebraliśmy to jako dobry znak, nie wiemy co to za piesek ale napewno urosnie jeszcze i nie mozemy jednogłosnie wybrac imienia a mąż jest zły troszke jejusiu, faktycznie nieciekawie, ale grunt, to mieć otwarte serducho; czasami trzeba na chwilę pozwolić sie ponieść losowi, wszytskiego skontrolowac sie nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 17.12.2006 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Z góry przepraszam panów za takie pytanie na forum budowlanym, ale cóś mi się zdaji, że dziewczyny będą wiedzieć: Gdzie mozna kupić prawdziwą - ale nie żywą!! - kaczkę na Swięta? No taką coby się pare osób nia najadło, a nie takie chuchro z marketu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts